Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

Σε εξέλιξη οι εκδηλώσεις στα Μέγαρα


Έγιναν το βράδυ της 11ης  Οκτωβρίου 2012 τα εγκαίνια της 2ης Πολιτιστικής Συνάντησης Δυτικής Αττικής στα Μέγαρα, μιας πολιτιστικής και παραδοσιακής πολυφωνίας στην οποία συμμετέχουν πολιτιστικά σωματεία της Δυτικής Αττικής και τα οποία υπηρετούν την παράδοση και τον πολιτισμό.
Την εκδήλωση, η οποία στεγάζεται στις εγκαταστάσεις του Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Μεγάρων στην περιοχή Άγιος Βλάσης, διοργανώνει η Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής.
Συμμετέχουν 40 περίπου πολιτιστικά σωματεία τα οποία έχουν έδρα στην Δυτική Αττική και εκφράζουν κοινωνικές ομάδες, γηγενείς από την Δυτική Αττική αλλά και κοινωνικές ομάδες μέλη των οποίων μετανάστευσαν στην Δυτική Αττική.
Η Συνάντηση, η οποία πραγματοποιείται κάθε χρόνο σε διαφορετική πόλη, περιλαμβάνει έκθεση λαϊκού πολιτισμού, γραμμάτων και τεχνών και πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων. Το φετινό θέμα είναι ο παραδοσιακός γάμος.
Μέρες και ώρες λειτουργίας:
11 & 12 Οκτωβρίου,   17:00 – 22:00
13 & 14 Οκτωβριου,   10:00 – 14:00 και  17:00 – 22:00
Καλωσόρισμα από την αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής Σταυρούλα Δήμου
Στη σκηνή βρίσκονται παρατεταγμένοι εκπρόσωποι των συμμετεχόντων σωματείων με τα λάβαρά τους
Την Συνάντηση εγκαινίασε η Αντιπεριφερειάρχης Αττικής Σταυρούλα Δήμου η οποία καλωσορίζοντας τους παρισταμένους τόνισε πως για 4 ημέρες οι επισκέπτες θα γνωρίσουν το πραγματικό πρόσωπο  της Δυτικής Αττικής, την ομορφιά της περιοχής, την αγάπη των κατοίκων για τον τόπο τους και την αισιοδοξία τους για το αύριο.
Χαιρέτισε τους εθελοντές των πολιτιστικών συλλόγων οι οποίοι παρουσιάζουν το ομορφότερο πρόσωπο του πολιτισμού μας.
Ευχαρίστησε τον τοπικό τύπο, τους ηθοποιούς Μαίρη Βιδάλη και Γιώργο Ματαράγκα οι οποίοι υποδύθηκαν το ζευγάρι των νεονύμφων, ντυμένοι με παραδοσιακές μεγαρίτικες ενδυμασίες.
Ιδιαιτέρως ευχαρίστησε το Διοικητικό Συμβούλιο του Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Μεγάρων για την παραχώρηση του χώρου των εκδηλώσεων.
Ο δήμαρχος Μεγαρέων Ιωάννης Μαρινάκης
Τις ευχαριστίες του Μεγαρικού λαού μετέφερε ο Δήμαρχος της πόλης Γιάννης Μαρινάκης ο οποίος ευχαρίστησε τους διοργανωτές για την τιμή που έκαναν στην πόλη των Μεγάρων επιλέγοντάς την ως χώρο φιλοξενίας της 2ης Συνάντησης.
Χαρακτήρισε την εκδήλωση ως φάρο κοινωνικής συνοχής και χαιρέτισε την ευκαιρία η οποία φέρνει κοντά και ενισχύει τους δεσμούς φιλίας και αλληλεγγύης των κατοίκων της Δυτικής Αττικής.
Στη συνέχεια η Αντιπεριφερειάρχης Σταυρούλα Δήμου έδωσε τιμητικές διακρίσεις σε διακεκριμένους αθλητές της Δυτικής Αττικής.
Τίμησε τους παραολυμπιονίκες Παύλο Μάμαλο, αρσιβαρίστα και τον Ευάγγελο Κακοσαίο σκοπευτή τουφεκίου, καθώς και τις Νίκη Πανέτα, άλτρια και Αθηνά Δούκα, σκοπεύτρια, οι οποίες προκρίθηκαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.
Τίμησε επίσης τον παγκόσμιο πρωταθλητή ορεινής ποδηλασίας Περικλή Ηλία.
Ακολούθησε χορευτικό πρόγραμμα στο οποίο έγινε παρουσίαση 5λέπτου προγράμματος από κάθε πολιτιστικό φορέα.
Ο εκπρόσωπος του σεβ. Μητροπολίτη Μεγάρων & Σαλαμίνος πρωτοπρεσβύτερος Αλέξανδρος. Στο πλάι του οι αντιδήμαρχοι Μεγάρων οικονομικών Αργ. Κακαρίκου και Νέας Περάμου Κατερίνα Ψαρουλάκη
Οι δήμαρχοι Μεγάρων και Ελευσίνας Μαρινάκης και Τσουκαλάς, οι αντιπεριφερειάρχεις Ανατολικής και Δυτικής Αττικής Κισκήρα και Δήμου. Αριστερά οι παραολυμπιονίκες Μάμαλος και Κοκοσαίος
Στο πλάι της Αντιπεριφερειάρχου Σταυρούλας Δήμου οι Δήμαρχοι Ασπροπύργου και Φυλής Μελετίου και Μπουραΐμης
 
Ουσιαστική οργανωτική συμμετοχή στην συνάντηση έχει ο αντιδήμαρχος Μεγαρέων Αντώνης Ρήγας, μέσον. Δεξιά ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά Αδριανός Μιχάλαρος. Αριστερά οι δημοτικοί σύμβουλοι Γ. Σακελλαρίου και Κλ. Βαρελάς. Στην πίσω σειρά οι δημοτικοί σύμβουλοι Γρηγόρης Σταμούλης και Γιώργος Μιχάλαρος
Στο μέσον ο δήμαρχος Μεγαρέων Γιάννης Μαρινάκης, αριστερά ο δήμαρχος Ελευσίνας Γιώργος Τσουκαλάς. Μαζί τους η αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Χρυσάνθη Κισκήρα
Με τον πρόεδρο του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πεειραιά, ο υπεύθυνος Εξωτερικών Σχέσεων της εταιρείας τσιμέντων ΤΙΤΑΝ, μεγάλου χορηγού της εκδήλωσης, Ελευθέριος Αναστασάκης
Αριστερά ο παραολυμπιονίκης, τουφέκι R4-R5 Ευάγγελος Κοκοσαίος και στο πλάι ο παραολυμπιονίκης αρσιβαρίστας Παύλος Μάμαλος
Στην αθλήτρια, άλτρια τριπλού Νίκη Πανέτα απονέμει τιμητική διάκριση η αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Χρυσάνθη Κισκήρα
Από αριστερά, παραολυμπιονίκης Π. Μάμαλος, παραολυμπιονίκης Ευάγγ. Κοκοσαίος, πρωταθλητρια Ελλάδος, άλμα τριπλούν Νίκη Πανέτα, πρωταθλήτρια Ελλάδος, σκοποβολή, αεροβόλο πιστόλι Αθηνά Δούκα, παγκόσμιος πρωταθλητής, ορεινή ποδηλασία, Περικλής Ηλίας
Λύκειο Ελληνίδων Μεγάρων
Λαογραφικό Συγκρότημα Μεγάρων
Ομιλος Μεγάρων Λαϊκής Παράδοσης Αλκάθους και Καρία
Λαογραφικός Σύλλογος "Ο Χορός της Τράτας"
Πολιτιστικός Σύλλογος Κρητών Άνω Λιοσίων - Ζεφυρίου
Σύλλογος Ηπειρωτών Θριασίου Πεδίου
Μαζί με τους Ηπειρώτες χόρεψε για λίγο η Αντιπεριφερειάρχης Σταυρούλα Δήμου (ένεκα Ηπειρώτικης καταγωγής!)
Σύλλογος Ηπειρωτών Άνω Λιοσίων
Πνευματικό Κέντρο Ασπροπύργου
Δ.Ο.Κ.Α.Π Μάνδρας - Ειδυλλίας & Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Μάνδρας
Σύλλογοι Ποντίων Άνω Λιοσίων, Ασπροπύργου, Ελευσίνας, Μαγούλας
Πολιτιστικός Σύλλογος Μεγάρων Αγ. Ι. Θεολόγος
Σπουδαία φωνή! Η τραγουδίστρια του μουσικού σχήματος "Επτάσημο" Μαριάνθη Λιουδάκη
Σέλλογος Περαμίων και Κυζικηνών
Παρών και ο πρόεδρος του Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Μεγάρων, Νίκος Σωτηρίου
Με χορό για όλους έκλεισε η γιορτή των εγκαινίων. Επικεφαλής του χορού ο δήμαρχος Μεγαρέων Γιάννης Μαρινάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.