Κυριακή 12 Ιουλίου 2009

ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ ΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ - ΠΛΑΙΣΙΟ ΔΕΥΑΜ -ΕΥΔΑΠ

Απορρίφθηκε τελικά απο την Περιφέρεια το σύμφωνο- πλαίσιο ΔΕΥΑΜ -ΕΥΔΑΠ που υπέβαλλε η διοίκηση του Δήμου Μεγαρέων και το οποίο είχε απορριφθεί σύσσωμα απο την αντιπολίτευση. Δεν έχουν γίνει γνωστοί οι λόγοι που οδήγησαν στην απόρριψη των όρων του συμφώνου, όμως μπορούμε να θεωρήσουμε οτι οι λόγοι που επικαλέστηκε ο δημοτικός σύμβουλος κ. Γ.Παπαβασίλης αποτέλεσαν καταλυτικό παράγοντα για τους νομικούς της Περιφέρειας. Αναμένοντας να γνωστοποιηθούν οι λόγοι, βλέπουμε οτι η διοίκηση του Δήμου νοιώθει να σφίγγει ασφυκτικά ο κλοιός του προβλήματος της ΔΕΥΑΜ.

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΑΠΟ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΗΣ ΔΕΥΑΜ

Πολλές οι διαμαρτυρίες απο τα συνδικαλιστικά όργανα της ΔΕΥΑΜ και άλλων στελεχών της πολιτικής ζωής του τόπου μας, για τις απολύσεις στο χώρο της Δημοτικής επιχείρησης. Ισχυρίζονται οτι η απόφαση για τις απολύσεις είναι παράνομη. Επισημαίνουν οτι δεν αναφέρονται πουθενά τα κριτήρια με τα οποία έγινε η επιλογή των απολυθέντων και αντιβαίνει στο νόμο που επιτρέπει το 2% του αριθμού των εργαζομένων. Διαμαρτύρονται επίσης για το πως γίνεται μια επιχείρηση προβληματική να διατηρεί εξωτερικούς συνεργάτες και απο την άλλη να απολύει προσωπικό. Ενημερώθηκαν τα αρμόδια κομματικά στελέχη και οι βουλευτές της Περιφέρειας μας, οπότε αναμένονται σοβαρές εξελίξεις στο θέμα αυτό. Απο την άλλη υπάρχουν συμπολίτες μας, οι οποίοι ισχυρίζονται οτι καλώς έπραξε η διοίκηση αφού η εταιρεία είναι σε κακό χάλι. Οι γνώμες διίστανται, όμως δεν είναι σίγουρα το καλύτερο για μια οικογένεια, για μια κοινωνία, να μένει άνεργο κάποιο μέλος της.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΡΕΒΥΘΟΥΣΑ

Απο τον δημοσιογράφο Νίκο Νικόλιζα πήραμε το παρακάτω μήνυμα σχετικά με τη συνέντευξη του Δημάρχου Σαλαμίνας, στην οποία αναφέρεται και στο επίμαχο θέμα της Ρεβυθούσας.
Κάντε κλικ πάνω στην εικόνα για να τη μεγενθύνετε αν θέλετε να τη διαβάσετε.
ΣΧΟΛΙΟ: Μήπως είναι καιρός να αποδοθούν "τα του καίσαρος τω κάισαρι"; Τόσο πολύ ντρέπεται ο Δήμαρχος Μεγάρων κ. Δημήτρης Στρατιώτης να πει ευθαρσώς στο Μεγαρικό λαό οτι με δική του ευθύνη δημιουργήθηκε το πρόβλημα αυτό;
Η Σαλαμίνα διεκδίκησε την πατρότητα της Ρεβυθούσας μόλις το 2000 μετά το έγγραφο της Στατιστικής Υπηρεσίας που σαφώς όριζε στο άρθρο 44, να απογραφούν όλες οι ερημονησίδες που υπάγονται στα διοικητικά όρια του κάθε Δήμου.
Το έγγραφο αυτό στάλθηκε σε όλους τους Δήμους, λόγω των γεγονότων των Ιμίων.
Η δική μας τότε δημοτική αρχή που τυγχάνει να ήταν η ίδια με τη σημερινή, αγνόησε το έγγραφο αυτό.
Μέχρι τότε η Σαλαμίνα αδιαφορούσε για τη Ρεβυθούσα. Τα πολλά αντισταθμιστικά οφέλη όμως τους άνοιξαν την όρεξη.
Εμείς απλώς τους στρώσαμε το τραπέζι. Σήμερα αυτοί που αδιαφόρησαν για τα περιουσιακά στοιχεία του Δήμου μας, κάνουν τον ...Κινέζο.