Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

Αγροτική Ανάπτυξη στην Νέα Αγχίαλο


Την Παρασκευή, 29 Αυγ 2014, στις 19.30, στον χώρο του Γεωργικού Κτηνοτροφικού Φεστιβάλ Νέας Αγχιάλου Βόλου, σχεδιάσθηκε η ομιλία ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ από τον δημοσιογράφο κ. Δημήτρη Μιχαηλίδη, συνεχίζοντας τον «βομβαρδισμό» αγροτικών πληροφοριών, προβληματισμών και προτάσεων, στα πλαίσια του Γεωργικού Κτηνοτροφικού Φεστιβάλ Νέας Αγχιάλου (28/8/2014 έως 31/8/2014) το οποίο οργανώνεται από την Ένωση Καταστηματαρχών Νέας Αγχιάλου και τον Γεωπονικό Σύλλογο Μαγνησίας.

Γιατί φτιάχνουμε τη Φανουρόπιτα


Προσφορά Φανουρόπιτας

Είναι ένα λαϊκό έθιμο σχετικά πρόσφατο που έχει γίνει πλέον πανελλήνιο
Η πίτα του Αγίου Φανουρίου είναι μια νηστίσιμη πίτα που φτιάχνεται στην μνήμη του Αγίου (27/08) και προσφέρεται στους πιστούς ως ευλογία.



Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Μεγάρων & Σαλαμίνος ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ

Εκοιμήθη τα σήμερα στις 07:30 ο Μητροπολίτης Μεγάρων και Σαλαμίνος κ. Βαρθολομαίος, ο οποίος αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας και εισήχθη στο νοσοκομείο "Ελπίς" πριν από δυο περίπου εβδομάδες. Παρά τις προσπάθειες των ιατρών, ο Σεβασμιώτατος είχε ήδη καταπονημένο οργανισμό και σε συνδυασμό με την προχωρημένη του ηλικία, κατέληξε.

Βιογραφικό Σημείωμα Μητροπολίτη Μεγάρων και Σαλαμίνος κ. Βαρθολομαίου
Ο Μητροπολίτης Μεγάρων και Σαλαμίνος κ. Βαρθολομαίος (Κατσούρης) γεννήθηκε το 1928 στην Αθήνα, όπου σπούδασε Νομική και Θεολογία. Αποφοίτησε από τη Θεολογική σχολή το 1953, ενώ χειροτονήθηκε Διάκονος το 1954 και Πρεσβύτερος το 1958. Υπηρέτησε ως Γραμματεύς και Αρχιγραμματεύων της Ιεράς Συνόδου. Στις 27 Μαΐου 1974 χειροτονήθηκε Μητροπολίτης της νεοσύστατης Μητροπόλεως Μεγάρων και Σαλαμίνος. Συνέγραψε πολυάριθμες μελέτες. 
Σημειώνεται πως ο μητροπολίτης Βαρθολομαίος ήταν μέλος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της επόμενης περιόδου, ωστόσο με επιστολή του έχει ζητήσει να αντικατασταθεί, καθώς δεν δύναται να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε τα τελευταία χρόνια.

πηγή: megaratv.gr