Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Κλιμάκιο της Περιφέρειας επισκέφθηκε την Τρίτη το Βουρκάρι για επιτόπια αυτοψία στα πλαίσια της προγραμματισμένης αναδάσωσης!



Οι επικεφαλείς του κλιμακίου της Περιφέρειας κ.Σταυρούλα Δήμου και κ.Ιωάννης Προμπονάς μαζί με μέλη του Φορέα Προστασίας Βουρκαρίου στον λόφο του Περάματος Μεγάρων που θα πραγματοποιηθεί η αναδάσωση
Κλιμάκιο της Περιφέρειας Αττικής (Ενότητα Δυτικής Αττικής) με επικεφαλής την Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής κ. Σταυρούλα Δήμου και τον εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο της Περιφέρειας Αττικής για περιβαλλοντικά θέματα κ. Ιάκωβο Προμπονά, επισκέφθηκαν την Τρίτη 27/11/2012 την περιοχή του Περάματος Μεγάρων προκειμένου να  πραγματοποιήσουν αυτοψία στον καμένο λόφο όπου και θα γίνει η αναδάσωση. 

Η Χρυσή Αυγή για την επικαιρότητα


Για την επέμβαση της αστυνομίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο

Η αστυνομία όφειλε να επέμβει νωρίτερα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, προτού μεταβληθεί σε χωματερή γεμάτη ποντίκια και τοξικά απόβλητα. Δυστυχώς η ηγεσία του υπουργείου ΠΡΟ-ΠΟ δεν τηρεί τον Νόμο, όταν κουκουλοφόροι της άκρας αριστεράς καίνε και καταστρέφουν τα ελληνικά πανεπιστήμια.

Σόιμπλε: Ελληνική χρεοκοπία διαλύει την ευρωζώνη

Το μέλλον της ευρωζώνης εξαρτάται από την Ελλάδα και αυτό είναι το μεγαλύτερο μας όπλο που παραμένει αναξιοποίητο. Η συγκυβέρνηση της υποταγής να πάψει να ακολουθεί τυφλά τη γερμανική τοκογλυφική πολιτική και να διεκδικήσει άμεσα τη διαγραφή του επαχθούς ελληνικού χρέους.

Μόνο ευχολόγια και ουσία μηδέν από τον Σαμαρά

Το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα ανάγκασε τον ελληνικό λαό να ματώσει, χωρίς να περικόψει ούτε στο ελάχιστο τα δικά του προνόμια. Η επανεκκίνηση της οικονομίας μας δεν θα επέλθει με τα ευχολόγια του Σαμαρά, αλλά μέσω της στροφής στην πρωτογενή παραγωγή και την εκμετάλλευση των ελληνικών πλουτοπαραγωγικών πηγών, για τις οποίες δε λέει λέξη η συγκυβέρνηση.

Άμεση απάντηση στις προκλήσεις Μπερίσα

Όσο ανεχόμαστε τους αλβανούς εγκληματίες και τα παράσιτα εντός της επικράτειάς μας, τόσο πιο παράλογες απαιτήσεις θα εγείρει το θλιβερό κρατίδιό τους.

Η ΑΠΟΨΗ που κυκλοφορεί


Για την ΕΕ χωρίς ιδεοληψίες


Γιώργος Π. Τριανταφυλλόπουλος
Καθώς έχουν περάσει τριάντα χρόνια από την είσοδο της Ελλάδας στην τότε ΕΟΚ, και σημερινή ΕΕ, είναι νομίζω αρκετό το χρονικό διάστημα για να εξετάσουμε το αν η πολιτική αυτή απόφαση των πολιτικών εκπροσώπων της ελληνικής αστικής τάξης ήταν επωφελής για την οικονομία και για τους Έλληνες εργαζόμενους.
Η σύνδεση της κατάστασης της οικονομίας με το βιοτικό επίπεδο των εργαζόμενων δεν είναι φυσικά κάτι που γίνεται βέβαια αυτόματα και αδιαμεσολάβητα μια και διαμεσολαβείται από την πολιτική και την ταξική πάλη.
Γενικά πάντως η ανάπτυξη των παραγωγικών δυνάμεων, της παραγωγής και του πλούτου, έστω και διαμεσολαβημένα, έχει σαν τελικό αποτέλεσμα την καλυτέρευση του βιοτικού επιπέδου των εργαζόμενων από τη μια και από την άλλη επιτρέπει τη δημιουργία των αντικειμενικών εκείνων συνθηκών για τη μεταβολή των κοινωνικοοικονομικών σχηματισμών.

Δωρεάν smartphone εφαρμογή για να μάθετε την Ενεργειακή κλάση της κατοικίας σας





            
     Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε πως εδώ και λίγο καιρό κυκλοφορεί η εφαρμογή που σας επιτρέπει να κάνετε μια εικονική ενεργειακή επιθεώρηση για να μάθετε την ενεργειακή κλάση της κατοικίας σας και για όσο χρονικό διάστημα ισχύει ο νόμος για τη ρύθμιση αυθαιρέτων θα υπάρχει extra ενότητα αναλυτικού υπολογισμού του προστίμου.

Το computer και τα μάτια μας


 ΑΘΗΝΑ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗ
ΟΠΤΙΚΟΣ

Λόγω της μεγάλης απήχησης που έχουν οι υπολογιστές στην εποχή που ζούμε,όχι μόνο στο γραφείο αλλά και στο σπίτι, έχει δημιουργηθεί η άποψη ότι οι υπολογιστές μας είναι μηχανήματα βλαβερά για τα μάτια μας.Πολλοί άνθρωποι καταφεύγουν στον οφθαλμίατρό τους κάνοντας παράπονα για ενοχλήσεις και κούραση στα μάτια μετά απο παρατεταμένη και συνεχή χρήση του υπολογιστή τους.Θα πρέπει όμως να γίνει κατανοητό ότι πολλές έρευνες που έχουν γίνει στον τομέα αυτό σε όλα τα προηγμένα κράτη έδειξαν ότι τα video terminals δεν βλάπτουν τα μάτια μας . Και αυτό διότι αποδείχτηκε οτι εκπέμπουν πολύ λίγη ή καθόλου βλαβερή ακτινοβολία , όπως ακτίνες -Χ ή υπεριώδη ακτινοβολία .Επομένως με απλά λόγια τα μάτια μας δεν κινδυνεύουν μακροπρόθεσμα απο την οθόνη του υπολογιστή μας.

Γιατί χαίρεται ο κόσμος και χαμογελά πατέρα;


Πέτρος  Παπακωνσταντίνου
Νενικήκαμεν! Η Ελλάδα σώθηκε! Το μαύρο σύννεφο της χρεοκοπίας έφυγε οριστικά από τον γαλανό ουρανό. Είναι να απορεί κανείς που η υπερβολική σεμνότηταεμποδίζει την τρικομματική κυβέρνηση να γκρεμίσει τα τείχη της πόλης και να υποδεχτεί με τιμές Μαραθωνομάχων τον κ. Στουρνάρα και τους συνεργάτες του, που επέστρεψαν θριαμβευτές και τροπαιούχοι από τη μάχη των Βρυξελλών.
Μάχη; Ποια μάχη έδωσαν, αλήθεια; Με ποιους, εναντίον ποίων; Επί ένα μήνα,Γερμανία και ΔΝΤ τσακώνονταν λυσσαλέα για τη διαχείριση του ελληνικού χρέους κι ο αμέσως ενδιαφερόμενος, η Ελλάδα, δεν τολμούσε να ψελλίσει οποιαδήποτε θέση για το δικό του πρόβλημα. “Δώστε μας τη δόση μας και κάντε ό,τι νομίζετε” ήταν η υπερήφανη στάση αυτής της κυβέρνησης που μετέτρεψε την Ελλάδα σε άφωνο, τρομαγμένο ζητιάνο. “Όταν τσακώνονται στο βάλτο τα βουβάλια, λειώνουν τα βατράχια”, ήταν η δικαιολογία που πρόβαλαν ανωνύμως εκπρόσωποι του Μαξίμου. Όντως. Αλλά ποιοι έφεραν τα βουβάλια της Ε.Ε. και του ΔΝΤ στην αυλή μας και ποιοι μετέτρεψαν 11 εκατομμύρια Έλληνες σε απροστάτευτα βατράχια; Απορία, ψάλτου βηξ...

Υπάρχει ζωή μέσα στο παρόν σύστημα;


Θανάσης Μανιάτης[1]
 
1.(Μαρξιστική) θεωρία ή πολιτικός/επαναστατικός καταγγελτισμός;
Στις πολυάριθμες αναφορές και παρεμβάσεις στο χώρο της αριστεράς γύρω από το φλέγον θέμα της κρίσης τα τελευταία χρόνια είναι εμφανής η απουσία ενός στοιχείου που υπό κανονικές συνθήκες θα έπρεπε να θεωρείται και να είναι αυτονόητα παρόν: η ρητή αναφορά στο θεωρητικό πλαίσιο της μαρξικής ανάλυσης και της μαρξιστικής πολιτικής οικονομίας γενικότερα, και η διερεύνηση των αιτίων της κρίσης, της φύσης της, των προοπτικών που ανοίγει για το εργατικό κίνημα και την αριστερά, ιδίως την αντικαπιταλιστική, από αυτήν τη σκοπιά.