Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

Ναι μεν αλλά, για την προστασία του Βουρκαρίου... από το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Μεγαρέων!




Πλήρως απογοητευτική ήταν η όλη διαδικασία συζήτησης και γνωμοδότησης για το εγκεκριμένο από τον Οργανισμό Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας (ΟΡΣΑ) σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος (ΠΔ) για την προστασία του Βουρκαρίου, στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Μεγαρέων.

Χαμηλό το επίπεδο των παρεμβάσεων και τοποθετήσεων από τον δήμαρχο, τους συμβούλους της συμπολίτευσης και της μείζονος αντιπολίτευσης, οι οποίοι αγνόησαν (ή δεν είχαν μελετήσει) τους τόνους των αποδεικτικών υλικών και επιστημονικών μελετών που έχουν κατατεθεί για το Βουρκάρι. Σε αυτό το υλικό έχει στηριχθεί η εκπόνηση του σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος από την επιστημονική Επιτροπή του ΟΡΣΑ!
Αντί γι αυτό, θεώρησαν καλύτερα να συζητούν πάνω σε ένα δισέλιδο υπόμνημα που είχε κατατεθεί από την Πολεοδομία Μεγάρων και είχε συνταχθεί από δύο υπαλλήλους της!

Το αποτέλεσμα αναμενόμενο. Μια απόφαση γνωμοδότησης, που προσπαθεί να συγκεράσει τα ασυμβίβαστα. Να μην θιγεί κανείς (ιδιαίτερα από τους ψηφοφόρους και οπαδούς τους) αλλά ταυτόχρονα να εμφανιστεί δήθεν το δημοτικό συμβούλιο ότι επιθυμεί την προστασία της φύσης. Να γίνουν και νέες βιομηχανίες, να μην υπάρξουν περιορισμοί στη δόμηση, να μην υπάρξουν περιορισμοί στη χρήση γης!
Αλλά ταυτόχρονα να προστατευτεί το Βουρκάρι!

Το πώς, μόνο οι φαεινές συλλήψεις των εισηγητών της πρότασης θα μπορούσαν να μας εξηγήσουν.

Είναι λυπηρό, μια στιγμή που η πολιτεία φαίνεται διατεθειμένη να αποκαταστήσει την ασέλγεια που έχει διαπράξει με την χωροθέτηση βιομηχανικής ζώνης στον υδροβιότοπο, η πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου να εκδίδει τέτοιες γνωμοδοτήσεις.

Για το θέμα αυτό θα επανέλθουμε. Για όλα και για όλους...