Σάββατο, 21 Φεβρουαρίου 2015

Τοπικό ιστορικό-Λαογραφικό- Φωτογραφικό αρχείο στα Μέγαρα

Κωνσταντίνος Σπίνος και Κωνσταντίνος Χατζηδημητρίου εξουσιοδοτήθηκαν από το Δήμαρχο να αναλάβουν τη δημιουργία τοπικού Ιστορικού, Λαογραφικού και Φωτογραφικού Αρχείου.
Γηγενείς και οι δυο συμπολίτες, γόνοι Μεγαρίτικων οικογενειών....!!!!!!!!!!!!!!  Μήπως οι ντόπιοι αγνοούνται διακριτικά να αραιώνουμε; 

Βασ.Οικονόμου για τους ιατρούς του Τζάνειου

Προς: Υπουργό Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων

Θέμα: Ευτελισμός της αμοιβής των ιατρών εργασίας από το Τζάνειο Νοσοκομείο!!
  
Κύριε Υπουργέ, 
Σύμφωνα με την υπ’ αριθμ πρωτ. 2029/11-02-2015 Πρόσκληση Ενδιαφέροντος με λήξη στις 21/2/2015, το ΔΣ του Τζανείου ενέκρινε και διενεργεί διαγωνισμό για την κάλυψη της θέσης του Ιατρού Εργασίας (Ι.Ε.), ο οποίος, με ετήσια μεικτή αμοιβή ανερχόμενη στο ποσό των 11000 €, θα επιβλέπει, για 710,20 ώρες ετησίως την υγεία και τις συνθήκες εργασίας των 1182 εργαζομένων του. Το ποσό αυτό αντιστοιχεί σε 15€ ανά επιστημονοώρα απασχόλησης του Ι.Ε., δηλαδή σε 5€ ανά εξεταζόμενο, την ώρα που (το Τζάνειο) αποτιμά το κόστος της επίσκεψης για ιατρούς άλλων ειδικοτήτων στα απογευματινά εξωτερικά ιατρεία του σε 60€ ανά εξεταζόμενο, ήτοι σε άνω των 180€ ανά ώρα. 

ΟΧΙ σε νέο μνημόνιο και διαιώνιση της αιμοδοσίας για το ληστρικό χρέος

varΠαναγιώτης Μαυροειδής
Η πρόστυχη πρόκληση των δυναστών της ΕΕ, των τοκογλύφων του ευρωπαϊκού κεφαλαίου, δεν βρίσκει την απάντηση που της αρμόζει από μεριάς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Και αυτό παρά τις εκφρασμένες διαθέσεις στον ελληνικό λαό, να μην υποκύψει στους εκβιασμούς, στις προσβολές και την τρομοκρατική κινδυνολογία.
Μετά από ένα αποπροσανατολιστικό παιχνίδι με τις λέξεις και τις φράσεις, η ελληνική κυβέρνηση, υπέβαλε επίσημα τελικά αίτηση για την παράταση ισχύος του ισχύοντος ‘’προγράμματος βοήθειας’’ («master financial assistance facility agreement», πόσα ονόματα πιά!), για έξι μήνες, έως ότου συμφωνηθεί νέο ‘’πρόγραμμα’’.