Δευτέρα, 5 Ιανουαρίου 2015

Σπουδαία κίνηση για το Ποτάμι...Συνεργασία με τη Δράση στις επόμενες εκλογές

Σπουδαία συμφωνία για το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη, που υποστηριχθεί στις ερχόμενες εκλογές από τη Δράση, το φιλελεύθερο κόμμα που είχε ιδρύσει ο Στέφανος Μάνος και στις ευρωεκλογές είχε κατέβει μαζί με τη Δημιουργία Ξανά, στο σχηματισμό "Γέφυρες".
Η συμμαχία με τη Δράση είναι σημαντική κυρίως σε συμβολικό επίπεδο "ανοίγματος" προς τους φιλελεύθερους πολίτες, καθώς με τις τελευταίες προσχωρήσεις πολλών στελεχών από το κόμμα του κυρίου Κουβέλη , στην κοινή γνώμη σχηματίζεται η εντύπωση ότι το κόμμα του κ.Θεοδωράκη τείνει να εξελιχθεί σε νέα ΔΗΜΑΡ.
Η αρχική συμφωνία ήταν γνωστή από χθες στο παρασκήνιο, ωστόσο πριν από λίγο την ανακοίνωσε ο Αριστοτέλης  Αϊβαλιώτης , μέλος της ηγετικής ομάδας της Δράσης.
Σύμφωνα με πληροφορίες την ερχόμενη Δευτέρα ή Τρίτη θα υπάρξει συνάντηση μεταξύ των κ.κ.Θεοδωράκη και Σκυλακάκη (προέδρου της Δράσης) όπου θα ανακοινωθεί και επίσημα η συνεργασία των δύο κομμάτων, ενώ ο κ.Σκυλακάκης θα προτείνει και ονόματα στελεχών της Δράσης, που θα μπορούσαν να συμπεριληφθούν στα ψηφοδέλτια του Ποταμιού στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.

Του Αγίου Μαλαχία ανήμερα ανακοίνωσε το κόμμα του ο Γιώργος Παπανδρέου.

Η 3η Ιανουαρίου περνά από σήμερα στην ιστορία ως ημέρα ίδρυσης του νέου κόμματος του Γιώργου Παπανδρέου αλλά είναι επίσης μια σημαντική μέρα για την ορθόδοξη εκκλησία καθώς 3 Ιανουαρίου εορτάζει ο προφήτης Μαλαχίας.
Ίσως σε επίπεδο συμβολισμού ο Γιώργος Παπανδρέου να επέλεξε τη συγκεκριμένη μέρα στην προσπάθειά του να αποτελέσει ένα προφήτη στο χώρο της πολιτικής, καθώς σύμφωνα με όσους τον υποστηρίζουν είναι ένας ηγέτης μπροστά από την εποχή του.

Σύμφωνα με το .wikipedia.ο  Προφήτης Μαλαχίας είναι βιβλικό πρόσωπο της Παλαιάς Διαθήκης που φέρεται να συνέγραψε και το ομώνυμο βιβλίο, το τελευταίο των κανονικών της Παλαιάς Διαθήκης, αλλά και της Εβραϊκής Βίβλου (Τανάκ).

Το όνομα «Μαλαχίας» ερμηνεύεται ως «αγγελιαφόρος Μου» (δηλαδή «αγγελιαφόρος του Γιαχβέ»), που πιθανόν έτσι να αποτελεί και ψευδώνυμο του συγγραφέα του ομώνυμου βιβλίου. Ως Προφήτης συγκαταλέγεται στους λεγόμενους «ελάσσονες Προφήτες» ή «μικρούς Προφήτες» και φέρεται ως ο τελευταίος αυτών. Σύμφωνα με τις εξιστορήσεις του βιβλίου του, που χρονολογείται στην περίοδο 460 μέχρι 430 π.Χ., εικάζεται ότι άκμασε αυτήν την περίοδο, ή λίγο αργότερα. Ιστορικά, (κατά σύμφωνη γνώμη μελετητών), φέρεται περίπου 80 χρόνια αφότου οι Προφήτες Αγγαίος και Ζαχαρίας παρακίνησαν τον Ιουδαϊκό λαό στην ανέγερση του Νέου Ναού, κατά τη λεγόμενη περσική περίοδο, χωρίς όμως ν΄ αναφέρεται η ανοικοδόμηση του Ναού.

Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών : Ολόκληρη η ιδρυτική διακήρυξη του νέου κόμματος του Γ.Παπανδρέου

ΚΙΝΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ - ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟΧΩΝ
Ιστορική Ανάγκη
Το 1974, μετά την εθνική τραγωδία της Κύπρου και την κατάρρευση της δικτατορίας, λαϊκή απαίτηση έγινε η απελευθέρωση της Ελλάδας. Όραμα του λαού μας, να απεξαρτηθούμε από τη «ρίζα της συμφοράς»: την εξάρτησή μας από ξένες δυνάμεις που ήθελαν κυβερνήσεις πιόνια, δημοκρατίες ελεγχόμενες και λαούς υποταγμένους. Η απεξάρτησή μας αποτελούσε όρο και ελάχιστη προϋπόθεση για να εδραιωθεί η λαϊκή κυριαρχία αλλά και να πραγματοποιηθεί η κοινωνική δικαιοσύνη.
Σήμερα, το 2015, o κύκλος της μεταπολίτευσης κλείνει.