Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Επιστολή βόμβα απο τον Γιώργο Βαρελά με αποδέκτες ...


Τα βότσαλα που βύθισαν το πλοίο

Έχουμε ήδη περάσει στην «επόμενη ημέρα» των εκλογικών διαδικασιών και δεν είναι λίγοι οι φίλοι και οι γνωστοί που ζητούν την εκτίμησή μου για τα αποτελέσματα, καθώς και κάποια απάντηση στο ερώτημα, «γιατί δεν ήμουν υποψήφιος;». Παράλληλα παλιοί σύντροφοι και συνοδοιπόροι με στωικότητα αναφέρουν ότι «εάν υπήρχε η ΚΙΝΗΣΗ σίγουρα τα αποτελέσματα θα ήταν διαφορετικά». Αισθάνομαι την ανάγκη να τοποθετηθώ δημόσια και ξεκάθαρα, όπως κάνω τα τελευταία τουλάχιστον χρόνια. Δεν θέλησα να το πράξω νωρίτερα  ώστε, τα όσα γράψω να μην αποτελέσουν αφορμή για αντεγκλήσεις κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Η διάλυση της «Κίνησης Πολιτών» …
Αρχικά πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι η διάλυση της Υπερκομματικής Κίνησης Πολιτών και η μη συμμετοχή της στις επόμενες εκλογές είχε μάλλον προδιαγραφεί από τη στάση και πολιτική συμπεριφορά των περισσοτέρων προβεβλημένων ηγετικών στελεχών της, μετά τις εκλογές του 2006 και το γνωστό αρνητικό γι’ αυτήν αποτέλεσμα.
Όλοι κρυμμένοι κάτω από την πληθωρική πολιτική παρουσία του πρώην Δημάρχου κ. Χρυσόστομου Σύρκου, δείλιασαν και δεν πρόβαλαν το παραμικρό ενδιαφέρον για το αύριο του συνδυασμού, μηδενίζοντας ουσιαστικά οι ίδιοι το έργο που είχε επιτευχθεί.
Ίσως να αντιλήφθηκαν έστω και καθυστερημένα, ότι στην απώλεια της εξουσίας δεν συντέλεσε μόνο η δράση εξωγενών παραγόντων, αλλά και οι λανθασμένες εκ των έσω επιλογές στις οποίες είχαν ουσιαστική συμμετοχή.
Όμως ευθύνη σ’ αυτό φέρει και ο τότε επικεφαλής, αφού αιφνιδίασε τους πάντες με τη δημόσια ανακοίνωση της παραίτησης του, χωρίς να δρομολογήσει τις όποιες εξελίξεις για τη διαδοχή.
Η προσπάθεια να διατηρηθεί ζωντανός ο συνδυασμός ήταν μάλλον μάταιη, αφού αποδείχθηκε τελικά ότι λειτούργησε μόνο για λόγους υστεροφημίας. Περνώντας τα πρώτα χρόνια με αυτοκριτική και εσωστρέφεια, συνέχισε να παραμένει στο προσκήνιο των εξελίξεων, και μέσω δημοσιευμάτων να υπερασπίζεται το έργο που είχε επιτύχει. Αδιαφορώντας όμως για την ουσιαστική ανασυγκρότηση του συνδυασμού, την ανάδειξη νέας ηγεσίας και τη φυσική παρουσία που θα του επέτρεπε να συμμετάσχει με αξιώσεις στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.
Οφείλω δε να εξομολογηθώ ότι την περίοδο που εξελέγην επικεφαλής της «Κίνησης» κανένα πρωτοκλασάτο στέλεχος δεν βγήκε δημόσια να δηλώσει τη στήριξη του στο πρόσωπο μου και την επιλογή που έκαναν 200 περίπου μέλη.
Παράλληλα κάποιοι λειτουργούσαν μόνο για ίδιον συμφέρον και όχι για τον συνδυασμό. Αυτοί δυστυχώς αποτέλεσαν την «Αχίλλειο πτέρνα» της «Κίνησης» η οποία δεν διαγνώστηκε έγκαιρα και ορθά.
Υπό το βάρος αυτής της κατάστασης και λόγω της ύπαρξης «Δούρειων Ίππων» στα σπλάχνα  της παράταξης, υπερίσχυσε η απόφαση για την συνένωση με άλλους συνδυασμούς προς απόκτηση νέας δυναμικής παρουσίας στα κοινά της πόλης.

Η αποτυχία της «Ένωσης Πολιτών» …
Η δημιουργία της «Ένωσης Πολιτών» ουδέποτε άγγιξε τελικώς τα σπλάχνα της «Κίνησης», αφού από τα πρώτα βήματα του νέου σχήματος φάνηκε καθαρά ότι δεν ταίριαζαν τα χνώτα των δυο πλευρών, γεγονός για το οποίο πρέπει να παραδεχθώ ότι πολλοί μας είχαν προειδοποιήσει.
Παρά τις πολύωρες διαβουλεύσεις για τον τρόπο διοίκησης και λήψης αποφάσεων, αυτές ελαμβάνοντο από ένα στενό περιβάλλον ή  «αυτοκρατορικά» από τον επικεφαλής  και απλώς ερχόταν προς επικύρωση τους στην πολιτική ομάδα.
Η τήρηση του μνημονίου συνεργασίας που είχε εκπονηθεί πριν τη διαδικασία εκλογής επικεφαλής δεν έγινε σεβαστή από τον έτερο υπογράφοντα κ. Γρηγόρη Σταμούλη σε όλα τα εδάφια του, γεγονός που οδήγησε εμένα και άλλους συνεργάτες μου στην αποχώρηση από την «Ένωση Πολιτών» 6 μήνες πριν τις εκλογές.
Προσωπικά συνειδητά δεν αρνήθηκα να παίξω 2ο και 3ο ρόλο αφού οι φιλοδοξίες μου δεν περιορίζονταν στην κατάληψη της καρέκλας του ηγέτη, κάτι φυσικά που δεν ίσχυε για όλους.
Όπως αποδείχθηκε από τις εξελίξεις, ο επικεφαλής της «Ένωσης Πολιτών» είχε ως σκοπό να μην απολέσει τη θέση που είχε, θυσιάζοντας την επιλογή της καλύτερης λύσης που θα οδηγούσε τον συνδυασμό στην ανάληψη της εξουσίας ακόμα κι από την πρώτη Κυριακή.
Αυτό ίσως να μην τον έφερνε στην πολυπόθητη καρέκλα του δημάρχου, ενδεχόμενο το οποίο τον απέτρεψε να δει ρεαλιστικά την κατάσταση.
Η αποχώρηση μας από το συνδυασμό σίγουρα ανακούφισε μερικούς που ένοιωθαν μάλλον δυσφορία αφού έπρεπε να λειτουργούν συλλογικά, δεν δίστασαν δε να μας χαρακτηρίσουν ως «βοτσαλάκια στη λίμνη». Η τελική έκβαση όμως, έδειξε ότι τα «βοτσαλάκια» αυτά δημιούργησαν αναταραχή ικανή να βυθίσει το πλοίο, το οποίο δύσκολα  πλέον θα ανελκυστεί.
Όσο αφορά στις συζητήσεις και συμφωνίες μεταξύ των τριών συνδυασμών της αντιπολίτευσης, είναι γεγονός ότι στην πρώτη κιόλας συνάντηση μας είχε δοθεί λόγος τιμής να μην «χτυπήσει» ο ένας συνδυασμός τον άλλο προεκλογικά, αφού αντίπαλος όλων μας ήταν ο συνδυασμός που βρισκόταν στην εξουσία. Φτάνοντας δε στη τελευταία απέλπιδα προσπάθεια για συμπόρευση των συνδυασμών «Ένωση Πολιτών – Μέγαρα, Νέο Ξεκίνημα» είχε συμφωνηθεί μεταξύ Μαρινάκη –Σταμούλη παρουσία μου στις 15 Ιουνίου 2010, ότι όποιον συνδυασμό έφτανε στο δεύτερο γύρο (εάν δεν ήταν και οι δύο), τότε ο άλλος θα τον στήριζε ανοικτά. Αυτό φαίνεται το ξέχασε ο κ. Σταμούλης και έβγαλε ανακοίνωση για ψήφο κατά συνείδηση την 2η Κυριακή, επικαλούμενος όπως πάντα τον υπερκομματικό χαρακτήρα του συνδυασμού του. Αυτό μάλλον το είχε ξεχάσει όταν διεξήγοντο οι πρώτες συζητήσεις. Όλα τα μέλη του πολιτικού συμβουλίου της «Ένωσης» ήταν ενήμερα για τις όποιες συζητήσεις είχαν γίνει, και κανείς δεν είχε εκφράσει τη διαφωνία του, εκτός από μερικές επιφυλάξεις. Επομένως το αποτέλεσμα της ήττας άλλαξε τη διάθεση τους, προφανώς γιατί διέγνωσαν ότι η εκλογή του κ. Μαρινάκη θα σήμαινε και την ημερομηνία λήξης των όποιων φιλοδοξιών του κ. Σταμούλη.

Γιατί έμεινα έξω από κάποιο συνδυασμό …
Πολλοί με ρωτούσαν αν θα είμαι υποψήφιος με το ένα ή τον  άλλο συνδυασμό. Γεγονός είναι ότι μετά την αποχώρηση μου από την «Ένωση Πολιτών», δέχθηκα προτάσεις τόσο από τον δήμαρχο κ. Δ. Στρατιώτη, όσο και από τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο  κ. Γ. Μαρινάκη, οι οποίες με τιμούν ιδιαιτέρως και τους ευχαριστώ γι’ αυτό.
Υπήρξε μεγάλος προβληματισμός και πίεση από το στενό μου περιβάλλον για τη στάση την οποία έπρεπε να κρατήσω.
Στη λήψη της απόφασης  να μη συμμετάσχω σε κάποιο συνδυασμό ως υποψήφιος, συνετέλεσε το γεγονός της πρόσφατης αποχώρησης μου από το πολιτικό σχήμα της «ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ». Η απόπειρα υλοποίησης του οράματος, που τόσο εγώ, όσο και οι συνεργάτες μου, αλλά και πολλά μέλη της ΚΙΝΗΣΗΣ είχαμε, δεν ευδοκίμησε οδηγώντας κάποιους από εμάς στην απομάκρυνση, ενώ κάποιοι άλλοι δεν συνέπλευσαν ποτέ. Ένοιωθα ότι χρειαζόταν μια περίοδο ανασυγκρότησης δυνάμεων και επαναπροσδιορισμού της πορείας μου, δίνοντας με αυτόν τον τρόπο και μια ηχηρή απάντηση στους καλοθελητές που διέδιδαν ότι ‘πάω για καρέκλα’. Παράλληλα  άτομα που είχα συνεργαστεί στο παρελθόν είχαν διασκορπιστεί στους συνδυασμούς που λειτουργούσαν, οπότε δεν θα μου ήταν ευχάριστο να συγκρουστώ πολιτικά με κάποιον απ’ αυτούς. Βεβαίως υπήρξαν και κάποιες συζητήσεις που είχαν γίνει στο παρελθόν οι οποίες θα αποτελούσαν ασπίδα αν έπαιρνα την απόφαση να εκτεθώ σε κάποιο συνδυασμό. Άλλους δικαίωσε η επιλογή τους και άλλοι έλαβαν ότι έχτισαν.

Η νέα διοίκηση του Δήμου…
Την 1η του νέου έτους ανοίγει μια νέα σελίδα στην τοπική πολιτική σκηνή με νέους ανθρώπους που καλούνται να δώσουν σάρκα και οστά στο όραμα που ενέπνευσαν στους Μεγαρίτες και Νεοπεραμιώτες.
Η διαδικασία θα είναι επίπονη, όμως η διάθεση για προσφορά είναι μεγάλη και όλοι μας οφείλουμε να στηρίξουμε την προσπάθεια αυτή, όποτε κι όπου μας ζητηθεί.
Ο Γιάννης Μαρινάκης πλημμυρισμένος από τη χαρά της επιτυχίας αυτής πιστεύω ότι θα δώσει όλο του τον εαυτό στην υπηρεσία του πολίτη και στο καλό του τόπου μας.
Καλή επιτυχία λοιπόν και όλοι μαζί για το καλό των Μεγάρων και της Ν. Περάμου.
Όσο για τους πρώην συντρόφους μου, τους αποχαιρετώ με την ίδια φράση που χρησιμοποίησαν πριν λίγους μήνες… Άντε γεια !

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία σας
Γιώργος  Βαρελάς



Αγανάκτηση για τα όσα συμβαίνουν στον Μουσικό Όμιλο

Σταμάτησαν τα μαθήματα του Μουσικού Ομίλου Μεγάρων.
Λουκέτο μπήκε σε όλα τα μαθήματα μουσικής του ΜΟΜ.
Να λογοδοτήσει ο πρόεδρος του ομίλου Κώστας Μαργέτης  γιατί το έκανε αυτό. Έχασαν μήπως κάποιοι τη μάσα και θέλουν να ξεχαστούν μερικές καταστάσεις;
Θέλουν να καταστρέψουν έστω ότι καλό υπήρχε σε αυτό το «σχολείο» για να μη βρει τίποτα η νέα δημοτική αρχή;
Θέλουμε εξηγήσεις με σοβαρότητα.

Δε μπορεί ο κάθε «περαστικός» Δήμος να καταστρέφει τα πάντα στο πέρασμά του χωρίς να τρώει ξύλο!!! Να μας πείτε ποιος καραγκιόζης φταίει για να «φάει της χρονιάς του». Έτσι πρέπει να κάνουμε εδώ στα Μέγαρα.
Όλοι οι υπεύθυνοι είναι ΑΧΡΗΣΤΟΙ και ΑΝΑΞΙΟΙ.
 Αγανακτισμένος Μεγαρέας Πατέρας

Ερώτηση του Βουλευτή Βασίλη Οικονόμυο για την κατάσταση στο ΙΚΑ Ελευσίνας

Προς : Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης

Θέμα:   Ακόμα περιμένουμε τις απαντήσεις για την τραγική κατάσταση του ΙΚΑ στην Ελευσίνα

Κυρία Υπουργέ,

Επανερχόμαστε στο ζήτημα της τραγικής κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει το ΙΚΑ στην Ελευσίνα καθώς στην προηγούμενη ερώτησή μας (Αρ. Πρωτ. 2449/07.09.2010) δεν έχουμε λάβει ακόμα καμία απάντηση, ενώ τα προβλήματα μεγεθύνονται και είναι πλέον πολύ πιεστικά. Ήδη από τον Σεπτέμβριο είχαμε επισημάνει στην ηγεσία του Υπουργείου σας ότι έληγαν οι συμβάσεις του Οργανισμού με πολλούς ιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων που παρείχαν αναγκαίες υπηρεσίες στους χιλιάδες ασφαλισμένους του μεγαλύτερου ασφαλιστικού οργανισμού της χώρας.
Παρά όμως την κοινοβουλευτική μας παρέμβαση και τις συνεχείς παρεμβάσεις του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ελευσίνας προς το Υπουργείο σας και την Διοίκηση του ΙΚΑ καμία ενέργεια δεν έχει γίνει προκειμένου να στελεχωθεί κατάλληλα το ΙΚΑ στην Ελευσίνα και να εξυπηρετούνται κατά το δυνατόν καλύτερα οι ασφαλισμένοι οι οποίοι καταβάλλουν κανονικά τις εισφορές τους προς τον Οργανισμό αλλά απολαμβάνουν συνεχώς λιγότερες υπηρεσίες και αναγκάζονται πολλές φορές να καταφύγουν στον ιδιωτικό τομέα και να πληρώνουν από το μειωμένο εισόδημά τους υπηρεσίες που θεωρητικά μόνο καλύπτει ο ασφαλιστικός τους φορέας.    
Τελικά ο εξορθολογισμός του ελληνικού δημοσίου στην σημερινή Μνημονιακή εποχή είναι να πληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος για υπηρεσίες που δεν απολαμβάνει; Η μείωση του κόστους της δημόσιας υγείας στηρίζεται στο να υποχρεώσουμε τους ασφαλισμένους να στραφούν σε ιδιωτικές λύσεις και κατ’ αυτόν τον τρόπο να βοηθήσουμε και την ανάπτυξη της οικονομίας μας;
Κατόπιν όλων αυτών και με δεδομένη την προσωπική σας ευαισθησία στα ζητήματα προστασίας και ενίσχυσης του κοινωνικού κράτους,
Ερωτάστε:
1. Είστε ενήμερη για την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το ΙΚΑ στην Ελευσίνα;
2. Υπάρχει η πολιτική βούληση να καλυφθούν όλα τα κενά σε ιατρικές ειδικότητες και να διασφαλιστεί η άρτια στελέχωση του ΙΚΑ στην Ελευσίνα ώστε να παρέχονται όλες οι προβλεπόμενες υπηρεσίες στους χιλιάδες ασφαλισμένους;
3. Τι προβλέπουν οι σχεδιασμοί του Υπουργείου σας για το ΙΚΑ στην Ελευσίνα, υπάρχει ενδεχόμενο να κλείσει προκειμένου να εξυπηρετηθεί το δημόσιο χρέος στα πλαίσια της  «αναδιάρθρωσης» του δημοσίου που εξαγγέλλει η κυβέρνηση ανεξάρτητα από τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει μια τέτοια εξέλιξη για τους κατοίκους της περιοχής;  


                                                                                                               -Ο-
          ΕΡΩΤΩΝ                    
 ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ
                                                                                                ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ