Πέμπτη, 4 Ιουνίου 2015

Καθυστέρηση πληρωμών κοινωνικών δομών - ερώτηση

Προς: Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Θέμα: Καθυστερήσεις στην πληρωμή των Κοινωνικών Δομών Αντιμετώπισης της Φτώχειας του Εθνικού Δικτύου Άμεσης Κοινωνικής Παρέμβασης των Δήμων.

Κύριε Υπουργέ,
το πρόγραμμα «Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας», που εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και συγχρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, υπήρξε μια σημαντική παρέμβαση για την αντιμετώπιση του φαινομένου της φτώχειας. 

Βασ.Οικονόμου για τα Αστυνομικά Τμήματα Αττικής

Σε απάντηση των σχετικών ερωτήσεων που κατατέθηκαν από τον Βουλευτή Επικρατείας της ΝΔ, Βασίλη Οικονόμου, αναφορικά με την κατάργηση των Αστυνομικών τμημάτων στην περιφέρεια Αττικής, ο Αναπλ. Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Πανούσης, μας ενημέρωσε ότι : «Βασικός στόχος του Υπουργείου μας και του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας είναι η αναβάθμιση όλων των Υπηρεσιών του Σώματος και η προσφορά καλύτερων υπηρεσιών στη χώρα, την κοινωνία και τους πολίτες. Ωστόσο η προκαταρκτική αυτή διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη και δεν έχουνε ληφθεί μέχρι σήμερα τελικές αποφάσεις περί καταργήσεως η μη αστυνομικών Υπηρεσιών, οι οποίες θα ληφθούν με γνώμονα το ευρύτερο δημόσιο συμφέρον και θα είναι προσαρμοσμένες στις απαιτήσεις που συναρτώνται προς την εκπλήρωση της θεσμικής αποστολής των και την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών». 

"Με όραμα για το Βουρκάρι"
Να γνωρίσουν και να μελετήσουν βιωματικά έναν υδροβιότοπο θέλησαν οι μαθητές μας μιας και μια ολόκληρη χρονιά ασχολήθηκαν με το νερό και τους υδροβιότοπους.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΤΗΣ Ν.Δ. ΜΕ ΤΗ ΓΣΕΕ


Κλιμάκιο του Τομέα Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας της ΝΔ αποτελούμενο από τον Υπεύθυνο του Τομέα, Βουλευτή Επικρατείας Βασίλη Οικονόμου, το γραμματέα Μισθωτών και Επιστημονικών Φορέων Δημήτρη Σιάχο και τα στελέχη της Συντονιστικής Γραμματείας Φίλιππο Ταυρή, Θοδωρή Αμπατζόγλου, Θοδωρή Ματάλα,  Αδαμάντιο Γάκη και Αλεξάνδρο Αρβανιτάκη, επισκέφθηκε τη Γενική Συνομοσπονδία Εργατών  Ελλάδος, στο πλαίσιο του κύκλου επαφών και ανταλλαγής απόψεων, ιδεών και καταγραφής προβληματισμών με τους Κοινωνικούς Εταίρους.

Προφητική η τοποθέτηση του Γιώργου Πάντζα στο Συμβούλιο της Ευρώπης


Στις εργασίες της Επιτροπής Πολιτισμού, Επιστήμης, Παιδείας και Μέσων Ενημέρωσης της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης συμμετείχε ως τακτικό μέλος ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Πάντζας.
Η επιτροπή συνεδρίασε εχθές 2 Ιουνίου στο Παρίσι και ασχολήθηκε με θέματα που αφορούν στην αναθεώρηση της στρατηγικής για το αντι-ντόπινγκ, στην ευθύνη των μέσων μαζικής ενημέρωσης και την δημοσιογραφική δεοντολογία σε ένα μεταβαλλόμενο περιβάλλον των μέσων ενημέρωσης, στα εκπαιδευτικά και πολιτιστικά δίκτυα των κοινοτήτων που ζουν στο εξωτερικό, στον αθλητισμός για όλους που αποτελεί μια γέφυρα στην ισότητα, την ένταξη και την κοινωνική ένταξη, κα.