Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΧΩΜΑΤΕΡΕΣ


ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ


          Την περίοδο αυτή όλοι οι πολίτες θα έπρεπε να έχουν καταλάβει και συνειδητοποιήσει την αξία και τη χρησιμότητα του περιβάλλοντος και να το προστατεύουν με κάθε τρόπο και μέσο. Οι περισσότεροι το έχουν καταλάβει. Οι άλλοι, θα έλεγε κανείς, πως είναι δικαιολογημένοι προς το παρόν και αναλόγως με τα παραδείγματα, που λαμβάνουν από τους διοικούντες.
Αυτοί, όμως, που δεν δικαιολογούνται με τίποτα είναι οι ασκούντες εξουσία στον πρώτο βαθμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Δηλαδή η Διοίκηση του Δήμου.
           Η Διοίκηση του Δήμου θα έπρεπε πρώτα και κύρια να αντιληφθεί την μεγάλη σημασία της προστασίας του περιβάλλοντος και να την εντάξει στις άμεσες προτεραιότητές της, διότι το περιβάλλον δεν είναι ιδιοκτησία κανενός, δεν έχει σύνορα, ανήκει σε όλους διαχρονικά και είμαστε υποχρεωμένοι να το διαφυλάσσουμε ως κόρη οφθαλμού, για να έχουμε καλύτερη ποιότητα ζωής και για να το παραδώσουμε αλώβητο στις επόμενες γενιές.
         Δυστυχώς, οι ενέργειες αυτής της Διοίκησης του Δήμου δείχνουν, είτε ότι δεν έχει κατανοήσει τι σημαίνει προστασία περιβάλλοντος, είτε ότι άλλοι λόγοι την οδηγούν σε πράξεις καταστροφικές για το περιβάλλον.
         Διότι, πώς αλλιώς να ερμηνευθεί το γεγονός, ότι ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΧΩΜΑΤΕΡΕΣ ΣΤΟΝ ΚΑΜΠΟ του Δήμου Μεγαρέων. 

Ο Β. Οικονόμου ρωτά για τους Εθελοντές Μακρά Θητείας


ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: Υπουργό Εθνικής Άμυνας

Θέμα: Βαθμολογική Εξέλιξη ΕΜΘ

Κύριε Υπουργέ,

Κύριε Υπουργέ,
Επανερχόμαστε για πολλοστή φορά στο ζήτημα της βαθμολογικής εξέλιξης των Εθελοντών Μακράς Θητείας (Αρ. Πρωτ. 14159/11.02.09, 16000/12.03.09, 2230/08.12.09, 10324/18.05.10, 19244/11.07.2011 και 22037/31.08.2011), καθώς για μια ακόμη φορά η αλλαγή πολιτικής ηγεσίας στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας προκαλεί εκ νέου καθυστερήσεις σε ένα καίριο κατά τη γνώμη μας ζήτημα. Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τις απαντήσεις του Υπουργείου στην τελευταία μας ερώτηση, προκειμένου να ρυθμιστεί οριστικά και το θέμα της βαθμολογικής εξέλιξης των ΕΜΘ, υπήρξε η δέσμευση ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα προχωρήσει το Υπουργείο στις αλλαγές εκείνες που θα συντελέσουν στην ανύψωση του ηθικού τους, θα αποκαταστήσουν το αίσθημα αδικίας σε σχέση με άλλους υπαξιωματικούς μη παραγωγικών σχολών που έχουν διαφορετική εξέλιξη και θα αποτελέσουν κίνητρο παραμονής τους στις Ένοπλες Δυνάμεις. Επρόκειτο για μια θετική κατά την γνώμη μας απάντηση καθώς υπήρχε η ρητή δέσμευση για αναγνώριση επιτέλους των δίκαιων αιτημάτων της συγκεκριμένης κατηγορίας στελεχών. Λόγω όμως του σχηματισμού νέας κυβέρνησης με τις αλλαγές που επήλθαν στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου υπάρχει η ανησυχία ότι για μια ακόμη φορά θα παραπεμφθεί στις καλένδες η επίλυση του ζητήματος της βαθμολογικής εξέλιξης των ΕΜΘ.

Κατόπιν όλων αυτών,

Ερωτάστε:

1. Προτίθεστε να προωθήσετε άμεσα τις αλλαγές στην βαθμολογική εξέλιξη των ΕΜΘ ώστε να αποκατασταθεί η αδικία που συντελείται σε βάρος των συγκεκριμένων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων;
2. Ποιες συγκεκριμένες αλλαγές σκέφτεστε να προωθήσετε ως πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για την ανύψωση του ηθικού των ΕΜΘ και για την αποκατάσταση του αισθήματος αδικίας σε σχέση με άλλους υπαξιωματικούς μη Παραγωγικών Σχολών που έχουν διαφορετική εξέλιξη γεγονός που θα αποτελέσει και κίνητρο παραμονής τους στις Ένοπλες Δυνάμεις;
2. Προτίθεστε να υιοθετήσετε την λύση της εξομοίωσης της βαθμολογικής εξέλιξης των ΕΜΘ με τους λοιπούς υπαξιωματικούς μη Παραγωγικής Σχολής (Εθελόντριες Ν. 705/1977 και Εθελοντές) ώστε να αποκατασταθεί το αίσθημα αδικίας σε σχέση με τους άλλους υπαξιωματικούς μη Παραγωγικών Σχολών που έχουν διαφορετική εξέλιξη;

Γιατί δεν πήραν οι δικαιούχοι την ειδική εισφορά απο τα πετρελαιοειδή;

Ο βουλευτής Βασίλης Οικονόμου ρωτά στη Βουλή

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής

Θέμα: Απόδοση του 15% της Ειδικής Εισφοράς του άρθρου 19 του ν. 3054/2002 (Έσοδα του «Ειδικού Λογαριασμού Πετρελαιοειδών»).

Κύριε Υπουργέ,

Επανερχόμαστε στο ζήτημα της μη απόδοσης των ανταποδοτικών τελών προς τους Δήμους Ασπροπύργου, Ελευσίνας, Μάνδρας – Ειδυλλίας και Μεγάρων (Αρ. Πρωτ. 675/11.05.04, 1224/01.06.04, 5524/13.12.05, 7058/31.01.06 και 15166/18-04-11) καθώς μέχρι και τα τέλη του Οκτώβρη του 2011 ακόμα δεν είχε αποδοθεί το συγκεκριμένο τέλος στους δικαιούχους ΟΤΑ. Όπως πληροφορούμαστε το Υπουργείο Εσωτερικών κατέθεσε στο ΥΠΕΚΑ την ειδική μελέτη για την ακριβοδίκαιη και με αντικειμενικά κριτήρια κατανομή, η έλλειψη της οποίας παρουσιάστηκε από τους προκατόχους σας ως αιτία των καθυστερήσεων. Καθώς όμως συνεχίζεται η μη απόδοση του ανταποδοτικού αυτού τέλους αναγκαζόμαστε να επανέλθουμε και να ζητήσουμε απαντήσεις για τις καθυστερήσεις απόδοσης πόρων απαραίτητων για την αναβάθμιση του περιβάλλοντος και την προσπάθεια μείωσης κατά το δυνατόν των συνεπειών λειτουργίας των εγκαταστάσεων διύλισης πετρελαίου στους Δήμους της Δυτικής Αττικής, που αποτελούν και τις πλέον επιβαρημένες περιοχές της Χώρας. Το πρόβλημα βέβαια γίνεται ακόμα πιο έντονο για τους Δήμους λόγω των μνημονιακών περικοπών στους προϋπολογισμούς τους, γεγονός που δεν τους επιτρέπει να χρηματοδοτήσουν τις ουσιαστικές ανάγκες τους μέσω άλλων κονδυλίων, έως ότου «δεήσει» η κυβέρνηση να αποδώσει αυτά που δικαιούνται.

Κατόπιν όλων αυτών,
Ερωτάστε:
1.       Που οφείλονται οι πρωτοφανείς καθυστερήσεις στην απόδοση των συγκεκριμένων ανταποδοτικών τελών στους Δήμους Ασπροπύργου, Ελευσίνας, Μάνδρας – Ειδυλλίας και Μεγάρων;
2.       Πότε εκτιμάτε ότι θα αποδοθεί το σύνολο του τέλους στους δικαιούχους Δήμους;
3.       Υπήρξε κάποια εκμετάλλευση των συγκεκριμένων πόρων όσο διάστημα παραμένουν αδιάθετοι από το Υπουργείο Περιβάλλοντος; 

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ



Μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Κορωπί στις 20/11 με θέμα την  «Ασφάλεια στο Διαδίκτυο» και διοργανώθηκε από το Τοπικό Συμβούλιο Πρόληψης Παραβατικότητας του Δήμου Κρωπίας (ΤΟΣΠΠΑ), το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι επικεφαλής του Οικονομικού Εγκλήματος της Αστυνομίας κ. Μάρκου και κ. Σφακιανάκης παρουσίασαν τους κινδύνους με προβολή στατιστικών στοιχείων, πραγματικών γεγονότων αφυπνίζοντας το ενδιαφέρον και την προσοχή στο τόσο σημαντικό ζήτημα των ημερών μας. Η αίθουσα ήταν γεμάτη τόσο από κατοίκους και φορείς της περιοχής όσο και από πολλά παιδιά που άκουσαν με πολύ προσοχή τρόπους προσεκτικής πλοήγησης.
Ο χώρος του διαδικτύου είναι ένας τόπος συνάντησης για να επικοινωνήσουμε, να εργαστούμε και να πληροφορηθούμε. Οι αόρατοι κίνδυνοι που τον περικλείουν όμως είναι τόσοι όσες και οι ευκολίες που μας παρέχει. 

Παλιό μα πόσο επίκαιρο



Η ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΙΚΗ ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΙΗΤΩΝ ΜΑΣ! Ο,ΤΙ ΜΑΣ ΑΠΟΜΕΙΝΕ!!!



νήκω σ µία χώρα µικρή”( Ομιλία του Γιώργου Σεφέρη)

Εδώ και μήνες η Ελλάδα είναι στο πραιτώριο.  Χλευάζεται και  κατασυκοφαντείται.  Αναίσχυντοι αργυραμοιβοί την παίζουν στα ζάρια. Προσβάλλουν τους ανθρώπους της, αμφισβητούν την ιστορία της και τον πολιτισμό της. Όποια  εφημερίδα και να ανοίξεις, μας έχουν κατατάξει στα  «σκουπίδια». Μας θεωρούν ένα περιττό βάρος, από το οποίο όλοι θέλουν να απαλλαγούν, αλλά δεν ξέρουν ακόμα πώς.
Ε, λοιπόν, η Ελλάδα δεν είναι για τα σκουπίδια!
Δεν είμαστε  οι Έλληνες διεφθαρμένοι και τεμπέληδες. Χαβαλέδες ήμασταν για πολύ καιρό. Βάλαμε τον αυτόματο πιλότο. Ένας φτωχός λαός, που γνώρισε την αφθονία και παρασύρθηκε γιατί νόμισε πως θα κρατήσει για πάντα. Πίστεψε και στα «ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα» κάποιων  αδίστακτων πολιτικάντηδων. Για την ακρίβεια ίσως στην Ελλάδα υπάρχουν λιγότεροι διεφθαρμένοι και τεμπέληδες απ’ ότι σε πολλές άλλες χώρες.


Προφητική ταινία


Μικρό απόσπασμα από την ταινία του  Σίντνεϊ Λιούμετ (ο σκηνοθέτης του "Σέρπικο" - έφυγε πριν 2 μήνες από τη ζωή), "Το Δίκτυο" του 1976... Η ταινία που τόλμησε πρώτη να αποκαλύψει σε όλο το μεγαλείο το ψέμα και τη ματαιοδοξία της τηλεόρασης, και που 35 χρόνια μετά φαντάζει απόλυτα σημερινή. Προφητική, αποκαλυπτική, σοκαριστική.. Υποψήφια για 10 όσκαρ, κέρδισε 4. Βρείτε και δείτε την όλη..





  


ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΤΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ

Το Κίνημα Δεν Πληρώνω, δηλώνει απερίφραστα και εμφατικά, την συμπαράταξη του με τον αγώνα των απολυμένων και των εργαζομένων στην "Ελληνική Χαλυβουργία".
Ο αμετάκλητος, αταλάντευτος απεργιακός αγώνας διαρκείας των εργαζομένων, μας εμπνέει και δείχνει το δρόμο σε όλο το λαό που θέλει να εναντιωθεί σε αυτό το σάπιο σύστημα των τραπεζιτών, των μεγαλοεργολάβων, των βιομηχάνων και των πολιτικών τους καμαριέρων, που μας μαυρίζουν τη ζωή και μας σπρώχνουν στο σκοτάδι.