Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

Μια ανθρώπινη βραδιά για τα ζώα

Φιλοζωική Μεγάρων – Νέας Περάμου
(πηγή : megara.org) 


Η Φιλοζωική Κίνηση Μεγάρων και Νέας Περάμου διοργάνωσε βραδινό κοκτέιλ στο παραλιακό κέντρο της πόλης Παζλ προκειμένου να τιμήσει την κ. Βέσνα Τζόουνς (Vesna Jones), πρόεδρο του Ελληνικού Σωματείου Διάσωσης Ζώων (Greek Animal Rescue).
Το σωματείο ιδρύθηκε το 1989, εδρεύει στο Λονδίνο ως κοινωφελής οργανισμός και σκοπό έχει να ανακουφίσει ζώα στην Ελλάδα τα οποία υποφέρουν. Υποστηρίζει καταφύγια ζώων, παρέχει φροντίδα σε ζώα που την χρειάζονται, προωθεί ζώα προς υιοθεσία.
Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία της Φιλοζωικής Κίνησης (Φ.Κ.) αποτελεί το επιστέγασμα συγκεκριμένης πρωτοποριακής δράσης η οποία πραγματοποιήθηκε μεταξύ 20 και 24 Ιουνίου 2011 βάσει της οποίας συλλέχθηκαν και στειρώθηκαν 200 σκύλοι. (βλ. Στείρωση 200 αδέσποτων σκύλων, 20-24/06/2011)

το πρωτοσέλιδο της ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ που κυκλοφορεί


Το πρωτοσέλιδο της ΑΠΟΨΗΣ που κυκλοφορεί


Στο δρόμο της Αργεντινής

                                                                    Του Κώστα Λαπαβίτσα
Πηγή aristeroblog
Όταν υπέγραψε το Μνημόνιο, η κυβέρνηση Παπανδρέου έβαλε την Ελλάδα σε πορεία Αργεντινής. Για να κρατήσει τη χώρα πάση θυσία μέσα στο πλαίσιο του σκληρού νομίσματος, αποδέχτηκε δάνεια με επαχθή επιτόκια και όρους αποπληρωμής. Εκχώρησε μέρος της εθνικής κυριαρχίας στην τρόικα επιβάλλοντας λιτότητα για να εξασφαλιστούν πρωτογενή πλεονάσματα και να μειωθεί σταδιακά το δημόσιο χρέος. Αποδέχτηκε επίσης την ανάγκη για περαιτέρω απελευθέρωση των αγορών και ιδιωτικοποιήσεις. Τέτοια μέτρα χαρακτήρισαν την καταστροφική πορεία της Αργεντινής από το 1998 μέχρι το 2001.