Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Προετοιμασία νέου Έργου στα Μέγαρα


Ο όμιλος ΜΠΙΜΠΑΣ ανακοινώνει την έναρξη προετοιμασίας  για ένα νέο μεγάλο έργο στον Δήμο Μεγαρέων. 



ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΟΜΙΛΟΥ ΜΠΙΜΠΑΣ ΑΒΕΕ ΚΑΙ ΔΗΜΟΥ ΜΕΓΑΡΕΩΝ

Πρόταση Συνεργασίας
                 Ο όμιλος ΜΠΙΜΠΑΣ ΑΒΕΕ έχει σαν σκοπό τη συνεχή ανάπτυξή του στο τομέα των ενεργειακών επενδύσεων και συγκεκριμένα σε νέες τεχνολογίες ανανεώσιμων πηγών ενέργειας όπως η ηλιοθερμία. Για το σκοπό αυτό, ο όμιλος επιθυμεί να μισθώσει έκταση εμβαδού 4.872 στρέμματα, η οποία ανήκει στο δήμο Μεγαρέων, με σκοπό τη κατασκευή Ηλιοθερμικού σταθμού ισχύος περίπου 200MW γεγονός που θα καθιστά το έργο αυτό από τα μεγαλύτερα του κόσμου. 

Απάντηση στις δηλώσεις του κ. Σταμούλη περί δήθεν δικαίωσης



Ο κ. Σταμούλης για άλλη μια φορά εκτίθεται στα μάτια των συμπολιτών μας, αφού κάνει έκδηλη την αδυναμία του να κατανοήσει βασικές προϋποθέσεις κάτω από τις οποίες θα λαμβάναμε την επιχορήγηση για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του δήμου προς τους δικαιούχους.
Είμαστε υποχρεωμένοι για άλλη μια φορά να αποκαταστήσουμε την αλήθεια, την οποία με βάναυσο τρόπο διαστρεβλώνει ο κ. Σταμούλης.
Θυμίζουμε λοιπόν ότι το Μάρτιο του 2012 (16-3-2012) υπερψηφίστηκε με ψήφους 19 έναντι 31 η με αρ. απόφασης 256/2012 έγκριση του προϋπολογισμού του 2012 και του Σχεδίου Οικονομικής Υποστήριξης, το οποίο αποτελούσε αναπόσπαστο μέρος του προϋπολογισμού ώστε αυτός να ισοσκελιστεί. Κύριο περιεχόμενο του Σχεδίου Οικονομικής Υποστήριξης αποτελούσαν οι εγγραφές των ληξιπρόθεσμων οφειλών του δήμου, οι οποίες θα έπρεπε να είναι υπό τη μορφή δανείου και μόνο, για να μπορέσει να ισοσκελιστεί ο προϋπολογισμός. Ο κ. Σταμούλης καταψήφισε αυτή την απόφαση.

Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ


ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ

                       Οι πολίτες αυτής της χώρας βιώνουν με τον χειρότερο τρόπο την μεγαλύτερη κρίση της μεταπολεμικής περιόδου. Μια κρίση οικονομική, κοινωνική, πνευματική, αλλά και κρίση θεσμών και αξιών. Δυστυχώς τα κόμματα, που κυβέρνησαν κατά την περίοδο της μεταπολίτευσης και μέχρι σήμερα αποδείχθηκαν κατώτερα των περιστάσεων. Ακολούθησαν την καταστροφική μέθοδο των δανείων, προκειμένου να μοιράζουν, με διάφορους τρόπους χρήματα στους ψηφοφόρους (διορισμούς ημετέρων από το παράθυρο, επιδοτήσεις “μαϊμού”, θαλασσοδάνεια κλπ), με αποκλειστικό στόχο και σκοπό να μένουν οι ίδιοι γαντζωμένοι στην εξουσία, ταυτόχρονα όμως να πλουτίζουν παρανόμως οι ίδιοι και οι συγγενείς τους.

Ιδρυτική συνεδρίαση ΔΗΜΑΡ Δήμου Ασπροπύργου


Παρουσία πολλών νέων μελών της Δημοκρατικής Αριστεράς, πραγματοποιήθηκε στον Ασπρόπυργο, η ιδρυτική συνεδρίαση της οργάνωσης του κόμματος στον Δήμο. Στην ιδρυτική συνεδρίαση παρευρέθηκαν και τοποθετήθηκαν ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Βουλευτής Αττικής, Βασίλης Οικονόμου και ο Γραμματέας Δυτικής Αττικής, Γιάννης Καλαφάτης.
Στην συνεδρίαση αναλύθηκαν οι τρέχουσες πολιτικές, κοινωνικές και οικονομικές εξελίξεις καθώς και οι στόχοι και οι θέσεις – προτάσεις της Δημοκρατικής Αριστεράς τόσο για την παραπομπή στη δικαιοσύνη όσων με τις πράξεις ή τις παραλείψεις τους έβλαψαν το δημόσιο συμφέρον όσο και για την μεταρρύθμιση του κράτους ώστε αυτό να είναι σύγχρονο, διάφανο στη διαχείριση και αποτελεσματικό όσον αφορά την εξυπηρέτηση του πολίτη. Η αντιμετώπιση της ανεργίας είναι το πλέον άμεσο και πιεστικό πρόβλημα που καλείται η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει, πρόβλημα που είναι ιδιαίτερα έντονο και στον Ασπρόπυργο, όπου υπήρχε σημαντική βιομηχανική δραστηριότητα τα προηγούμενα χρόνια αλλά σήμερα η ανεργία καλπάζει λόγω της ύφεσης που οδηγεί σε κλείσιμο πολλών επιχειρήσεων και σε μεγάλες απώλειες θέσεων εργασίας. Η Δημοκρατική Αριστερά σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες αγωνίζεται για την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους και την υιοθέτηση ουσιαστικών πολιτικών αναδιανομής για την στήριξη των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων. Το πολιτικό σχέδιο της Δημοκρατικής Αριστεράς για αναδιαπραγμάτευση των όρων της δανειακής σύμβασης και την σταδιακή απαγκίστρωση από το Μνημόνιο είναι προσπάθεια διαρκής και ήδη γίνεται ορατή από τους πολίτες που την ενισχύουν όλο και περισσότερο. Οι αποφάσεις της κυβέρνησης συνεργασίας, γίνεται προσπάθεια να είναι πιο δίκαιες, δεν αντικατοπτρίζουν ακριβώς τις θέσεις μας, πετύχαμε όμως σημαντικές αλλαγές ως Δημοκρατική Αριστερά σε πολλά από τα σχεδιαζόμενα μέτρα.
Η ιδρυτική συνεδρίαση της οργάνωσης Δήμου Ασπροπύργου ολοκληρώθηκε με την ανάδειξη προσωρινής συντονιστικής επιτροπής η οποία αποτελείται από τους εξής:
Γραμματέας: Θεοδωρίδου Λιουντμίλλα
Μέλη: Φιλόπουλος Παναγιώτης
            Βλαχαντώνη Δέσποινα
            Σπυρίδων Απόστολος
           Κοπαλά Μαρία 

Πρόσκληση σε κοπή πίτας


Το Παγκόσμιο Δίκτυο Αλληλοβοήθειας "κράτα ΜΕ"
σας προσκαλεί όλους στην Πολιτιστική Εκδήλωση που διοργανώνει, 
με αφορμή την Κοπή της Πίτας για την νέα μας χρονιά. 
Η Εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την 
Κυριακή 20/01/0213 και ώρα 18:00 
στην αίθουσα Συνιδιοκτησίας του Δήμου Παιανίας, 
Σπύρου Αγγελή 14, τηλ επικοινωνίας 
210 6641610
Παρακαλούμε να μας τιμήσετε με την παρουσία σας.

Η Πρόεδρος
Αρβανίτη Πρεβεζάνου ΕΥΓΕΝΙΑ

Η ΤΡΙΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ ΑΛΥΣΟΔΕΜΕΝΗ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ,Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΑΠΑΙΤΕΙ ΤΗ "ΛΙΣΤΑ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟΥ" ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΟΧΙΚΟ ΔΑΝΕΙΟ-ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΑΣ!


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Τ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ΜΕΓΑΡΩΝ-Ν.ΠΕΡΑΜΟΥ
Τις προηγούμενες ημέρες ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ,στα πλαίσια του ταξιδιού του στη Γερμανία, συναντηθηκε με τον υπουργό οικονομικών και εκπρόσωπο των δανειστών μας Βόλφκανγκ Σόιμπλε.Πολλοί,ακόμα πριν από τη συνάντηση και στα πλαίσια της καθημερινής πλύσης εγκεφάλου του λαού,έσπευσαν να προεξoφλήσουν ότι ο Αλ.Τσίπρας πάει να δώσει τα "διαπιστευτήρια" του στους επικυρίαρχους της Ευρώπης εν όψει της επικείμενης αναρρίχησης του ίδιου και του κόμματος στη διακυβέρνηση της χώρας
!Μάλιστα,χθες υπερτόνιζαν τη δήλωση Σόιμπλε για προσήλωση στο "πρόγραμμα"!Κι όμως,διαψεύστηκαν πανηγυρικά!Ο Αλ.Τσίπρας τόνισε στο γερμανό υπουργό την αναποτελεσματικότητα του μνημονίου και επισήμανε ότι από τη στιγμή που το ευρώ είναι το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα,τότε και το πρόβλημα της κρίσης χρέους είναι κοινό ευρωπαϊκό πρόβλημα,άρα και η λύση στο πρόβλημα πρέπει να είναι κοινή!Όμως το κυριότερο-που καταδεικνύει τη διαφορά της ενδοτικής κυβέρνησης με το ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ-είναι ότι ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ είναι ο ΠΡΩΤΟΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΗΓΕΤΗΣ ελληνικού κόμματος που απαίτησε από τους Γερμανούς να δώσουν στην Ελλάδα τη "κατάθεση Χριστοφοράκου"(για τη διαλεύκανση του σκανδάλου SIEMENS),αλλά και του θέματος των γερμανικών αποζημιώσεων και του κατοχικού δανείου!
Εκει που οι "άλλοι",δήλωναν " ΟΥΔΕΙΣ ΑΝΑΜΑΡΤΗΤΟΣ" και παρέδωσαν,με τη ψήφο τους,την εθνική κυριαρχία της χώρας,αλυσοδένοντας την,ο Αλέξης Τσίπρας απαίτησε το αυτονόητο:να συμπεριφέρονται οι εταίροι απέναντι στην Ελλάδα σαν σε ισότιμο εταίρο και όχι σαν σε προτεκτοράτο!Κάτι που η τρόικα των υποταγμένων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ ούτε καν τολμά να το σκεφτεί!!!

Το γραφείο τύπου της Τ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Μεγάρων-Ν.Περάμου.

Λέλα Καραγιάννη: σαν σήμερα εκτελέσθηκε από τους φασίστες


Η μεγάλη ηρωίδα, πολύτεκνη μητέρα, της Εθνικής Αντίστασης κατά της Γερμανικής Κατοχής, εκτελέσθηκε από τους φασίστες την αυγή της 8ης Σεπτεμβρίου 1944, ψάλλοντας τον εθνικό ύμνο και χορεύοντας τον χορό του Ζαλόγγου, εμψυχώνοντας μέχρι την τελευταία στιγμή τους υπόλοιπους μελλοθανάτους πατριώτες.
Όπως διηγείται ο Βύρων Καραγιάννης (γιος της Λέλας Καραγιάννη):
    Ήταν Άνοιξη του 1941, όταν μετά από σκληρή πάλη έξι μηνών, έπεσαν τα μαύρα πέπλα του Ναζισμού και του Φασισμού πάνω στην γαλάζια μας χώρα... Ακολούθησαν σε λίγο: πείνα, βία, τρομοκρατία, εκτελέσεις, θάνατος. O λαός μας υπέφερε, δυστυχούσε και έμοιαζε να έχει χάσει κάθε ελπίδα.
    Τότε άρχισε να γεννιέται, σε μερικές γενναίες και αδάμαστες ψυχές, η ανάγκη της αντίστασης, ανάγκη για την δημιουργία ομάδων από ψυχωμένους πατριώτες, που θα αναπτέρωναν το κλονισμένο φρόνημα του ελληνικού λαού και θα τον ωθούσαν σε πράξεις αντίστασης κατά των κατακτητών.