Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

Το πρωτοσέλιδο της ΑΠΟΨΗΣ που κυκλοφορεί


ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΜΕ ΤΑΧΥΤΑΤΟ ΡΥΘΜΟ ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΧΟΜΟ ΤΩΝ ΡΟΜΑ ΣΤΟ ΚΑΝΔΗΛΙ (πρώην ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΒΑΣΗ)

ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ

Όταν σπέρνεις ανέμους, θερίζεις θύελλες.Ο ασκός του Αιόλου άνοιξε στις 7 Αυγούστου 2013, όταν ο κ. Μαρινάκης με έγγραφό του (αρ. πρωτ. 20125) εν αγνοία του Δημοτικού Συμβουλίου, συμφωνούσε για την μετεγκατάσταση Ρομά σε περιοχή του Δήμου μας, αφού σ’ αυτό έγραφε και κατέληγε κατά λέξη ως εξής: “Ο Δήμος Μεγαρέων είναι αρωγός (δηλαδή, θα βοηθήσει) στην προσπάθεια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής για την μετεγκατάσταση των Ρομά στη θέση «Μπότσικα-Κανδήλι» και είναι πάνω και πέρα από κάθε κοινωνικό αποκλεισμό των κοινωνικών ομάδων που διαμένουν στην περιοχή μας”.
Εξάλλου, όπως είναι γνωστό, όλα τα κάστρα από μέσα πέφτουν.
Στην συνέχεια έχουμε τα γνωστά αποτελέσματα με την έκδοση των σχετικών αποφάσεων για την μετεγκατάσταση των Ρομά του Χαλανδρίου στο Κανδήλι.

‘’Απεφάσισαν και διέταξαν’’

Τα γεγονότα είναι γνωστά. Μέσω ανακοίνωσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αθηνών, ανακοινώθηκε η  απόφαση της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου γιααπαγόρευση της διαδήλωσης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, προγραμματισμένης για τις 8 Γενάρη. Η διαδήλωση έθετε ως στόχο την έκφραση της λαϊκής διαμαρτυρίας ενάντια τόσο στον ερχομό των ευρωπαίων δυναστών, όσο και των ντόπιων ‘’αυτοκρατορικών απεσταλμένων’’.
Η αφορμή για την παρέλαση και τις παράτες τους είναι γνωστή: Η ανάληψη της ελληνικής προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ακούγεται και είναι γελοίο: Ο σφαγμένος θα παραστήσει για έξι μήνες τον προεδρεύοντα των χασάπηδων που τον έκοψαν κομματάκια!

Μητσοτάκης: Με κατάργηση ΝΠΙΔ θα βρεθουν οι 4000 υπάλληλοι προς αποχώρηση

Αναφορικά με τον στόχο για 4.000 αποχωρήσεις το 2013, που πήρε ολιγόμηνη παράταση, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης ανέφερε ότι υπάρχει μία μικρή απόκλιση, η οποία θα καλυφθεί με την κατάργηση και συγχώνευση δημοσίων φορέων.
Όπως είπε, το σχετικό νομοθέτημα θα έρθει τις επόμενες εβδομάδες στη Βουλή και θα παριλαμβάνει φορείς «τους οποίους κρίνουμε ότι δεν χρειαζόμαστε με επιχειρηματολογία που είναι στέρεη». «Υπάρχουν οργανισμοί που δεν επιτελούν ένα έργο χρήσιμο για τους πολίτες», πρόσθεσε.

Έφυγε ο Γιώργος Κόρος



Έφυγε σήμερα το πρωί από τη ζωή ο ανεπανάληπτος παραδοσιακός βιολίστας Γιώργος Κόρος σε ηλικία 90 ετών.