Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Η Χρυσή Αυγή ενημερώνει


Το υπουργείο ΠΡΟ-ΠΟ δημιούργησε και υποθάλπει τα "Τάγματα Εφόδου Αναρχικών"

Τα "τάγματα εφόδου" των αναρχικών χτύπησαν και πάλι με την απόλυτη κάλυψη της αστυνομίας, που πλέον υποθάλπει ανοικτά τους εγκληματίες. Η άθλια ηγεσία του υπουργείου ΠΡΟ-ΠΟ, που επιτρέπει σε παρακρατικές συμμορίες να καταστρέφουν ολοσχερώς περιουσίες Ελλήνων πολιτών, να παραιτηθεί εδώ και τώρα. Σε καμία περίπτωση δε συνέβησαν επεισόδια μεταξύ Χρυσαυγιτών και αναρχικών στην Πάτρα, παρά μόνο μία οργανωμένη επίθεση με δολοφονικές προθέσεις σε επιχείρηση συμπατριώτη μας. Η Χρυσή Αυγή είναι η τρίτη πολιτική δύναμη στη χώρα και δεν ασχολείται με τα παρακρατικά σκουπίδια, που υποθάλπονται ανοικτά από μηχανισμούς του κράτους. Τα μέσα μαζικής εξαπάτησης να πάψουν επιτέλους το παραμύθι περί της δήθεν διαμάχης Εθνικιστών - αναρχικών, που καλλιεργεί εμφυλιοπολεμικό κλίμα και στοχεύει στην τρομοκράτηση της κοινής γνώμης.

Ενιαίος Φόρος στα ακίνητα, τέρμα στα έκτακτα χαράτσια


Σε συνέντευξή του στο Ρ/Σ «Alpha 9,89», ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Βουλευτής Αττικής, Βασίλης Οικονόμου, τόνισε μεταξύ άλλων:

«Πρέπει να τελειώνουμε με την πανσπερμία φόρων γύρω από τα ακίνητα. Είμαστε υπέρ ενός Ενιαίου Φόρου για τα ακίνητα και την κατάργηση των έκτακτων «χαρατσιών» μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Θέλουμε απλό, σταθερό και δίκαιο φορολογικό σύστημα σε όλα τα επίπεδα και στα ακίνητα προκειμένου να γνωρίζει ο κάθε πολίτης τι θα πληρώσει στο κράτος. Ο στόχος της Δημοκρατικής Αριστεράς είναι το νέο φορολογικό σύστημα και ο Ενιαίος Φόρος στα ακίνητα να διέπονται από κοινωνική δικαιοσύνη και να μπορούν να ανταποκριθούν όλοι οι πολίτες στις υποχρεώσεις που θα προκύπτουν από την δραστηριότητά τους και την περιουσία τους».

Αυτοεκπληρούμενη Προφητεία- άρθρο του Γιώργου Πάντζα


Με την πρόσφατη επίσκεψη της Μέρκελ στην Αθήνα, μοιάζει να οδεύουμε ως κοινωνία στην πραγματοποίηση μιας αυτοεκπληρούμενης προφητείας, η οποία έχει ως επίλογο την εθνική καταστροφή. Η επίσκεψη της καγκελάριου δεν θυμίζει τίποτα άλλο από την περίπτωση του δολοφόνου που επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος. Θα μπορούσε άνετα να φαντάζει σαν την τελική πράξη του δράματος που ο ‘’εκτελεστής’’, κοιτάζοντας στα μάτια το θύμα με ‘’μερκελίστικο’’ - ψυχρό βλέμμα, δίνει την χαριστική βολή.
Αυτό διαφάνηκε κατά την παρουσία της στην χώρα μας, με την οποία η κα Μέρκελ  δεν κόμισε τίποτα παραπάνω πλην της άθλιας και αντιλαϊκής μνημονιακής πολιτικής. Απόδειξη αυτού αποτελεί το γεγονός ότι για άλλη μια φορά η κα Μέρκελ έθεσε ως προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της δόσης την ψήφιση των επαίσχυντων μέτρων, δηλαδή την περαιτέρω εξαθλίωση του ελληνικού λαού.  Αυτό το μήνυμα αποτελεί και την ουσία της ολιγόωρης επίσκεψης, και όχι τα ΄΄ένοχα΄΄ ευχολόγια για παραμονή της χώρας στο ευρώ. 

Το πρωτοσέλιδο της ΑΠΟΨΗΣ


Καταθέσεις Ελλήνων φορολογουμένων στο Λιχτενστάιν και στο Λουξεμβούργο


Έχουν περάσει πάνω από δύο χρόνια από τότε που το υπουργείο Οικονομικών έλαβε γνώση των στοιχείων που παρέδωσαν οι Γερμανικές Φορολογικές Αρχές, σχετικά με τις καταθέσεις σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα του Λιχτενστάιν από πρόσωπα που υπάγονται σε φορολογία στην Ελλάδα.
Όπως είχε αναφέρει στις 26 Μαρτίου 2010, ο τότε υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, απαντώντας σε Ερώτηση του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτη Κουβέλη «τα εν λόγω στοιχεία παραλήφθηκαν με τη διαδικασία που συμφωνήθηκε με τις αρμόδιες Γερμανικές Φορολογικές Αρχές και έχουμε προβεί, ήδη, στις ενέργειες που προβλέπονται από το νόμο για τυχόν εντοπισμό διαφυγούσας φορολογητέας ύλης».
Ωστόσο μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει γνωστή καμία ενέργεια για την συγκέντρωση των φόρων μέσω του εντοπισμού φοροφυγάδων.
Το ζήτημα επαναφέρουν στη Βουλή με ερώτησή του οι Κοινοβουλευτικοί Εκπρόσωποι της Δημοκρατικής Αριστεράς, Νίκος Τσούκαλης και Βασίλης Οικονόμου που ζητούν να πληροφορηθούν:
-Πόσα ήταν τα ονόματα που αναφέρονταν στη λίστα και πως χρησιμοποίησαν οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών (ΣΔΟΕ), τα στοιχεία που παρέλαβαν από τις Γερμανικές Φορολογικές Αρχές, για να εντοπιστούν τυχόν φοροφυγάδες;
-Που βρίσκονται σήμερα τα στοιχεία που παραδόθηκαν στο υπουργείο Οικονομικών ήδη από τον Μάρτιο του 2010, ποια ήταν η πορεία της αξιολόγησής τους και ποιο ήταν το αποτέλεσμά τους; 

Συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ


Στον αέρα η μεταφορά των μαθητών (Επίκαιρη Ερώτηση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου της ΔΗΜΑΡ, Βουλευτή Αττικής, Βασίλη Οικονόμου)


Επίκαιρη ερώτηση για την εξεύρεση μόνιμης και όχι περιστασιακής λύσης στο μεγάλο ζήτημα της μεταφοράς των μαθητών από και προς τα σχολεία τους στην Ανατολική Αττικής κατέθεσε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Βουλευτής Αττικής, Βασίλης Οικονόμου.
Ο Βασίλης Οικονόμου που από τον Ιανουάριο του 2012 είχε τονίσει τα προβλήματα και την αδυναμία των Δήμων να ανταποκριθούν στο κόστος αυτού του έργου ρωτά τους Υπουργούς Εσωτερικών και Οικονομικών πότε και με ποιο τρόπο σκοπεύουν να παρέμβουν προκειμένου να εξευρεθεί μόνιμη λύση στο ζήτημα της μεταφοράς των μαθητών από και προς τα σχολεία τους; Σε ποιον θα ανήκει οριστικά η αρμοδιότητα και πώς σκοπεύουν να ενισχύσουν οικονομικά τους φορείς όπου θα ανατεθεί η ευθύνη του συγκεκριμένου έργου.
Ακολουθεί το κείμενο της επίκαιρης ερώτησης:
Προς : Υπουργό Εσωτερικών
           Υπουργό Οικονομικών
Θέμα: Στον αέρα η μεταφορά μαθητών
Κύριοι Υπουργοί,

Από το 2003 «προσπαθούν» οι κυβερνήσεις να προμηθευτούν 2 μηχανήματα για την καταπολέμηση της λαθρεμπορίας τσιγάρων!


Προς: Υπουργό Οικονομικών
Κύριε Υπουργέ,

Μάλλον πρόκειται για παγκόσμια πρωτοτυπία το γεγονός ότι από το 2003 η Γενική Γραμματεία Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων, προκηρύσσει διαγωνισμό για την «Προμήθεια αυτοκινούμενων συστημάτων ελέγχου έμφορτων φορτηγών και εμπορευματοκιβωτίων με ακτίνες Χ, για κάλυψη αναγκών ανίχνευσης καπνικών προϊόντων του Υπουργείου Οικονομικών». Η τελευταία προκήρυξη του εν λόγω διαγωνισμού έγινε στις 27.12.2011 με ημερομηνία διενέργειας 01.03.2012. Μέχρι σήμερα, Οκτώβριος του 2012 δεν έχει ολοκληρωθεί για ακόμη μια φορά ο διαγωνισμός παρά το ότι πρόκειται για μια προμήθεια που θα βοηθήσει σημαντικά το Υπουργείο Οικονομικών στην αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου τσιγάρων. Εντύπωση προκαλεί το ότι από το 2003 όταν και αποφασίστηκε η απόκτηση των μηχανημάτων αυτών οι διαγωνισμοί προκηρύσσονται και ακυρώνονται συστηματικά για λόγους προδιαγραφών από τις ίδιες επιτροπές σύνταξης προδιαγραφών, με αποτέλεσμα να μην αποκτάται ποτέ ένα σύστημα με Ευρωπαϊκή Χρηματοδότηση (OLAF)! Αποτέλεσμα της «αδυναμίας» ολοκλήρωσης του διαγωνισμού είναι να μην είναι εφικτός ο λεπτομερής έλεγχος όλων των εισερχόμενων έμφορτων φορτηγών και των εμπορευματοκιβωτίων, το ελληνικό κράτος να χάνει σοβαρές πηγές εσόδων λόγω της έξαρσης του λαθρεμπορίου. Παράλληλά το συγκεκριμένο σύστημα μπορεί να εντοπίζει και κρυμμένους λαθρομετανάστες οι οποίοι τις περισσότερες των περιπτώσεων μπαίνουν ανενόχλητοι στη χώρα μας. Και μόνο η ύπαρξη αυτών των μηχανημάτων στα τελωνεία και τις πύλες εισόδου στη χώρα μας, θα λειτουργούσε αποτρεπτικά και χιλιάδες λαθρομετανάστες δεν θα επιχειρούσαν καν να εισέλθουν παράνομα στη χώρα μας, ενώ όσοι το επιχειρούσαν θα αποτρέπονταν στα σύνορα και θα επέστρεφαν υποχρεωτικά στις χώρες εισόδου.
Κατόπιν όλων αυτών,
Ερωτάστε:

  1. Για ποιους λόγους και ποιοι ευθύνονται για το γεγονός ότι δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα από το 2003 ο διαγωνισμός προμήθειας των αυτοκινούμενων συστημάτων ελέγχου έμφορτων φορτηγών και εμπορευματοκιβωτίων με ακτίνες Χ για κάλυψη αναγκών ανίχνευσης καπνικών προϊόντων;
  2. Πώς αντιμετωπίζεται το γεγονός ότι μόνιμη αιτία ακύρωσης των διαγωνιστικών διαδικασιών είναι οι λόγοι προδιαγραφών;
  3. Φέρει ευθύνες η Γενική Γραμματεία Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων για την αδυναμία ολοκλήρωσης του διαγωνισμού για σχεδόν μια δεκαετία;
  4. Πότε θα ολοκληρωθεί η διαγωνιστική διαδικασία που είναι σε εξέλιξη από τον Δεκέμβριο του 2011 και η οποία θα έπρεπε κατά τη γνώμη μας να είχε ήδη ολοκληρωθεί;
  5. Πώς εκτιμάτε ότι θα αντιμετωπιστεί η λαθρεμπορία αλλά εν μέρει και η λαθρομετανάστευση όταν για άγνωστους λόγους δεν αποκτά η χώρα μας πολύτιμα τεχνολογικά εργαλεία για την αντιμετώπισή τους;

                                   Ο ΕΡΩΤΩΝ  

                    ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ
                    ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ