Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Δημοπρατήθηκε το έργο αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης Μεγάρων


Η διοίκηση του Δήμου Μεγαρέων πιστή στις προεκλογικές δεσμεύσεις της προς τους πολίτες δημοπράτησε ένα ακόμα μεγάλο έργο υποδομής της περιοχής, αξιοποιώντας πόρους Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων. Έπειτα λοιπόν από την αποχέτευση της Νέας Περάμου, το Γηροκομείο Μεγάρων δημοπράτησε και το μεγαλύτερο έργο που έχει προγραμματιστεί να εκτελεστεί στην Αττική. Η αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης της πόλης των Μεγάρων, προϋπολογισμού περίπου 18.000.000 ευρώ, δημοπρατήθηκε επιτυχώς την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου του 2012. Έτσι και αυτό το μεγάλο έργο έπειτα από τις αποτελεσματικές κινήσεις της διοίκησης του Δήμου και των υπηρεσιών του μπαίνει στη φάση της υλοποίησης του.

Και εσάς τι σας νοιάζει για το ΚΚΕ;


Παναγιώτης Μαυροειδής
Αν κάνει κάποιος ένα ιντερνετικό zapping αυτές τις μέρες σε αριστερές εφημερίδες, sites, blogs,επίσημα και ανεπίσημα, θα βρει οπωσδήποτε ένα σχόλιο ή άρθρο σχετικό με τις θέσεις της ΚΕ του ΚΚΕ για το επικείμενο συνέδριο του Κόμματος.
Στην συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων, φαίνεται πως οι Θέσεις έχουν σε σημαντικό βαθμό διαβαστεί και συγκεντρώνουν κρίσεις και επικρίσεις, διαφορετικού πολιτικού προσανατολισμού, αλλά και πολιτικού πολιτισμού. Με αρκετή δόση αυθαιρεσίας και καθαρά για μεθοδολογικούς λόγους, θα λέγαμε πως υπάρχουν διαφορετικές οπτικές γωνίες εξέτασης των Θέσεων του ΚΚΕ, χωρίς να είναι ωστόσο σαφώς ευδιάκριτα τα όρια μεταξύ τους.
 

Ενημέρωση από τη Χρυσή Αυγή


Απάντηση στις δηλώσεις Σαμαρά και στον μύθο της “ανάπτυξης

Η περίφημη ανάπτυξη που ακούμε από όλες τις μνημονιακές κυβερνήσεις είναι μία φούσκα που μέχρι σήμερα έφερε μόνο ύφεση και ανεργία. Επιστροφή στην πρωτογενή παραγωγή, εκμετάλλευση του εθνικού πλούτου και παραγωγική εργασία για όλους τους Έλληνες μακριά από γραφεία και υπηρεσίες. Αυτή είναι η αρχή της λύσης του ελληνικού προβλήματος.

Συνεχίζεται το σήριαλ “Βίλα Αμαλία” για εσωτερική κατανάλωση

Να πάψει επιτέλους το σήριαλ "Βίλα Αμαλία" που συνεχίζεται μόνο για εσωτερική κατανάλωση. Υπάρχουν άλλες 10 παράνομες καταλήψεις ιστορικών και δημοσιών κτιρίων στην Αθήνα, άντρα αριστερών τρομοκρατών, που δεν τολμά να αγγίξει η κυβέρνηση. Ας επιβάλουν επιτέλους το νόμο και ας συλλάβουν τους ταραξίες, χωρίς τυμπανοκρουσίες και τηλεοπτικές κάμερες. 

Πολιτική κάθαρση τώρα: Ναι στην προανακριτική για Παπανδρέου, Παπαδήμο

Να ξεκινήσει η ανάπτυξη της ΕΑΒ, ζήτησε ο Φώτης Κουβέλης


Στα γραφεία της Δημοκρατικής Αριστεράς στη Βουλή πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Προέδρου της, Φώτη Κουβέλη, του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου, Βασίλη Οικονόμου και της Βουλευτή Μαρίας Γιαννακάκη, με το Σύλλογο Εργαζομένων στην ΕΑΒ.
Οι εργαζόμενοι εξέφρασαν στον Πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, τους φόβους τους για το μέλλον της εταιρίας και τα προβλήματα που αυτή αντιμετωπίζει. Το κυριότερο πρόβλημα είναι η απώλεια εξειδικευμένου προσωπικού που λόγω των συνεχών μειώσεων μισθών, της αύξησης του φόρτου εργασίας και της αβεβαιότητας που επικρατεί για το μέλλον της εταιρίας αποδέχονται τις δελεαστικές προσφορές ανταγωνιστριών εταιριών του εξωτερικού για καλύτερες αμοιβές και πιο ασφαλές εργασιακό μέλλον.

Ξύπνησε το ρήγμα της Ανατολίας


ΡΙΧΤΕΡ ΑΝΗΣΥΧΙΑΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ
Στο «δραστήριο» ρήγμα της Ανατολίας οφείλεται, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, ο πολύ ισχυρός σεισμός που εκδηλώθηκε χθες το απόγευμα στο Bόρειο Αιγαίο. Το γεγονός αυτό θέτει τους σεισμολόγους σε επιφυλακή.
Επιφυλακτικος για την εξέλιξη του φαινoμένου δηλώνει ο διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Γ. Παπαδόπουλος
Η δόνηση, μεγέθους 5,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, έγινε αισθητή σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, στην Αθήνα αλλά και την Κωνσταντινούπολη, ενώ προκάλεσε αναστάτωση στη Λήμνο, στη Λέσβο και στον Αϊ-Στράτη. Το μικρό εστιακό βάθος της, που υπολογίζεται από τους επιστήμονες στα περίπου 10 χιλιόμετρα κάτω από την επιφάνεια της γης, και η μεγάλη διάρκεια του σεισμού σκόρπισαν τον φόβο παρότι η περιοχή είναι ιδιαίτερα σεισμογενής.