Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Παρέμβαση του Δημάρχου για την ομαλή λειτουργία των παιδικών σταθμών


Το μεγάλο πρόβλημα το οποίο προέκυψε με την περικοπή κατά 55% της χρηματοδότησης των δημοτικών προνοιακών δομών προκάλεσε την άμεση παρέμβαση του Δημάρχου κ. Γιάννη Μαρινάκη. Ο Δήμαρχος ήρθε σε επαφή τόσο με τον Πρόεδρο του Ν.Π.Δ.Δ. «Ηρόδωρος» κ. Γ. Σακελλαρίου, όσο και με τον Πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.ΜΕ., κ. Αθ. Δρένη, με σκοπό την εύρεση λύσης που «θα διασφαλίζει την κοινωνική δικαιοσύνη», όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος ο Δήμαρχος.
  Στο επίκεντρο των συζητήσεων ήταν τόσο η αδιάλειπτη λειτουργία των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών από πλευράς στελέχωσης τους, όσο και η διασφάλιση της απόλυτης απορρόφησης παιδιών και βρεφών, ανεξάρτητα από τις ανακοινωθείσες περικοπές στη χρηματοδότηση τους.

Μουσική εκδήλωση στη Βαρέα


Σταμούλης καλεί τον Δήμαρχο να συγκαλέσει το Δημοτικό Συμβούλιο


ΠΡΟΣ:  -Δήμαρχο Μεγαρέων 
            -Πρόεδρο Δ.Σ    
ΜΕΓΑΡΑ, 13 Αυγούστου 2012
         


ΘΕΜΑ: Σύγκληση  Δημοτικού  Συμβουλίου
            
Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μία διαρκής υποβάθμιση και απαξίωση του Δήμου Μεγαρέων. Και τούτο διότι αφενός μεν απομακρύνονται δημόσιες υπηρεσίες από την πόλη ( εκτός απ' αυτές, που έχουν ήδη απομακρυνθεί, φαίνεται πως έτοιμες για απομάκρυνση είναι κι άλλες, ΔΟΥ, ΙΚΑ κλπ ), γεγονός που θα συμβάλει στην περαιτέρω επιδείνωση της οικονομικής  κατάστασης των πολιτών, αφετέρου δε εγκρίνεται η ανάπτυξη στην περιοχή μας ρυπογόνων δραστηριοτήτων, όπως π.χ οι ιχθυοκαλλιέργειες, οι οποίες μολύνουν το περιβάλλον, χωρίς να προσφέρουν έστω και κατ' ελάχιστον στην ανάπτυξη του τόπου με θέσεις εργασίας κλπ.

Η παρ' ολίγον τρόικα ... της ΔΗΜΑΡ


Ο Οδυσσέας Βουδούρης και ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης έχουν ένα όνειρο:
Να φτιάξουν τη δική τους τρόικα. Η ιδέα να γίνουν τρεις στην
εσωκομματική αντιπολίτευση και να αμφισβητήσουν την πολιτική του Φώτη
Κουβέλη έχει μπει βαθιά στο μυαλό τους.
Προφανώς εμπνευσμένοι από την
τρόικα που είχαν φτιάξει στο ΠΑΣΟΚ ο Λοβέρδος με τον Ραγκούση και τη Διαμαντοπούλου, επιχείρησαν και αυτοί να πείσουν μια κυρία να τους ακολουθήσει. Προσέγγισαν λοιπόν την Κατερίνα Μάρκου, Βουλευτή της Β' Θεσσαλονίκης, η οποία όμως δεν ανταποκρίθηκε στο πολιτικό τους φλερτ.
Μαθαίνω ότι στη ... χυλόπιτα που τους έριξε η Κατερίνα έπαιξε ρόλο και ο Βασίλης Οικονόμου, που ως πολιτικός της φίλος και πρώην Πασόκος τη διαβεβαίωσε ότι η εσωκομματική αντιπολίτευση στον Κουβέλη δεν έχει ...ρεύμα.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Πως διέγραψε το χρέος της Ελλάδας ο Μεταξάς;

Mὲ αὐτὴ τὴν ἀπόφαση σώθηκε καὶ ἡ Ἀργεντινή… ἀλλὰ ὄχι ἐμεῖς. 
Γιὰ ὅσους δὲν τὸ γνωρίζουν τὸ 1936 ὁ Ἰωάννης Μεταξὰς διορίστηκε...
πρωθυπουργὸς τῆς Ἑλλάδας καὶ στὴν συνέχεια πρωτοστάτησε στὴν ἐπιβολὴ δικτατορικοῦ καθεστῶτος τοῦ ὁποίου ἦταν ἐπικεφαλῆς. Διαβάστε πῶς ἔβαλε τὴν Ἑλλάδα καὶ τοὺς Ἕλληνες πάνω ἀπὸ τοὺς δανειστὲς καὶ τὶς τράπεζες!

«ΕΦΥΓΕ» Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ


Απεβίωσε σε ηλικία 64 ετών μετά από μάχη με την επάρατο νόσο, ο πρώην Νομάρχης Δυτικής Αττικής και δήμαρχος Ελευσίνας Περικλής Παπαπέτρου.
Ο Περικλής Παπαπέτρου ήταν γεννημένος το 1948 στην Ελευσίνα στην οποία κατοικούσε μόνιμα μέχρι το θάνατο του.
Είχε σπουδάσει πολιτικός μηχανικός και από τα πρώιμα φοιτητικά του χρόνια ασχολήθηκε ενεργά με την πολιτική και την τοπική αυτοδιοίκηση. Ήταν ενεργό μέλος του ΠΑΣΟΚ από το 1978.
Το 1982 εκλέχθηκε νομαρχιακός σύμβουλος Δυτικής Αττικής. Το 1987 εκλέχθηκε για πρώτη φορά δήμαρχος Ελευσίνας, αξίωμα που διατήρησε μέχρι το 1994.
Το 1994 εκλέχθηκε Νομάρχης Δυτικής Αττικής. Το 1998 επανεξελέγει Νομάρχης με ποσοστό 58,63%.(Το μεγαλύτερο ποσοστό που συγκέντρωσε νομάρχης σε ολόκληρη την Ελλάδα με τη στήριξη ενός κόμματος.)
Αργότερα διεκδίκησε βουλευτική έδρα με το ΠΑΣΟΚ αλλά δεν κατάφερε να εκλεγεί, λόγω πολιτικού κορεσμού από τα 16 συναπτά έτη υπηρεσίας του στην τοπική αυτοδιοίκηση.
Η κηδεία θα τελεσθεί την Πέμπτη στις 17.00 σε ιερό ναό της Ελευσίνας.
Συλλυπητήρια στην οικογένεια και το φιλικό του περιβάλλον.

πηγή: enimerosi-news.gr