Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Διαζύγιο αλα Ιταλικά στο ΘΕΟΓΝΙ

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μεγάρων, «Ο Θέογνις» διοργανώνει κινηματογραφικές προβολές στην αίθουσα του Συλλόγου.


Την Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου στις 20:00, προβολή της ταινίας της ταινίας «Διαζύγιο αλά Ιταλικά» του Πιέτρο Τζέρμι, με πρωταγωνιστές τους Μαρτσέλο Μαστρογιάνι, Ντανιέλα Ρόκα, Στεφανία Σαντρέλι, Λεοπόλντο Τριέστε.
Η ταινία κέρδισε το Όσκαρ καλύτερου πρωτότυπου σεναρίου το 1961 και είχε υποψηφιότητες Α' αντρικού ρόλου για τον Μαστρογιάνι και σκηνοθεσίας.

Η ιστορία της λέξης “άσυλο”

Γράφει ο Γιώργος Δαμιανός
Παρουσίαση με λίγα λόγια: Δεν είναι πρώτη φορά στην Ιστορία που γίνεται λόγος για τον περιορισμό του Ασύλου. Κατά την αυτοκρατορική περίοδο της Ρώμης οι ιεροί χώροι, που παρείχαν άσυλο, είχαν αυξηθεί υπερβολικά (για να προστατεύονται όλοι οι αντιφρονούντες υπόδουλοι) και για αυτό οι Ρωμαίοι αναγκάστηκαν να τους περιορίσουν για να αποφεύγεται η υπόθαλψη “ταραχοποιών στοιχείων”. Σήμερα, η λέξη “άσυλο” χρησιμοποιείται, κυρίως, για να δηλώσει το πανεπιστημιακό άσυλο, όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι υπάρχει και το διπλωματικό, το οικογενειακό αλλά και το πολιτικό άσυλο.

ΤΡΟΙΚΑ – ΕΝΑΣ ΣΥΓΚΑΛΥΜΜΕΝΟΣ ΣΑΙΛΟΚ;

 
Η σημερινή κατάσταση μου θυμίζει το γνωστό έργο του Σαίξπηρ «ο Έμπορος της Βενετίας».  Ποιος είναι ο λόγος για την απαισιοδοξία αυτή;
Το χρέος της Ελλάδας σύμφωνα με την τελευταία αναθεώρηση της EUROSTAT ανήλθε για το 2009 στα 298 δις € και για το 2010 προβλέπεται να ξεπεράσει τα 326 δις € ενώ οι προβλέψεις για το φετινό έτος είναι αν μη τι άλλο απαισιόδοξες.  Το ελληνικό κράτος έχει πολλά χρόνια να παρουσιάσει ισοσκελισμένο προϋπολογισμό. 
Τι σημαίνει όμως αυτό;  Είναι πολύ απλό.  Η Βασική Εξίσωση της Οικονομίας είναι:

Μεγάλη επιτυχία απο αθλήτρια του Α.Ο.Μεγάρων - Πανελλήνιο ρεκόρ

Δεν χρειαζόταν τα κοντάρια της. Δεν ήταν απαραίτητο να βρίσκεται σε στάδιο στίβου. Το μόνο που ήθελε η Νικολέτα Κυριακοπούλου, ήταν να κάνει πρεμιέρα. Και αυτό ήταν αρκετό για να την οδηγήσει στο πανελλήνιο ρεκόρ!
Η επικοντίστρια του ΑΟ Μεγάρων έκανε ντεμπούτο στον κλειστό περνώντας τα 4,51 μ. στο μίτινγκ του Λαντάου το Σάββατο, επίδοση που της έδωσε πολλά. Τη νίκη στο συγκεκριμένο αγώνα, το όριο για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και πάνω από όλα, ένα νέο πανελλήνιο ρεκόρ, αφού βελτίωσε κατά ένα εκατοστό την επίδοση που είχε πετύχει η ίδια πέρυσι στις 6 Φεβρουαρίου.
Ολα αυτά, ενώ αναγκάστηκε να κάνει άλματα με δανεικά κοντάρια αφού υπήρχε πρόβλημα με την πτήση και δεν μπορούσε να πάρει τα δικά της. Και επιπλέον με το μίτινγκ να γίνεται σε γήπεδο μπάσκετ. «Σαφώς και είμαι πολύ χαρούμενη γιατί πέτυχα το ρεκόρ στην πρεμιέρα μου και σε έναν αγωνιστικό χώρο που απέχει από τον ιδανικό», είπε η Κυριακοπούλου, που στη συνέχεια δοκίμασε στα 4,61 μ. χωρίς επιτυχία.
Η επόμενη εμφάνισή της θα είναι στο μίτινγκ του Σεργκέι Μπούμπκα, στο Ντόνετσκ, στις 12 Φεβρουαρίου. Αγώνας στον οποίο είναι προσκεκλημένος και ο Κώστας Φιλιππίδης, που επίσης βρέθηκε χθες στο Λαντάου. Εκεί ο κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ πήρε την τρίτη θέση με 5,48 μ., ενώ πριν το Ντόνετσκ θα βρεθεί την Τρίτη στο Λιεβέν για το γαλλικό μίτινγκ.

πηγή: Megara-Press