Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

Σεμινάριο φωτογραφίας στο ΘΕΟΓΝΙ


Φταίνε οι πολίτες; Του Φώτη Σαραντόπουλου

Συνηθίζουμε να λέμε ότι "οι κυβερνώντες είναι ανάλογοι των κυβερνωμένων".
Ισχύει.
Παραλείπουμε όμως το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ:
- Ότι οι κυβερνώντες είναι μεν ανάλογοι των κυβερνωμένων αλλά οφείλουν να είναι πολύ καλύτεροι από αυτούς (γι' αυτό άλλωστε εκλέγονται και δεν ορίζονται με κλήρο).
- Και ότι αυτό ΔΕΝ ισχύει για τους κυβερνώντες των τελευταίων ετών, και πολύ περισσότερο για τους σημερινούς. Αυτοί, όσα ελαφρυντικά και αν τους δώσουμε, είναι χειρότεροι κατά πολύ από τον μέσο όρο των πολιτών, για να μην πω και από την προγιαγιά μου που ήταν αγράμματη, αλλά ήταν έντιμη ήξερε από νοικοκυριό.

Συγκλονιστικά στοιχεία για τον εργασιακό μεσαίωνα στον ιδιωτικό τομέα

Mόνο οι μισοί από τα 3,5 εκατομμύρια εργαζόμενους (εκ των οποίων οι 650.000 είναι δημόσιοι υπάλληλοι) απασχολούνται με 8ωρο εργασίας και έχουν συστηματική καταβολή των μισθών τους! Οι υπόλοιποι εργάζονται με εξευτελιστικούς μισθούς, έχουν μεγάλη καθυστέρηση στην καταβολή της μισθοδοσίας τους, έχουν ανασφάλιστη εργασία και πλήρη ανατροπή των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων.
Τα στοιχεία για τον εργασιακό μεσαίωνα στον ιδιωτικό τομέα είναι συγκλονιστικά:

Κλείνει τα δημόσια ΙΕΚ η κυβέρνηση

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας, Βασίλης Οικονόμου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κατέβασε τα ρολά στα Δημόσια ΙΕΚ.
Χιλιάδες παιδιά βρήκαν από τον Οκτώβριο κλειστές τις πόρτες σε όλα τα Δημόσια ΙΕΚ και χιλιάδες καθηγητές έμειναν χωρίς δουλειά…
Ο κ. Τσίπρας και ο Υπουργός Παιδείας κ. Φίλης θα πρέπει να δώσουν εξηγήσεις για ποιο λόγο έκλεισαν τα Δημόσια ΙΕΚ σαμποτάροντας τόσο απροκάλυπτα τη δημόσια εκπαίδευση. Ξέχασαν προφανώς όλα όσα έλεγαν τόσο για την Παιδεία όσο και για την απασχόληση».


Εορταστικές εκδηλώσεις των ΚΑΠΗ του Δήμου Μεγαρέων με αφορμή την "Παγκόσμια Ημέρα 3ης Ηλικίας"


ΚΑΠΗ Ν. ΠΕΡΑΜΟΥ - ΑΓ. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ
Εκδρομή στα Καλάβρυτα προσφορά του Κου Αθανάσιου Μαρτίνου

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδρομή που διοργάνωσε το ΝΠΔΔ "ΗΡΟΔΩΡΟΣ" για τα ΚΑΠΗ Ν. Περάμου και Αγ. Παντελεήμονα στα ιστορικά Καλάβρυτα. Η συμμετοχή ήταν πολύ μεγάλη γεμάτη από χαμόγελα, πολύ διασκέδαση και πολλές καλές παρέες. Το πρόγραμμα περιελάμβανε αρχικά στάση στην Ακράτα για καφέ, προσκυνηματική επίσκεψη στο Μέγα Σπήλαιο και την Αγ. Λαύρα και στη συνέχεια επίσκεψη στα Καλάβρυτα.

Ευχαριστούμε θερμά όσους συνέβαλαν για να πραγματοποιηθεί αυτή η επίσκεψη και ιδιαίτερα τον Κο Μαρτίνο που στηρίζει οικονομικά τις δράσεις των ΚΑΠΗ του Δήμου μας.
Το ΝΠΔΔ "ΗΡΟΔΩΡΟΣ" του Δήμου Μεγαρέων υλοποιώντας την κοινωνική του πολιτική, θα συνεχίσει παρά τις αντιξοότητες, να παρέχει στην 3η ηλικία ευκαιρίες για ψυχαγωγία και ανάπαυλα από τα προβλήματα της καθημερινότητας.



Νεκτάριος Καλαντζής: Ο Απ. Τζιτζικώστας μπορεί να φέρει το νέο και την αλλαγή που χρειάζεται ο τόπος μας

Μετά από την τελευταία εκλογική ήττα της ΝΔ και την ανάγκη να περάσει η παράταξη σε μια νέα εποχή, προκειμένου να διαμορφώσει την ατζέντα της για το μέλλον της χώρας, η προκήρυξη για την ανάδειξη του νέου προέδρου της ΝΔ ήταν επιβεβλημένη, τόσο από την κομματική βάση, όσο και από την ίδια την κοινωνία. 

Απίστευτες απειλές Ρωμανού μέσα από τις φυλακές: Έρχεται Μαύρος Δεκέμβρης, θα ανατινάξουμε,θα σπάσουμε και θα λεηλατήσουμε

Απίστευτες απειλές εξαπολύουν μέσα από τις φυλακές  Κορυδαλλού οι κρατούμενοι  Νίκος Ρωμανός και Παναγιώτης Αργυρού με κείμενο -σοκ στην ιστοσελίδα «Indymedia» όπου απειλούν την Ελληνική κοινωνία με «Μαύρο Δεκέμβρη»
Προειδοποιούν για επιθέσεις σε καταστήματα, πλιάτσικο, εμπρησμούς τραπεζών, καταλήψεις σε σχολεία, δημαρχεία και πανεπιστήμια ενώ φθάνουν στο σημείο να απειλούν με ανατινάξεις σπιτιών πολιτικών και διακοπή της ομαλής ροής εμπορευμάτων κατά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων

Στη Βραζιλία η Εύα Καϊλή, σε ένα από τα πιο επικίνδυνα μέρη στον κόσμο

Γιατί πήγε σε ένα από τα πιο επικίνδυνα μέρη στον κόσμο
Στη Βραζιλία βρίσκεται η ευρωβουλευτής της Ελιάς Εύα Καϊλή συμμετέχοντας στο 10ο ετήσιο παγκόσμιο συνέδριο για το διαδίκτυο εκπροσωπώντας το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Στο φόρουμ που φέτος φιλοξενεί η πόλη Ζοάο Πεσσόα από 9 έως 13 Νοεμβρίου συζητούνται θέματα που αφορούν την ασφάλεια του διαδικτύου, τις βέλτιστες πρακτικές χρήσεις , οικονομικές παραμέτρους και πολλά άλλα.
 Στην Ευρωπαϊκή αποστολή επικεφαλής είναι ο εκ των αντιπροέδρων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, υπεύθυνος για θέματα Ενιαίας Ψηφιακής Αγοράς Άντρους Άνσιπ ενώ εκτός από την Εύα Καϊλή οι υπόλοιποι ευρωβουλευτές που βρίσκονται στη Βραζιλία είναι οι Carlos Zorrinho, David Borrelli, Sabine Verheyen, Julie Ward, Therese Comodini-Cachia, Michal Boni, Josef Weidenholzer, Eva Kaili, Marietje Schaake and Julia Reda
Η πανέμορφη Ελληνίδα πολιτικός ενημέρωσε τους διαδικτυακούς φίλους της ποστάροντας στην προσωπική της σελίδα την παραπάνω φωτογραφία ρωτώντας τους αν πιστεύουν ότι αυτό είναι το πιο επικίνδυνο μέρος στη Βραζιλία
Να σημειώσουμε ότι η πόλη Ζοάο Πεσσόα θεωρείται η 4η πιο επικίνδυνη πόλη στον κόσμο μετά το Σαν Πέδρο της Ονδούρας, το Καράκας της Βενεζουέλας , και το Ακαπούλκο στο Μεξικό.

Nisaia Natura για την ηχορύπανση στην Πάχη

Νομίσαμε οτι το νέο Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Μεγάρων δεν θα ακολουθήσει τα αχνάρια των προκατόχων τους. Καναμε λάθος;
Η πρώτη μας εντύπωση απο την συζήτηση που είδαμε στο Συμβούλιο σε αλλα μας παραπέμπει!!
Για την ενημέρωση όλων η κατασταση αυτή με την ηχορύπανση δεν μπορεί να συνεχιστεί και δεν θα ειναι μόνον ο κος Γερόλυμπος που θα προχωρήσει σε μηνύσεις. Βροχή θα πέσουν οι μηνύσεις απο εδώ και πέρα. Επι σειρά ετών διατηρείται ενα καθεστώς ασυδοσίας και απόλυτης αναρχίας στην περιοχή της Πάχης και της Βαρέας όσον αφορά την ηχορύπανση και όχι μόνον, που εμποδίζει ολους μας να έχουμε την επιλογή της ανάπαυσης τις ώρες που οι ελληνικοί νόμοι ορίζουν ως ώρες κοινής ησυχίας.
Το συμβούλιο ειναι απόλυτα υπεύθυνο σε ποιά καταστήματα δίνει άδειες και πολυ περισσότερο ειναι υπεύθυνο οταν ανανεώνει άδειες σε καταστήματα που κατα συρροή παραβιάζουν τους όρους της άδειας τους.
Τώρα μετά απο αυτή την συζήτηση έχουν ενημερωθεί όλοι και δεν μπορεί κανείς να ισχυριστεί το οτι δεν γνώριζε.
Θα παρακολουθούμε απο κοντά την υπόθεση και θα παρεμβαίνουμε συνεχώς. 
Συγχαρητήρια και στον σύμβουλο για το ύφος και ήθος που εξέπεμψε με τις επιεικώς αγενείς παρεμβάσεις του. Ετσι αντιμετωπίζετε τους πολίτες που σας εξέλεξαν;;; με ύβρεις και ειρωνείες;;; 
Δείτε ολη την συζήτηση στο συμβούλιο