Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Διορίστηκε και επίσημα Γεν. Γραμματέας στο Δήμο Μεγάρων ο Παν. Σκλαβούνος



ΕΚΤΑΚΤΟ- ΔΝΤ: Πιο κοντά από ποτέ η άτακτη χρεοκοπία της Ελλάδας


Του ανταποκριτή του ΣΚΑΪ από την Ουάσινγκτον, Θάνου Δημάδη

ΕΚΤΑΚΤΟ- ΔΝΤ: Πιο κοντά από ποτέ η άτακτη χρεοκοπία της ΕλλάδαςΣύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, , οικονομικοί αναλυτές του ΔΝΤ έχουν λάβει την εντολή να επεξεργαστούν επισταμένως το σενάριο άτακτης χρεοκοπίας της Ελλάδας. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είναι ένα σενάριο το οποίο υπήρχε πάντα ως ένα θεωρητικό μοντέλο ανάλυσης, τώρα όμως με δεδομένο ότι η Ελλάδα έχει βγει κατά την εκτίμηση των στελεχών του ΔΝΤ εκτός χρονοδιαγραμμάτων για την έγκριση του νέου πακέτου στήριξης, το σενάριο της άτακτης χρεοκοπίας επανέρχεται δυναμικά ως ένα πολύ ρεαλιστικό ενδεχόμενο. Επιπλέον, στους κύκλους του Ταμείου επιμένουν ότι «το πολιτικό σύστημα της Ελλάδας παίζει ένα παιχνίδι με τη φωτιά που θέτει σε κίνδυνο τη σωτηρία της χώρας», σύμφωνα με έκφραση που χρησιμοποίησε σήμερα το πρωί πηγή του Ταμείου. Εκτίμηση του ΔΝΤ είναι ότι τα μέτρα που ζητούνται από την ελληνική κυβέρνηση είναι μέτρα που σε μεγάλο βαθμό είχαν ζητηθεί και στο παρελθόν αλλά οι ελληνικές αρχές είχαν παγώσει την εφαρμογή τους, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα τις απολύσεις στο δημόσιο τομέα και το συμμάζεμα των ΔΕΚΟ, όπως ανέφερε πηγή του Οργανισμού.

Αποφασισμένος για το κλείσιμο δημόσιων ΚΤΕΟ

Ο υπουργός χαρακτήρισε παρωχημένα τα συγκεκριμένα Κέντρα και τόνισε ότι θα κλείσουν, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει ποια θα είναι η τύχη των εργαζομένων σε αυτά. Σε ερώτηση αν θα προλάβει ο ίδιος να προχωρήσει στην ενέργεια αυτή, δεδομένου ότι, σύμφωνα με τα όσα έχουν λεχθεί, σε περίπου δύο μήνες θα γίνουν εκλογές, ο κ. Βορίδης απάντησε: «θα προλάβω».

Ο πύρινος λόγος του Μανώλη Γλέζου στα Μέγαρα…

Μίλησε για λύσεις, για συντάγματα, για κρίσεις που δεν υπάρχουν!
πηγή:  dytikamedia.gr
Με φωνή αγέρωχη, με ύφος βγαλμένο από παλιούς επαναστάτες και με πνεύμα διαυγές ο 90χρονος Μανώλης Γλέζος για άλλη μια φορά εντυπωσίασε με την παρουσία του. Αυτή τη φορά στα Μέγαρα σε συνεστίαση του ΣΥΡΙΖΑ. Αποσβωλωμένοι οι πολυπληθείς προσκεκλημμένοι παρακολουθούσαν τον ισχυρό άνδρα πατριωτισμού Μανώλη Γλέζο να τα βάζει κατά της Γερμανίας, όπως τότε το 1942 όταν κατέβασε μαζί με τον σύντροφό του Λάκη Σάντα τη Γερμανική σημαία από τον ιστό της Ακροπόλεως. «Ξεκινάω την ομιλία μου με κάτι οφθαλμοφανές. Την κρίση δεν την προκάλεσε ούτε την δημιούργησε ο ελληνικός λαός.

Η κρίση χτύπησε την πόρτα του Δήμου Μεγάρων

Μαύρα μαντάτα έφτασαν στο δημαρχιακό κατάστημα χθες το πρωί, παγώνοντας  τα πρόσωπα των στελεχών της διοίκησης.
Ακυρωτική απόφαση κοινοποιήθηκε στο Δήμο Μεγάρων, και αφορά περικοπή έργων που είχαν προγραμματιστεί να γίνουν, ύψους 1,2 εκατομμυρίων ευρώ.
Αφορούν την κατασκευή σχολικών κτιρίων σε Μέγαρα και Νέα Πέραμο.
Το αρμόδιο υπουργείο προχώρησε σε αυτή την ενέργεια προφανώς λόγω κρίσης, αυτό όμως αποτελεί πλήγμα για την πόλη μας.
Καμία ανακοίνωση δεν έχει εκδοθεί σχετικά απο το γραφείο του Δήμάρχου, οι πληροφορίες όμως είναι έγκυρες και διασταυρωμένες.

Ανησυχητικά δείγματα, εφιαλτικά σενάρια...


Από τον Κριτικό

Καλή μέρα και ο Θεός να μας φυλάει...
Χθες το βράδυ, προβλήθηκε στο ΣΚΑΪ και αναρτήθηκε ΕΔΩ από όπου μπορείτε να το κατεβάσετε, το νέο "πολιτικό βαρόμετρο" της Public Issue για τον ΣΚΑΪ και την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ.

Η αλλοίωση των συνειδήσεων είναι τόσο βαθιά που δεν θα σχηματιστούν στο μέλλον ομάδες ηρώων αλλά κανίβαλων.

Το πρόβλημα είναι πως ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού είναι εξοικειωμένο με τη βρώμα που υπάρχει γύρω. Εδώ και πολλά χρόνια την είχαν βάλει μέσα στο ίδιο τους το σπίτι. Έμοιαζαν όλα φυσιολογικά. Πέρναγαν καλά. Δίπλα στους ηγέτες με τη ξεχειλωμένη ηθική, υπήρχαν οι πρόθυμοι σε όλα πολίτες
. Στην Ελλάδα του μνημονίου πρέπει να σκεφτούμε μια δημοσκόπηση πολύ σοβαρότερη από εκείνη της δύναμης των κομμάτων. Είναι επουσιώδες να μάθουμε πόσοι και ποίο κόμμα ψηφίζουν. Δεν θα λύσει τίποτα. Αυτό που πρέπει να μάθουμε είναι πόσοι άσχετα με το κόμμα που υποστηρίζουν, στη πραγματική ζωή, στη καθημερινότητά τους , στην αντίληψή τους έχουν ταυτιστεί με τους προδότες - ηγέτες όπως τους αποκαλούμε, και το δικό τους κόσμο.