Τετάρτη, 5 Αυγούστου 2015

Είχαν τη μύγα και μυγιάστηκαν, από τον Κώδικα Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας


Φαίνεται ότι ο Κώδικας Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας  της ΕΣΗΕΑ που δημοσιεύσαμε, καθώς και η απόλυτα τεκμηριωμένη απάντηση του Δημάρχου κ. Γρηγόρη Σταμούλη για το ανυπόστατο δημοσίευμα σχετικά με την "Συναίνεση", ενόχλησαν σε υπερβολικό βαθμό την Εφημερίδα ΑΙΧΜΗ.
Η οποία ΑΙΧΜΗ αντέδρασε με πρωτοσέλιδο τίτλο "Απόπειρα λογοκρισίας και φίμωσης", συνοδευόμενο με την απίστευτη φράση του κ. Αντώνη Υψηλάντη: "Κύριε Δήμαρχε, δεν θα σας γλείψουμε και δεν θα σας προσκυνήσουμε, όπως ενδεχομένως θα θέλατε".
Καλά κύριοι της ΑΙΧΜΗΣ, κατ' εσάς οι κανόνες δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ αποτελούν απόπειρα λογοκρισίας και φίμωσης;

Δραστηριότητα του Β.Οικονόμου

1) Δελτίο Τύπου ‘‘Το Θριάσιο Πεδίο πρέπει να μπει στο επίκεντρο της προσοχής της πολιτείας’’

Σε απάντηση της ερώτησης (Αρ. Πρωτ. 3438/11-06-2015) που κατατέθηκε από τον Βουλευτή Επικρατείας της ΝΔ Βασίλη Οικονόμου αναφορικά με την πυρκαγιά στο ΚΔΑΥ Νέας Ζωής Ασπροπύργου, οι αρμόδιοι υπουργοί κ.κ. Βούτσης (Εσωτερικών), Πανούσης (Προστασίας του Πολίτη) και Κουρουμπλής (Υγείας) μας ενημέρωσαν αρχικά ότι η πυρκαγιά αντιμετωπίστηκε πλήρως μετά από συντονισμένες προσπάθειες των αρμόδιων υπηρεσιών, ότι γίνεται έρευνα για τα αίτια της από το αρμόδιο ανακριτικό γραφείο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ....

Σας το επαναλαμβάνουμε κ. Μαρινάκη: "Σοβαρευτείτε"


Σας συστήσαμε κ. Μαρινάκη να σοβαρευτείτε (εσείς και το γραφείο τύπου σας), διότι  η κατάσταση του Δήμου μας μέσα στο γενικό πλαίσιο της χώρας, είναι πολύ σοβαρή.
Σας συστήσαμε επίσης, σε προηγούμενη ανακοίνωση μας, να μη γράφετε ανακοινώσεις χωρίς  νόημα και ουσία, για θέματα που ούτε ασχοληθήκατε σαν διοίκηση, μιας και αυτά δεν ήταν στους στόχους σας, ούτε ποτέ σκεφθήκατε να τα υλοποιήσετε, αλλά τα γράφετε μόνο και μόνο γιατί νομίζετε ότι έτσι μειώνετε την Διοίκηση Σταμούλη.

Ο Β.Οικονόμου ρωτά για τον ΧΑΔΑ Μεγάρων

Προς : Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης
            
Θέμα: Πότε θα αποκατασταθεί ο ΧΑΔΑ του Δήμου Μεγαρέων;

Κύριε Υπουργέ,
Ο ΧΑΔΑ του Δήμου Μεγαρέων έχει παύσει και τυπικά τη λειτουργία του από το 2010, μετά και από σχετικές αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και του Νομάρχη Δυτικής Αττικής.
Στην Υπουργική Απόφαση 52546/16.12.2011 που καθόριζε τις αρμοδιότητες του ΕΔΣΝΑ, αναφέρεται ρητά ότι στους σκοπούς του ΕΔΣΝΑ περιλαμβάνεται “η αποκατάσταση των υφιστάμενων χώρων εναπόθεσης (ΧΑΔΑ) εντός της χωρικής αρμοδιότητας της Περιφέρειας Αττικής”  ενώ αναφερόταν ότι επιβάλλονται τέλη για την αποκατάσταση των ΧΑΔΑ.
Ζήτημα τίθεται από το γεγονός ότι ο ΕΔΣΝΑ, ως υπεύθυνος για την αποκατάσταση του ΧΑΔΑ δεν έχει προχωρήσει στις δέουσες ενέργειες, με αποτέλεσμα να καλείται ο Δήμος Μεγαρέων να καλείται να πληρώσει πρόστιμα που δεν οφείλονται σε παραλείψεις του.
Κατόπιν όλων αυτών, 
Ερωτάστε:

  1. Τί θα πράξετε για να αποπληρωθεί το πρόστιμο που επιδικάστηκε από την Ε.Ε. για το ΧΑΔΑ Μεγάρων από τον υπεύθυνο φορέα για την αποκατάσταση του χώρου εναπόθεσης;
  2. Πότε θα αποκατασταθεί ο ΧΑΔΑ ούτως ώστε να πάψει αυτή η εκκρεμότητα που καθιστά τη χώρα μας υπόλογη;


Το μεγάλο πλεονέκτημα του Βασίλη Λεβέντη. Γιατί μπορεί να γίνει ανάχωμα στον παραλογισμό.

Του Ανδρέα Σταματόπουλου
Τα όσα ζούμε τα τελευταία έξι χρόνια που η χώρα βιώνει τη χρεοκοπία και μια πρωτοφανή κρίση ,δείχνουν την μεγάλη ανεπάρκεια αλλά και ανηθικότητα που χαρακτηρίζει όλο το παλαιοκομματικό σύστημα.
Αντί η κρίση να αποτελέσει ευκαιρία ν αλλάξει προς το καλύτερο η χώρα ,κάνοντας ριζικές τομές και μεταρρυθμίσεις στην οικονομία της , στο παραγωγικό της μοντέλο, στη δημόσια διοίκηση, στη δικαιοσύνη (κυρίως στο χρόνο απονομής) και σε ένα σωρό άλλους τομείς που υστερεί και μας οδήγησαν ως εδώ, αντίθετα επικράτησε μια ύποπτη αντιμνημονιακή υστερία με σκοπό αφενός να διασώσει το παλιό πολιτικό σύστημα «δείχνοντας» στο πόπολο τους κακούς ξένους ως «φταίχτες» των δεινών, αφετέρου να αποτελέσει όχημα κατάληψης της εξουσίας από ακραίους πολιτικούς τυχοδιώκτες.

Η οικονομία είναι 'κλίμα' και 'ψυχολογία'..

Γράφει ο Γιώργος Αγαλιώτης
οικονομολόγος
Πολύ λίγοι έχουν κατανοήσει τι πραγματικά έχει συμβεί στην οικονομία της χώρας το τελευταίο διάστημα και ειδικά από τις 20/7 και μετά.
Οικονομία πάνω από όλα,ακόμα κι από τα νούμερα, είναι 'ψυχολογία'.
Η ψυχολογία λοιπόν έχει πέσει στα τάρταρα και θα είναι πολύ δύσκολο να επανέλθει, έστω και στα περυσινά επίπεδα.
Οι λόγοι πολλοί.