Τετάρτη, 5 Αυγούστου 2015

Δραστηριότητα του Β.Οικονόμου

1) Δελτίο Τύπου ‘‘Το Θριάσιο Πεδίο πρέπει να μπει στο επίκεντρο της προσοχής της πολιτείας’’

Σε απάντηση της ερώτησης (Αρ. Πρωτ. 3438/11-06-2015) που κατατέθηκε από τον Βουλευτή Επικρατείας της ΝΔ Βασίλη Οικονόμου αναφορικά με την πυρκαγιά στο ΚΔΑΥ Νέας Ζωής Ασπροπύργου, οι αρμόδιοι υπουργοί κ.κ. Βούτσης (Εσωτερικών), Πανούσης (Προστασίας του Πολίτη) και Κουρουμπλής (Υγείας) μας ενημέρωσαν αρχικά ότι η πυρκαγιά αντιμετωπίστηκε πλήρως μετά από συντονισμένες προσπάθειες των αρμόδιων υπηρεσιών, ότι γίνεται έρευνα για τα αίτια της από το αρμόδιο ανακριτικό γραφείο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ....έχουν δοθεί οδηγίες από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας για την εντατικοποίηση των ελέγχων που αποσκοπούν στην προστασία του περιβάλλοντος και την αντιμετώπιση περιστατικών υποβάθμισής του, ενώ παράλληλα το Υπουργείο Υγείας έλαβε έκτακτα μέτρα προστασίας του πληθυσμού όπως η διακοπή λειτουργίας των δημόσιων ή ιδιωτικών παιδικών σταθμών και σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και συστάσεις σε ευάλωτες ομάδες πληθυσμού. Τέλος, η Περιφέρεια Αττικής έχει προχωρήσει στην εκπόνηση ολοκληρωμένου σχεδίου διαχείρισης του περιβαλλοντικού κινδύνου με μέτρα άμεσης προτεραιότητας όπως τη συλλογή και απομάκρυνση επικίνδυνων αποβλήτων, την καταγραφή των βιομηχανικών και άλλων δραστηριοτήτων για τον εντοπισμό εν δυνάμει επικίνδυνων ή και παράνομων δραστηριοτήτων και δειγματοληψίες σε επιφανειακά και υπόγεια νερά με ελέγχους των γεωτρήσεων, την εντατικοποίηση των ελέγχων της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Περιφέρειας και την εκπόνηση υδροχημικής και γεωχημικής μελέτης για τον εντοπισμό και πλήρη αποτύπωση της έκτασης και του είδους της ρύπανσης.

Ο Βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ, Βασίλης Οικονόμου, προέταξε την ανάγκη πρόληψης τέτοιων ατυχημάτων μέσω αυστηρών ελέγχων σε επιχειρήσεις και δραστηριότητες από τις οποίες υπάρχει το ενδεχόμενο να προκύψει κάποιο ανάλογο ατύχημα με επίπτωση στο περιβάλλον της περιοχής, αναμένει τα αποτελέσματα των μέτρων που έλαβαν όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες για τον εντοπισμό της έκτασης της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης που προκάλεσε το ατύχημα, ενώ εξέφρασε την αγωνία του για την άμεση ανάγκη εξορθολογισμού των χρήσεων και δραστηριοτήτων που αναπτύσσονται στο Θριάσιο Πεδίο, που παραμένει μια εξαιρετικά επιβαρυμένη περιβαλλοντικά περιοχή, εις βάρος της υγείας και της καθημερινότητας των κατοίκων της.

 2) «Να μην υπεκφεύγει απέναντι στα προβλήματα των στελεχών των Ε.Δ. η κυβέρνηση Τσίπρα»

Σε απάντηση της ερώτησης (Αρ. Πρωτ. 3522/15-06-2015) που κατατέθηκε από τον Βουλευτή Επικρατείας της ΝΔ, Βασίλη Οικονόμου και τους βουλευτές Ιωάννη Κεφαλογιάννη (Ρεθύμνου), Μαρία Αντωνίου (Καστοριάς), Γιώργο Βαγιωνά (Χαλκιδικής), Απόστολο Βεσυρόπουλο (Ημαθίας), Γεράσιμο Γιακουμάτο (Β' Αθηνών), Στέργιο Γιαννάκη (Πρέβεζης), Βασίλη Γιόγιακα (Θεσπρωτίας), Γιώργο Κασαπίδη (Κοζάνης), Συμεών Κεδίκογλου (Ευβοίας), Χρήστο Κέλλα (Λαρίσης), Μάνο Κόνσολα (Δωδεκανήσου), Γιώργο Κουμουτσάκο (Β' Αθηνών), Δημήτρη Κυριαζίδη (Δράμας), Χρήστο Μπουκώρο (Μαγνησίας), Γιώργο Στύλιο (Άρτας), αναφορικά με τη χορήγηση απαλλαγών μετά από την εκτέλεση 24ωρης υπηρεσίας στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, το Υπ. Εθνικής Άμυνας μας απάντησε ότι : “η ημερήσια απαλλαγή που χορηγείται σε στρατιωτικούς που εκτελούν 24ωρη υπηρεσία δεν αποτελεί αντιστάθμισμα υπερωριακής απασχόλησης ή ακριβή αριθμητικό ισοσκελισμό των εβδομαδιαίων ωρών εργασίας τους, αλλά συνιστά ευεργετικό διοικητικό μέτρο που λαμβάνεται για λόγους διευκόλυνσης και ανάπαυσης του προσωπικού”. Επίσης, δηλώνει ότι “καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια από όλα τα κλιμάκια διοίκησης, προκειμένου να αποφεύγεται η πλέον του εβδομαδιαίου ωραρίου εργασίας απασχόληση του προσωπικού” και ότι συμμερίζεται πλήρως τις ανάγκες του προσωπικού.  
Ο Βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ, Βασίλης Οικονόμου, δήλωσε ότι η πολιτική ηγεσία του Υπ. Εθνικής Άμυνας αποφεύγει ουσιαστικά να απαντήσει στις προτάσεις-ερωτήσεις που διατυπώθηκαν προς την κυβέρνηση και υπεκφεύγει αναφορικά με ουσιαστικές παρεμβάσεις που θα συμβάλλουν στην καθημερινότητα των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων. Καλεί λοιπόν την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας να εξετάσει τις προτάσεις στην ουσία τους καθώς και τις δυνατότητες που υπάρχουν για τη θεσμική κατοχύρωσή τους υπέρ της βελτίωσης των συνθηκών εργασίας και διαβίωσης των στελεχών των Ε.Δ. 

3)Δελτίο Τύπου ‘‘Οφείλουμε να στηρίξουμε τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων με κάθε τρόπο ’’

Σε απάντηση της ερώτησης (Αρ. Πρωτ. 3479/12-06-2015) που κατατέθηκε από τον Βουλευτή Επικρατείας της ΝΔ, Βασίλη Οικονόμου και τους βουλευτές Ιωάννη Κεφαλογιάννη (Ρεθύμνου), Γιώργο Βαγιωνά (Χαλκιδικής), Απόστολο Βεσυρόπουλο (Ημαθίας), Ιωάννη Βρούτση (Κυκλάδων), Γεράσιμο Γιακουμάτο (Β' Αθηνών), Στέργιο Γιαννάκη (Πρέβεζης), Βασίλη Γιόγιακα (Θεσπρωτίας), Στέφανο Γκίκα (Κερκύρας), Γιώργο Κασαπίδη (Κοζάνης), Συμεών Κεδίκογλου (Ευβοίας), Χρήστο Κέλλα (Λαρίσης), Μάνο Κόνσολα (Δωδεκανήσου), Γιώργο Κουμουτσάκο (Β' Αθηνών), Δημήτρη Κυριαζίδη (Δράμας), Χρήστο Μπουκώρο (Μαγνησίας), Γιώργο Στύλιο (Άρτας), αναφορικά με τη συνυπηρέτηση συζευγμένων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, από το Υπ. Εθνικής Άμυνας μας απάντησαν ότι καθότι “η μέριμνα του προσωπικού αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ” έχει ήδη αποφασιστεί από τη στρατιωτική ηγεσία η κατ' έτος συγκρότηση διακλαδικής επιτροπής για τη λήψη αποφάσεων επί των αιτημάτων συνυπηρέτησης από συζευγμένα στελέχη που ανήκουν σε διαφορετικούς κλάδους ή Κοινά Σώματα των Ενόπλων Δυνάμεων. Επίσης, λαμβάνεται ειδική μέριμνα για το ζήτημα αυτό ούτως ώστε να υπάρχει ουσιαστική προστασία των οικογενειακών δεσμών και η συνυπηρέτηση να επιτυγχάνεται σε πραγματικούς όρους. Τέλος, το Υπ. Εθνικής Άμυνας εκφράζει τη βούληση να ακούσει προτάσεις και ιδέες για την αντιμετώπιση των ζητημάτων του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων.
Ο Βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ, Βασίλης Οικονόμου, δήλωσε ότι η βελτίωση της καθημερινότητας των ανδρών και των γυναικών των Ε.Δ. που υπηρετούν σε όλη την επικράτεια μέσα σε δύσκολες συνθήκες με υψηλό αίσθημα ευθύνης και καθήκοντος οφείλει να αποτελεί πάντα την προτεραιότητα της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Με το δεδομένο αυτό, η ΝΔ και ο ίδιος ο Βουλευτής θα καταθέσουν προτάσεις όπως είναι ο καθορισμός  πλέον κοινής ημερομηνίας μετάθεσης συζευγμένων στελεχών των Ε.Δ. εκ μέρους της αρμόδιας επιτροπής καθώς και η καθιέρωση ενός μέγιστου ορίου απόστασης μεταξύ των μονάδων που θα συνυπηρετούν τα συζευγμένα στελέχη, ώστε να συμβάλουμε με θετικό τρόπο προς αυτή την κατεύθυνση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.