Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015

Σας το επαναλαμβάνουμε κ. Μαρινάκη: "Σοβαρευτείτε"


Σας συστήσαμε κ. Μαρινάκη να σοβαρευτείτε (εσείς και το γραφείο τύπου σας), διότι  η κατάσταση του Δήμου μας μέσα στο γενικό πλαίσιο της χώρας, είναι πολύ σοβαρή.
Σας συστήσαμε επίσης, σε προηγούμενη ανακοίνωση μας, να μη γράφετε ανακοινώσεις χωρίς  νόημα και ουσία, για θέματα που ούτε ασχοληθήκατε σαν διοίκηση, μιας και αυτά δεν ήταν στους στόχους σας, ούτε ποτέ σκεφθήκατε να τα υλοποιήσετε, αλλά τα γράφετε μόνο και μόνο γιατί νομίζετε ότι έτσι μειώνετε την Διοίκηση Σταμούλη.


Η τελευταία σας ανακοίνωση, ότι δήθεν "η Διοίκηση Σταμούλη έδειξε ανακολουθία, και ασυνέπεια προς τους δημότες της Κινέττας" είναι τουλάχιστον κωμική.
Προσπαθήσατε να γράψετε ένα ακατανόητο για πολλούς αναγνώστες κείμενο, από το οποίο δεν έβγαινε νόημα, ούτε συμπέρασμα, ως προς το σκεπτικό σας.
Επί της ουσίας, θέλετε να γίνει  η Κινέττα μας ΚOINOTHTA (με το Καλλικρατικό πνεύμα) ΝΑΙ ή ΟΧΙ;
Η ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ είχε δεσμευτεί προεκλογικά στην κεντρική ομιλία στην Κινέττα (στο Πολιτιστικό Κέντρο Ομοσπονδίας), ότι από τους πρώτους μήνες της διοίκησής της θα έκανε όλες τις ενέργειες, που απαιτούνται, για να χαρακτηριστεί η Κινέττα ως "Δημοτική Κοινότητα". Τι σήμαινε αυτό; Η Κινέττα θα είχε πλέον ένα ποσό από τον προϋπολογισμό του Δήμου στη διάθεσή της και θα εξέλεγε στις Δημοτικές εκλογές πέντε (5) τοπικούς συμβούλους, οι οποίοι θα ενδιαφέρονταν άμεσα για τα προβλήματα της περιοχής.
Πράγματι, η διοίκηση Σταμούλη από την αρχή της θητείας της και παρόλα τα σοβαρά προβλήματα που κληρονόμησε, μαζί και με εκείνα που προέκυψαν από την γενική κατάσταση της χώρας, ξεκίνησε όλες τις διαδικασίες για την επίτευξη του συγκεκριμένου στόχου (Κινέττα = Δημοτική Κοινότητα).
Αφού υποβλήθηκε ο φάκελος με όλα τα προβλεπόμενα στοιχεία (αποφάσεις Δημοτικού Συμβουλίου και Δημοτικής Κοινότητας Μεγάρων, όλα τα κοινωνικά στοιχεία, όπως αριθμός μαθητών στα σχολεία, αστυνομικός σταθμός, προαστιακός σιδηρόδρομος κ.α), η Δημοτική Αρχή ανέμενε την έγκριση του Υπουργείου Εσωτερικών.
Και ήλθε η απάντηση. Είναι το έγγραφο 15891/22-5-15, το οποίο επισυνάπτουμε για να διαβασθεί από όλους τους αναγνώστες. Το οποίο έγγραφο λέει ότι, επειδή ο πληθυσμός της Κινέττας δεν είναι τουλάχιστον 2.000 κάτοικοι αλλά 1.811 (σύμφωνα με την απογραφή του 2011), δεν είναι δυνατόν να γίνει ΔΗΜΟΤΙΚΗ Κοινότητα, αλλά μπορεί να γίνει ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ.

Τι σημαίνει αυτό; Η Κινέττα θα εκλέγει 3 (αντί για 5) τοπικούς συμβούλους. Αυτή είναι και η μόνη διαφορά. Κατά τα άλλα, ισχύουν όλα όσα αφορούν και σε μια Δημοτική Κοινότητα.
Αυτή την μεγάλη επιτυχία της διοίκησης Σταμούλη, αγαπητοί συνδημότες, κάποιοι προσπαθούν να την παρουσιάσουν σαν αποτυχία;
Αναρωτιούνται ο κ. Μαρινάκης και η παρέα του "πώς θα αντικρύσουμε εμείς της ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ τους κατοίκους της Κινέττας";
Τους απαντούμε: Με το κεφάλι ψηλά φυσικά, γιατί εμείς κάνουμε πράξη το Πρόγραμμά μας και αναβαθμίζουμε την Κινέττα, αφού θα είναι πλέον ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ και όχι οικισμός, με δικό της συμβούλιο εκλεγμένο κατά τις δημοτικές εκλογές.
Και αναρωτούμαστε εμείς με τη σειρά μας, δεν καταλαβαίνουν ο κ. Μαρινάκης και οι άνθρωποί του, ότι τα γραφόμενά τους προκαλούν αρκετό γέλιο, αλλά και μεγάλο προβληματισμό; Αυτοί οι άνθρωποι διοικούσαν τις πόλεις μας επί 3,5 ολόκληρα χρόνια;
Γι' αυτό, τους επαναλαμβάνουμε να σοβαρευτούν επιτέλους.
Όσο για το ότι η διοίκηση του Δήμου απαιτεί εμπειρία, αξιοπιστία, και αμεσότητα, όπως γράφουν στον επίλογο της ανακοίνωσής τους (κοίτα ποιοί μιλάνε), ΝΑΙ θα συμφωνήσουμε μαζί τους.
Γι αυτό, ο λαός στις τελευταίες εκλογές έστειλε στο σπίτι τους αυτούς που αποδείχθηκαν ερασιτέχνες, άπειροι και αδέξιοι και ανέθεσε την Δημοτική Αρχή στους πλέον έμπειρους και ικανούς, όπως ο Δήμαρχος Γρηγόρης Σταμούλης, ο Πρόεδρος Γιώργος Μιχάλαρος, ο πρώην Δήμαρχος Σταύρος Φωτίου, ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Δήμας και όλα τα υπόλοιπα καταξιωμένα στελέχη του Συνδυασμού μας και της σημερινής Διοίκησης του Δήμου μας, που οι ικανότητες τους και το έργο τους έχει κάνει ήδη αίσθηση.

Η Επιτροπή Επικοινωνίας της ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.