Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

Χρειάζεται κάτι πραγματικά νέο ο κεντροδεξιός χώρος

Του Γιώργου Αγαλιώτη

Ο μεγάλος δεύτερος νέος πόλος της κεντροδεξιάς δε θα προέλθει από συνενώσεις υπαρχόντων μικρών αποτυχημένων σε εκπροσώπηση παλιών και νέων σχηματισμών.Τα γεγονότα τα οποία έχουν προηγηθεί και το γύρισμα της πλάτης από χιλιάδες πρώην στελέχη και ψηφοφόρους δεν αφήνουν περιθώρια για αυτό, όσο κι αν πιέζει ο ευρωπαϊκός παράγοντας.

Άγχος χειραγώγησης των πολιτών όσο πλησιάζουμε στις εκλογές

Του Χάρη Τσιόκα
Όσο πλησιάζει ο χρόνος της αυθεντικής αποτύπωσης της λαϊκής θέλησης , στο «κυρίαρχο» πολιτικό και επικοινωνιακό τοπίο εκδηλώνονται συμπεριφορές που αν μη τι άλλο εκπέμπουν «άγχος χειραγώγησης» ! Ενδιαφέρονται όχι τόσο στο να απαντήσουν στα μεγάλα κοινωνικά ,παραγωγικά και οικονομικά προβλήματα που οι πολίτες εκφράζουν , όσο στο να διατυπώνουν «τεχνητά ερωτήματα» προκειμένου να «συσκοτίσουν» τα κριτήρια των εκλογικών επιλογών , με δραματικού χαρακτήρα «εικονικά» διλλήματα!

ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΙΝΤΡΙΓΚΕΣ ΣΤΗ "ΣΚΙΑ" ΤΟΥ ΕΘΝΑΡΧΗ

Τι κρύβει το μυστήριο με την μεταβίβαση των μετοχών Καραμανλή στον Παπαμιμίκο- Η διάλυση της ΝΔ και οι δανείστριες τράπεζες- Το εικονοστάσι στην Βουλή, η εξεταστική για το μνημόνιο, τα δύο τηλεφωνήματα Σαμαρά- Καραμανλή και οι επιφυλάξεις για την αλλοίωση της φυσιογνωμίας της κεντροδεξιάς.
ΤΟΥ ΜΑΝΩΛΗ ΚΟΤΤΑΚΗ
Οι ειδήσεις που έχουν σημασία για να καταλάβει κανείς τι << ψήνεται >> την κομματική κουζίνα της κεντροδεξιάς παράταξης συνήθως περνούν απαρατήρητες. Η τέχνη των συμβολισμών είναι εξαιρετικά ισχυρή στην συντηρητική << Νέα Δημοκρατία >> - όνομα που ο Καραμανλής έκλεψε από μια φράση του Μάο !- αλλά η αποκρυπτογράφηση της είναι εξαιρετικά δύσκολη . Απαιτείται η γνώση κωδίκων . Σας μεταφέρω δύο εικόνες :

Για τη βοήθεια στο σπίτι

Δήλωση του Νίκου Πυρουνάκη,
επικεφαλής της Αριστερής Πρωτοβουλίας Γλυφάδας
σε σχέση με το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»
aristeriprwtovouliaglyfadas.blogspot.gr, www.facebook.com/AristeriPrwtobouliaGlyfadas?ref=hl
aristeriprwtovouliaglyfadas@gmail.com
Το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» κλείνει δέκα χρόνια συνεχούς λειτουργίας και αποτελεί ένα πολύ σημαντικό πρόγραμμα που προσφέρει ανεκτίμητες υπηρεσίες στους κατοίκους που κινούνται πολλές φορές κάτω από τα όρια της αξιοπρεπούς διαβίωσης. Ειδικά στον Δήμο της Γλυφάδας με την αυτοθυσία των εργαζομένων στο πρόγραμμα και παρά τις σημαντικές δυσκολίες που έχουν ανά καιρούς αντιμετωπίσει, εξυπηρετούνται πάνω από 70 οικογένειες σε μηνιαία βάση. Ειδικά λόγω της φτώχειας και της κοινωνικής εξαθλίωσης που έχουν δημιουργήσει οι πολιτικές Κυβέρνησης - ΕΕ- ΔΝΤ και που βιώνουν χιλιάδες οικογένειες και στον δήμο της Γλυφάδας το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» πρέπει να σταθεί γερά στα πόδια του και να διευρυνθεί.

Ξέχασαν τον Γρ. Σταμούλη !!!

Στην ιστοσελίδα aftodioikisi.gr αναρτήθηκε δημοσίευμα που αναφέρει υποψηφιότητες και εκτιμήσεις για τις δημοτικές εκλογές του Μαΐου. Από το δημοσίευμα λείπει η υποψηφιότητα του Γρ.Σταμούλη.
Να τι αναφέρει η σελίδα:

Δ. Μεγαρέων
Γιώργος Μαρινάκης (δήμαρχος, προερχόμενος από ΝΔ)

Γιώργος Μπερδελής

Γιάννης Μιχάλαρος (ΣΥΡΙΖΑ)

Αντώνης Χοροζάνης (ΚΚΕ)

Φαβορί για την επανεκλογή του θεωρείται ο δήμαρχος Γιώργος Μαρινάκης, ο οποίος κατεβαίνει χωρίς «χρίσμα» στήριξης από τη ΝΔ, σε αντίθεση με το 2010. Οι σχέσεις με την κεντρική παράταξη είναι γνωστές. Απέναντί του υπάρχουν λίγες υποψηφιότητες οι οποίες δεν φαίνονται ικανές να τον παρακάμψουν. Από την παράταξη του πρώην υποψήφιου Δημήτρη Στρατιώτη, ο οποίος προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ, επικεφαλής ενός ανεξάρτητου ψηφοδελτίου τέθηκε ο Γιώργος Μπερδελής. Ο Γιάννης Μιχάλαρος στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το ΚΚΕ κατεβάζει στη «μάχη» τον Αντώνη Χοροζάνη.