Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Η ιστοσελίδα του Δήμου Μεγαρέων έχει μείνει ορφανή

Έχουν περάσει ήδη 33 μέρες απο τότε που ανέλαβε η νέα δημοτική αρχή με Δήμαρχο τον κ. Γιάννη Μαρινάκη και ακόμα η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου, έχει μείνει ανενημέρωτη.
Το μόνο που κατάφεραν, όποιοι το επιχείρησαν τελευταία, κατέβασαν τη φωτογραφία του κ. Στρατιώτη και ανέβασαν μια όχι τόσο καλής ποιότητας του κ. Μαρινάκη.
Οι ομογενείς και όχι μόνο που περιμένουν να ενημερωθούν απο τον επίσημο διαδικτυακό τόπο της γενέτειρας πόλης, άδικα προσπαθούν.
Στο Δήμο κινούνται αργά τα ζα ! 
Έχουμε ακόμα καιρό ....

Ο Βασίλης Οικονόμου ρωτά για το Αρχαιολογικό Μουσείο Μεγάρων

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς : Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού

Θέμα: Το Αρχαιολογικό Μουσείο Μεγάρων είναι κλειστό από τις 25-10-2010.

Κύριε Υπουργέ,

Σε προηγούμενη ερώτησή μας (Αρ. Πρωτ. 7643/17-03-2010) απευθυνθήκαμε σε εσάς προκειμένου να μας αναφέρετε τα σχέδια του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, για την προστασία, ανάδειξη και αξιοποίηση των πολύ σημαντικών αρχαιολογικών μνημείων των Μεγάρων. Στις απαντήσεις τότε αποφύγατε να μας περιγράψετε τα σχέδια σας και περιοριστήκατε σε μια περιγραφή της δραστηριότητας της Γ’ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων που είναι αρμόδια μεταξύ άλλων και για την πόλη των Μεγάρων. Αν και οι απαντήσεις σας τότε δεν μας ικανοποίησαν θεωρήσαμε ότι εφόσον έχετε γνώση του θέματος θα προχωρούσατε σταδιακά στην υιοθέτηση μιας πολιτικής που θα αξιοποιούσε τον τεράστιο αρχαιολογικό θησαυρό της περιοχής. Αντίθετα όμως βλέπουμε ότι όχι μόνο δεν πραγματοποιείται κάποια πρόοδος αλλά επιπρόσθετα σημειώνεται και επιπλέον οπισθοδρόμηση, καθώς από 25 Οκτωβρίου 2010 το Αρχαιολογικό Μουσείο Μεγάρων παραμένει κλειστό λόγω ελλείψεως προσωπικού! Η έλλειψη προσωπικού οφείλεται στην λήξη των συμβάσεων των εργαζομένων η οποία ως φαίνεται ακόμα δεν έχει αντιμετωπιστεί. Όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι των Μεγάρων, στο συγκεκριμένο σχολείο έρχονται πολύ συχνά μαθητές σχολείων οι οποίοι όμως βρίσκουν τις πόρτες του κλειστές εδώ και 3 μήνες. Παρεμπιπτόντως, οι συμβάσεις των εργαζομένων στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μεγάρων έληγαν όπως πληροφορούμαστε στις 31-12-2010! Επιπρόσθετα μη επισκέψιμη λόγω έλλειψης προσωπικού είναι και η Κρήνη του Θεαγένους, γεγονός που προκαλεί την εύλογη αγανάκτηση των κατοίκων που βλέπουν για μια ακόμη φορά την πόλη τους να τυγχάνει της αδιαφορίας της κεντρικής κυβέρνησης.
Κατόπιν όλων αυτών και με δεδομένο ότι η χώρα μας χρειάζεται την αξιοποίηση της αρχαιολογικής της κληρονομιάς προκειμένου να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση,
Ερωτάστε:
1. Αληθεύει ότι οι συμβάσεις των εργαζομένων στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μεγάρων έληξαν στις 31-12-2010 και αν ναι για ποιο λόγο το συγκεκριμένο Μουσείο είναι κλειστό από τις 25 Οκτωβρίου 2010, δύο μήνες πριν από την λήξη των συμβάσεων;
2. Πώς και πότε θα καλυφθούν με το απαραίτητο προσωπικό ώστε να εξυπηρετούνται οι επισκέπτες όλοι οι αρχαιολογικοί χώροι και δη το Αρχαιολογικό Μουσείο στα Μέγαρα;
3. Έχετε την πολιτική βούληση να αναδείξετε και να αξιοποιήσετε το σύνολο των αρχαιολογικών χώρων των Μεγάρων και εν γένει της Δυτικής Αττικής και αν ναι ποιος είναι ο σχεδιασμός σας;
4. Πώς δικαιολογείτε ως πολιτικός προϊστάμενος του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού το γεγονός ότι το Αρχαιολογικό Μουσείο Μεγάρων, μιας από τις σημαντικότερες πόλεις αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, είναι κλειστό εδώ και τρεις μήνες

Πόλη της Ανατολικής Αττικής να είναι η έδρα του Δασαρχείου Υμηττού ζητά ο Παντελής Ασπραδάκης

Την αλλαγή της έδρας τού υπό σύσταση Δασαρχείου Υμηττού (έχει οριστεί με προεδρικό διάταγμα ως έδρα  η Ηλιούπολη) ζητά με ερώτησή του στην Βουλή ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Περιφέρειας Αττικής κ. Παντελής Ασπραδάκης.
Συγκεκριμένα ο Βουλευτής αναφέρει στην ερώτηση που κατέθεσε ότι το μεγαλύτερο μέρος του προστατευόμενου δάσους του Υμηττού καθώς και η συντριπτική  πλειοψηφία των υποθέσεων που έχουν σχέση με το δασαρχείο, αφορούν κατοίκους του Κορωπίου, της Βάρης, της Βούλας, της Βουλιαγμένης, της Παιανίας, των Γλυκών Νερών κ.ά.
Από τα παραπάνω είναι κατανοητό ότι η επιλογή της Ηλιούπολης ως έδρας του δασαρχείου δεν θα εξυπηρετήσει ουσιαστικά τους χιλιάδες κατοίκους των περιοχών που προαναφέρθηκαν, καθώς υπάρχει δύσκολη προσβασιμότητα με τα μέσα μαζικής μεταφοράς και μεγάλη απόσταση.
Και αναφέρει κλείνοντας την ερώτησή του ο Παντελής Ασπραδάκης: " Επειδή η σύσταση του νέου Δασαρχείου πρέπει να εκπληρώσει στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό το σκοπό του αλλά και να προσφέρει υπηρεσίες στον απλό πολίτη,
Ερωτάστε:
1)  Σκέφτεστε το ενδεχόμενο αλλαγής της έδρας του υπό σύσταση Δασαρχείου σε πόλη της Ανατολικής Αττικής;"

Ο Κλεισθένης γράφει.

Το Δ’ τμήμα του ΣτΕ έκρινε αντισυνταγματικό το νόμο για την παραχώρηση δικαιώματος του «εκλέγειν» και «εκλέγεσθαι» στους μετανάστες. Περιμένουμε με αγωνία την απόφαση της ολομέλειας που κατά την γνώμη των ειδικών δεν θα ανατρέψει τη απόφαση του Δ’ τμήματος.
Αυτή η απόφαση εκθέτει την κυβέρνηση, το ΠΑΣΟΚ, την κοινοβουλευτική του ομάδα, τους βουλευτές που υπερψήφισαν το νόμο, και ιδιαίτερα τους δύο υπουργούς ( Βενιζέλο και Λοβέρδο) που είναι συνταγματολόγοι.
Έχω ξαναγράψει για την λογική της αυξημένης ευθύνης που πρέπει να λαμβάνεται υπ’ όψη μας όταν πρόκειται να κρίνουμε την πράξη κάποιου. Ένα βουλευτής που είναι πχ πολιτικός μηχανικός έχει ευθύνη για την ψήφιση του συγκεκριμένου νόμου αλλά ένας βουλευτής και υπουργός που είναι συνταγματολόγος δε πρέπει να έχει μεγαλύτερη ευθύνη;

Κάλπη-κη ελληνοπρέπεια

Σάλος για την απόφαση του ΣΤΕ που αποκλείει τους µετανάστες από τις πρόσφατες εκλογές

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ, ΣΙΛΑ ΑΛΕΞΙΟΥ, ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ ΜΟΥΤΟΥΣΗ

Σάλο προκαλεί απόφαση τµήµατος τουΣυµβουλίου της Επικρατείας που κρίνει αντισυνταγµατικό το δικαίωµα συµµετοχής των αλλοδαπών στις πρόσφατες εκλογές, χαρακτηρίζοντας ανίσχυρες τις διατάξεις τουσχετικού νόµου. Σχολιάζονταςτην απόφαση, κυβερνητικές πηγές έκαναν λόγο για «ολισθηρό πισωγύρισµα»,που κινείται σε ακροδεξιάλογική. Ιδιαίτερα σκληρά ήταν τα σχόλια που ακούστηκαν για την απόφαση στη συνεδρίαση του λεγόµενου «διαθεσµικού» οργάνου, το οποίο συνεδρίασε χθες υπό την προεδρία του Γιώργου Παπανδρέου.
...............................................................................................
Τυχόν απόφαση της Ολοµέλειας του ΣΤΕ που θα κάνει αποδεκτή την απόφαση του ∆’ Τµήµατος του ΣΤΕ θα σηµάνει αυτόµατα την ακύρωση των δηµοτικών και νοµαρχιακών εκλογών, στις οποίες έλαβαν µέρος µε τον ένα ή τον άλλο τρόπο αλλοδαποί.