Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

Αναρριχητικό πάρκο στην θέση Αετοφωλιά του όρους Πατέρας

Την δημιουργία αναρριχητικού πάρκου σε απόκρημνη περιοχή του όρους Πατέρας αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβουλιο Μεγάρων στην συνεδρίασή του της 17/12/2013.
Με την απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο επικύρωσε την απόφαση την οποία είχε λάβει η Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής και στην οποία προτεινόταν η δημιουργία του.
Το πάρκο βρίσκεται στην περιοχή Αετοφωλιά του Πατέρα και ήδη εκεί αναπτύσσονται αναρριχητικές δραστηριότητες κυρίως από μέλη του Ορειβατικού Συνδέσμου Αθηνών 
Σκοπός της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου είναι η συμμετοχή και η συμβολή του Δήμου στην ανάπτυξη νέων μορφών αθλητισμού στην περιοχή η οποία θα αυξήσει των αριθμό των επισκεπτών και θα έχει θετικές επιπτώσεις στην τοπική οικονομία.

Αναταράξεις στο ΠΑΣΟΚ για τις αλλαγές στον Καλλικράτη



Με παρέμβασή του στον Αντιπρόεδρο της Κυβερνήσεως και Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Νάσος Γιακαλής ζητά την αναθεώρηση της στάσης του ΠΑΣΟΚ ως κυβερνητικού εταίρου, αναφορικά με την ψήφιση τροπολογίας του «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» που επιχειρεί τη διάσπαση των Δήμων Λέσβου και Σάμου, σε μικρότερους Δήμους. Επικαλούμενος στην επιστολή του προς τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, τη συνταγματική επιταγή «περί νησιωτικότητας», ο Περιφερειάρχης τονίζει την αναγκαιότητα διάσπασης των Δήμων στα νησιά της Λέσβου και της Σάμου, δεδομένου ότι ομολογουμένως δεν πέτυχε το μοντέλο του ενός Δήμου στα μεγάλα νησιά. 

Γ. Πάντζας : «Από την ευφορία της Τέχνης και του Θεάτρου, στην εφορία του κ. Στουρνάρα»


Ψηφίστηκε χθες 18/12 από τη Βουλή το νομοσχέδιο για τους χώρους παραστάσεων, το οποίο στηρίχθηκε και από το ΣΥΡΙΖΑ. Ο Βουλευτής Αττικής Γιώργος Πάντζας, εισηγητής του νομοσχεδίου από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ, ξεκίνησε την ομιλία του κάνοντας μία αναδρομή στο παρελθόν,  στην ιστορία του Θεάτρου. Από το Διθύραμβο, στην καθιέρωση της Τραγωδίας σαν ύψιστη πνευματική δημιουργία και στην Κωμωδία. 
«Τα έργα που παρουσιάζονται έχουν κέντρο τους τον ίδιο τον άνθρωπο. Θεϊκός φόβος, πεπρωμένο, δράση, ιδανικά, ανθρώπινα πάθη και συγκρούσεις προβάλλουν μέσα από το μυθικό κόσμο. Αλλά και καθημερινά πρόσωπα, θεοί εξανθρωπισμένοι, ο καθημερινός άνθρωπος με το χαρακτήρα του, τις αδυναμίες του και τα συναισθήματά του. Το θέατρο ξεπηδά μέσα από την ίδια τη ζωή εκφράζοντας και σχηματοποιώντας όχι μονάχα αυτό που είναι ο άνθρωπος, αλλά αυτό που θα ήθελε να είναι ή δεν μπορεί να είναι. Αυτό είναι το θέατρο στην πορεία των αιώνων μέχρι και σήμερα. Γι’ αυτό δεν θα κουραστώ να επαναλαμβάνω ότι το θέατρο είναι ένα πανεπιστήμιο που δίνει στον άνθρωπο αξίες, ιδέες, όραμα, πολιτισμό, τέχνη, δημοκρατία.

Ο Β.Οικονόμου ρωτά τον Υπουργό Παιδείας

Προς: Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων

Θέμα: Γιατί άτυπες επιτροπές για τα αναλυτικά προγράμματα σπουδών στα Λύκεια;

Κύριε Υπουργέ,

Ανήσυχη είναι η εκπαιδευτική κοινότητα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από την πληροφορία ότι συστάθηκαν άτυπες ομάδες εργασίας από καθηγητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και Σχολικούς Συμβούλους στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, χωρίς την συμμετοχή Πανεπιστημιακών προκειμένου να καταθέσουν μέσα σε διάστημα 10 ημερών Αναλυτικά Προγράμματα για τα μαθήματα Προσανατολισμού του Λυκείου. Σύμφωνα με τους εκπαιδευτικούς, βασικός σκοπός είναι να έχουν συγγραφεί νέα βιβλία για τους μαθητές του Λυκείου μέχρι το τέλος Απριλίου του 2014. 

ΣΤΟ ΑΜΒΟΥΡΓΟ ΘΑ ΚΡΙΘΕΙ Η ΑΟΖ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ

  • ΜΕ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΘΑ ΚΡΙΘΕΙ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ- ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΦΑΛΟΚΡΗΠΙΔΑ 
  • ΟΛΟ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΣΑΜΑΡΑ ΓΙΑ NEW DEAL ΜΕ OMΠΑΜΑ -ΜΕΡΚΕΛ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΙΡΗΝΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ
  • Ο ΕΙΔΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΛΑΖΑΡΙΔΗ- ΚΟΥΡΚΟΥΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ
  • ΓΙΑΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΕΙ ΤΗΝ ΧΑΓΗ- ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ Η ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ – ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΙΑΠΩΝΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΟΥΝΤΖ ΓΙΑΝΑΙ Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ- 10 ΜΙΛΙΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΕ ΑΕΡΑ -ΘΑΛΑΣΣΑ ΣΤΑ ΤΕΛΗ ΤΟΥ 2014
ΤΟΥ ΜΑΝΩΛΗ ΚΟΤΤΑΚΗ

Το πρωτοσέλιδο της ΑΠΟΨΗΣ


ΘΑ ΤΟΥΣ ΞΗΛΩΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΗΤΕΣ!

Μην τολμήσει κανένας να πει κουβέντα για πολιτικώς ορθό λεξιλόγιο. Πιο ορθό λεξιλόγιο από το να ονομάζεις τους αλήτες, αλήτες δεν υπάρχει. Το μόνο πρόβλημα είναι στη διαβάθμιση των εννοιών: κι αυτή η λέξη όπως και άλλες αντίστοιχης σημασίας είναι ανεπαρκείς για να χαρακτηρίσουν το ελληνικό πολιτικό σύστημα. 
Δείτε: Ο κανονισμός της Βουλής προβλέπει συζητήσεις νομοσχεδίων με τη διαδικασία του κατεπείγοντος. Λογικό, κατ' αρχήν. Κάποιοι νόμοι θα πρέπει να ψηφιστούν γρήγορα, για λόγους ανωτέρας βίας. Δεν μπορώ, βέβαια, να σκεφτώ τέτοιους λόγους σε κανονικές κοινοβουλευτικές συνθήκες, αλλά ως πρόβλεψη διαδικασίας, δεν με χαλάει. 
Τι συμβαίνει όταν ένα νομοσχέδιο ψηφίζεται ως κατεπείγον;