Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014

Το σιωπηλό πραξικόπημα

Απο τον Στ.Κούλογλου

Δεν έχουμε ούτε τανκς στους δρόμους, ούτε φυλακές και ξερονήσια για τους αντιφρονούντες. Έχουμε όμως μια συστηματική παραβίαση του Συντάγματος, από τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου που το Σύνταγμα ορίζει σαφώς ότι αφορούν την αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων και όχι το κλείσιμο της ΕΡΤ, παραδείγματος χάριν, μέχρι τις τροπολογίες όπως αυτή για τα ΜΜΕ που ψηφίστηκε χθες σε έναν νόμο που αφορούσε δωρεές ανάμεσα σε δύο νοσοκομεία.
Κανονικά, αν υπήρχε στοιχειώδης σεβασμός στο Σύνταγμα, η τροπολογία που προκάλεσε χθες την αποχώρηση ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ από την Βουλή καθώς και την απεργία της ΕΣΗΕΑ, δεν θα έπρεπε ούτε καν να είχε μπει για συζήτηση. Το άρθρο 74, παράγραφος 5 του Συντάγματος δεν αφήνει καμιά αμφιβολία: «Προσθήκη ή τροπολογία άσχετη με το κύριο αντικείμενο του νομοσχεδίου ή της πρότασης νόμου δεν εισάγεται για συζήτηση».

Το πρόβλημα των ανήμπορων Μητροπολιτών -Τί θα κάνει η Εκκλησία για να το αντιμετωπίσει;;;

ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΗ Μ.ΤΖΟΥΜΑ
Τη χρονιά που πέρασε, η Εκκλησία μας ήλθε αντιμέτωπη με ένα πολύ σοβαρό θέμα, το οποίο δημιουργεί φθορές στο Ιερό Σώμα της! Πρόκειται για το χρονίζον και διαχρονικό πρόβλημα των υπέργηρων και για να κυριολεκτούμε, των ανήμπορων Ιεραρχών,οι οποίοι μετά από μία ευδόκιμη ποιμαντορία, έρχονται όπως όλοι οι άνθρωποι αντιμέτωποι με τον ένα και αδυσώπητο εχθρό : το γήρας και τις εξ αυτού απορρέουσες ασθένειες.

Δικαστική απόφαση ακυρώνει την εκλογή Περιφερειάρχη

Μεγάλη ανατροπή στο χάρτη των περιφερειών προκαλεί η απόφαση του Β” Τμήματος του Διοικητικού Εφετείου Πειραιά σύμφωνα με την οποία ακυρώνεται η ανακήρυξη της κυρίας Χριστιάνας Καλογήρου ως περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, όπως είχε από τις εκλογές του περασμένου Μαΐου προκύψει, σύμφωνα με την απόφαση των πολιτών.
Όπως αναφέρει το in.gr, η απόφαση που εκδόθηκε σήμερα Τετάρτη αιφνιδίασε τη ΝΔ, καθώς δεν υπήρχε φόβος για μια τέτοια απόφαση που ανατρέπει πλήρως, άγνωστο για πόσο καθώς εκκρεμεί και η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, τους περιφερειακούς συσχετισμούς.

ΗΜΕΡΙΔΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ - ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ

            Ο νέος Δήμαρχος κ. Γρηγόρης Σταμούλης προχώρησε σε μια ακόμη θετική πρωτοβουλία, με σκοπό την καλύτερη ενημέρωση και προετοιμασία των εκλεγμένων συμβούλων, που θα αναλάβουν την νέα Δημοτική Αρχή, καθώς και όλων των στελεχών της ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ, που θα είναι αρωγοί στις προσπάθειες για την πρόοδο και την ανάπτυξη του τόπου.
            Πιο συγκεκριμένα, την Πέμπτη 31 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε ενημερωτική - επιμορφωτική ημερίδα, βασισμένη σε θεματολογία της Ε.Ε.Τ.Α.Α., στην οποία συμμετείχαν περισσότερα από 70 στελέχη της ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ.  Τα θέματα της ημερίδας ήταν η Περιβαλλοντική Διαχείριση και η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ενώ μέχρι το τέλος Αυγούστου θα ακολουθήσουν δύο ακόμη ημερίδες, με θέματα την Πολιτική Προστασία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, τον Οδηγό του Δημότη (Χάρτα Δικαιωμάτων του Δημότη) και τον Ρόλο των Αιρετών στον σύγχρονο Δήμο.

Ο Β.Οικονόμου για τον ΕΝΦΙΑ

Εδώ και τώρα αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ

Δυστυχώς η ανάγκη είσπραξης εσόδων για τη βιωσιμότητα του ελληνικού δημοσίου για μια ακόμη φορά και παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις μας οδήγησε στην εφαρμογή ενός άδικου συστήματος φορολόγησης της ακίνητης περιουσίας που με συνοπτικές και πρόχειρες διαδικασίες πλήττει κατάφορα την μεσαία τάξη. Για μια ακόμη φορά η μεσαία τάξη καλείται να αναπληρώσει τα κενά που αφήνουν οι πολιτικές χαϊδέματος του πλούτου και του μαύρου χρήματος. 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗ: «ΑΡΓΕΝΤΙΝΟΛΟΓΙΑ»!!!

Του Μιχάλη Τζανάκη

Τον τελευταίο καιρό έχει αναπτυχθεί στη χώρα μας μια νέα «επιστήμη» που κάνει θραύση στους κύκλους των «διανοούμενων» και των «πνευματικών ανθρώπων» εν γένει. Ολημερίς κι ολονυχτίς πλήθος «σοφών» δίνει διαλέξεις, συνεντεύξεις και οργανώνονται «στρογγυλές» τράπεζες με θέμα την χρεοκοπία της… Αργεντινής!!! Η Βούλτεψη, ο Άδωνις, ο Βαγγέλης ο Βενιζέλος, μηδέ του Γιακουμάτου και του Λοβέρδου εξαιρουμένων, αφού «τακτοποίησαν» τα θέματα με την εγχώρια «χρεοκοπία», δίνουν σειρά διαλέξεων για το δράμα της … «γείτονος» χώρας, ήτις δεν ακολούθησε τη «μαγική» συνταγή των δικών μας «πατριωτών» και οι Αργεντίνοι χρεοκόπησαν, αντί ν’ απολαμβάνουν την «ποιότητα» ζωής ημών των ΔΝΤόπληκτων Ελλήνων ιθαγενών!!!

ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ: ΠΟΙΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ; ΠΟΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ;

Του Μιχάλη Τζανάκη

Μεγαλώσαμε πια για να παραμυθιαζόμαστε και να παραμυθιάζουμε τους νεότερους κάθε καλοκαίρι περί δήθεν αποκατάστασης της δημοκρατίας το καλοκαίρι του ’74. Θα πει κάποιος βέβαια πως αντίστοιχο με το παρόν κείμενο δε θα είχε τύχη να δημοσιευτεί σε έντυπο την περίοδο του «γύψου», αλλά αυτό δεν αρκεί δυστυχώς για να επαιρόμαστε σε μια αντίστοιχη εποχή του «νάρθηκα», όπως είναι η σημερινή.

Η γενιά η δική μου, μεγάλωσε με κάποια στερεότυπα «αγιοποίησης» ή και «δαιμονοποίησης» που λειτούργησαν εντελώς αποπροσανατολιστικά και χειραγώγησαν την κρίση και την αισθητική εαυτών και αλλήλων.