Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Σκύψε το κεφάλι, γονάτισε, άπλωσε το χέρι και ικέτεψε


Χρήστος Επαμ. Κυργιάκης

Σκύψε το κεφάλι και περπάτα κι όταν κουραστείς γονάτισε κι όταν γονατίσεις άπλωσε το χέρι και ικέτεψε. Πού ξέρεις; Μπορεί να κερδίσεις τον οίκτο τους και να γλυτώσεις το κεφάλι σου. Μόνο αυτό. Την ψυχή σου την έχεις χάσει προ πολλού. Στην έχουν κλέψει. Τους άφησες να στην κλέψουν χωρίς μάχη. Τους την παρέδωσες, είναι το πιο σωστό.
Και τώρα πού θα πας χωρίς ψυχή; Πώς θα ζήσεις χωρίς ψυχή; Πώς θα χαρείς; Πώς θα κλάψεις; Πώς θα πετάξεις;
Αποδέχτηκες τα λόγια τους πως τάχα είναι παράνομο να θέλεις, πως είναι παράνομο να έχεις ανάγκες, πως δεν επιτρέπεται να ονειρεύεσαι γιατί τα δικά σου όνειρα τους λιγοστεύουν τα κέρδη, τους ελαττώνουν τη χλιδή, τους θαμπώνουν τη λάμψη. 

H Άποψη της Π.Ε.Π.ΤΕ.Γ. για το Σχέδιο ''Αθηνά''



Το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, ανακοίνωσε το σχέδιο «Αθηνά», το οποίο περιέχει προτάσεις για την αναδιάρθρωση της Ανώτατης Εκπαίδευσης.

Το περιεχόμενο το σχεδίου αναφέρεται σε συγχωνεύσεις τμημάτων ΑΕΙ (Πανεπιστημίων και ΤΕΙ) προκειμένου να αρθούν προβλήματα που δημιουργήθηκαν από την ανεξέλεγκτη διασπορά τμημάτων και ιδρυμάτων σε όλη την Ελληνική επικράτεια, και την ίδρυση τμημάτων που αποτελούσαν επιμέρους εξειδικεύσεις ευρύτερων επιστημονικών πεδίων με αποτέλεσμα, σύμφωνα με την δήλωση του Υπουργού κου Αρβανιτόπουλου, οι απόφοιτοι αυτών των τμημάτων να μην βρίσκουν διέξοδο στην αγορά εργασίας, να απαξιώνονται τα πτυχία τους. Διαχρονικά, αυτά τα τμήματα, σύμφωνα με τον κο Αρβανιτόπουλο, έχασαν την ακαδημαϊκή τους αξιοπιστία, μειώθηκε ο αριθμός των φοιτητών τους και αποτελούν βάρος για τους φορολογούμενους, «σε μία δύσκολη οικονομικά εποχή». 

Φρεγάτες και φθηνοί εργάτες


Γιάννης Μακριδάκης

συγγραφέας

Όλο αυτό που συμβαίνει με τις κατά τόπους επισκέψεις πρωθυπουργών πλασιέ, δείχνει με τον πιο σαφή τρόπο την κατάντια της πολιτικής στον καπιταλιστικό μας μεσαίωνα.
Η Μέρκελ έρχεται ταξίδι αστραπή για να διεκδικήσει τους ΟΤΑ, την παραγωγή “πράσινης” ενέργειας και την διαχείριση των απορριμμάτων μας, ο Ολάντ για τα νερά μας και για να μας πουλήσει φρεγάτες, ο Σαμαράς πάει στο Κατάρ έχοντας όλη την Ελλάδα προς πώληση. Πρωθυπουργοί, καγκελάριοι, εμίρηδες και κακομοίρηδες γυρολόγοι από σπίτι σε σπίτι, συνοδεία των αφεντικών τους, μπας και εξασφαλίσουν μερδικό από το όποιο χρήμα κυκλοφορεί ή μπορεί να κυκλοφορήσει.Η πολιτική ανέλαβε πλέον απροκάλυπτα τον ρόλο της πουτάνας που συνοδεύεται από τους νταβατζήδες της και ψάχνεται να ψωνιστεί.

Για ποια επένδυση μιλάμε;


Bάλια Μπαζού

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας μετά την επίσκεψή του στην Αστυνομική Διεύθυνση Χαλκιδικής έκανε μια λιτή δήλωση συνδέοντας το μεταλλείο με την ευημερία της χώρας.
 Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε: «έχουμε όλοι την υποχρέωση να εξασφαλίσουμε τη δυνατότητα ξένων επενδύσεων στη χώρα. Είναι γνωστό ότι αυτή είναι η μόνη λύση για να αντιμετωπίσουμε το τεράστιο, το δραματικό πρόβλημα της ανεργίας».
 Και αυτή η δήλωση είναι μια καλή ευκαιρία για να ξαναδούμε το θέμα της επένδυσης στο μεταλλείο της Χαλκιδικής. Να δούμε για τι είδους επένδυση μιλάμε και εάν αυτού του είδους οι επενδύσεις θα δώσουν το «φιλί της ζωής» στη χώρα.

Ερωτήσεις του Β.Οικονόμου στη Βουλή


1) Προς: Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Θέμα: Έντονες αντιδράσεις από τα φιλοζωικά σωματεία για τον ορισμό των «επιθετικών ζώων» που τέθηκε σε διαβούλευση

Κύριε Υπουργέ,

Δόθηκε στην δημοσιότητα σχέδιο τροποποίησης του Ν. 4039/2012 «Για τα δεσποζόμενα και αδέσποτα ζώα συντροφιάς». Ο συγκεκριμένος νόμος που εφαρμόζεται σήμερα θεωρείτε από την πλειοψηφία των φιλοζωικών σωματείων ότι κινείται στην σωστή κατεύθυνση αν και χρήζει βελτιώσεων σε διάφορα σημεία όπως στο ζήτημα της ηλεκτρονικής σήμανσης και για τα κυνηγόσκυλα και οι περιορισμοί που πρέπει να τεθούν στο ανεξέλεγκτο ζευγάρωμα και στις παράνομες αγοραπωλησίες, θέματα που ήδη είχαμε ζητήσει βελτιώσεις πριν από την ψήφιση του συγκεκριμένου νόμου με ερώτηση μας στη Βουλή (Αρ. Πρωτ. 14478/06.04.2011) αλλά και κατά την συζήτηση του συγκεκριμένου νόμου.

4 ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ



Άλλη μια επιτυχία σημείωσε ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ            ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ TAEKWONDO-KICK BOXING ΜΕΓΑΡΩΝ στο Διασυλλογικό πρωτάθλημα Ταεκβοντο που πραγματοποιήθηκε στις 23-24/2/2013 στην πόλη της Χαλκίδας. Συνολικά κατέκτησε τέσσερα μετάλλια, δύο αργυρά και δύο χάλκινα από τις έξι συμμετοχές. Τα αργυρά μετάλλια κατέκτησαν οι : Καλλιάς Γιάννης, Τσολιάκος Ιερόθεος, τα χάλκινα κατέκτησαν οι : Οικονομοπούλου Μαρία, Κατσιβέλης Βασίλης ενώ οι Καλλιάς Θανάσης και Χατζαντωνάκης Μιχάλης έκαναν πολύ καλές εμφανίσεις χωρίς να κατακτήσουν μετάλλιο.  Όλα τα παιδιά αξίζουν συγχαρητήρια για τις προσπάθειες τους και συνεχίζουν να προπονούνται για τις επόμενες διοργανώσεις. Οι προπονητές  Στρατούρης Χρήστος 5ο dan και Κούρσος Μελέτης 6ο dan ικανοποιήθηκαν από την εμφάνιση του αγωνιστικού τμήματος και συνεχίζουν να εργάζονται με επαγγελματισμό και μεθοδικότητα για την επιτυχημένη πορεία του συλλόγου τους.  

Περάστε από το Τμήμα για το DNA σας...


ΕΚΕΔΔΕ

Η προσαγωγή ατόμων στο αστυνομικό τμήμα Ιερισσού προς το σκοπό της συλλογής γενετικού υλικού με την απειλή της απείθειας συνιστά βαρύτατη παραβίαση των δικαιωμάτων τους πέρα και έξω από κάθε διάταξη νόμου. Πέραν του ότι η υποχρεωτική συλλογή γενετικού υλικού συνιστά παραβίαση του δικαιώματος στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια (2§1 Σ) η συλλογή γενετικού υλικού επιτρέπεται κατά το νόμο (200Α ΠΚ) μόνο στην περίπτωση όπου υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις τέλεσης από το άτομο βιαίου κακουργήματος ή σεξουαλικού εγκλήματος ή συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση. Πρέπει συνεπώς να έχει προσλάβει το άτομο την ιδιότητα του κατηγορουμένου, ενώ κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί στην προκείμενη περίπτωση.

Θα μας πάρουν αλήθεια τα σπίτια οι τράπεζες;


Παναγιώτης Μαυροειδής
Η  πρόσφατη ρύθμιση σχετικά με τα δάνεια των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, φέρνει στην επιφάνεια μεταξύ των άλλων και τη συζήτηση για την ατομική  ιδιοκτησία και περιουσία.
Είναι γνωστό ότι εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά είναι εκτεθειμένα σε μικρά ή μεγάλα στεγαστικά δάνεια, έχοντας θέσει ως υποθήκη σπίτια ή άλλα ακίνητα.Το 25% από αυτά τα δάνεια είναι ήδη στο κόκκινο, δηλαδή υπάρχει αδυναμία ομαλής αποπληρωμής των δόσεων. Τόσο ο νόμος Κατσέλη, όσο και οι πρόσφατες ρυθμίσεις, προσφέρουν, υπό όρους, κάποιες ελαφρύνσεις, που κυρίως αφορούν επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής με μείωση του ποσού των δόσεων, ενώ δεν επιτρέπονται (ακόμη) οι πλειστηριασμοί σε δάνεια σε ακίνητο αντικειμενικής αξίας κάτω των 180.000 ευρώ.