Παρασκευή, 10 Απριλίου 2015

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΑΕΚΒΟΝΤΟΜε τον καλύτερο τρόπο ολοκλήρωσε την συμμετοχή του το παιδικό τμήμα Ταεκβοντο την Κυριακή 5 Απρίλιου στο 7ο TAEKWONDO STAR CUP που πραγματοποιήθηκε στο κλειστό στάδιο Δροσούπολης. Σε αυτή την αγωνιστική συνάντηση συμμετείχαν πολλοί σύλλογοι με πλήθος αθλητών και αθλητριών και πραγματοποιήθηκαν πάρα πολλοί αγώνες. Τα παιδικό τμήμα του Σ.Γ.Μεγάρων συμμετείχε με δέκα αθλητές και αθλήτριες όπου όλα τα παιδιά έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό αγωνίστηκαν αξιέπαινα, βραβεύτηκαν όλα τα παιδιά,  παίρνοντας πολλές εμπειρίες στο αγωνιστικό Ταεκβοντο,  και αποσπώντας το χειροκρότημα των δικών τους ανθρώπων. Οι προπονητές τους  Στρατούρης Χρήστος (5ο dan )και Κούρσος Μελέτης (7o dan), έμειναν ικανοποιημένοι από την απόδοση του τμήματος και τους συγχαίρουν για τις προσπάθειες που κατέβαλαν.


Ημερίδα για τη Νεολαία

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Εχουμε την τιμή να σας προσκαλέσουμε στην Ημερίδα Νεολαίας,
το Σάββατο 18 Απριλίου 2015, ώρα 6 μ.μ.
στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου,
στο Δημαρχείο Μεγάρων
που διοργανώνεται από το Τοπικό Συμβούλιο Μεγάρων
με την συνεργασία του Δικτύου
Νέων Ελλάδος - YOUTHNET HELLAS, με θέμα:
“Ανοιχτά δεδομένα – Ανοιχτές διαδικασίες – Ανοιχτή Οργάνωση”
και κύριο ομιλητή τον Δημοσιογράφο και Συγγραφέα
 κ. Μανώλη Ανδριωτάκη με θέμα: “Η δύναμη της αφήγησης”.

Σύμφωνα με το Πρόγραμμα θα υπάρξουν εισηγήσεις και από
τους αναφερόμενους στη συνέχεια ομιλητές:

-          Αντώνης Χριστάκης, Πρόεδρος Youthnet Hellas (Ανοιχτές Οργανωτικές δομές και Τεχνολογία)
-          Κώστας Σιμιτόπουλος,Γραμματέας Youthnet Hellas (Tο Πρόγραμμα Erasmus +/Νεολαία και οι ευκαιρίες για κινητικότητα στην Ευρώπη)
-          Μάνος Παυλάκης, Πρώην Πρόεδρος Youthnet Hellas (Δυναμική Ομάδων)
-          Δημήτρης Μακρυστάθης, μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής Νεολαίας του Συμβουλίου της Ευρώπης (Comanagement στον τομέα της Νεολαίας στην Ευρώπη)
-          Νατάσα Οικονομούλα, Υπεύθυνη διεθνών συνεργασιών Youthnet Hellas  (Δημιουργικότητα, youth work και Κοινωνική επιχειρηματικότητα)
-          Ερη Ευαγγελούλη – Στέλλα Ιωάννου, Υπεύθυνες αποστολής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Youthnet Hellas (Εμπειρίες κινητικότητας και μη - τυπικής μάθησης)

   ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ Ι.  ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ 
  Δήμαρχος Μεγαρέων
  ΗΛΙΑΣ ΜΟΥΣΤΑΪΡΑΣ                                                                    
   Πρόεδρος του Τοπικού                                                                      

   Συμβουλίου Μεγάρων

Ο Σκουρολιάκος για τα Περιφερειακά Δημοτικά Θέατρα

Προς τον κ. Υπουργό: Πολιτισμού, Παιδείας & Θρησκευμάτων

             Θέμα: «Υπολειτουργία των Δημοτικών Περιφερειακών Θέατρων».
      Η σημαντική υπόθεση της λειτουργίας Θεατρικών δομών που ενισχύονται από την Κεντρική αλλά και την Τοπική Αυτοδιοίκηση στην περιφέρεια της χώρας έχει φτάσει σε αδιέξοδο. Ο θεσμός των Δημοτικών Περιφερειακών Θεάτρων τα οποία κατά τα προηγούμενα  χρόνια καλλιέργησαν την τέχνη του Θεάτρου αλλά και ενθάρρυναν και πολλές άλλες δράσεις Πολιτισμού, ουσιαστικά έχει πάψει να λειτουργεί. Την ευθύνη γι’ αυτήν την κατάσταση έχουν οι πολιτικές των προηγούμενων Κυβερνήσεων  σε συνδυασμό και  με τις εμφανείς ευθύνες πολλών τοπικών Αρχόντων. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι ακόμα και στις περιπτώσεις ΔΗΠΕΘΕ τα οποία ακόμα λειτουργούν, κάποιοι Δήμαρχοι ενεργούν μονομερώς παραγνωρίζοντας το Υπουργείο Πολιτισμού που είναι θεσμικά συναρμόδιο.
    Με δεδομένο ότι η ανάπτυξη της τέχνης του θεάτρου από, και για την Ελληνική Περιφέρεια είναι υψίστης  σημασίας για τους πολίτες της χώρας, αλλά και για την καλλιέργεια μια τέχνης σημαντικής  όπως είναι το θέατρο.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

·         Τι σκοπεύει να πράξει ώστε να λειτουργήσει ξανά θεσμικά το Θέατρο στην Ελληνική Περιφέρεια;