Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

Βουρκάρι: Το "στέκι" των φλαμίγκο!!


Μέσα σε αυτό το ζοφερό κλίμα των ημερών όλοι μας χρειαζόμαστε ένα θετικό μήνυμα, μια νότα αισιοδοξίας. Εδώ, στον υγροβιότοπο των Μεγάρων βρήκαμε αυτή την όμορφη ανάσα. Εικοσιπέντε φοινικόπτερα (φλαμίγκο) επισκέφθηκαν αυτές τις μέρες το Βουρκάρι, προσφέροντας σε όλους τους επισκέπτες και επισκέπτριες μοναδικές εικόνες.

Θα αποπειραθούμε λοιπόν σήμερα να τις μοιραστούμε μαζί σας. Αυτές τις μοναδικές εικόνες, σε αυτό το μοναδικό τόπο της Μεγαρικής γης, πρέπει να τις διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού.

Εμείς συνεχίζουμε αυτή την προσπάθεια, αυτό τον δίκαιο αγώνα. Σε όλα τα επίπεδα και με όλα τα μέσα.

Σε αυτό το πλαίσιο, η πρωτοβουλία καθαρισμού του υγροβιοτόπου στις 30 του μηνός αποκτά ιδιαίτερη συμβολική σημασία!

Με αποφασιστικότητα και πείσμα συνεχίζουμε τον αγώνα για την περιβαλλοντική προστασία και αναβάθμιση της παραλιακής Μεγαρίδας!

Υγρότοπος Βουρκάρι Μεγάρων, Τρίτη 18/10/2011






Πρόστιμο Στο Δήμο Μεγαρέων για τη χωματερή

Νέο πρόστιμο στο Δήμο Μεγαρέων έστειλε η Περιφέρεια Αττικής, για χρήση της χωματερής στα Καμπία κατά την περίοδο του 2010 (διοίκηση Δ. Στρατιώτη).
Σύμφωνα με το υπ.αρ. 95104/4-10-11 έγγραφο επιβλήθηκε πρόστιμο 40.000 ευρώ στο Δήμο Μεγαρέων.
Τι έχει να πει ο πρώην Δήμαρχος για το θέμα αυτό;
Άλλα μας έλεγε απο την εξέδρα των προεκλογικών ομιλιών του.

Αύριο έχουμε ποδηλατικό γύρο


ΝΑΥΜΑΧΙΑ ΣΑΛΑΜΙΝΟΣ-ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ «Αποκατάσταση της Αλήθειας »


ΠΡΟΣ : ΔΗΜΟ ΣΑΛΑΜΙΝΟΣ

ΚΟΙΝ: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΔΗΜΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ - ΔΡΑΠ/ΝΑΣ, ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΙΝΑΣ, ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΡΩΝ,  ΔΗΜΟΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ, ΟΛΑ ΤΑ BLOGS  ΣΑΛΑΜΙΝΟΣ,  BLOGS ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ,  BLOGS  ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ, BLOGS  ΜΕΓΑΡΩΝ,   BLOGS  ΑΙΓΙΝΑΣ, BLOGS  ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ Κ.Τ.Λ.

 ΝΑΥΜΑΧΙΑ ΣΑΛΑΜΙΝΟΣ-ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ                        «Αποκατάσταση της Αλήθειας »

ΣΧΕΤ: Άρθρο Εφημερίδας «ΔΗΜΟΤΗΣ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΗΣ» 8 Σεπ. 2011(συνημμένο)

1.  Με το συνημμένο, σας ενημερώνω για το γεγονός της «Αποκατάστασης της Αλήθειας», όπως παρουσιάζεται στην εφημερίδα ανωτέρω σχετικού. Συγκεκριμένα ο Δήμος Κερατσινίου, επικαλείται την ιστοσελίδα του Δήμου Σαλαμίνας για να «αποδείξει», ότι   η περίφημη Ναυμαχία έγινε κατά πολύ μεγάλο μέρος στη θαλάσσια περιοχή Κερατσινίου-Δραπετσώνας. Επίσης αναφέρεται στο άρθρο, ότι η νήσος Ψυτάλλεια, η οποία έπαιξε σημαντικό ρόλο, σήμερα ανήκει στο Δήμο Κερατσινίου, ισχυρισμός που έκανε τους δύο φίλους που μου έφεραν το άρθρο να «ξεκαρδιστούν», διότι, όπως μου είπαν, συνειρμικά, ήρθαν στο μυαλό τους οι ανοησίες που άκουσαν το καλοκαίρι στην Τουρκία, ότι δηλαδή το θέατρο της Εφέσου είναι τουρκικό επειδή σήμερα ανήκει στην Τουρκία. 

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ!


Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με στήριξη από τα συνεταιράκια της (ΝΔ, ΛΑΟΣ, Μπακογιάννη), βρίσκεται σε παραλήρημα. Προσπαθώντας να καταστείλει την οργή και τις αγωνιστικές διαθέσεις του λαού και της νεολαίας, καταφεύγει στα δικαστήρια για να ποινικοποιήσει τις απεργίες και να τις κηρύξει παράνομες, εξαπολύει απειλές απόλυσης και συλλήψεων, μεθοδεύει τη χρησιμοποίηση του στρατού,  προχωρά σε επιστράτευση των εργαζόμενων των ΟΤΑ, βγάζει ιδιωτικές εταιρείες με συνοδεία της αστυνομίας να μαζέψουν σκουπίδια. Ανοίγει έτσι το δρόμο για την ιδιωτικοποίηση της αποκομιδής των απορριμμάτων, ενώ ταυτόχρονα, στέλνει εισαγγελείς και αναθέτει στα ΜΑΤ να ανοίξουν τους ΧΥΤΑ. Οι απειλές, ο αυταρχισμός, η ωμή βία και η καταστολή είναι το απαραίτητο όπλο για να μπορέσουν να προχωρήσουν τα σχέδια κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ.
Για την εφαρμογή των εγκληματικών τους σχεδίων τολμούν και επικαλούνται την «υγεία των πολιτών». Αυτοί που με την πολιτική τους καταστρέφουν τη δημόσια υγεία, προκαλούν λιποθυμίες μικρών παιδιών από υποσιτισμό, οδηγούν το λαό στη φτώχεια και την εξαθλίωση, ώστε να μην μπορεί να αγοράσει και τα πιο απαραίτητα φάρμακα, αυτοί που ξεπουλούν κάθε σπιθαμή δημόσιας γης βγαίνουν και λένε ότι νοιάζονται για την υγεία των πολιτών!

Το πρωτοσέλιδο της ΑΠΟΨΗΣ


Μήνυμα του προέδρου κ. Κλεάνθη Βαρελά για την διοργάνωση του 11ου Ημιμαραθωνίου Δρόμου «Στα Χνάρια του Παυσανία» της 16/10/2011



Ο φετινός 11ος Ημιμαραθώνιος Δρόμος  στα «Χνάρια του Παυσανία» καταγράφτηκε ως η μεγαλύτερη σε συμμετοχή και πληρέστερη οργανωτικά διοργάνωση του αγώνα από το ξεκίνημά του πριν 10 χρόνια.
Ήταν μια απόλυτα επιτυχημένη διοργάνωση η οποία πληρεί όλες τις προδιαγραφές μιας αντίστοιχης Ευρωπαϊκού βεληνεκούς

Το πάθος ενάντια (και ανάμεσα) στην αριστερά είναι δυνατότερο από αυτό ενάντια στα αφεντικά;



του Π. Μαυροειδή*
πηγή aristeroblog
Πρώτη φορά τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης ήταν τόσο πρόθυμα να δείχνουν χωρίς φειδώ τηλεοπτικού χρόνου, κόσμο και όχι φωτιές.  Μόνο που  έδειχναν ανθρώπους με κοκκινόμαυρες  σημαίες (αλλά και με μολότωφ και πέτρες) να επιτίθενται  σε άλλους με κόκκινες σημαίες .
Ο αποτροπιασμός υποτίθεται ότι ήταν για τη δολοφονική επίθεση συγκεκριμένων  τυχοδιωκτικών  αναρχικών ομάδων  κατά των μελών του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ. Στην πραγματικότητα η ασυγκράτητη χαρά ήταν για την εικόνα   ‘’κόκκινου εναντίον κόκκινου’’. Και ιδιαίτερα ήθελαν να φαίνεται αυτό το πάθος. Ο ζητούμενος συνειρμός, κάτι παραπάνω από σαφής: φανταστείτε πως θα σφαχτούν μεταξύ τους και τι χάος θα επικρατήσει αν  αποσυρθεί γενικά η αστυνομία και πολύ περισσότερο αν πέσει η κυβέρνηση.

Επιτυχής η συνεργασία ΔΗΜΑΡ – Ελεύθεροι Πολίτες στο Συνέδριο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος



Με επιτυχία στέφθηκε η συνεργασία των «Ελεύθερων Πολιτών» - ΔΗΜΑΡ στο σημερινό Συνέδριο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος. Εξέλεξε στο Διοικητικό Συμβούλιο τον Περιφερειακό Σύμβουλο Αττικής, Νίκο Γαλανό. Το ΠΑΣΟΚ πήρε 6 έδρες, 4 η ΝΔ και 1 το ΚΚΕ ενώ ΣΥΡΙΖΑ, Οικολόγοι και Άρμα Πολιτών δεν εξέλεξαν κανέναν.

Πολιτική Κίνηση ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ



Ανακοίνωση ιδρυτικής σύσκεψης


Αθήνα, 19 Οκτωβρίου 2011

Εμείς, οι Ελληνίδες και Έλληνες πολίτες, που συναντηθήκαμε, συσκεφθήκαμε και ανταλλάξαμε απόψεις και προβληματισμούς, με ελεύθερη συνείδηση και δημοκρατικό φρόνημα, συμφωνήσαμε στα εξής, εν όψει και των κρίσιμων ημερών και εξελίξεων, για την χώρα μας:

Συμμετέχουμε στην αγωνία ολόκληρου του Ελληνικού Λαού, για την δεινή και επικίνδυνη κατάσταση, στην οποία έχουν περιέλθει η Πατρίδα μας, η ελληνική οικονομία, η υγιής επιχειρηματικότητα, η έντιμη εργασία, τα ελληνικά νοικοκυριά και κάθε πολίτης, από την ασκούμενη, καταστρεπτική, αναποτελεσματική και αδιέξοδη, πολιτική των μνημονίων.

Ελεύθεροι Πολίτες» Για μια ενωμένη Κεντροαριστερά…


 Ο ανεξάρτητος Βουλευτής Αττικής (Ελεύθεροι Πολίτες), Βασίλης Οικονόμου, με αφορμή τις πολιτικές εξελίξεις, προέβη στις ακόλουθες δηλώσεις στη ΝΕΤ

Οι «Ελεύθεροι Πολίτες» ως νέα Πολιτική Κίνηση ζητούν να ανατραπεί η πολιτική του Μνημονίου. Η εκμηδένιση του εισοδήματος του λαού είναι η βόμβα στα θεμέλια της κοινωνίας. Απαιτείται η Ενότητα της Κεντροαριστεράς και η διατύπωση της Προοδευτικής Πρότασης Διακυβέρνησης για την Θετική Διέξοδο από την κρίση! 

“Βγείτε επιτέλους από τον γυάλινο κόσμο της Βουλής»
(Ομιλία ανεξάρτητου Βουλευτή Αττικής, Βασίλη Οικονόμου, στη Βουλή στη συζήτηση για το Πολυνομοσχέδιο 20-10-2011)
 
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αναστάσιος Κουράκης): Το λόγο έχει ο Ανεξάρτητος Βουλευτής κ. Βασίλειος Οικονόμου.
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Σε αυτή την Αίθουσα και σε λίγα λεπτά στην ψηφοφορία, δεν θα μετράμε το πόσο αγαπάμε τους εργαζόμενους και πόσο πονάει η ψυχή μας. Το λέω αυτό στον αγαπητό Βασίλη Γιουματζίδη, ο οποίος πρέπει να είναι από τους Βουλευτές που πονάνε τους εργαζόμενους και νιώθει θλίψη γι’ αυτά που ψηφίζει και κάνει, γιατί τους στέλνει στον Καιάδα.
Χαίρομαι πάρα πολύ, αγαπητέ μου συνάδελφε Βασίλη Γιουματζίδη, που πονάς και συμπαθείς την καλή μας τάξη των εργαζομένων. Αυτή τη στιγμή όμως αυτό που θα μετρήσουμε είναι τι θα ψηφίσεις, αν θα στείλεις αυτό τον εργαζόμενο στα 700 ευρώ που ανέφερες ή θα τον στείλεις στα 1.700 ευρώ. Θα μου πεις, υπάρχει χρήμα για να τον πάω στα 1.700 ευρώ έτσι όπως…

Αυτοί κι αν είναι τζάμπα μάγκες ...



Αναδιοργάνωση του δημόσιου τομέα και επίπονες αλλαγές
Την δυσαρέσκεια και την οργή των πολιτών για τα επαναλαμβανόμενα μέτρα μετέφερε ο Παντελής Ασπραδάκης κατά την παρέμβασή του στη συζήτηση του νομοσχεδίου «Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις, ενιαίο μισθολόγιο - βαθμολόγιο, εργασιακή εφεδρεία και άλλες διατάξεις εφαρμογής του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2012-2015».
«Πρέπει να ενημερώσουμε με απόλυτη σαφήνεια για την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε, όσο τραγική και αν είναι, έτσι ώστε ο καθένας να κρίνει, να σταθμίσει και να κανονίσει στο μέτρο του εφικτού την πορεία του στο μέλλον, να προετοιμαστεί όσο το δυνατόν γίνεται, για να αντιμετωπίσει τις δυσμενείς επιπτώσεις» τονίζει ο Παντελής Ασπραδάκη και παραθέτει τις βασικές του θέσεις:

Καθαρίζουμε το ΒΟΥΡΚΑΡΙ


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΙΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ
















ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ- ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΜΑΣ


Το κίνημα «Δεν Πληρώνω» αποτελεί ένα ραγδαία αναπτυσσόμενο κομμάτι του ευρύτερου Λαϊκού και Εργατικού κινήματος. Αυτό συμβαίνει επειδή εκφράζει βαθιές λαϊκές ανάγκες οι οποίες στην παρούσα οικονομική και κοινωνική συγκυρία γίνονται ακόμη βαθύτερες. Εκτός των άλλων το κίνημα «Δεν Πληρώνω» προσφέρει και ένα μέσο έκφρασης της αγωνιστικής διάθεσης των κοινωνικών στρωμάτων που βάλλονται από την απύθμενη βαρβαρότητα του καπιταλιστικού συστήματος που πλέον βρίσκεται σε αποσύνθεση.