Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

Αυτοί κι αν είναι τζάμπα μάγκες ...



Αναδιοργάνωση του δημόσιου τομέα και επίπονες αλλαγές
Την δυσαρέσκεια και την οργή των πολιτών για τα επαναλαμβανόμενα μέτρα μετέφερε ο Παντελής Ασπραδάκης κατά την παρέμβασή του στη συζήτηση του νομοσχεδίου «Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις, ενιαίο μισθολόγιο - βαθμολόγιο, εργασιακή εφεδρεία και άλλες διατάξεις εφαρμογής του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2012-2015».
«Πρέπει να ενημερώσουμε με απόλυτη σαφήνεια για την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε, όσο τραγική και αν είναι, έτσι ώστε ο καθένας να κρίνει, να σταθμίσει και να κανονίσει στο μέτρο του εφικτού την πορεία του στο μέλλον, να προετοιμαστεί όσο το δυνατόν γίνεται, για να αντιμετωπίσει τις δυσμενείς επιπτώσεις» τονίζει ο Παντελής Ασπραδάκη και παραθέτει τις βασικές του θέσεις:

1.    Πρέπει να εντοπιστούν και να πληρώσουν οι μεγαλοοφειλέτες και αυτοί που έχουν βγάλει χρήματα στο εξωτερικό
2.    Η συμβολή της Εκκλησίας πρέπει να είναι πιο ουσιαστική
3.    Εργαζόμενοι που οδηγούνται σε εφεδρεία πρέπει να αξιοποιηθούν σε υπηρεσίες που έχουν έλλειψη προσωπικού. Για παράδειγμα, ένα σημαντικό ποσοστό των αστυνομικών που σήμερα υπηρετούν στα γραφεία για γραφειοκρατικές δουλειές να βγουν στους δρόμους, να βοηθήσουν κι αυτοί στην πάταξη της εγκληματικότητας και στη θέση τους άνθρωποι που οδηγούνται σε εφεδρεία, να καλύψουν αυτές τις υπηρεσίες. Αντίστοιχη κίνηση είχε γίνει και από την Υπουργό Παιδείας με αποτέλεσμα δεκάδες εκπαιδευτικοί να υπηρετούν τώρα στις σχολικές αίθουσες.
4.    Είναι πολύ σκληρό να βγάζεις σε εφεδρεία-συνταξιοδότηση εργαζομένους πενήντα τριών ετών και σε πολλές περιπτώσεις ακόμα μικρότερους, όταν μάλιστα νομοθετούμε την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης με πιθανό επακόλουθο σε λίγο διάστημα να υπάρχει αδυναμία των ταμείων να καλύψουν τις συντάξεις.
5.    Πρέπει να εξαλειφθούν αδικίες και άνιση μεταχείριση. Όπως προβλέπεται ενιαίος μισθός, να προβλέπονται και ενιαίες κρατήσεις γιατί σε αρκετές περιπτώσεις οι κρατήσεις είναι πολύ μεγαλύτερες από κάποιες άλλες.
6.    Υπάρχουν συγκεκριμένες κατηγορίες που αδικούνται πολύ (πολύτεκνοι,  τρίτεκνοι, ΑΜΕΑ και κυρίως σε εργαζόμενους που εργάζονται σε ευαίσθητες και ανθυγιεινές υπηρεσίες). Κάθε κλάδος έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες.
7.    Με τις έκτακτες εισφορές και το νέο τρόπο φορολόγησης παίρνουμε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό του μισθού και της σύνταξης, ενώ το υπόλοιπο που μένει στην ουσία το ξαναφορολογούμε μέσω του υψηλού ΦΠΑ στην κατανάλωσης.
8.    Τα εισοδήματα μειώνονται συνεχώς ενώ οι υποχρεώσεις αυξάνονται. Πρέπει λοιπόν, τουλάχιστον στα βασικά καταναλωτικά αγαθά να μπει πλαφόν και να δημιουργηθούν ελεγκτικοί μηχανισμοί, ώστε να προστατεύεται ο καταναλωτής.
9.    Να υπάρξει η δυνατότητα «κουρέματος» των δανείων, ιδιαίτερα σε εργαζόμενους που έχουν οδηγηθεί είτε στην ανεργία είτε στην εφεδρεία.
10.  Να τιμωρηθούν όσοι δεν διαχειρίστηκαν σωστά το κρατικό χρήμα τα προηγούμενα χρόνια και μας έφεραν στην απελπιστική κατάσταση που βρισκόμαστε σήμερα. Ο κόσμος ζητάει αλήθεια, αξιοκρατία, δικαιοσύνη, διαφάνεια.


ΣΧΟΛΙΟ :  Θάψτε πρώτα το λαό με την πολιτική που έχετε χαράξει και μετά αρχίστε να κάνετε προτάσεις. 
Όταν ο αρχηγόςσας αγριοκοιτάξει όλοι μένετε σούζα !
Εξάλλου ποιος θα σκεφτεί το λαό, μήπως εσείς που απο το βουλευτικό θώκο τα απολαμβάνετε όλα ρόδινα; 
Σιγά ένα γιαούρτι παραπάνω τι θα βλάψει (κάπως έτσι πρέπει να σκέφτεστε)!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.