Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Ο Βασίλης Οικονόμου για τα αθλητικά σχολεία

Δελτίο Τύπου
Σε απάντηση της ερώτησης (Αρ. Πρωτ. 8067/21-12-10) που κατατέθηκε από τον Βουλευτή Περιφέρειας Αττικής, Βασίλη Οικονόμου, αναφορικά με τα Τμήματα Αθλητικής Διευκόλυνσης (ΤΑΔ), η Υφυπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων,  κα Π. Χριστοφιλοπούλου, μας απάντησε ότι «για πρώτη φορά η αρμόδια Διεύθυνση του Υπουργείου Παιδείας μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος, κατέγραψε τον πραγματικό αριθμό των μαθητών που ενεγράφησαν για να φοιτήσουν το σχολικό έτος 2010-2011 τόσο στην Α’ τάξη των ΤΑΔ Γυμνασίων όσο και όσων προήχθησαν για να φοιτήσουν στις επόμενες Β’ και Γ’ τάξεις Γυμνασίων και Λυκείων, ούτως ώστε να εκδοθούν τα λειτουργικά κενά με βάση τις πραγματικές ανάγκες. Από το αποτέλεσμα της καταγραφής βεβαιώθηκε ότι υπάρχει μείωση του αριθμού των πραγματικά φοιτώντων κατά ποσοστό 25-30%, σε σχέση με τους επιλεχθέντες μαθητές που πέτυχαν στις δοκιμασίες αξιολόγησης και επιλογής κατά το μήνα Μάιο και συμπεριελήφθησαν στους αξιολογικούς πίνακες…Ήδη και μετά από ενέργειες των περιφερειακών υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας έχει λυθεί το πρόβλημα μετακίνησης των μαθητών σε 53 από τα 58 Γραφεία Φυσικής Αγωγής και συνεχίζονται οι προσπάθειες για την πλήρη επίλυσή του. Επίσης σε εξέλιξη βρίσκεται και η διαδικασία τοποθέτησης εκπαιδευτικών.

Η "Αποψη" που κυκλοφορεί αυτή την εβδομάδα

Γιορτάσαμε την παγκόσμια ημέρα των υγροβιοτόπων με εκδήλωση διεκδίκησης





ο κ. Κατερινίτσας άνοιξε την συγκέντρωση εκ μέρους του "Φορέα για την Προστασία του Βουρκαρίου"


ο δήμαρχος κ.Μαρινάκης καθώς απευθύνει χαιρετισμό στη συγκέντρωση



ο κ.Νίνος, εκ μέρους του Φορέα


ο κ. Σπύρος Ψύχας απο την Ελληνική Ορνοθολογική Εταιρεία

Με μια εκδήλωση στη Νέα Πέραμο γιορτάσαμε, όλοι εμείς που συναποτελούμε τον "Συντονιστικό Φορέα για την Προστασία του Βουρκαρίου", την παγκόσμια ημέρα των υγροβιοτόπων. Γιορτή αλλά και φωνή διαμαρτυρίας ήταν η συγκεντρωση των κατοίκων του δήμου Μεγαρέων στο Πολιτιστικό Κέντρο της Νέας Περάμου, την Δευτέρα 31 Ιανουαρίου.

Η εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό του κ.Κατερινίτσα, εκ μέρους του Φορέα.

Συνεχίστηκε με ομιλία του δημάρχου Μεγαρέων κ. Μαρινάκη. Ο δήμαρχος αφού εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση της δημαρχιακής αρχής στους αγώνες και τις προσπάθειες των Συλλόγων του Φορέα, δεσμεύτηκε για την προώθηση, άμεσα, έργων και παρεμβάσεων στην περιοχή του Υγροβιοτόπου. Συγκεκριμένα διαβεβαίωσε ότι ο δήμος θα προχωρήσε σύντομα στην ξύλινη περίφραξη, την τοποθέτηση ενημερωτικών πινακίδων και την δημιουργία παρατηρητηρίων. Για το τείχος της Αγίας Τριάδας ανέφερε ότι βρίσκεται επίσης στις άμεσες προτεραιότητες του δήμου, και οτι δρομολογούνται εργασίες συντήρησης και αποκατάστασής του. Ο δήμαρχος τέλος, αφού αναφέρθηκε στις καταστροφικές συνέπειες που είχε η θεσμοθέτηση βιομηχανικής ζώνης στην περιοχή του υγροβιοτόπου, δήλωσε την ειλημένη απόφαση του δήμου για την κατάργησή της στο νέο πολεοδομικό σχέδιο που επεξεργάζεται το Ρυθμιστικό της Αθήνας.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με εισήγηση για τον υγροβιότοπο του Βουρκαρίου και προβολή βίντεο για τους υγροβιότοπους της Αττικής. Ο εκπρόσωπος του "Φορέα" κ.Νίνος αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα του υγροβιοτόπου του Βουρκαρίου, στα 127 ελιδη πουλιών που φιλοξενεί και στους αγώνες των Συλλόγων και των κατοίκων των Μεγάρων και των φίλων τους για την ανάδειξη και την προστασία του. Η παρουσίασή του έκλεισε με σύντομη αναφορά για τον "επίσημο" επισκέπτη του Βουρκαρίου, το φοινικόπτερο το οποίο διαβιεί κατά περιόδους στην περιοχή μας και στην περιοχή του υγροβιοτόπου της Σμύρνης στην Τουρκία και παρουσίασε την πρόταση προς τον δήμο για την ανάληψη πρωτοβουλίας αδελφοποίησης των δύο πόλεων.

Ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας κ.Σπύρος Ψύχας στη συνέχεια, παρουσίασε τα στοιχεία και τις προτάσεις της για τους υγροβιότοπους της Αττικής και απάντησε σε ερωτήσεις και παρεμβάσεις από το κοινό.