Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Μας δανείζουν για να πληρώσουμε με τόκο τα δανεικά που μας δάνεισαν, του Χρήστου Κυργιάκη

Φαύλος κύκλος με σίγουρο κέρδος και γνωστό από πριν ποιοι θα πληρώσουν τη νύφη. Ας δούμε πώς στήνεται το σκηνικό.
Πράξη 1η
Γίνεται γνωστό ότι το χρέος της χώρας για το 2009 θα αναθεωρηθεί προς τα πάνω, που σημαίνει ότι θα χρειαστούν και άλλα εισπρακτικά μέτρα-χαράτσια για να καλυφθεί το επιπλέον έλλειμμα.
Πράξη 2η
Επιβεβαιώνεται και επίσημα ότι υπάρχει υστέρηση εσόδων σε σχέση με αυτά που προβλέπονταν στο μνημόνιο, που σημαίνει ότι θα χρειαστούν και άλλα εισπρακτικά μέτρα-χαράτσια για να καλυφθεί αυτή η υστέρηση.
Πράξη 3η
Με τους γνωστούς τρόπους και τα γνωστά Μέσα αρχίζει ο «ψεκασμός» πανικού προς τους πολίτες. «Αναδιάρθρωση του χρέους», «Επιμήκυνση του χρέους», «Στάση πληρωμών», «Ελεγχόμενη πτώχευση», «Επιστροφή στη δραχμή» και πολλά άλλα που προκαλούν περισσότερη σύγχυση και αγωνία.
Πράξη 4η
Ο γνωστός κύριος ΔΕΛΤΑ, πρόεδρος του ΣΕΒ (Σύνδεσμος Ελλήνων Βιομηχάνων)
μετατρέπεται σε πρόεδρο του ΣΕΒ (Συνήγορο Εργατών Βιοπαλαιστών) και υπερασπίζεται συγκινημένος τους απολυμένους του ιδιωτικού τομέα λέγοντας επιτέλους την αλήθεια που όλοι μας έκρυβαν, ότι το χρέος στο δημόσιο τομέα ανάγκασε τα αφεντικά στον ιδιωτικό τομέα να προχωρήσουν σε απολύσεις και μειώσεις μισθών των υπαλλήλων τους, που φτάνουν μέχρι και 30% , ώστε οι εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα να μη νιώθουν μειονεκτικά σε σχέση με τους συναδέλφους τους στον ιδιωτικό τομέα. Οργισμένος και γεμάτος ταξικό θυμό, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ δεν μπορεί να αρθρώσει λέξη…
Οι κλαδικές συμβάσεις κρίνονται αναχρονιστικές και δίνουν τη θέση τους στις λεγόμενες επιχειρησιακές συμβάσεις. Οργισμένος και γεμάτος ταξικό θυμό, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ κοιτώντας στον καθρέφτη, αρχίζει να απειλεί…
Πράξη 5η
Ο Πάγκαλος κάνει δηλώσεις. Δε χρειάζεται να ειπωθεί κάτι άλλο.
Πράξη 6η
Ο πρωθυπουργός μας, απειλεί με βουλευτικές εκλογές , μετά τις δημοτικές, αν ο κόσμος δεν αναγνωρίσει το πόσο καλό έκανε ο ίδιος και η κυβέρνησή του στη χώρα και στον τόπο (αρνείται επιμελώς να αναφερθεί στο καλό που έκανε στους πολίτες). Και τίθεται το ερώτημα: Αυτά που λέει μάλλον τα πιστεύει κιόλας;
Η μπλόφα-απειλή-προτροπή τελικά πιάνει με αποτέλεσμα όλοι οι συγγενείς πρώτου και δεύτερου βαθμού των υποψηφίων στις δημοτικές εκλογές να πάνε τελικά να ψηφίσουν.
Τις δύο Κυριακές των εκλογών οι γιαγιάδες και οι παππούδες είχαν την τιμητική τους. Πρώτη θέση σε κούρσα  με το ψηφοδέλτιο σταυρωμένο στην τσέπη και με οδηγό τον υποψήφιο σύμβουλο. Και αφού ο καιρός ευνοούσε είχαν και τα τυχερά τους. Πορτοκαλάδα και πάστα σοκολατίνα στο ζαχαροπλαστείο.
Πράξη 7η
Μετά τις εκλογές, ο πρωθυπουργός βγάζει το συμπέρασμα (πώς;) ότι δεν χρειάζονται βουλευτικές εκλογές. Το 54% των Ελλήνων που είχαν δικαίωμα ψήφου, δεν πήγαν να ψηφίσουν (ζήτω!!!) και το υπόλοιπο 46% ψήφισε κυρίως τους μπλε και πράσινους σωτήρες του έθνους μας (πάλι ζήτω!!!)
Πράξη 8η
Ανακοινώνεται επίσημα το αναθεωρημένο χρέος του 2009 ανεβασμένο, όπως αναμενόταν, οπότε αρχίζει η γκρίνια των ευρωπαίων φίλων και εταίρων μας. Ο πρωθυπουργός μας, που δεν τα σηκώνει αυτά (άμα έχεις κάνει και μετανάστης έχεις μια ευαισθησία παραπάνω), βάζει κατσάδα στη Μέρκελ και αρχίζει να εξελίσσεται ένα, ευρωπαϊκών προδιαγραφών, τουρλουμπούκι (κάποτε μιλούσαν για ενωμένη Ευρώπη, ευρωπαϊκή ενοποίηση, ευρωπαϊκό ιδεώδες και διάφορα άλλα ωραία επίθετα και λεκτικά σχήματα). Στη συνέχεια, μας την πέφτουν οι Αυστριακοί και διαδίδεται ότι κινδυνεύει η επόμενη δόση του δανείου που θα πάρουμε (άτοκα;) από την τρόικα για να μπορέσουμε να αποπληρώσουμε τη δόση των δανείων που μας έδωσαν οι ίδιοι τα προηγούμενα χρόνια.
Τελικά διευκρινίζεται ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα με την καταβολή της δόσης. Απλώς μια μικρή καθυστέρηση λόγω τεχνικού προβλήματος (στραμπούληξε το δάχτυλο ο υπάλληλος της τράπεζας που θα μετρούσε τα χρήματα).
Πράξη 9η
Ακούστηκε από «οικονομικούς κύκλους» ότι κινδυνεύει και η επόμενη δόση του δανείου που είναι προγραμματισμένη για το Μάρτιο. Ακόμη και η κουτσή Μαρία (ή Λούκα αν προτιμάτε) ξέρει ότι το ελληνικό κράτος πρέπει, εκείνη την περίοδο,  να πληρώσει κάτι ομόλογα που λήγουν, αξίας 15 δις ευρώ. Όπως είναι γνωστό, τα ομόλογα αγοράστηκαν από ανέργους, χαμηλοσυνταξιούχους, μισθωτούς, ευρωπαίους τραπεζίτες και άλλους θεσμικούς επενδυτές. Άρα, τη δόση του Μαρτίου θα την πάρουμε οπωσδήποτε.
Πράξη 10η
Ανακοινώνεται πακέτο μέτρων για την εξοικονόμηση επιπλέον 16 με 17 δις ευρώ για το 2011 (για πλατανόφυλλα τα πέρασαν τα δις;). Τα μέτρα στοχεύουν για μια ακόμη φορά στα εξωφρενικά εισοδήματα των μισθωτών. Παράλληλα για 10.000 συμβασιούχους του δημοσίου, μετά τη λήξη της σύμβασης, ανανέωση «δεν υπάρχει».
Πώς είπατε; Είναι άνθρωποι και όχι αριθμοί; Λεπτομέρειες.
Κόβονται τα κοινωνικά επιδόματα (οικογενειακά, πολυτεκνικά κλπ) ώστε να λυθεί μια κι έξω το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας (όσοι παντρεύτηκαν, παντρεύτηκαν και όσοι γέννησαν, γέννησαν).
Ο ΦΠΑ αυξάνεται σε όλα τα είδη εκτός από τα φάρμακα και τα καταλύματα στα οποία μειώνεται. Έτσι μπορεί να μην έχουμε να φάμε, μπορεί να μην έχουμε να ντυθούμε, αλλά θα τη βολεύουμε με συμπληρώματα διατροφής και χάπια και για να μην πάθουμε κατάθλιψη θα μπορούμε να απολαμβάνουμε φτηνές (λέμε τώρα) διακοπές. Έτσι είναι, η φτώχια θέλει καλοπέραση.
Θα κλείσουν και κάποιες ΔΕΚΟ, μερικά νοσοκομεία , κάποια σχολεία και πάρα πολλά σπίτια. Για τους εργαζόμενους προβλέπεται μετάταξη. Πού; Μάλλον στις λίστες του ΟΑΕΔ.
Όμως, δεν θα μειωθούν άλλο οι μισθοί (είπαμε, οι άνθρωποι είναι σοσιαλιστές όχι αστεία). Λογικό, πώς να μειώσεις κάτι που δεν θα υπάρχει;
Η λαϊκή σοφία έχει διατυπώσει απόψεις για ανάλογες καταστάσεις εδώ και καιρό. Όπως:
«Βρήκαμε παπά να θάψουμε πεντ’ έξι», «Σφάξε με Μέρκελ ν’ αγιάσω», «Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη, τρεις του κλέφτη, άμα είσαι πρασινομπλέ τη βγάζεις καθαρή» και ένα που λέγαμε παλιά στο χωριό μου, « Μάθανε ότι αγαπιόμαστε και πλάκωσαν και οι Ρωμά».
Η τελευταία πράξη ας είναι η δική μας για να πέσει επιτέλους η αυλαία σ’ αυτή την άθλια θεατρική παράσταση στην οποία συμμετέχουμε.
Πάντως, όλο και περισσότερο ακούγεται η πρόταση που προβλέπει τη στάση πληρωμών των δόσεων στα τοκογλυφικά δάνεια που έχουμε πάρει, αφού έτσι κι αλλιώς τα δάνεια αυτά τα έχουμε ήδη διπλο-τριπλο πληρώσει με αίμα και ιδρώτα.
Τι χειρότερο θα μπορούσαν να μας κάνουν;

Χρήστος Κυργιάκης

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΠΡΟΣ ΕΚΛΕΓΕΝΤΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ

Αγαπητέ ( ή ) ....................................
Σου εκφράζω τα θερμά και ειλικρινή συγχαρητήριά μου, για την εκλογή σου ως    Δημοτικός Σύμβουλος του νέου Δήμου Μεγαρέων.
Η εκλογή σου αποτελεί έμπρακτη αναγνώριση από τους συμπολίτες μας των προσπαθειών, που καταβάλλεις, για να τους υπηρετήσεις, των δυνατοτήτων και ικανοτήτων σου, αλλά και του έντιμου και αποτελεσματικού προεκλογικού αγώνα, που έδωσες, για το καλό του τόπου.

Η επιτυχία η δική σου, αλλά και των υπολοίπων εκλεγμένων Συμβούλων του συνδυασμού μας, δημιουργεί σε όλους μας νέες, αυξημένες υποχρεώσεις, για την συνέχιση του αγώνα μας, αυτή τη φορά  από τα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου και των  Συμβουλίων των Δημοτικών Κοινοτήτων Μεγάρων και Νέας Περάμου.

Παράλληλα, μας δημιουργεί και αυξημένες ευθύνες προς όλους τους φίλους και τα στελέχη της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ, οι οποίοι περιμένουν να δουν εμάς, τους εκλεγμένους Συμβούλους, να είμαστε μπροστάρηδες στις διαδικασίες για το νοικοκύρεμα και την διαφάνεια, στον νέο, διευρυμένο Δήμο Μεγαρέων.

Γι αυτό και όλοι εμείς, οι εκλεγμένοι Σύμβουλοι,  πρέπει να λειτουργήσουμε ως οργανωμένη και αποτελεσματική ομάδα, με συνεχή και αδιάλειπτη παρουσία στα  Συμβούλια, και επιπλέον, με ιδιαίτερους ρόλους και καθήκοντα, που σύντομα θα ορίσουμε μεταξύ μας, στο πλαίσιο της εξυπηρέτησης των νομίμων συμφερόντων των συμπολιτών μας και της προόδου της περιοχής μας.

Τελειώνοντας, εύχομαι ολόψυχα υγεία και μακροημέρευση σε σένα και στην οικογένειά σου,  καλή επιτυχία στα νέα καθήκοντά σου και στον τόπο μας να πάει μπροστά!

                                                                            Μέγαρα 15 Νοεμβρίου 2010

                                                                              Με αγάπη και εκτίμηση

                                                                               Γρηγόρης Σταμούλης
                                                                               Δημοτικός Σύμβουλος
                                                                      Επικεφαλής ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ

Εταιριες διοδιων: Απο οπου μπορουν τ΄αρπαζουν!

Επιστολη - Καταγγελια που λαβαμε:

Με μεγαλη μου εκπληξη ειδα σημερα το πρωι, Κυριακη 21-11-10 , στις 10.40 πμ, την ωρα που βρισκομουν στην ατελειωτη σειρα των διοδιων , στις Αφιδνες, το ακολουθο θεαμα:
Οταν τα προπορευομενα αυτοκινητα σταματουσαν μπροστα στα γκισε, το χερι των υπαλληλων, τους εδινε πρωτα ενα μικρο χαρτινο ρολο και σε δευτερη φαση εισεπρατε τα διοδια και εκοβε την αποδειξη. Μου εκανε μεγαλη εντυπωση , τοσο σε εμενα οσο και στους συνεπιβατες μας.
Υποθεσαμε οτι θα ηταν κατι σχετικο με τα διοδια. Επισης σχολιασαμε μεχρι να ερθει η σειρα μας δυσμενως την καθυστερηση, ιδιως σε ωρα αιχμης, που προκαλουσε αυτη η επι πλεον δοσοληψια, μιας και οι ουρες των αυτοκινητων ηταν πολλες εκατονταδες μετρα.
Οταν εφθασε η σειρα μας η εκπληξη μας μετατραπηκε σε θυμο οταν ειδαμε οτι μια προσθετη αιτια της σημαντικης μας καθυστερησης ηταν η διανομη απο την μερια της εταιριας που εκμεταλλευεται τα διοδια μιας εφημεριδας της Free Sunday.
Ρωτησαμε τον υπαλληλο και μας ειπε οτι ειναι αποφαση της εταιριας και τους αναγκαζει εκτος απο την δουλεια που τους εχει προσλαβει, να κανουν και τον διανομεα μιας εφημεριδας που διατιθεται δωρεαν και που βριθει απο δεκαδες διαφημισεις , απο παπλωματα και αυτοκινητα μεχρι πλακακια , καμπινεδες και κρατικες διαφημισεις της ΔΕΗ, της ΔΕΠΑ (αεριο) κλπ. Τον ρωτησαμε αν αμειβονται εξτρα για αυτην την επιπλεον απασχοληση και η απαντηση του ηταν ενα χαμογελο αμηχανιας.
Τα ερωτηματα που προκυπτουν ειναι τα παρακατω:
1.Το προσωπικο βασει ποιας εργατικης νομοθεσιας ετεροαπασχολειται;
2. Προβλεπεται αυτη η ετεροαπασχοληση στην συμβαση που υπογραφουν;
3.Αμοιβονται εξτρα για αυτη την επι πλεον απασχοληση;
4.Αν ναι υπαρχουν νομιμα εγγραφα ενημερωσης προς το ΙΚΑ, το υπουργειο εργασιας και καθε αρμοδια αρχη;
5.Σε ποιο μερος της συμβασης των εθνικων δημοσιων δρομων στους ιδιωτες, προβλεπεται η δυνατοτητα διανομης φυλλαδιων και διαφημιστικων εφημεριδων απο την εταιρια ΝΕΑ ΟΔΟΣ ΑΕ;
6. Τι οικονομικη συμφωνια υπαρχει μεταξυ της εφημεριδας Free Sunday και της ΝΕΑ ΟΔΟΣ ΑΕ ;
7. Υπαρχουν νομιμα εγγραφα για αυτη την συμφωνια και φορολογηση για αυτη την δοσοληψια;
8. Με ποιο δικαιωμα η εταιρια ΝΕΑ ΟΔΟΣ ΑΕ καθυστερεί χιλιαδες αυτοκινητα και φυσικα δημιουργει αυξημενους ρυπους στην ατμοσφαιρα;
9. Γνωριζει ο εισαγγελεας οτι η δοσοληψια με την διανομη της εφημεριδας διπλασιαζει τουλαχιστον τον χρονο αναμονης των χιλιαδων συμπολιτων μας και οτι η εταιρια διαπραττει το αδικημα της παρακώλυσης συγκοινωνιών;
10. Τι μετρα προκειται να παρει ο κ. Υπουργος συγκοινωνιων κ. Ρεππας, και ο εισαγγελεας για την παραπανω καταγγελια;

Υπαρχουν στην διαθεση τους οι καταγγελοντες για καθε προσθετη πληροφορια.
περισσοτερες πληροφοριες: http://epitropesdiodiastop.blogspot.com                           www.oxidiodia.gr

ΠΑΡΤΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΤΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

Δεν Πληρώνω… Δεν Πληρώνω… • Αρνούμαι να πληρώσω Διόδια
 • Αρνούμαι να δεχτώ την παράνομη παραχώρηση των δημόσιων δρόμων στο διεθνές και ντόπιο κεφάλαιο και στις τράπεζες
• Αρνούμαι τις ΜΠΑΡΕΣ στους δρόμους και στη ζωή μας. ΣΗΚΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΜΠΑΡΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ
 Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, επί υπουργίας Σουφλιά, με τις ψήφους του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑΟΣ παραχώρησαν τους δημόσιους δρόμους στο πολυεθνικό κεφάλαιο.
Από τότε και μετά, σε όλη την ηπειρωτική Ελλάδα από Πελοπόννησο μέχρι την Θράκη (συζητούν να βάλουν διόδια και στην Κρήτη), νέοι σταθμοί είσπραξης διοδίων ξεφυτρώνουν νέες αυξήσεις στις τιμές επιβάλλονται. Χωριά και πόλεις περικυκλώνονται από σταθμούς διοδίων και έτσι για να φύγεις και να γυρίσεις στο σπίτι σου πληρώνεις χαράτσι. Σε κάθε νέο δρόμο που ασφαλτοστρώνουν, την επόμενη μέρα τοποθετούν διόδια. Γιατί άραγε πληρώνουμε πανάκριβα ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ;;;;
Τα διόδια στην πραγματικότητα είναι ένας Κεφαλικός Φόρος που τον πληρώνουμε κατευθείαν στις τράπεζες και στις εταιρείες. Νέοι φόροι, περικοπές μισθών και συντάξεων, κατάργηση ασφαλιστικών δικαιωμάτων κλείσιμο επιχειρήσεων και μαζική ΑΝΕΡΓΙΑ είναι αυτά που απαιτούν το διεθνές και ντόπιο κεφάλαιο και οι κυβερνήσεις , με μνημόνια κατά εντολή της Ε.Ε και του ΔΝΤ, με μεγάλη προθυμία τα επιβάλουν.
Οι διεθνείς και ντόπιοι τοκογλύφοι αφού επί δεκαετίες, με την συνεργασία του διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος, κερδοσκοπούσαν ασύστολα, τώρα ζητούν από την εργατική τάξη και τον εργαζόμενο λαό να πληρώσει με την ζωή του την κρίση του καπιταλιστικού συστήματος. Το κίνημα “αρνούμαι να πληρώσω διόδια” είναι μέρος του κινήματος που δεν δέχεται οι εργάτες και ο εργαζόμενος λαός να πληρώσει την κρίση του καπιταλιστικού τους συστήματος.
Αρνούμαστε να πληρώσουμε, αρνούμαστε την ανεργία, αρνούμαστε μια μαύρη ζωή χωρίς ελπίδα. Αρνούμαστε να ζήσουμε την κόλαση του καπιταλισμού. Διεκδικούμε τα πάντα τα θέλουμε ΟΛΑ, θέλουμε την ζωή μας. Στον αγώνα αυτόν που το κίνημα μας είναι πάνω από ένα χρόνο στους δρόμους , με πρωτοφανείς και πρωτότυπες δράσεις («Πάμε ΔΕΘ- σηκώστε τις μπάρες», «Τριπλό by pass», «Στείλτε τον Γιωργάκη απ΄τον παράδρομο» και δεκάδες άλλες) χαράξαμε κάποιες αρχές πάνω στις οποίες κινούνται οι επιτροπές αγώνα.
Οι 5 αυτές αρχές συνοψίζονται στα εξής :
1. Παλεύουμε για ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ
2. Σαν κύρια μορφή δράσης μας είναι το ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΔΙΟΔΙΑ σαν μερικότερο χαρακτηριστικό του ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ
3. Λειτουργούμε με διαδικασίες συνελεύσεων , αμεσοδημοκρατικά, χωρίς προέδρους , γραμματείς και φαρισαίους.
4. Στο κίνημα μας έχουν θέση όλοι όσοι θέλουν να αγωνιστούν εκτός από φασίστες και ρατσιστές
5. Παλεύουμε σε αλληλεγγύη με τους αγώνες όλων των εργαζόμενων και ανέργων , των συνταξιούχων και της νεολαίας ενάντια σε αυτούς που μας κλέβουν την ζωή.
Πάνω σε αυτό το πλαίσιο καλούμε κάθε πολίτη ή επιτροπή να πάρει μέρος στο ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ που θα γίνει στον Μώλο Φθιώτιδας, την Κυριακή 28-11-10 στις 11 πμ.
Να αναπτύξουμε τους στόχους του κινήματος μας και να οργανώσουμε τις δράσεις μας .
Δηλώστε τώρα συμμετοχή στα τηλέφωνα: 6944270606, 6944270606, 6972508391, 6974347800, 6936950699, 6972004219
Ή στέλνοντας μέηλ στο epitropes2010@gmail.com.
 Επίσης στείλτε μας με μέηλ θέματα που θα θέλατε να συζητηθούν.
http://www.epitropesdiodiastop.blogspot.com/