Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Απο πανηγυράκια πάμε καλά στα Μέγαρα και Νέα Πέραμο

Η φτώχεια θέλει καλοπέραση κι αυτό δείχνουν να το πιστεύουν οι άρχοντες των πόλεων

Ψήφισες το Μνημόνιο; Διαγράφεσαι! Δεν το ψηφίζεις; Διαγράφεσαι!



2010 μ.Χ: Ο Αντώνης Σαμαράς διέγραψε τη Ντόρα Μπακογιάννη γιατί "έσπασε" την κομματική γραμμή και ψήφισε το πρώτο Μνημόνιο.

2012 μ.Χ: Ο Αντώνης Σαμαράς απειλεί να διαγράψει όποιον "σπάσει" την κομματική γραμμή και δεν ψηφίσει το δεύτερο Μνημόνιο.

Έτοιμος να κυβερνήσει.

Διαβάστε στο Δρόμο που κυκλοφορεί


Όλοι στο Σύνταγμα για να τους ρίξουμε
Κυριακή κοντή γιορτή του λαού
 
Αποκλειστική συνέντευξη με τον Μίκη Θεοδωράκη: Ένα Πανεθνικό Παλλαϊκό Μέτωπο θα προκαλέσει τρόμο στους αντιπάλους μας, συνέντευξη στον Μιχάλη Σιάχο
  • Κυριακή κοντή γιορτή του λαού. Οι προκλητικοί εκβιασμοί, ο νεοραγιαδισμός, η κατάρρευση του πολιτικού συστήματος και το κεντρικό καθήκον, του Μιχάλη Σιάχου
  • Ανδρέας Δημητρόπουλος, καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου: Η σωτηρία μας είναι στα χέρια μας, συνέντευξη στον Νίκο Ταυρή
  • Η πολιτική «μεταρρυθμιστική» ατζέντα του Eurogroup . Κυνική παρέμβαση σε πολλά επίπεδα, του Γιάννη Κιμπουρόπουλου
  • Μισθοί-χαρτζιλίκι, ζωή υποθηκευμένη: Όρους ζούγκλας θα επιφέρει η νέα δανειακή σύμβαση, εκτός αν… του Γιώργου Κατερίνη
  • Τι γίνεται στη Συρία; Ρωσία και Κίνα καταψήφισαν στο Σ.Α., αλλά η ιμπεριαλιστική επέμβαση εκτυλίσσεται ήδη, της Αριάδνης Αλαβάνου
  • Τάκης Πολίτης, εκπρόσωπος του Δικτύου Πανεπιστημιακών στην Ε.Γ. της ΠΟΣΔΕΔ: «Να ματαιωθούν οι εκλογές Συμβουλίων στα Πανεπιστήμια», συνέντευξη στον Νίκο Ταυρή
  • Εργασία και… χαρά στη Γερμανία: Η «μαγική συνταγή» της Μέρκελ και η πραγματική κατάσταση των εργαζομένων, της Αλίκης Βεγίρη
  • Στο επόμενο τεύχος: Οι Δρόμοι της Ιστορίας «Οι ιστορικοί για την κρίση»

Έλληνες: οι βάτραχοι που βράζουν


Γράφει ο  Γ. Βοσκόπουλος

Η αδυναμία ενός λαού, μίας συλλογικότητας να κατανοήσει τις μεταβολές που συντελούνται στο εσωτερικό περιβάλλον και διεθνή περίγυρο αποτελεί το μεγαλύτερο κίνδυνο για την επιβίωση του. Οι μεταβολές αυτές δεν συνιστούν ένα επιφαινόμενο ή εφήμερο χαρακτηριστικό αλλά μία κοσμογονικής υφής εκτροπή από αρχές, αξιακό πλαίσιο, συνταγματική τάξη πραγμάτων και βαθμό διεθνούς εκπροσώπησης του.
Η μη συνειδητοποίηση αυτών των θεμελιωδών μεταβολών δημιουργεί αδράνεια και δεν επιτρέπει σε άτομα και συλλογικότητες είτε να προχωρήσουν σε αξιολογητικής υφής προσεγγίσεις είτε να δημιουργήσουν πολιτικά και κοινωνικά αντανακλαστικά στην ανυπαρξία του εσωτερικού Λεβιάθαν.

ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ 37% ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΠΕΡΥΣΙ ΟΙ ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ - ΝΕΟ ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΜΝΗΜΟΝΙΟΛΑΓΝΟΥΣ ΤΟΥ "ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ"!

Όχι μόνο παράγουμε ΡΕΜΑΛΙΑ νεο("εθνικο")φιλελεύθεροι, αλλά εξάγουμε κιόλας με μεγάλη επιτυχία, όπως φαίνεται στο παρακάτω άρθρο:

Εν μεσω κρίσης οι υγιείς δυνάμεις της ελληνικής οικονομίας κατάφεραν να αποδείξουν ότι η χώρα και παράγει και εξάγει πετυχαίνοντας το ιστορικό ρεκόρ εξαγωγών των 22,45 δις ευρώ. Σύμφωνα με ανάλυση του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων και του Κέντρου Εξαγωγικών Ερευνών και Μελετών, από τη μία πλευρά, «επιβεβαιώθηκε η κατάρριψη του ιστορικού ρεκόρ εξωστρέφειας σε απόλυτους 
 

Η αλήθεια για τα ιχθυοτροφεία στην Ελλάδα από την Google Earth


Δορυφορικές εικόνες του Google Earth, οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να εκτιμηθεί η χωρητικότητα των ιχθυοτροφείων... δείχνουν ότι η Ελλάδα παρήγαγε το 2006 περίπου 30% περισσότερα ψάρια από ό,τι δήλωσε επίσημα στον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ (FAO).

Το συμπέρασμα προέρχεται από καναδική μελέτη που δημοσιεύεται στην ηλεκτρονική επιθεώρηση PLoS One και δείχνει να επιβεβαιώνει τις υποψίες ότι η παραγωγή ψαριών καλλιέργειας είναι μεγαλύτερη από ό,τι τελικά δηλώνεται.

Παραίτηση με κραδασμούς

Ο ιατρός κ. Ελ. Παπαλευθέρης, ο οποίος είχε οριστεί απο τον δήμαρχο ως εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα της ΔΕΥΑΜ, που σημειωτέον τελεί υπό εκκαθάριση εδώ και 1,5 χρόνο, παραιτήθηκε και εγγράφως απο τη θέση αυτή πριν λίγες μέρες.
Η παραίτηση αλλά και οι λόγοι που τον οδήγησαν σ' αυτή, αν και δεν έχουν ακόμα δημοσιοποιηθεί, έδωσαν αφορμή να ακουστούν πολλά γύρω απο το φλέγον θέμα της μεταφοράς της λυματολάσπης, λόγος για τον οποίο πήρε την οριστική απόφαση για αποχώρηση ο γιατρός.
Το θέμα είναι αρκετά σοβαρό και αν αληθεύουν όλα όσα ανεπίσημα ακούγονται, μιλάμε για δόνηση πολλων ρίχτερ με απρόβλεπτες συνέπειες για τη διοίκηση.

Ιχθυοκαλλιέργειες: Κατάργηση της ΚΥΑ ζητεί η Περιφέρεια Αττικής

Την ανάκληση της ΚΥΑ* για την έγκριση ειδικού πλαισίου χωροταξικού σχεδιασμού για τις υδατοκαλλιέργειες, ψήφισε, χθες το βράδυ, κατά πλειοψηφία το περιφερειακό συμβούλιο Αττικής, ύστερα από σχετική πρόταση το Σπ. Σπυρίδωνα, ο οποίος μίλησε για την ανάγκη να συνταχθεί αντιπρόταση και να υπάρξει νέα ΚΥΑ. Κατά τη συνεδρίαση διατυπώθηκαν ιδιαιτέρως επικριτικά σχόλια για την κοινή υπουργική απόφαση από όλες τις παρατάξεις.

Στη σχετική εισήγηση, ο αντιπεριφερειάρχης Νήσων Δ. Κατσικάρης πρότεινε συγκεκριμένα να καταργηθούν -με τη χρονική ολοκλήρωση της υπάρχουσας επαγγελματικής συμφωνίας- οι υδατοκαλλιέργειες στο νησάκι Πάτροκλος και να θεσμοθετηθεί πάρκο ενάλιου πλούτου, να μετεγκατασταθούν εντός 5ετιας-7ετίας οι υδατοκαλλιέργειες από τα Μέθανα και τον Ισθμό των Μεθάνων, να απαγορευθούν στον Πόρο (όπως σημείωσε η μη εγκατάσταση υδατοκαλλιεργειών προβλέπεται και από το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο του νησιού).