Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Κατεπειγόντως υπό 24ωρη παρακολούθηση το ηφαίστειο της Σαντορίνης!










Με το χαρακτήρα του κατεπείγοντος, αποφασίστηκε
να τοποθετηθούν ειδικά επιστημονικά όργανα
24ωρης παρακολούθησης στο ηφαίστειο της
Σαντορίνης μετά από αίτημα του ΟΑΣΠ... όπως
αποκαλύπτει το Cretalive!
Συγκεκριμένα, στην απόφαση αναφέρεται ότι 
εγκρίνεται η διάθεση πίστωσης ύψους 54.251 ΕΥΡΩ
 για την προμήθεια και εγκατάσταση οργάνων 
του Ολοκληρωμένου Συστήματος 24ωρης
 Παρακολούθησης του ηφαιστείου της Σαντορίνης 
για την εκτίμηση και αντιμετώπιση πιθανού 
ηφαιστειακού κινδύνου... 

Νέα Συντονιστική Επιτροπή στο ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ


                                             ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Την Δευτέρα 15/10 η Τ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ-Ε.Κ.Μ Μεγάρων & Νέας Περάμου, πραγματοποίησε την ανοιχτή της συνέλευση στο πλαίσιο της ενιαιοποίησης του φορέα της ριζοσπαστικής αριστεράς με σκοπό την δημιουργία του νέου ΣΥΡΙΖΑ-Ε.Κ.Μ ο οποίος ευελπιστεί να αποτελέσει μέσα από συλλογικές διαδικασίες  στην κοινωνία  την μεγάλη δημοκρατική παράταξη της αριστεράς.
Η ανοιχτή συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ-Ε.Κ.Μ εξέλεξε Συντονιστική Επιτροπή αποτελούμενη από τους παρακάτω συμπολίτες μας:

Ο Σαράντος Καργάκος μιλά στα Μέγαρα


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Σύλλογος Στρατιωτικών Ενόπλων Δυνάμεων Μεγάρων, με την ευκαιρία του εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου, σας προσκαλεί σε εκδήλωση στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Θέογνις, το Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012, ώρα 18:30.

Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο φιλόλογος και ιστορικός κ. Σαράντος Καργάκος

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Μεγαρέων

Ο Πρόεδρος
Δημήτριος Πλαταράς
Υποπλοίαρχος ΠΝ ε.α.

Ο Δήμαρχος Μεγαρέων

Ιωάννης Μαρινάκης

Με αφορμή την 28η Οκτώβρη- H αφήγηση του πατέρα


Γιώτα Ιωαννίδου
«Δε μας ένοιαζε ο θάνατος. Γιατί ήμασταν νέοι, όρθιοι και κοιτούσαμε μακριά, μπροστά στην ιστορία… Στα δεκαεννιά και τα είκοσι πηγαίναμε στο εκτελεστικό απόσπασμα τραγουδώντας… »
Έτσι μάθαινα την ιστορία, μέσα από τις αφηγήσεις του πατέρα, του θείου, του σογιού, απ’ όσο θυμάμαι τον εαυτό μου. Γνώρισα το ΕΑΜ και τον ΕΛΑΣ, το αντάρτικο αλλά και την πείνα, τους δοσίλογους και τους ταγματασφαλίτες, τις φυλακές και τα ξερονήσια αλλά και τους κομμουνιστές κι όσους αγωνίζονταν μέσα από την μετάγγιση της εμπειρίας, των αγωνιών, των πόθων και του πόνου των δικών μου ανθρώπων.

ΕΓΩ ΕΓΡΑΨΑ ΓΙΑ ΥΠΕΡΔΑΝΕΙΣΜΟ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ  ΚΑΙ ΟΡΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ 

Κύριε Μαρινάκη ! Ουδέποτε μέχρι σήμερα σε κανένα άρθρο μου και για ΚΑΝΕΝΑ λόγο  δεν σχολίασα οτιδήποτε αφορούσε τον πρότερο βίο σας η την επαγγελματική σας δράση  Εσείς παρ αυτά δεν επιδείξατε κανέναν σεβασμό ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΠΙΤΕΘΗΚΑΤΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ αναφέροντας συγκεκριμένα ότι βλέπω τον Δήμο σαν περίβολο προσωπικών συμφερόντων  (αλήθεια ποιών;;;) μετά την συνταξιοδότηση μου , επισημαίνοντας ότι είμαι συνταξιούχος 40 ετών. Δυστυχώς όπως καταλαβαίνει ο καθένας χρησιμοποιήσατε έναν ΠΟΛΥ ΦΘΗΝΟ τρόπο να με φέρετε (και καλά) αντιμέτωπο με την κοινωνία  αποδεικνύοντας έτσι ότι δεν έχετε πλέον ηθικούς φραγμούς και αυταπόδεικτα έχετε χάσει παντελώς τον έλεγχο

Υποσιτισμός Παιδιών και Αυτοκτονίες Πολιτών


ΕΡΩΤΗΣΗ - ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ
Προς τους Υπουργούς
Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού,
Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη,
Υγείας

Θέμα: «Υποσιτισμός Παιδιών και Αυτοκτονίες Πολιτών»

Η Χώρα στην εποχή των Μνημονίων και της αυστηρής λιτότητας που έχει επιβληθεί επί της Ελλάδας, από την «Τρόικα» και την αποδοχή των Ελληνικών κυβερνήσεων (2009- σήμερα) διέρχεται μία  άνευ ορίων ανθρωπιστική κρίση, εφάμιλλη εκείνης την οποία γνώρισε κατά τη διάρκεια της Γερμανικής Κατοχής (1941-1944), καθ΄ ομολογία Διεθνών Οργανισμών (UNICEF, Συμβούλιο Ευρώπης), που θέτει πλέον σε κίνδυνο την παρουσία της Ελληνικής Φυλής στο Παγκόσμιο γίγνεσθαι.
Α) Η πρόσφατη έκθεση της UNICEF αποκαλύπτει ότι 439.000 παιδιά, νηπιακής, αλλά και σχολικής ηλικίας (κυρίως Δημοτικής εκπαίδευσης),  υποσιτίζονται, ενώ συχνά είναι τα περιστατικά, να λιποθυμούν την ώρα των μαθημάτων τους στα Δημοτικά Σχολεία.

Ερώτηση του Β.Οικονόμου για εισαγωγή ενόπλων στα Πανεπιστήμια


Προς: Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού
         Υπουργό Εθνικής Άμυνας

Θέμα: Εισαγωγή των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων (απόφοιτοι Σχολών Υπαξιωματικών)με κατατακτήριες εξετάσεις στα τμήματα των Πανεπιστημίων της χώρας

Κύριοι Υπουργοί,
Όπως γνωρίζετε ο θεσμός των κατατακτήριων εξετάσεων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση στη χώρα μας έχει βοηθήσει πολλούς νέους ανθρώπους να καλλιεργήσουν και να υπηρετήσουν σημαντικά επιστημονικά πεδία στη χώρα μας, να αναδειχτούν στην επιστημονική κοινότητα και να γίνουν επιτυχημένοι επαγγελματίες. Ο θεσμός των κατατακτήριων εξετάσεων, όπως επίσης γνωρίζετε, ισχύει και για τους αποφοίτους των Στρατιωτικών Σχολών και μέχρι σήμερα έχει ενισχύσει τις Ένοπλες Δυνάμεις με ικανότατους επιστήμονες που σε άλλη περίπτωση θα έπρεπε να τους αναζητήσει στην ιδιωτική αγορά προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες σε επιστημονικό προσωπικό.  Παρ’ όλα αυτά όμως το Υπουργείο Παιδείας έχει παραλείψει μέχρι σήμερα να ορίσει σε ποια κατηγορία προέλευσης, δηλαδή ποια βαθμίδα εκπαίδευσης έχουν ολοκληρώσει, οι απόφοιτοι των Ανώτατων Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών (ΑΣΣΥ), καθώς δεν ορίζεται με σαφήνεια εάν αυτές οι Στρατιωτικές Σχολές θεωρούνται ως βαθμίδα εκπαίδευσης ΑΕΙ, ΑΤΕΙ ή υπερδιετούς φοίτησης . Το αποτέλεσμα αυτής της μη ρύθμισης είναι τα ΑΕΙ της χώρας να τοποθετούν τους αποφοίτους ΑΣΣΥ σε εκπαιδευτικές βαθμίδες κατά το δοκούν. Άλλα τους αντιμετωπίζουν ως απόφοιτους υπερδιετούς φοίτησης, άλλα ως αποφοίτους ΑΤΕΙ και άλλα ως αποφοίτους ΑΕΙ.
Κατόπιν όλων αυτών,
Ερωτάστε:
1. Σε ποιό τομέα εγγράφονται οι Υπαξιωματικοί των ΕΔ (απόφοιτοι ΑΣΣΥ) οι οποίοι θέλουν να δώσουν κατατακτήριες εξετάσεις σε τμήματα ΑΕΙ, για να φοιτήσουν σε αυτά;
2. Θα υπάρξει κάποια διάταξη που να ορίζει επακριβώς για το πού θα πρέπει να τοποθετούνται οι Υπαξιωματικοί αφού το κάθε πανεπιστήμιο τους κατατάσσει κατά το δοκούν, είτε στους αποφοίτους Α.Ε.Ι., είτε στους αποφοίτους Τ.Ε.Ι., είτε στους αποφοίτους υπερδιετούς φοίτησης;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ!

Από τον Βασίλη Δέσκο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΚΟΥΝ 2 ΛΕΠΤΑ
ΑΛΛΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΣΘΕ ΓΙΑ 22 ΛΕΠΤΑ ...
Είναι πολύ σημαντικό, αυτές τις κρίσιμες ώρες, να ρίξουμε μια ματιά στην βίβλο των Ελλήνων, δηλαδή στα ΟΜΗΡΙΚΑ ΕΠΗ και να διδαχτούμε, έστω και την τελευταία στιγμή, από το πνεύμα του Οδυσσέα.
ΔΗΛΑΔΗ: Να κρατήσουμε την ψυχραιμία μας, να ...
ελέγξουμε την παρόρμηση να έχουμε τις
αισθήσεις μας και τις αντένες μας ΑΝΟΙΧΤΕΣ και να μην παρασυρθούμε από
την οργή και το μένος που μας διακατέχει, ώστε να γίνουμε βορρά, στους σύγχρονους "μνηστήρες".
''Όταν ο Οδυσσέας φτάνει στην Ιθάκη, η μεγίστη επιθυμία του είναι ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΠΙΣΩ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ, τον κόσμο που του έκλεψαν. Παρά την μεγάλη του λαχτάρα, διατηρεί την ανωνυμία του και μεταμορφωμένος σε ζητιάνο από την ΘΕΑ ΑΘΗΝΑ, πηγαίνει στο παλάτι ώστε να ελέγξει την κατάσταση και να πάρει τις πληροφορίες που θέλει, υπομένοντας καρτερικά τις προσβολές και την χλεύη των μνηστήρων.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΝΤΖΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΑΘΗΤΩΝ



Εχθές 23/10, συζητήθηκε στην Βουλή των Ελλήνων η πράξη νομοθετικού περιεχομένου του Υπουργείου Εσωτερικών με θέμα τη μεταφορά των μαθητών. Η ρύθμιση αυτή που ήρθε ύστερα από 2 μήνες και όταν πολλά σχολεία της χώρας παραμένουν κλειστά, αποτελεί λύση τύπου «μπαλώματος», χωρίς να λύνει ουσιαστικά το πρόβλημα.
Συγκεκριμένα η ρύθμιση προβλέπει τη μεταφορά της αρμοδιότητας για τη μεταφορά μαθητών στα σχολεία στις κατά τόπους Περιφέρειες από τους Δήμους καθώς και τα αντίστοιχα κονδύλια. Ωστόσο τα υπάρχοντα κονδύλια, εξαιτίας και της μνημονιακής πολιτικής, είναι ήδη υπερβολικά μειωμένα και ανεπαρκή για τη σωστή πραγματοποίηση της διαδικασίας.

Με απόφαση του Δημάρχου δραστηριοποιούνται τα Συμβούλια των Δημοτικών Ενοτήτων Μεγάρων και Νέας Περάμου

Μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία ανέλαβε ο Δήμαρχος Μεγαρέων κ. Γιάννης Μαρινάκης, σχετικά με τη δραστηριοποίηση των συμβουλίων των δημοτικών ενοτήτων Μεγάρων και Νέας Περάμου. Με εισήγησή του, το Δημοτικό Συμβούλιο στην επόμενη συνεδρίαση του θα πάρει απόφαση εκχώρησης αρμοδιοτήτων στα τοπικά συμβούλια των Μεγάρων και της Νέας Περάμου.
  Η πρωτοβουλία αυτή του Δημάρχου έρχεται να επισφραγίσει την αναγκαιότητα της συνεργασίας που πρέπει να υπάρχει ανάμεσα στους δυο βαθμούς διοίκησης του Δήμου, αλλά και να υπερτονίσει τη σημασία της παρουσίας των τοπικών συμβούλων στην προσπάθεια μιας αποτελεσματικότερης και ουσιαστικής παρέμβασης τόσο στα θέματα της καθημερινότητας, όσο και στο γενικότερο πλαίσιο στρατηγικής του δήμου.

Ενίσχυση των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων και Καλλιέργεια της Νεανικής Επιχειρηματικότητας


Αν και είναι γεγονός ότι διανύουμε μια πολύ δύσκολη οικονομική αλλά και κοινωνική κρίση θα ήταν καλό για όλους να μην αδρανήσουμε και παραμελήσουμε τις αναπτυξιακές προοπτικές που ακόμα μπορούν να αξιοποιηθούν.
Ενδιαφέρουσα η συμμετοχή της Γραμματέως Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής κ. Κατερίνας Πιπιλή στις Βρυξέλλες στην Ένωση Περιφερειών Ευρώπης στα πλαίσια διεξαγωγής των «OPEN DAYS 2012».
Η κ. Κατερίνα Πιπιλή επικέντρωσε το ενδιαφέρον της στην ενίσχυση των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων και στην Νεανική Επιχειρηματικότητα.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΗΣ Δ.Ο.Υ. ΣΤΑ ΜΕΓΑΡΑ


       Στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο (16 Οκτ.12) ο κ. Μαρινάκης ανακοίνωσε πομπωδώς με την παλαιοκομματικού τύπου φράση «κατόπιν ενεργειών μου», ότι ανεστάλη και δεν θα γίνει προς το παρόν η συγχώνευση της ΔΟΥ Μεγάρων με την ΔΟΥ Ελευσίνας.

       Ποια είναι η αλήθεια; Αυτή που γράφεται στο πόρισμα της ΕΙΔΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ επεξεργασίας και τελικού σχολιασμού του ΣΧΕΔΙΟΥ ΕΝΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΔΟΥ ( αντίγραφο επισυνάπτεται ), το οποίο λέει κατά λέξη:
       «Προτείνεται η παραμονή στα υφιστάμενα κτίρια, μέχρι να διενεργηθεί διαγωνισμός και να βρεθεί νέο κτίριο, το οποίο θα στεγάσει την ενοποιημένη ΔΟΥ. Επίσης, προτείνεται η λειτουργία Γραφείου Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων στα Μέγαρα.».
        Επομένως, η ΔΟΥ Μεγάρων δεν μεταφέρθηκε προς το παρόν στην Ελευσίνα, επειδή δεν έχει βρεθεί ακόμα κτίριο, που θα στεγάσει την ενοποιημένη ΔΟΥ και όχι επειδή έκανε παρέμβαση ο κ. Μαρινάκης, όπως ανερυθρίαστα είπε ο ίδιος. Βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά, που παρουσιάζει ως επιτυχίες του θέματα, που είναι δρομολογημένα από άλλους φορείς.

Ερώτηση Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ για απλήρωτες οι καθαρίστριες σε εφορίες της Δυτικής Αττικής, καθώς και σε άλλες εφορίες της χώρας


Επί μήνες απλήρωτες οι καθαρίστριες σε εφορίες της Δυτικής Αττικής, καθώς και σε άλλες εφορίες της χώρας. Ανάγκη άμεσης καταβολής των δεδουλευμένων αλλά και συνολικότερης αντιμετώπισης των προβλημάτων των καθαριστριών των ΔΟΥ -  Ερώτηση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ προς τους Υπουργούς Οικονομικών - Εσωτερικών

Ενώ συνεχίζεται το απαράδεκτο καθεστώς απασχόλησης των 300 περίπου καθαριστριών των εφοριών της χώρας με συμβάσεις έργου τετράωρης απασχόλησης και «μισθούς πείνας» των 325 ευρώ, έχουμε πλέον το απαράδεκτο φαινόμενο, κάποιες από αυτές να παραμένουν απλήρωτες εδώ και 4 ή και 5 μήνες.
Συγκεκριμένα, στις ΔΟΥ Μεγάρων, Ελευσίνας και στην κτηματική υπηρεσία Δυτικής Αττικής δεν έχουν καταβληθεί στις καθαρίστριες και στους καθαριστές τα δεδουλευμένα των τελευταίων 5 μηνών. Η μη πληρωμή των δεδουλευμένων των καθαριστριών έχει αρχίσει μάλιστα να επεκτείνεται και σε άλλες εφορίες της χώρας.

Προηγούνται οι αλλοδαποί στις φοιτητικές εστίες


Σύμφωνα με δήλωση του πρύτανη του Πανεπιστημίου Αιγαίου, οι μη ελληνικής καταγωγής φοιτητές προηγούνται των Ελλήνων στις φοιτητικές εστίες, . Η Χρυσή Αυγή θεώρησε το γεγονός αυτό απαράδεκτο εν μέσω οικονομικής κρίσης και ζήτησε περαιτέρω ενημέρωση για την σχετική αναλογία Ελλήνων και αλλοδαπών, με σκοπό τη σύνταξη επίκαιρης ερώτησης για τη χρηματοδότηση του εν λόγω ιδρύματος.

Προδοσία η δέσμευση του εθνικού μας πλούτου σε κλειστό λογαριασμό των τοκογλύφων

Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών:
Σύμφωνα με δημοσιεύματα ηλεκτρονικών ΜΜΕ της 23ης Οκτωβρίου 2012, «το γερμανικό Υπουργείο Οικονομικών με έγγραφό του (το οποίο εστάλη από τον γερμανό υφυπουργό Οικονομικών Dr. Thomas Steffen, το Σάββατο 20 Οκτωβρίου) προς το υπουργείο Οικονομικών της χώρας μας, έθεσε ζήτημα δημοσιονομικής διακυβέρνησης και κλειστού λογαριασμού με εξωτερική διαχείριση ως προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της επόμενης δόσης».
Ερωτάται ο κ. Υπουργός: 
Πώς επιτρέπει η ελληνική κυβέρνηση στους πιστωτές της να αντιμετωπίζουν τη χώρα μας, όχι ως ελεύθερο και ανεξάρτητο κράτος, αλλά ως θλιβερό προτεκτοράτο ξένων δυνάμεων;
Ποια απάντηση δόθηκε στην ιταμή απαίτηση των τοκογλύφων δανειστών μας; Τους ενημερώσατε ότι ακόμη και το να ανοίξει συζήτηση για το εν λόγω ζήτημα, θα θεωρηθεί από τον Ελληνικό λαό εθνική προδοσία;
Αθήνα,24/10/2012
Ο Ερωτών Βουλευτής
ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΛΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Σεσημασμένους ληστές συνέλαβε η φρουρά του Νίκου Μιχαλολιάκου

10 ΑΥΤΟΝΟΗΤΕΣ απαντήσεις σε 10 ύποπτα αφελείς ερωτήσεις ενός Καθηγητή για το Χρέος

Toυ Χρίστου Κατηφόρη
Εϊναι δημοσίευμα που κυκλοφορεί από το 2011 στα PC μας. Οι ερωτήσεις είναι προκλητικά αφελείς και προξενούν ερωτηματικά για τη σκοπιμότητά τους καθότι αποδίδονται σε έναν Καθηγητή που δεν γίνεται να είναι τόσο καταφανώς άσχετος (διδάσκει στο Τμήμα Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών σύμφωνα με το google). Εύλογα αναρωτιέται λοιπόν κανείς αν εσκεμμένα προσπαθεί να διαστρεβλώσει ή να υποβαθμίσει τη δυσχερή θέση που βρέθηκε η Ελλάδα με τα καμώματά της και την αμυαλιά της. Θυμίζει όλους εκείνους τους επικίνδυνους δημοσιογραφούντες που στην πρώτη φάση της ελληνικής κρίσης (2009-2010) αρνούνταν ότι υπάρχει κρίση και ότι όλα ήταν ένα τέχνασμα των αγορών που γρήγορα θα ξεσκεπαστεί και θα ξεπεραστεί...
Επειδή συνεχίζω να λαμβάνω το ίδιο αφελές μήνυμα συνεχώς, πάνω από ένα χρόνο τώρα, αναρτώ τις αυτονόητες απαντήσεις . Προηγούνται οι ερωτήσεις και έπονται οι απαντήσεις μου. 
Α. Τα 10 ερωτήματα ενός καθηγητή του Αριστοτελείου

Νόμος η βία και η αδικία


Δημήτρης Γρηγορόπουλος
«Για τ'αλλού -μην ελπίζεις- δεν έχει πλοίο για σε, δεν έχει οδό» (Η πόλις, Κ. Καβάφη). Όλοι σχεδόν το ομολογούν. Ορισμένοι κι από τους γεννήτορες του. Το Μνημόνιο «δεν βγαίνει». Δεν οδηγεί σε διέξοδο, δεν βγάζει από το βάλτο της οικονομικής και κοινοτικής καταστροφής, δεν οδηγεί «σε άλλη πόλη». Σύμφωνα με τις εκμυστηρεύσεις Ρουμελιώτη, γνώριζαν εξαρχής ότι αυτή η θεραπεία σκοτώνει τον ασθενή. Αλλά και σε πρόσφατη εκτίμηση του ΔNT, τα μηνύματα μόνο αισιόδοξα δεν είναι: Για το 2013 προβλέπεται το χρέος να εκτιναχθεί πάνω από το 180% και η ανεργία στο 25,5%. Γιατί όμως παρά την εμφανή αποτυχία, υπάρχει η εμμονή στην ίδια συνταγή, σε μια τρίτη και φαρμακερή φάση; Σ’ ένα πρώτο επίπεδο, πρυτανεύει η ανάγκη αποπληρωμής των δανειστών, συνδυασμένη με τη δημοσιονομική μονεταριστική σταθεροποίηση και σ' ένα δεύτερο επίπεδο, η στρατηγική αρπαγής από το γερμανικό κυρίως κεφάλαιο των δημόσιων επιχειρήσεων και των ενεργειακών πηγών σε συνθήκες ΕΟΖ.