Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Το πρωτοσέλιδο της "ΑΠΟΨΗΣ"


Συνέντευξη "ξεμπρόστιασμα" για τους κυβερνώντες, από τον Βασίλη Οικονόμου: "Οι κερδοσκόποι έχουν ονοματεπώνυμο"


Ο Βασίλης Οικονόμου από το «Πανελλήνιο Άρμα Πολιτων» μίλησε για όλους και για όλα στο radio OnAir24.

Χαρακτήρισε την ανάρτηση του πανό στη Βουλή σαν συμβολική μπας και ενεργοποιηθούν οι πολίτες και σημείωσε πως ό,τι έγραφε το πανό είναι αυτά που θα έλεγαν στον πρωθυπουργό αν είχε την ευαισθησία να τους καλέσει. Δεν δίστασε δε να επιτεθεί ευθέως και με επιχειρήματα κατά του κ. Προβόπουλου, της Μαρίας Δαμανάκη αλλά και των ακριβοπληρωμένων στελεχών του σπάταλου κράτους..
Ακούστε όλη τη συνέντευξη που έδωσε στους Κ. Σγόντζο και Ι. Παπαδάκη εδώ


Αξιοποίηση Ολυμπιακών Ακινήτων


του Παντελή Ασπραδάκη, βουλευτής ΠΑΣΟΚ Αττικής

Οι περισσότερες εγκαταστάσεις που δημιουργήθηκαν για να φιλοξενήσουν το μεγάλο αθλητικό γεγονός , τους Ολυμπιακούς Αγώνες Αθήνα 2004, έμειναν ανεκμετάλλευτες μετά τη λήξη. Χώροι που άλλοτε έσφυζαν από ζωντάνια, χιλιάδες επισκέπτες και διακεκριμένους αθλητές εγκαταλείφτηκαν και κακοδιαχειρίστηκαν προκαλώντας άλλο ένα πλήγμα σπατάλης. Η αξιοποίηση του ελληνικού πλούτου και συγκεκριμένα η μεταολυμπιακή αξιοποίηση των ολυμπιακών ακινήτων πρέπει να γίνεται με τη καλύτερη δυνατή χρήση προς όφελος της εκάστοτε τοπικής κοινωνίας και του κάθε Έλληνα φορολογούμενου που έχει στηρίξει αυτά τα έργα. Αποτελούν υποδομές που έχουμε επενδύσει μεγάλα κεφάλαια και πρέπει να αποτελέσουν πηγή ανάπτυξης, άθλησης αλλά και αναβάθμισης της ποιότητας ζωής του πολίτη. Ήδη έχει ανοίξει τις πύλες του το κωπηλατοδρομίου του Σχοινιά και το χαίρονται οι πολίτες. Έχει δημοπρατηθεί το Tae Kwon Do προκειμένου να γίνει η Αθήνα μεγάλος συνεδριακός προορισμός ενώ προς το παρόν έχει παραχωρηθεί σε θεατρικές ομάδες, σε νέα παιδιά για να κάνουν πρόβες. Το γήπεδο του Badminton έχει παραμείνει ανοιχτό για να χαίρονται παραστάσεις μικροί και μεγάλοι και σε λίγο διάστημα θα ανοίξει το ΟΑΚΑ για να το χαίρονται όλοι και για να γίνει τουριστικός προορισμός. Πριν λίγες μέρες (19/05/11), παρουσία του υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλου Γερουλάνου παραβρέθηκε ο βουλευτής Περιφέρειας Αττικής του ΠΑΣΟΚ, κ. Παντελής Ασπραδάκης.
Πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη καθώς το Ολυμπιακό Κέντρο Άνω Λιοσίων μετά από την απραξία και την απαξία πολλών χρόνων μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, αποδίδεται στους πολίτες της Δυτικής Αττικής και στις ομοσπονδίες των μαχητικών αθλημάτων, κλείνοντας παράλληλα μια ανοιχτή πληγή που είχε να κάνει με τα χρήματα που απαιτούνταν για τη συντήρησή του.
Το Ολυμπιακό Κέντρο Άνω Λιοσίων θα αποτελέσει ένα σημαντικό πολιτιστικό και αθλητικό έργο και μάλιστα σε μια περιοχή με ιδιαιτερότητες και πολλαπλή υποβάθμιση κατά το παρελθόν. Είναι ένα πανέμορφο στάδιο, με πολλούς λειτουργικούς και βοηθητικούς χώρους, το οποίο δίνει τη δυνατότητα στις Ομοσπονδίες των Ολυμπιακών μαχητικών αθλημάτων κι όχι μόνο να στεγάσουν τις δραστηριότητές τους και φυσικά το ταλέντο των μελών τους και μάλιστα το λειτουργικό κόστος θα είναι το μισό σε σχέση με αυτό που δαπανούσε το κράτος όταν ήταν κλειστό. Η ουσιαστική αξιοποίησή του δείχνει ότι παρά το δυσμενές οικονομικό κλίμα, το Υπουργείο Πολιτισμού-Τουρισμού κατάφερε, να αναδείξει ένα νέο αθλητικό στολίδι και μάλιστα στην Δυτική Αττική, κάτι για το οποίο αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια.





Ο Συνασπισμός καλεί την Κυβέρνηση να φύγει


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η κυβέρνηση μέσα σε ένα χρόνο από την εφαρμογή του μνημονίου που επέβαλε μαζί με την Τρόικα στον ελληνικό λαό, και τις ολέθριες συνέπειες αυτού , δεν φαίνετε να κάνει βήμα πίσω από την ίδια αποτυχημένη συνταγή.
Με την νέα «επικαιροποίηση» του μνημονίου δια μέσο του ‘’Μεσοπρόθεσμου προγράμματος σταθερότητας’’ εξήγγειλε μέτρα που βγάζουν στο σφυρί νευραλγικούς τομείς του δημοσίου πλούτου,(ΟΤΕ,  Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, ΟΛΠ,ΟΛΘ,ΕΥΑΘ, ΛΑΡΚΟ και σε δεύτερη φάση ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, Ελληνικό), και συνάμα περεταίρω μείωση των μισθών και των συντάξεων  με οριστικό κούρεμα σε δώρα και επιδόματα.
Στο όνομα της διασφάλισης των τοκοχρεολυσίων των πιστωτών και της πιο σκληρής νεοφιλελεύθερης πολίτικης ξεπουλά την περιούσια του λαού βάζοντας τον στο περιθώριο.
Η απάντηση των εργαζόμενων, των νέων και το συνόλου της κοινωνίας πρέπει να είναι «Κάτω τα χέρια» από την δημόσια περιουσία , να φύγει η πιο επικίνδυνη κυβέρνηση που γυρίζει την χώρα ένα αιώνα  πίσω!
Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον λαό, σε μαζικούς ενωτικούς αγώνες για την απόκρουση της εφαρμοζόμενης εξοντωτικής πολιτικής.
ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ.

Π.Κ. ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΜΕΓΑΡΩΝ & ΝΕΑΣ ΠΕΡΑΜΟΥ

Άντρες με πολιτικά επιτέθηκαν σε Βουλευτές και εκπροσώπους του τύπου εντός του Ελληνικού Κοινοβουλίου


Προς: Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, κ Φίλιππο Πετσάλνικο

Θέμα: Άντρες με πολιτικά επιτέθηκαν σε Βουλευτές και εκπροσώπους του τύπου εντός του Ελληνικού Κοινοβουλίου

Κύριε Πρόεδρε,
Στις 24/5/2011 ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Άρματος Πολιτών, Βουλευτής Β’ Αθηνών, Γιάννης Δημαράς και ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του Κινήματος, Βουλευτής Αττικής, Βασίλης Οικονόμου, ανήρτησαν πανό στο περιστύλιο της Βουλής, θέλοντας να κοινωνήσουν το κεντρικό πολιτικό τους μήνυμα προς τον ελληνικό λαό, ενόψει των επαφών των πολιτικών κομμάτων με τον Πρωθυπουργό.
Έκπληκτοι αντιληφθήκαμε την παρουσία περίπου 30 προσώπων με γκρι και μαύρα κουστούμια οι οποίοι με επικεφαλής τον Φρούραρχο της Βουλής, μας εμπόδισαν να έρθουμε σε επαφή με τους δημοσιογράφους, προπηλάκισαν κάποιους εμποδίζοντας την λήψη εικόνων και συμπεριφερόμενοι με απρεπή τρόπο για τον χώρο του Κοινοβουλίου έναντι των εκπροσώπων του τύπου και των συνεργατών μας τους οποίους εμπόδιζαν να μας πλησιάσουν!
Κατόπιν όλων αυτών,
Ερωτάστε:
1. Ποιοι ήταν οι κύριοι που εμφανίστηκαν ξαφνικά όταν οι Βουλευτές ανήρτησαν το πανό τους στο περιστύλιο της Βουλής λειτουργώντας ως πραιτοριανή φρουρά; Είναι αστυνομικοί; Γιατί φορούσαν πολιτικά και όχι την στολή τους; Ανήκουν σε ειδικότερη φρουρά της Βουλής, ποια είναι αυτή, πότε συνεστήθη και με ποιες διαδικασίες; Που υπάγονται και ποιος ο κανονισμός λειτουργίας τους;
2. Ποιες είναι οι αρμοδιότητες του Φρούραρχου και αν μπορεί να συμπεριφέρεται με τρόπο που παραβιάζονται βασικά δικαιώματα των Βουλευτών και των εκπροσώπων του τύπου μέσα στον χώρο της Βουλής;  
                                                                   -ΟΙ-
          ΕΡΩΤΩΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

       ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΑΡΑΣ

                                                                                              ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ