Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

ΝΟΕΜΒΡΗΣ 1973-ΝΟΕΜΒΡΗΣ 2012 ΗΜΕΡΕΣ ΜΝΗΜΗΣ – ΗΜΕΡΕΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ (NO PASARAN – ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ)


Τριάντα εννιά χρόνια μετά τη λαϊκή εξέγερση των φοιτητών στο Πολυτεχνείο, κατά της επτάχρονης στρατιωτικής χούντας των συνταγματαρχών, που είχε επιβληθεί στο λαό από την ντόπια και διεθνή ολιγαρχία του κεφαλαίου και των αφεντικών, σήμερα  γίνεται ξανά επίκαιρη παρά ποτέ η αντιφασιστική πάλη.
Στα χρόνια που μεσολάβησαν από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα, η αστική τάξη, η εγχώρια διαπλοκή και τα νεοφασιστικά σκυλιά των αφεντικών προσπάθησαν -όπως κάνουν πάντα- να φέρουν την ιστορία στα μέτρα τους. Όπως έπραξαν και μετά το τέλος του εμφυλίου, σπιλώνοντας την ΕΑΜική αντίσταση και εκθειάζοντας, σε συγκεντρώσεις και πορείες τους ΧΥΤΕΣ και τους ταγματασφαλίτες, συνεργάτες των ναζί κατακτητών  λέγοντας ότι αυτοί ήταν πατριώτες, έτσι πορευτήκαν και με τη χούντα του δικτάτορα Παπαδόπουλου, προπαγανδίζοντας για χρόνια τη δική τους πλαστή εκδοχή για τα γεγονότα του Πολυτεχνείου, αλλά και συνολικά για τα έργα και τις ημέρες της δικτατορίας.

Παρατηρήσεις από τη Χρυσή Αυγή


Κόβουν το ρεύμα σε χιλιάδες άπορους Έλληνες

Το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα δεν κόβει ούτε ένα ευρώ από τις χρηματοδοτήσεις βουλευτών και κομμάτων, κόβει όμως το ρεύμα σε δεκάδες χιλιάδες άπορους συμπατριώτες μας. Αυτή η αναλγησία και η αλαζονεία της μνημονιακής συγκυβέρνησης θα είναι και η αιτία της πτώσης της.

Οι κυβιστήσεις του Ρουπακιώτη
Ο λάτρης των λαθρομεταναστών και υβριστής της Χρυσής Αυγής Ρουπακιώτης κάνει αντιπολίτευση στην συγκυβέρνηση της υποταγής, που ο ίδιος στήριξε προ ημερών. Ας τα έλεγε αυτά προ της ψήφισης των μέτρων, τότε όμως προτίμησε τις εντυπωσιακές κυβιστήσεις.

Η γενιά του πολυτεχνείου

Η "ηρωική γενιά του πολυτεχνείου" εξαργύρωσε τους "αγώνες" της με υπουργεία, βίλες, κότερα και πολλά εκατομμύρια. Οδήγησε τη χώρα στο σημερινό χάος του χρέους, της ανεργίας και των χιλιάδων αυτοκτονιών.

Το τέλος της μεταπολίτευσης

Ούτε η τοκογλυφική δόση, ούτε ο ανασχηματισμός δεν πρόκειται να περισώσουν το καταρρέον σύστημα εξουσίας. Η διαφθορά, η ατιμωρησία και το ξεπούλημα της χώρας στους πιστωτές έχουν ήδη σημάνει το τέλος της μεταπολίτευσης.

ΣΥΡΙΖΑ:Σχέδιο διακήρυξης ή διαχείρισης;


Δημήτρης Γρηγορόπουλος 
Το Σχέδιο Διακήρυξης του ΣΥΡΙΖΑ είναι το πιο αριστερόστροφο (στα λόγια όμως) των τελευταίων χρόνων. Στο κείμενο προσδιορίζεται η στρατηγική και η τακτική του ΣΥΡΙΖΑ, ο πολιτικός χαρακτήρας του. Το σχέδιο επιχειρεί να μπολιάσει μιαν ευρωκομμουνιστική θεώρηση στην τακτικίστικη πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο συντάκτης του κειμένου επιχειρεί να σύρει με σαφήνεια τη διαχωριστική γραμμή μεταξύ σοσιαλδημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ, να ικανοποιήσει την αριστερή πτέρυγά του, να την αφοπλίσει ή και να την ενσωματώσει, αποβλέπει στην αποδυνάμωση της κριτικής της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς, με πάγιο στόχο τη σύμπηξη μιας μονολιθικής παναριστεράς υπό την ηγεμονία της δεξιάς ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ. Αξίζει να σημειωθεί ότι το κείμενο αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα  του ΣΥΡΙΖΑ σε δύο μορφές.

Διπλή έξοδος από ευρώ-ΕΕ και αντικαπιταλιστική ανατροπή της επίθεσης


Παναγιώτης Μαυροειδής*
Δίνοντας μια απάντηση στο ερώτημα που τίθεται αν ‘’υπάρχει ζωή  εκτός ευρώ και Ευρωπαϊκής Ένωσης;’’, θα πρέπει να αναρωτηθούμε ακριβώς για το αντίστροφο:‘’υπάρχει ζωή για τους εργαζόμενους και τους λαούς, με την παραμονή στο  ευρώ και Ευρωπαϊκής Ένωση;’’Δυστυχώς αυτό είναι ένα αληθινό ερώτημα, δεν είναι  υπερβολικό και δεν αφορά μόνο  εμάς στην Ελλάδα.Το τι τραβάμε εδώ το ξέρουμε.Ενάμιση  εκατομμύριο  άνεργοι, μισό εκατομμύριο να εργάζονται  χωρίς πληρωμή, άλλοι τόσοι να πληρώνονται  με έναντι, χωρίς να ξέρουν τελικά τι μισθό παίρνουν.Κύματα απολύσεων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.