Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

Δηλώσεις του Μαρινάκη τη μέρα των εκλογών


 Το εκλογικό του καθήκον έπραξε ο Δήμαρχος Μεγαρέων Ιωάννης Μαρινάκης την 5η Μαΐου 2012. Ψήφισε στο 737ο εκλογικό τμήμα στο 4ο Δημοτικό Σχολείο.
Αφού ψήφισε έκανε τις παρακάτω δηλώσεις
«Σήμερα οι πολίτες της χώρας εκτελούν το καθήκον τους προς την ανάδειξη μιας νέας κυβέρνησης, και μιας νέας τάξης πραγμάτων η οποία θα επιφέρει την σταθερότητα και την προοδευτική εξυγίανση του τόπου μας. Είμαι βέβαιος ότι οι πολίτες γνωρίζουν ποιά είναι και επιδιώκουν τη σταθερή πορεία της χώρας.
Η Ελλάδα δεν επιδέχεται πλέον άλλους πειραματισμούς και ακραίες λύσεις χωρίς προοπτική. Εκφράζω την ευχή και την βεβαιότητα ότι αύριο η πατρίδα μας θα είναι σε θέση να σταθεί όρθια».
 Ο κ. Μαρινάκης υπογράμμισε την σημαντική συμβολή των εργαζομένων στον Δήμο στην διαξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας με τις ακόλουθες δηλώσεις:
«Θέλω να επισημάνω την ουσιαστική συμμετοχή των εργαζομένων στον Δήμο στην διεξαγωγή των εκλογών. Παρά το γεγονός ότι είχαν αποφασίσει να μην εργασθούν λόγω του ότι το εκλογικό επίδομα δεν καταβάλλεται στο σύνολό τους, είναι τιμητικό γι’ αυτούς αφού προς χάριν της Δημοτικής Αρχής και εμού προσωπικά, εργάζονται και επιτελούν στο ακέραιο το καθήκον τους. Τους ευχαριστώ δημόσια».

Άδειες οδήγησης γεωργικών μηχανημάτων


 Από το Γραφείο Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου Μεγαρέων ανακοινώθηκαν τα εξής:
 Όσοι συμμετείχαν επιτυχώς στις εξετάσεις της 28/3/2012 για την απόκτηση άδειας οδήγησης γεωργικού μηχανήματος μπορούν να προσέλθουν να την παραλάβουν στο Γραφείο, οδός Π. Γεωργακή 8 την Πέμπτη, 10/5/2012 και ώρα 10:00.

Νέο Αριστερό Ρεύμα: Πρώτες εκτιμήσεις για τις εκλογές της 6ης Μάη 2012

Γραφείο Τύπου ΝΑΡ

1.  Οι εκλογές της 6ης Μάη κατέγραψαν μια εκκωφαντική όσο και αντιφατική λαϊκή καταδίκη των κομμάτων ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ, που υλοποίησαν από κυβερνητικές θέσεις την άγρια αντιλαϊκή επίθεση του κεφαλαίου, της ΕΕ και των Μνημονίων. Ο λαός αψήφησε τα τρομοκρατικά διλήμματα κι έριξε ένα τρανταχτό εκλογικό χαστούκι στα κόμματα που πρωτοστάτησαν στο «μαύρο μέτωπο». Στην καταδίκη αυτή συνέβαλε το μαζικό κίνημα των προηγούμενων χρόνων, με τα όριά του, αλλά και η παρέμβαση της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς. Ο παραδοσιακός δικομματισμός, οι βασικοί πυλώνες της αστικής πολιτικής, δέχθηκαν ισχυρότατο πλήγμα και γι’ αυτό το σύστημα αναζητεί την ανασυγκρότησή του με νέα υλικά. Αξιοποιεί σε αυτή την κατεύθυνση και τις διάφορες «αντιμνημονιακές» δυνάμεις, χωρίς πολιτική ρήξης με το κεφάλαιο και την ΕΕ. Ιδιαίτερη προσπάθεια θα γίνει για την ενσωμάτωση δυνάμεων της Αριστεράς, στη βάση του κυβερνητισμού και της τάσης «πασοκοποίησής».

Αναγνώστης δηλώνει πως "Ντρέπομαι που είμαι Μεγαρίτης"

πηγή: tromaktiko

14,8% η Χρυσή Αυγή στα Μέγαρα. Ντρέπομαι που είμαι Μεγαρίτης. Έχω ακούσει ιστορίες ακραίου ρατσισμού και ωμής βίας που...
συνέβησαν στο παρελθόν ανάμεσα σε Μεγαρίτες αλλά δεν πίστευα ποτέ ότι εν έτει 2012 αυτά τα καρκινώματα θα ξαναβγούν στην επιφάνεια.Ήρθε η Χρυσή Αυγή προεκλογικά και μίλησε για τους τσιγγάνους, ότι θα τους διώξει και άλλες υποσχέσεις. Το πιστέψανε τα ζώα οι Μεγαρίτες και βρήκαν άλλο ένα λόγο να το παίξουν "πρόβατα". Ναι, πρόβατα. Αυτή η πόλη θέλει συνεχώς να ταυτίζεται με κάτι κι αφού αυτό το κάτι δεν γινόταν πλέον να είναι ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, βρήκαν το νέο τους χόμπι τη "χρυσή Αυγή". Είμαι βέβαιος ότι το 80% των Μεγαριτών που τους ψήφισαν, δεν έχουν ιδέα τι πρεσβεύει το εν λόγω κόμμα, δεν έχουν ιδέα σε τι κίνδυνο μπορεί να βάλει όλους μας. Αλλά το ψήφισαν επειδή άκουσαν μερικά "ωραία λόγια" και τα πίστεψαν. Μπράβο! Τα Μεγαριτόπουλα που ανάθεμα κι αν σηκώθηκαν από τις καφετέριες της Πάχης πέρσι το καλοκαίρι να πάνε στην Αθήνα να διαδηλώσουν, τα Μεγαριτόπουλα που μισούν την Αθήνα και λατρεύουν να τρώνε τα λεφτά του "μπαμπά", τώρα ξαφνικά τους πήρε ο πόνος για επανάσταση και βρήκαν τρόπο να το δείξουν. Ντροπή μας...
Αναγνώστης

Βούλιαξε το ΠΑΣΟΚ σε Μέγαρα και Νέα Πέραμο

Εκπλήξεις και στα Μέγαρα _ Ν. Πέραμο επεφύλαξε η χθεσινή εκλογική διαδικασία. Πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ , τέταρτο η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ και μόλις πέμπτο το πάλαι ποτέ κραταιό ΠΑΣΟΚ.
Αναλυτικά:

1) ΣΥΡΙΖΑ                   3.268 ψήφοι   17,05%
2) Ν.Δ.                         3.059 ψήφοι   15,96%
3) ΑΝΕΞ. ΕΛΛΗΝΕΣ  2.770 ψήφοι   14,45%
4) ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ         2.726 ψήφοι   14,22%
5) ΠΑΣΟΚ                   1.858 ψήφοι    9,69%
6) ΚΚΕ                         1.215 ψήφοι    6,34%
7) ΔΗΜ. ΑΡΙΣΤ.           1.029 ψήφοι    5,37%
8) ΛΑΟΣ                         627 ψήφοι    3,27%

ΑΠΟΧΗ :  29,79%