Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΟΥ ΨΕΥΔΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑΣ


ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ

Κατ’ αρχάς κάποιος πρέπει να πει στον κ. Μαρινάκη, πως όταν χρησιμοποιεί κείμενα ή ιδέες άλλων, μπορεί να κατηγορηθεί για κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας.
Για αυτά τα απαράδεκτα, κατάπτυστα και ψευδέστατα, που γράφει στην επιστολή του, δεν χρειάζεται ιδιαίτερη προσπάθεια, για να τα αντικρούσει κανείς. Τα έγγραφα, που δημοσιεύω με το παρόν,  μιλάνε από μόνα τους.
Λέει, πως με κάλεσε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου σε απολογία και αναφέρεται στο παρακάτω έγγραφο. Από την ανάγνωσή του φαίνεται ξεκάθαρα, πως δεν έχει καμία σχέση με την αλήθεια, δείχνει δε το ήθος και τον χαρακτήρα του κ. Μαρινάκη, και ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του γι’ αυτήν την διαστρέβλωση.

ΠΟΙΟΙ ΦΤΑΙΝΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ


                                                   ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ
            Ζούμε σε μια περίοδο, που και ο πιο ευφάνταστος νους δεν μπορούσε, να προβλέψει πριν από λίγο καιρό.
            Ζούμε έναν πραγματικό εφιάλτη.
            Είμαστε στη δίνη ενός πρωτόγνωρου πολέμου. Ενός οικονομικού πολέμου με κανόνες άγνωστους, όπου όχι μόνο δεν ξέρεις από πού έρχεται, αλλά και ποίος είναι ο εχθρός.
            Σε έναν πόλεμο στον οποίο μας οδήγησαν οι κυβερνώντες χωρίς καμία προετοιμασία, χωρίς καμία ενημέρωση και χωρίς κανένα σχέδιο.
            Και βρεθήκαμε αντιμέτωποι με το ΔΝΤ.
            Με το τέρας, το οποίο απ’ όπου πέρασε άφησε πίσω του συντρίμμια και καταστροφή.
            Στόχος και σκοπός του είναι: 

Ενίσχυση των προγραμμάτων του ΟΑΕΔ ζητάει ο Παντελής Ασπραδάκης



Το τελευταίο διάστημα, λόγω των αντίξοων οικονομικών συνθηκών, έχει αυξηθεί αισθητά η ανεργία με αποτέλεσμα πολλοί νέοι άνθρωποι να είναι εργασιακά παροπλισμένοι και να  αγωνιούν ολοένα και περισσότερο για το επαγγελματικό τους μέλλον. Επίσης λόγω των δυσμενών οικονομικών συνθηκών, πολλοί ελεύθεροι επαγγελματίες δοκιμάζονται σε επαγγελματικό επίπεδο.

Αποτελέσματα Ημιμαραθώνιου


Γενική Κατάταξη Ανδρών

1. Σμυρνιωτάκης Κυριάκος    1:13:33
2. Καλιακούδης Δημήτριος    1:16:20
3. Σκούταρης Ανδρέας            1:16:37

Ανδρών Α’ (18-29)
1. Καλομοίρης Μιχαήλ
2. Κοκόλας Κωνσταντίνος
3. Σκούταρης Νικόλαος

Κινηματογραφική λέσχη στο ΘΕΟΓΝΙ


Από τους “Παυσανίες” και την πλατεία Κλαυθμώνος (του 1880) στην… Εφεδρεία (του 2011)



γράφει ο Γιώργος Δαμιανός

Να 'μαστε πάλι εδώ!!!
Έτοιμοι να ξαναζήσουμε τους “Παυσανίες” και την πλατεία (ή τον κήπο) του Κλαυθμώνος. Και ενώ μέχρι τώρα οι ιστορίες σαν και την παρακάτω ενδιέφεραν μόνο όσους ασχολούνται με τα “περίεργα” της ιστορίας, τώρα ξαναμπαίνουν βίαια στη ζωή μας, σαν το κλάμα του παιδιού που ξυπνά, έντρομο, από τους εφιάλτες του, για να μας υπενθυμίσουν για άλλη μια φορά ότι τίποτα, δυστυχώς, δε μαθαίνουμε από την Ιστορία. “Παυσανίες” ονομάζονταν στα τέλη του 1800, μάλλον ειρωνικά, όλοι όσοι απολύονταν (παύονταν > παύση > Παυσανίας) από τη Δημόσια εργασία τους, κάθε φορά που άλλαζε η Κυβέρνηση (η μονιμότητα των Δημοσίων Υπαλλήλων καθιερώθηκε με το σύνταγμα του 1911, άρθρο 102 ).