Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Ήρθε αργά αλλά στην κατάλληλη ώρα

Μυρσίνη Λοΐζου προς Παπανδρέου κ ΠΑΣΟΚ: Μην ξαναχρησιμοποιήσετε το «Καλημέρα Ήλιε»!

Αθήνα 27/6/2011
ΑΠΟ: Μυρσίνη Λοΐζου
ΠΡΟΣ: Τον Πρωθυπουργό, και την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: Το σύνολο των ΜΜΕ
Ανοιχτή Επιστολή στον Πρωθυπουργό, και την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ

Κυρίες και Κύριοι της Κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ...


Γνωρίζω εκ των προτέρων, ότι αυτή η κίνησή μου είναι συμβολική, εν τούτοις η συνείδησή μου, και η αξιοπρέπειά μου ως ενεργού πολίτη μου επιβάλλει να σας γνωστοποιήσω τα εξής:

Ο πατέρας μου Μάνος Λοΐζος αγωνίστηκε με τον δικό του τρόπο, για αξίες όπως η Ελευθερία, η Δημοκρατία, και η Κοινωνική Δικαιοσύνη. Προσπάθησε να υπηρετήσει μέσω της τέχνης του, τα οράματα και τις αξίες ενός καταπιεζόμενου Λαού, ο οποίος με πολύ κόπο, αίμα και δάκρυα αγωνίστηκε για την Δημοκρατία, την οποία τόσο βάναυσα του την στερούσαν.

Αφού αυτός ο Λαός κατοχύρωσε με πολλούς αγώνες τα στοιχειώδη Δημοκρατικά δικαιώματα τα οποία στην Ευρώπη είχαν κατακτηθεί χρόνια πριν, έρχεστε σήμερα και όπου Δικαιώματα βάζετε ευκαιρίες. Τα Δικαιώματα στην εργασία, την υγεία, την Παιδεία, την ποιότητα ζωής, τον πολιτισμό, τα έχετε κάνει ένα απέραντο fast track έξυπνων επενδύσεων, ξεπουλώντας όχι μόνο τον Δημόσιο πλούτο αυτή της χώρας, αλλά και την ίδια την ανθρώπινη ύπαρξη.

Τόσα χρόνια σας ακούω να χρησιμοποιείτε το «Καλημέρα Ήλιε» στις Κομματικές σας συγκεντρώσεις. Παλιότερα, απλά με ενοχλούσε αισθητικά καθώς και με πλήγωνε, εξαιτίας αφενός της υποκρισίας σας, -διότι οι δικές σας αξίες επέβαλαν και έναν βαθιά εξουσιαστικό τρόπο ζωής, και δημιούργησαν σκλάβους αντί για ελεύθερους ανθρώπους, και ενεργούς πολίτες- και αφετέρου διότι οι δικές σας αξίες δεν έχουν καμία μα καμία σχέση με αυτό που προσπαθεί να πει το συγκεκριμένο τραγούδι.

Τώρα όμως πλέον εξοργίζομαι, γιατί δείχνει ότι δεν έχετε καταλάβει τίποτα από τους αγώνες του Λαού και των εργαζομένων, πράγματα τα οποία ενέπνευσαν τον πατέρα μου, και του έδωσαν και μια αντίστοιχη στάση ζωής στην καθημερινότητά του ως πολίτη, και στις σχέσεις του με τους συνανθρώπους του.

Το τραγούδι αυτό καλημερίζει τον Ήλιο, την ελπίδα, την αλληλεγγύη, και την προσμονή ενός ολόκληρου Λαού, για Δημοκρατία και Ελευθερία.

Εσείς όμως, είστε υπεύθυνοι για την πιο βαθιά, πνευματική, αξιακή, ηθική, και πολιτισμική καταχνιά που θα μπορούσε να έχει ποτέ αυτός ο τόπος.

Ως εκ τούτου, σας απαγορεύω ρητά και κατηγορηματικά, να χρησιμοποιείτε έργο ή μέρος του έργου του Μάνου Λοΐζου, σε οποιαδήποτε κομματική σας εκδήλωση ή δραστηριότητα.

Βέβαια ίσως να απαντήσετε ότι το έργο του Μάνου Λοΐζου ανήκει στον Λαό. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο όμως και η συγκεκριμένη πράξη εκ μέρους μου.

Επειδή όπως αποδείχτηκε δεν είστε, και ούτε ήσασταν ποτέ μέρος αυτού του Λαού, και δεν έχετε πλέον κανένα δικαίωμα και καμία νομιμοποίηση να συνεχίζετε να τον εξαπατάτε.

Ο Ήλιος άλλωστε, είναι δικός μας, και όχι δικός σας.
Δεν μπορεί κανείς να μας τον πάρει. Και δεν θα μας τον πάρει.

Μυρσίνη Λοΐζου

ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΔΗΜΩΝ ΠΡΟΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ

 

Παύση πληρωμών προς τους προμηθευτές και τους εργολάβους έχουν στην ουσία κηρύξει δεκάδες δήμοι σε όλη τη χώρα, καθώς ενώ οδεύουμε στο β΄ εξάμηνο του 2011 ακόμη δεν έχουν καταβληθεί παρά ελάχιστα κονδύλια από τη ΣΑΤΑ, δηλαδή, χρήματα που κατευθύνονται σε επενδυτικές δαπάνες. Κι αυτό παρά το γεγονός ότι η σχετική ΚΥΑ των υπουργών Εσωτερικών, Οικονομίας (Ανάπτυξης) και Οικονομικών που προβλέπει κατανομή 600 εκατ. ευρώ για τη ΣΑΤΑ του 2011 υπεγράφη στις 2 Μαίου 2011. Ωστόσο, το ποσό ή μέρος του δεν εκταμιεύθηκε ποτέ καθώς το υπουργείο Οικονομίας που έπρεπε να το καταβάλει δήλωνε αδυναμία!

Τοξική «βόμβα» στη Δυτική Αττική

Στη διακοπή λειτουργίας της μονάδας υπαίθριας αποθήκευσης επικινδύνων υλικών του Χαράλαμπου Ιωαννίδη, στην οδό Ψαρρών, στη θέση Νεόκτιστα του Δήμου Ασπροπύργου, προχώρησε άμεσα η αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Σταυρούλας Δήμου, έπειτα από την ανακάλυψη από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής «περιβαλλοντικής» βόμβας, καθώς «η λειτουργία της δραστηριότητας συνιστά άμεσο, σοβαρό και διαρκή κίνδυνο τόσο για την δημόσια υγεία, όσο και για το περιβάλλον»

Διαρροή αποβλήτων
Ειδικότερα, το απόγευμα της Τρίτης 21 Ιουνίου υπήρξε διαρροή αποβλήτων σε κατοικημένη περιοχή των Νεοκτίστων. Η δυσοσμία που αναδυόταν από το χώρο δημιούργησε αποπνικτική ατμόσφαιρα για τους κατοίκους της περιοχής.
Σύλληψη ιδιοκτήτη και συνεργατών
Μετά την επ΄ αυτοφώρω σύλληψη του ιδιοκτήτη του χώρου όπου γινόταν η παράνομη επεξεργασία των αποβλήτων, συνελήφθησαν και οι συνεργάτες του, οι οποίοι επιχείρησαν να εκκαθαρίσουν το χώρο από αποδεικτικά στοιχεία της παράνομης δραστηριότητας.
Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε από κλιμάκιο της Ελληνικής Αστυνομίας, κατόπιν συντονισμένων ενεργειών του ταξίαρχου κ. Γούλα και της αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής.
Αυτοψία
Σήμερα το πρωί, η αντιπεριφερειάρχης, που βρισκόταν σε άμεση επικοινωνία και επαφή με το δήμαρχο Ασπροπύργου Νίκο Μελετίου, επισκέφθηκε το χώρο με τη συνοδεία υπαλλήλων του τμήματος Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας της ΠΕ Δυτικής Αττικής, οι οποίοι πραγματοποίησαν έλεγχο.
Δείγματα από την αυτοψία εστάλησαν στο Γενικό Χημείο του Κράτους και άμεσα αναμένονται τα αποτελέσματα.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΠΕ Δυτικής Αττικής, σε αυτοψία που πραγματοποιήθηκε από επιθεωρητές Περιβάλλοντος στις 22-6-2011 στο χώρο διαχείρισης πετρελαιοειδών του Χαράλαμπου Ιωαννίδη, «διαπιστώθηκε η υπαίθρια αποθήκευση υλικών (πυκνά οξέα, πετρελαιοειδή υλικά, υπολείμματα πετρελαιοειδών, πίσσα, όξινα διαλύματα), τα οποία εμπεριέχονται στον ευρωπαϊκό κατάλογο αποβλήτων και χαρακτηρίζονται ως επικίνδυνα ή εν δυνάμει επικίνδυνα».
Τα απόβλητα βρίσκονται πεταμένα στο έδαφος σε βαρέλια, με αποτέλεσμα «η υπαίθρια αποθήκευση των συγκεκριμένων υλικών, πέραν της προκληθείσας περιβαλλοντικής ζημίας, να συνιστά άμεσο, σοβαρό και διαρκή κίνδυνο για τον άνθρωπο».
Έρευνα παρουσία εισαγγελέα του Αρείου Πάγου
Στη συνέχεια υπήρξε συνεργασία της Σταυρούλας Δήμου με την ειδική γραμματέα Επιθεώρησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΥΠΕΚΑ Μαργαρίτα Καραβασίλη και το Σώμα Επιθεωρητών Περιβάλλοντος και πραγματοποιήθηκε αυτοψία και έλεγχος με την παρουσία εισαγγελέα του Αρείου Πάγου στον συγκεκριμένο χώρο.
Απομάκρυνση αποβλήτων
Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής Ηλίας Λιακόπουλος έδωσε εντολή, μετά την διενέργεια των απαραίτητων ελέγχων, να απομακρυνθούν άμεσα τα απόβλητα από την κατοικημένη περιοχή.
Εκτιμήσεις
Όπως εκτιμούν οι ειδικοί, δεν αποκλείεται να έχει μολυνθεί και ο υδάτινος ορίζοντας της περιοχής εξαιτίας της εκχύσεώς τους στη γη.
Εντολή δόθηκε και στη ΔΕΗ να κόψει το ρεύμα στη συγκεκριμένη επιχείρηση.

πηγή: aftodioikisi

Επιστολή ενός συμπολίτη μας


Από :  bil.arkas@gmail.com 
«Το τελευταίο καιρό παρατηρώ μια  ομάδα συμπολιτών μας οι οποίοι έχουν κάνει χρήση του δικαιώματος που τους δίνει ο νόμος,  αυτό της πρόωρης συνταξιοδότησης , να ασχολούνται με τη πολιτική, και να έχουν άποψη και θέση σε όλα τα προβλήματα της πόλης και της χώρας γενικότερα.    
 Αναμφισβήτητα είναι ένα δικαίωμα που  τους το δίνει ο νόμος αλλά κύριοι συμπολίτες «συνταξιούχοι»  εκτός από το νομικό μέρος της υπόθεσης υπάρχει και το ηθικό . Εδώ λοιπόν θέλω να σταθώ και να πω τη γνώμη μου. Πιστεύω λοιπόν κύριοι  (όχι μόνο  εγώ αλλά  γενικότερα η κοινή γνώμη) ότι η σύνταξη δίνεται σε αυτούς που έχουν κουραστεί έχοντας  δουλέψει 35 χρόνια (ίσως και 37 με τα νέα μετρά) ή δεν μπορούν να προσφέρουν από βιολογικής άποψης) και εσείς σίγουρα δεν ανήκετε σε καμιά από της δυο κατηγορίες .         Αντί λοιπόν να καθίσετε σπίτι σας και να τρώτε τη σύνταξη σας όπως επιλέξατε (εξάλλου δεν ήταν και υποχρεωτικό), βλέπω να έχετε αναγορευτεί σε αυτοκλήτους σωτήρες, επαναστάτες και πολιτικούς. 
Σκεπτόμενος απλά πως είναι δυνατόν κάποιος που ενώ πληρωνόταν τόσα χρόνια, και  ήταν αντιπαραγωγικός, ευθυνόφοβος, κακοδιάθετος και τεμπέλης, ξαφνικά χωρίς να πληρώνεται να μετατραπεί σε παραγωγικό, οραματιστή,  με τεχνοκρατική αντίληψη και κυρίως ευδιάθετος έτοιμος να εξυπηρετεί τους πάντες για το κοινό συμφέρον.
Κύριοι είστε συνυπεύθυνοι της κατάστασης  καθότι είδατε το έγκλημα και δεν το ομολογήσατε. Απλά βολευτήκατε και το δικό σας βόλεμα το πληρώνουμε τώρα ….
Καλό λοιπόν θα ήταν κύριοι να καθίσετε σπίτι σας να ξεκουραστείτε ή καλύτερα να τσαπίσετε καν’  αμπέλι και να αφήστε τη πόλη και τη χώρα να τη σώσουν αυτοί που ματώνουν κάθε μέρα στης δουλειές τους και θα ματώνουν για πολλά χρόνια ακόμα.»