Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2015

Κανείς δεν τολμά


Ποδηλατικός γύρος των Μεγάρων


Ο δήμαρχος Μεγαρέων κ. ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ, για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

Στο πλαίσιο του εορτασμού της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, ο Δήμαρχος Μεγαρέων κ. Γρηγόρης Σταμούλης δήλωσε:
« Η ιστορία μας είναι γεμάτη από μεγάλες δύσκολες , κρίσιμες και δοξασμένες  στιγμές και το χαρακτηριστικό της είναι ότι “πάντα οι Ελληνες αγωνίστηκαν ενάντια σε ισχυρότερους εχθρούς και πάντα νικούσαν, έστω πέφτοντας κι ο τελευταίος”.

2 ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ Σ.Γ.ΜΕΓΑΡΩΝ

Με επιτυχία ολοκλήρωσε ο Σ.Γ.Μεγάρων δύο διοργανώσεις για τις οποίες προετοιμαζόταν αρκετές εβδομάδες. Αναλυτικά από 23-25 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε το 4ο Αγωνιστικό Φεστιβαλ Taekwondo Kim&Liu στο Ολυμπιακό Κέντρο Άνω Λιοσίων με 1400 συμμετοχές από την Νότια Ελλάδα, στο οποίο ο Ρουμελιώτης Αποστόλης κάνοντας εντυπωσιακή εμφάνιση κατέκτησε την τρίτη θέση. Ο Κατσάμπας Βασίλης αγωνίστηκε άξια και αυτός αλλά δεν κατάφερε να διακριθεί. Την Κυριακή 25 Οκτωβρίου στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ στη Μεταμόρφωση ολοκληρώθηκε το τρίτο μέρος της σειράς Joya Kick Boxing Championship. Ο σύλλογος έκανε μια πολύ καλή εμφάνιση με τον Μαρκόπουλο Κώστα ο οποίος κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία του ενώ ο Παπαγιανόπουλος Θοδωρής δεν τα κατάφερε εξαιτίας ενός παλιού τραυματισμού. 
Οι προπονητές Στρατούρης Χρήστος (5ο dan) και Κούρσος Μελέτης (7ο dan), διπλωματούχοι προπονητές από την Γ.Γ.Αθλητισμού, συγχαίρουν όλα τα παιδιά για τις διακρίσεις και τα μετάλλια που κατέκτησαν και επισημαίνουν ότι μας έκαναν περήφανους για ακόμα άλλη μια φορά. 

Πραγματοποιήθηκε η αιμοδοσία με πρωτοβουλία του ΚΟΥΡΟΥ

Μια ακόμα εθελοντική αιμοδοσία, η 3η για το 2015, στέφθηκε με επιτυχία την Κυριακή 18 Οκτωβρίου στο Κέντρο Υγείας Μεγάρων. Ο αριθμός των μονάδων που συγκεντρώθηκαν έφτασε τις 67 σε διάστημα 5 ωρών.
Παράλληλα με τις αιμοληψίες υπήρχε η δυνατότητα ενημέρωσης και εγγραφής στην τράπεζα εθελοντών δοτών μυελού των οστών του συλλόγου ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ. Δεκάδες συμπολίτες μας εγγράφηκαν δίνοντας δείγμα αίματος ή στοματικού επιχρίσματος. Επίσης, για δεύτερη συνεχή φορά, δόθηκε η δυνατότητα δήλωσης στη γραμματεία, όσων αιμοδοτών επιθυμούν, να είναι υποψήφιοι δότες αιμοπεταλίων.

Β.Οικονόμου για τα οικογενειακά επιδόματα

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΩΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Οικονόμου,έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Για άλλη μια φορά οι 635 χιλιάδες δικαιούχοι των οικογενειακών επιδομάτων ξεγελάστηκαν!!Παρά τις υποσχέσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εργασίας ότι μέχρι την προηγούμενη Παρασκευή θα καταβάλλονταν τα οικογενειακά επιδόματα όπως ήταν υποχρεωμένη, ούτε αυτή η δέσμευση τηρήθηκε. Η Κ.Ο της ΝΔ έφερε το θέμα στη Βουλή. Το πρόβλημα για τους έχοντες ανάγκη φτωχούς συμπολίτες μας γίνεται κάθε μέρα μεγαλύτερο.
Η "δεύτερη φορά αριστερή" κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αδυνατεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και στο πλευρό των ανήμπορων συμπολιτών μας. Η ΝΔ ζητάει να δοθούν άμεσα εξηγήσεις για την πρωτοφανή αυτή συμπεριφορά της κυβέρνησης και να δοθούν άμεσα τα χρήματα στους δικαιούχους.Άλλα καλόπαιδα και άλλα … νέοι αγρότες

Τις 15 Οκτ 2015, στις Βρυξέλλες παρουσιάσθηκε η ενδιάμεση πρόοδος της μελέτης της ECORYS (ένα έργο 1.500.000€ για 18 μήνες, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Wageningen και την εταιρεία AEQUATOR) για την καθιέρωση ενός βελτιωμένου συστήματος ανταλλαγών Νέων Αγροτών, χωρίς ενδείξεις αποδοχής ή προσδιορισμού του προϋπολογισμού και καθορισμού του φυσικού αντικειμένου (πόσοι νέοι αγρότες ετησίως).


Ομιλία του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Αττικής Πάνου στο νομοσχέδιο για την αδειοδότηση τηλεοπτικών σταθμών


 Στην ομιλία του για το νομοσχέδιο περί αδειοδότησης των ιδιωτικών καναλιών ο Πάνος Σκουρολιάκος εστίασε την ομιλία του στην δημιουργία του  Ελληνικού Κέντρου Οπτικοακουστικών Μέσων (ΕΚΟΜΕ).
Μπαίνει λοιπόν μία τάξη στην σημαντικό και ευαίσθητο τομέα των οπτικοακουστικών μέσων.
Είπε συγκεκριμένα: «Το Σχέδιο Νόμου που συζητάμε σήμερα, δεν είναι απλώς ένα νομοσχέδιο το οποίο τακτοποιεί σημαντικά θέματα του οπτικοακουστικού πεδίου. Όλοι γνωρίζουμε πως είναι μια δυνατή και επίμονη απαίτηση του Ελληνικού λαού για νομιμότητα, διαφάνεια, πολιτική και πολιτισμική πολυμέρεια και πολυφωνία, στον ευαίσθητο τομέα  των ΜΜΕ.