Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Άρθρο του Μίκη Θεοδωράκη προς τη διεθνή Κοινή Γνωμή –


Άρθρο του Μίκη Θεοδωράκη ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ με τίτλο «Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ»
Άρθρο του Μίκη Θεοδωράκη προς τη διεθνή Κοινή Γνωμή – ΔΙΑΔΩΣΤΕΥπάρχει μια διεθνής συνωμοσία με στόχο την ολοκλήρωση της καταστροφής της χώρας μου. Ξεκίνησαν από το 1975 με στόχο τον νεοελληνικό πολιτισμό, συνέχισαν με την διαστροφή της νεότερης ιστορίας μας και της εθνικής μας ταυτότητας και τώρα προσπαθούν να μας εξαφανίσουν και βιολογικά με την ανεργία, την πείνα και την εξαθλίωση. Εάν ο ελληνικός λαός δεν ξεσηκωθεί σύσσωμος για να τους εμποδίσει, ο κίνδυνος για την εξαφάνιση της Ελλάδας είναι υπαρκτός. Εγώ την τοποθετώ μέσα στα δέκα επόμενα χρόνια. Από μας θα μείνει μόνο η μνήμη του πολιτισμού μας και των αγώνων μας για την ελευθερία.

Η τοποθέτηση του Δημάρχου για τις ιχθυοκαλλιέργειες στο Περιφ. Συμβούλιο


ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ Η ΚΟΙΝΗ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΔΑΤΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ
Για μία ακόμη φορά, ο Δήμαρχος Μεγαρέων κ. Ιωάννης Μαρινάκης μίλησε για τις καταστροφικές συνέπειες που θα επιφέρει η χωροθέτηση των υδατοκαλλιεργειών στην περιοχή μας, και ζήτησε την απόσυρση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για τις υδατοκαλλιέργειες.
Συγκεκριμένα την Πέμπτη 09/02/2012 είχε συνάντηση, στα γραφεία του ΚΚΕ στον Περισσό, με τη Γ.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ κα Αλέκα Παπαρήγα.
Στη συνάντηση συμμετείχαν εκ μέρους του ΚΚΕ εκτός της κας Παπαρήγα, η βουλευτής κα Δ. Μανωλάκου και το μέλος της Κ.Ε.  κ. Π. Μεντρέκας, και εκ μέρους της Συντονιστικής επιτροπής των φορέων ενάντια στην ΚΥΑ για τις υδατοκαλλιέργειες εκτός του Δημάρχου κ. Μαρινάκη, ο Δήμαρχος Επιδαύρου κ. Κ. Γκάτζιος, ο Αντιδήμαρχος Επιδαύρου κ. Γ. Βερδελής και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Πόρου Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γ. Δημητριάδης. 

Ο Ζάχουλης προσκαλεί


Αερόστατο απο τον ΚΟΥΡΟ


«Πολιτική Πομπηία μιας τάξης που καταρρέει»




Ο ανεξάρτητος Βουλευτής Αττικής (Ελεύθεροι Πολίτες), Βασίλης Οικονόμου, αναφορικά με την ψήφιση του νέου Μνημονίου δήλωσε στο newsbomb.gr:
«Νομίζω πως χθες είδαμε την τελευταία ημέρα της πολιτικής Πομπηίας μιας τάξης που καταρρέει. Αυτά που έκαναν όλα αυτά τα χρόνια με την διαχείριση, τα ξανακάνουν και σήμερα, προσπαθώντας να ρίξουν τα βάρη της ευθύνης σ' αυτούς που δεν φταίνε. Στους εργαζόμενους. Δυστυχώς και το δεύτερο Μνημόνιο θα είναι μια επανάληψη του πρώτου. Η ίδια επιχειρηματολογία, η ίδια μεθοδολογία, η ίδια αποτυχία. Ο αργός θάνατος στον οποίον καταδικάζεται ο ελληνικός λαός θα είναι πολύ επώδυνος».

Γιατί ψήφισα ΝΑΙ στο Μνημόνιο, ΟΧΙ στη χρεοκοπία




Η απόφασή μου να ψηφίσω το μνημόνιο ήταν από τις πιο δύσκολες αποφάσεις που έχω κληθεί ποτέ να πάρω.  Μιλώντας καθημερινά με τους συμπολίτες μου στην Περιφέρεια Αττικής βίωσα τον προβληματισμό και την αγανάκτησή τους, πολλές φορές, για τη μνημονιακή πολιτική που ακολουθήθηκε μέχρι σήμερα, ταυτόχρονα όμως ένοιωσα και την αγωνία των περισσοτέρων για μια Ελλάδα χρεοκοπημένη χωρίς αύριο. Ως νέος βουλευτής μπήκα με όνειρα να προσφέρω στους συμπολίτες μου που με εμπιστεύθηκαν και αντιμετώπισα  ένα κυκεώνα προβλημάτων που απαιτούσε άμεσες και δύσκολες λύσεις. Να τα παρατήσω ήταν ο εύκολος δρόμος αλλά καθήκον και ευθύνη ήταν να παλέψω ακούγοντας τη φωνή και τα προβλήματα των πολιτών της Περιφέρειας Αττικής αλλά και αυτά που περνάει η χώρα μας.

Καθησυχαστικοί οι φορείς για το εξασθενές χρώμιο

Άμεση αντίδραση του δήμου
Καθησυχαστικοί οι αρμόδιοι φορείς για το εξασθενές χρώμιο.

Την διαβεβαίωση ότι η ποσότητα εξασθενούς χρωμίου το οποίο βρέθηκε σε τρεις γεωτρήσεις στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Μεγαρέων, δεν εμπνέει ανησυχία για την υγεία των πολιτών και ταυτόχρονα ότι θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να μηδενιστεί η πιθανότητα δυσφήμισης των ποιοτικών αγροτικών προϊόντων της περιοχής των Μεγάρων, έδωσαν οι αρμόδιοι φορείς Δήμου και Περιφέρειας.

Μείωση κατά 50% εγγυητικής επιστολής προς ΕΥΔΑΠ

Έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο
Νέα κερδοφόρα συμφωνία του Δήμου με την ΕΥΔΑΠ

Ολοκληρώθηκε με την έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μεγαρέων η μείωση της εγγυητικής επιστολής που προϋποθέτει η συμφωνία με την ΕΥΔΑΠ, από 200.000 σε 100.000 ευρώ.

Θυμίζουμε ότι η συγκεκριμένη εξέλιξη είναι ιδιαιτέρως σημαντική γιατί πλέον οι εγγυητικές επιστολές που καταθέτουν οι Δήμοι είναι απολύτως δεσμευτικές και επίσης ή μείωση του ποσού της εγγυητικής επιστολής στο μισό, φανερώνει και αποδεικνύει την διάθεση από πλευρά της Εταιρείας να ενισχυθεί η συνεργασία Δήμου – ΕΥΔΑΠ.

Σχολή Γονέων, συνεργασία Δήμου – Υπ. Παιδείας και ΔΒΜ

Ενημερώνουμε όλους τους/τις ενδιαφερόμενους/ες ότι ο Δήμος Μεγαρέων σε συνεργασία με το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων θέτει σε λειτουργία σε στην πόλη των Μεγάρων Σχολή Γονέων. Στο πλαίσιο της Σχολής, αναπτύσσονται 7 εκπαιδευτικά προγράμματα.

Σκοπός του έργου των Σχολών Γονέων είναι η στήριξη των γονέων, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν με επιτυχία στο σύνθετο και δύσκολο ρόλο τους όπως αυτός διαμορφώνεται στις σύγχρονες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες. Το έργο θα προσφέρει στους γονείς και στο οικογενειακό και σχολικό περιβάλλον γνώσεις και ευκαιρίες για προβληματισμό.

Συνέβη Τώρα: Γάζωσαν με καλάσνικοφ στη Νέα Πέραμο. Τρεις τραυματίες!!!

πηγή: dytikamedia.gr
To κοσμηματοπωλείο Μαραβελάκης το οποίο δέχτηκε βροχή από σφαίρες!
Με καλάσνικοφ γάζωσαν για άλλη μια φορά τη Νέα Πέραμο 5 ένοπλοι ληστές οι οποίοι στην προσπάθειά τους να ληστέψουν το κοσμηματοπωλείο Μαραβελάκης στην 28ης Οκτωβρίου δεν δίστασαν να σημαδέψουν πολίτες. Το περιστατικό συνέβη στις 6.30 σήμερα το απόγευμα στην κεντρική αγορά της Νέας Περάμου.