Σάββατο 9 Μαΐου 2015

Καθαρισμός Τείχους Αγ. Τριάδας


Ο Π. Σκουρολιάκος απαντά σε Γ. Βούρο

Απάντηση του Πάνου Σκουρολιάκου στον Γιάννη Βούρο
Την «ενόχληση» για την αναφορά μου σε επίκαιρή ερώτηση στη Βουλή προς τον Υπουργό           Πολιτισμού, όσον αφορά «μεγαλοϊδεατική» σύλληψης rock όπερα  «Alexander» ο συνάδελφός μου ηθοποιός Γιάννης Βούρος, διευθυντής του του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος.
Θα ήθελα να διευκρινίσω  πως πάντα πίστευα και εξακολουθώ να πιστεύω πως όταν διαχειριζόμαστε δημόσιο χρήμα πρέπει να είμαστε διπλά προσεκτικοί. Δεν μπορώ να  αντιληφθώ, πως ο Γ. Βούρος, έμπειρος επαγγελματίας και επιχειρηματίας ρίσκαρε μια τόσο ακριβή  παραγωγή για τόσο λίγες παραστάσεις.
Δεν μπορώ να αντιληφθούν πως, όταν δεν ρισκάρουμε προσωπικό χρήμα, έχουμε τόσο μεγάλη άγνοια κινδύνου.
Παναγιώτης (Πάνος) Σκουρολιάκος

Βουλευτής Περιφέρειας Αττικής

Τοποθέτηση του Γιώργου Πάντζα στο νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της βίας στον αθλητισμό

Στη συζήτηση του νομοσχεδίου για την αντιμετώπιση της βίας στον αθλητισμό τοποθετήθηκε ο Βουλευτής Αττικής και συντονιστής για θέματα αθλητισμού της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Πάντζας. Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ομιλίας του:
«Κυρίες και κύριοι βουλευτές. Το θέμα της οπαδικής βίας και η αντιμετώπισή της θα πρέπει να ενώνει και όχι να χωρίζει. Αυτό για όλα όσα έχουν ακουστεί μέχρι τώρα. Είναι ένα φαινόμενο με παγκόσμιες διαστάσεις που δυστυχώς λαμβάνει χώρα ακόμα και στα πιο προηγμένα και οργανωμένα κράτη. Ακόμα και σε χώρες που η παιδεία, καθώς και η αθλητική διαπαιδαγώγηση των νέων, αποτελούν προτεραιότητα του κοινωνικού κράτους. Εδώ όμως, στην χώρα των μνημονίων, των κοινωνικών αντιθέσεων, των κοινωνικών αυτοματισμών, αποτελεί ωρολογιακή βόμβα έτοιμη να εκραγεί.

Ανακοίνωση των ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ για τους Ρομά

ΟΙ ΡΟΜΑ …
Κάθε δημότης Μεγαρέων θα χει βαρεθεί να ακούει από την έκαστοτε δημοτική αρχή ότι θα  λάβει μέτρα, για την αναβάθμιση της ζωής  των ρομά.
Μια τέτοια αναβάθμιση  συνεπάγεται τη διάνοιξη δρόμων στο Βλυχό, το σπάσιμο του «άβατου» ακόμα και για τους αστυνομικούς στην περιοχή, θα σήμαινε την έκδοση βιβλιαρίων υγείας, όπως επίσης την καθαριότητα και το φωτισμό της περιοχής.
Δυστυχώς  οι ρομά από τους πολιτικούς μας  αντιμετωπίζονται  σαν δεξαμενές ψήφων και ακόμα χειρότερα από τους συντοπίτες μας  σαν πολίτες δεύτερης κατηγορίας.
Το πρώτο που πρέπει να γίνει με τους ρομά  είναι η ένταξη τους στην κοινωνία των Μεγάρων  πρώτα από όλα μέσα από τη γνωριμία  μας μαζί τους.
Μοιραζόμαστε την ίδια πόλη και όμως η περιοχή τους αποτελεί ένα γκέτο ,αντί να ανοίξουμε δίαυλο επικοινωνίας με εκείνους τους ρομά που είναι νομοταγείς και διεκδικούν καλύτερες συνθήκες διαβίωσης για αυτούς και τις οικογένειές τους, τους έχουμε στο περιθώριο και τους υποτιμάμε.
Οι ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ πιστεύουμε ότι αν η δημοτική αρχή   πραγματικά θέλει να αναβαθμίσει τη ζωή τους και να τους εντάξει στην κοινωνία των Μεγάρων πρέπει να στηριχτεί στην εκπαίδευση.
Αν θέλεις να αλλάξεις μια κοινωνία πρέπει πρώτα απ’ όλα να στοχεύσεις  στον ανθρώπινο νου.
Γι’ αυτό και προτείνουμε τη δημιουργία βρεφονηπιακού σταθμού στο Βλυχό.
Αν τα μικρά παιδιά των ρομά εκπαιδευτούν σε έναν άλλο τρόπο σκέψης και ζωής από τη μικρή τους ηλικία τότε θα γαλουχηθούν και σε μια άλλη κουλτούρα, που δε θα επικροτεί  την παραβατικότητα και τις αποκλίνουσες συμπεριφορές αλλά θα τους αναβαθμίζει σαν άτομα.
Τα παιδιά των ρομά σήμερα έρχονται στο δημοτικό σχολείο  χωρίς προηγουμένως  να χουν πάει νηπιαγωγείο, με αποτέλεσμα να μην έχουν τις βασικές δεξιότητες για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις  του.
Αυτό έχει  ως αποτέλεσμα να μένουν πίσω ,να μην μπορούν να ενταχθούν και να απουσιάζουν για μεγάλα χρονικά διαστήματα από το σχολείο.
Λόγω έλλειψης παιδείας  οι γονείς  τους υποτιμούν το σχολείο και έρχονται σε αυτό μόνο και μόνο για να πάρουν το επίδομα που τους  παρέχει το κράτος.
Καταλήγει κανείς στο συμπέρασμα ότι όταν έρχονται στο δημοτικό -στην ηλικία των 6 αλλά και σε μεγαλύτερες ηλικίες - είναι πλέον πολύ δύσκολο να ενταχθούν.
Αυτό αποδεικνύει την ορθότητα της πρότασης  μας  ότι  η εκπαίδευση  τους  δηλαδή θα πρέπει να ξεκινάει από την βρεφική τους ηλικία.

Ανυπόστατες οι πληροφορίες περί κλεισίματος Α.Τ. στην Περιφέρεια Αττικής.


  Πληροφορίες  και δημοσιεύματα κάνουν λόγο για δήθεν κατάργηση Αστυνομικών Τμημάτων στην Περιφέρεια Αττικής. Θα θέλαμε να πληροφορήσουμε τους συμπολίτες μας πως αυτό το έγγραφο είναι προϊόν εσωτερικής διαβούλευσής της Αστυνομίας, είναι σε πρώτο βαθμό και δεν έχει καμία ισχύ. 

ΤΟ ΤΜΗΜΑΤΑ KICK BOXING ΣΤΟ JOYA KICK BOXING CHAMPIONSHIP



Το τμήμα Kick Boxing του Σ.Γ.Μεγάρων, έχοντας έντονη αγωνιστική δράση με πολλές διακρίσεις,  συνεχίζει τις δραστηριότητες του συμμετέχοντας αυτή την φορά στην 2η αγωνιστική Joya Kick
Boxing Championship 2015. Η διοργάνωση θα διεξαχθεί την Κυριακή 10 Μαΐου στο Νέο Κλειστό Γυμναστήριο Μεταμόρφωσης και συνδιοργανωτής θα είναι ο Δήμος Μεταμόρφωσης υπό την αιγίδα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίαs Kick Boxing. Αναμένονται πάρα πολλές συμμετοχές από πολλούς συλλόγους με εντυπωσιακούς αγώνες. Οι αθλητές του Σ.Γ.Μεγάρων έχουν περάσει με επιτυχία  μια δύσκολη και ολοκληρωμένη προετοιμασία που δίνει στους προπονητές τους Στρατούρη Χρήστο (5οdan) και Κούρσο Μελέτη (7o dan) την προσδοκία ότι και αυτή την φορά θα έρθουν αρκετές διακρίσεις στον σύλλογο. (Φωτογραφία : από πρόσφατες διακρίσεις των αθλητών του συλλόγου). 

Από την κοινοβουλευτική δραστηριότητα του Β.Οικονόμου

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Κλιμάκιο του Τομέα Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας της ΝΔ αποτελούμενο από τον Υπεύθυνο του Τομέα, Βουλευτή Επικρατείας Βασίλη Οικονόμου , τους Βουλευτές Πρεβέζης Στ. Γιαννάκη, Μαγνησίας Χρ. Μπουκώρο, Χαλκιδικής Γ.Βαγιωνά και τα στελέχη του τομέα Αδ. Γάκη και Αλεξ. Αρβανιτάκη επισκέφθηκε την Εθνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας στο πλαίσιο ενός κύκλου επαφών και ανταλλαγής απόψεων με τους Κοινωνικούς εταίρους. Η συζήτηση με τον Πρόεδρο της ΕΣΕΕ κ. Β.Κορκίδη και το Διοικητικό Συμβούλιο ήταν εποικοδομητική και συζητήθηκαν φλέγοντα θέματα όπως είναι ο κατώτατος μισθός, οι συλλογικές συμβάσεις, το άνοιγμα των μαγαζιών τις Κυριακές, τα προβλήματα των ανασφάλιστων εμπόρων στον ΟΑΕΕ και τον νέο κώδικα δεοντολογίας για την προστασία των καταναλωτών.

Προς τους καλοπροαίρετους…… και τους κακοπροαίρετους…..


Το τελευταίο διάστημα αρκετός κόσμος, άλλοι πιεσμένοι από την προπαγάνδα της κυβέρνησης και άλλοι κάνοντας οι ίδιοι προπαγάνδα για λογαριασμό της κυβέρνησης και όσων υποστηρίζει, ασκούν πίεση στο ΚΚΕ από την άποψη του αντί να βοηθάει την κυβέρνηση στη δύσκολη διαπραγμάτευση και να στηρίζει τα νομοσχέδια, κάνει αντιπολίτευση και μάλιστα έντονη, ενώ τελευταία η κυβέρνηση και τα τσιράκια της έβγαλαν στη φόρα και τον ΠΑΣΟΚικο αντικομουνισμό, τον οποίον κληρονόμησαν ως γνήσιοι συνεχιστές του, ότι δηλαδή το ΚΚΕ με την αντιπολίτευση στην κυβέρνηση καταλήγει να αβαντάρει τη ΝΔ. Μόνο που κάτι τους ξεφεύγει σε όλα αυτά.