Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

Ο Α.Σ. Μεγάρων ο "Όρσιππος" σε ορεινή πεζοπορία

Την Κυριακή 12 Οκτωβρίου  το τμήμα Χαπκίντο ενηλίκων του Α.Σ. Μεγάρων "Όρσιππος" μαζί με αντιπροσώπους του Α.Σ. Βριλησσίων "Το Πνεύμα Του Πολεμιστή" πραγματοποίησαν ορεινή πεζοπορία στην Βένιζα. Το τμήμα ξεκίνησε από τον Εξωραϊστικό Σύλλογο Βένιζας και έφτασε μέχρι θέση "Κορώνα". Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να βελτιώσουν την φυσική τους κατάσταση και παράλληλα να έρθουν σε επαφή με την φύση και να απολαύουν το μαγευτικό τοπίο. Μετά το πέρας της πεζοπορίας ακολούθησε γεύμα προς σύσφιξη των σχέσεων των συμμετεχόντων.

Καθαρίζουμε την Αγία Τριάδα

Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Τριάδας Μεγάρων

Α ν α κ ο ί ν ω σ η - Π ρ ό σ κ λ η σ η
Αυτή την Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014 διοργανώνουμε παράλληλη δράση καθαρισμού της Αγίας Τριάδας Μεγάρων από σκουπίδια και ταυτόχρονα αποψίλωση των ξερόχορτων που υπάρχουν σε διάφορα σημεία εντός και εκτός οικισμού.
Καλούμε όλους τους κατοίκους της περιοχής να συμμετάσχουν ενεργά στην εθελοντική αυτή προσπάθεια, στην οποία αρωγοί μας θα είναι ο Δήμος Μεγαρέων και η Εθελοντική Ομάδα Μεγάρων «Κούρος».
Ώρα έναρξης καθαρισμού: 10.00πμ
Σημείο συνάντησης: το ιστορικό «Τείχος της Αγίας Τριάδας»
Για το Δ/Σ,
         Ο Πρόεδρος
     Βόγκλης Αντώνης                      

    (τηλ. 6973359408)                       

Γιατί πολεμάτε την ιδέα, τις αρχές και τις αξίες του εθελοντισμού, κ. Μαρινάκη;

Κοινή διαπίστωση του συνόλου των δημοτών, των τοπικών ΜΜΕ και όσων ασχολούνται με τα κοινά, ήταν ότι η ταχύτατη αποκατάσταση της καθαριότητας - την οποία παρέδωσε σε τραγική κατάσταση ο κ. Μαρινάκης -  οφείλεται στις υπεράνθρωπες προσπάθειες όσων εργαζόμενων είχαν απομείνει και όσων επανήλθαν στον Τομέα της Καθαριότητας, σύσσωμης της νέας Δημοτικής Αρχής, αλλά και αρκετών εθελοντών συνδημοτών μας.

Εορτασμός 28ης Οκτωβρίου

Την Δευτέρα 27 Οκτωβρίου, ώρα 7 μ.μ.
 ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ
ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ1940
ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
·        Ομιλητής ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα, εξοχότατος κ. Κυριάκος Κενεβέζος 
           Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για την Εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, θα πραγματοποιηθεί από το Δήμο Μεγαρέων, πανηγυρική εορτή στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της Αγίας Παρασκευής Μεγάρων, την Δευτέρα 27 Οκτωβρίου στις 7 το βράδυ.
           Ομιλητής θα είναι ο εξοχότατος Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα κ. Κυριάκος Κενεβέζος.
           Την Εκδήλωση θα πλαισιώσει η Παιδική Χορωδία του Δήμου Μεγαρέων που θα ερμηνεύσει πατριωτικά τραγούδια.
           Εχει προσκληθεί ιδιαιτέρως για να τιμήσει με την παρουσία του την εκδήλωση και ο νέος Μητροπολίτης Μεγάρων & Σαλαμίνος κ. κ. Κωνσταντίνος.
          H Είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.


Γραμμένη” στα γονίδιά μας η αγάπη μας για τον καφέ

Σε γενετική προδιάθεση οφείλεται η προτίμησή μας στον καφέ σύμφωνα με διεθνή έρευνα με επικεφαλής την Μέριλιν Κορνέλις του Τμήματος Διατροφολογίας της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό βιολογικής ψυχιατρικής "Molecular Psychiatry".

1η Εκπαιδευτική πεζοπορία στα Γεράνεια


 Με απόλυτη επιτυχία κατά γενική ομολογία, διεξήχθη η 1η εκπαιδευτική πεζοπορία με θέμα ΄΄περιβαλλοντική διαδρομή στο δάσος των Γερανείων΄΄ που διοργανώθηκε από την ομάδα μας από κοινού με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) Ελευσίνας.
 Η πεζοπορία διεξήχθη στην περιοχή του Καβελλάρη Μεγάρων στους πρόποδες των Γερανείων, είχε μήκος 5 χιλιομέτρων μετά επιστροφής και ήταν μικρής δυσκολίας.
Το καλωσόρισμα έκανε ο υπεύθυνος του ΚΠΕ Ελευσίνος Κος Πάνος Μπεγέτης και στην συνέχεια ο Κος Σωτήρης Καρπούζας δασολόγος της Δ/νσης Δασών Δυτικής Αττικής μίλησε για «το δασικό οικοσύστημα των Γερανείων».

Επιστολή του Δημάρχου κ. Γρηγόρη Σταμούλη για το έργο της “αποχέτευσης των ακαθάρτων στην επέκταση του σχεδίου πόλεως”, στους Βουλευτές της Περιφέρειας Αττικής


Ο Δήμαρχος Μεγαρέων κ. Γρηγόρης Σταμούλης απέστειλε κατεπείγουσα επιστολή στους Βουλευτές της Περιφέρειας Αττικής, στον Υπουργό Υγείας κ. Βορίδη και στην Υφυπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κα. Χριστοφιλοπούλου, με την οποία ζητεί να παρέμβουν αρμοδίως προκειμένου να χορηγηθεί εγκαίρως η σχετική άδεια από την Αρχαιολογία και το έργο της αποχέτευσης των ακαθάρτων στην περιοχή της επέκτασης του Σχεδίου Πόλεως να συνεχιστεί απρόσκοπτα και να ολοκληρωθεί στις προθεσμίες που προβλέπονται από την σχετική  σύμβαση που έχει συνυπογραφεί από τον Δήμο και την ανάδοχο κατασκευαστική εταιρεία.
            Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

Μυρίζουμε και με το δέρμα!

Και το δέρμα μας συμμετέχει στη διαδικασία της όσφρησης, όπως αποκαλύπτει έρευνα του Πανεπιστημίου του Μπόχουμ, με επικεφαλής τον δρ. Χανς Χατ.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times που έφεραν στη δημοσιότητα τα συμπεράσματα της έρευνας το ανθρώπινο δέρμα είναι γεμάτο κυτταρικούς υποδοχείς (αισθητήρες) της όσφρησης, πράγμα που σημαίνει ότι δεν μυρίζουμε μόνο με την μύτη μας. Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι πάνω από 15 οσφρητικοί υποδοχείς της μύτης υπάρχουν επίσης σε κύτταρα του ανθρώπινου δέρματος.

Ο Β.Οικονόμου ρωτά για την τιμή των καυσίμων

Προς: Υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας

Θέμα: Γιατί δεν πέφτει η τιμή του πετρελαίου και της βενζίνης στην Ελλάδα;

Κύριε Υπουργέ,
Όπως θα γνωρίζετε η τιμή του πετρελαίου παγκοσμίως έχει «κατρακυλήσει» κάτω από 90 δολάρια/ ανά βαρέλι, που πρόκειται για τη χαμηλότερη τιμή από τον Ιούνιο του 2012! 

Επτά λόγοι για να εντάξετε τη βρώμη στη διατροφή σας

 Η βρώμη, αποτελεί θα λέγαμε ένα super-food το οποίο αν και είχε αποκλεισθεί για χρόνια από τις δυτικές διατροφικές συνήθειες, αρχίζει σιγά σιγά να γίνεται όλο και πιο δημοφιλές, αφού αποτελεί εξαιρετική πηγή θρεπτικών συστατικών και μπορεί να αποτελέσει ένα απόλυτα υγιεινό σνακ.
Συγκεκριμένα μελέτες έχουν δείξει ότι:

Η αναγκαιότητα της αριστερής αντικαπιταλιστικής πολιτικής και πώς να την υπηρετήσουμε

Παναγιώτης Μαυροειδής

Τι και πώς να διεκδικήσουμε λοιπόν σήμερα; Τι σημαίνει ‘’διέξοδος’’ ή ‘’αριστερή πολιτική’’, για τον κόσμο της εργασίας, τους ανέργους, τους νέους;
Δεν είναι κακό να κοιτάξουμε τους απέναντι. Όλες οι πολιτικές επιλογές κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων που στηρίζουν τη σημερινή κοινωνική αθλιότητα, έχουν ξεκάθαρη ταξική στόχευση: Να υποβιβάσουν τη θέση της εργαζόμενης πλειοψηφίας, να αιχμαλωτίσουν θεσμικά και οικονομικά την εργατική τάξη, να τη δέσουν χειροπόδαρα. Και να τη ληστέψουν, αλλά και να της στερήσουν τη δυνατότητα της αντίστασης και του συλλογικού αγώνα. Όσο για το δικαίωμα της ανατροπής αυτού του συστήματος, πρέπει να βγει στην ιδεολογική και πολιτική παρανομία.

Πρωτοφανής επίθεση Τζήμερου στη δημοσιογράφο Κατερίνα Ακριβοπούλου

Οι δημοσιοκάφροι που κατέστρεψαν την Ελλάδα, η απροκάλυπτη προπαγάνδα υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ και τα...μανικετόκουμπα του Μάκη Βορίδη.

Οργισμένη επίθεση του προέδρου της Δημιουργίας Ξανά Θάνου Τζήμερου προκάλεσε ανάρτηση της γνωστής δημοσιογράφου Κατερίνας Ακριβοπούλου που εμφανίζει τον υπουργό Υγείας Μάκη Βορίδη να φοράει μανικετόκουμπα με το έμβλημα της χούντας.