Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

1η Εκπαιδευτική πεζοπορία στα Γεράνεια


 Με απόλυτη επιτυχία κατά γενική ομολογία, διεξήχθη η 1η εκπαιδευτική πεζοπορία με θέμα ΄΄περιβαλλοντική διαδρομή στο δάσος των Γερανείων΄΄ που διοργανώθηκε από την ομάδα μας από κοινού με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) Ελευσίνας.
 Η πεζοπορία διεξήχθη στην περιοχή του Καβελλάρη Μεγάρων στους πρόποδες των Γερανείων, είχε μήκος 5 χιλιομέτρων μετά επιστροφής και ήταν μικρής δυσκολίας.
Το καλωσόρισμα έκανε ο υπεύθυνος του ΚΠΕ Ελευσίνος Κος Πάνος Μπεγέτης και στην συνέχεια ο Κος Σωτήρης Καρπούζας δασολόγος της Δ/νσης Δασών Δυτικής Αττικής μίλησε για «το δασικό οικοσύστημα των Γερανείων».


 Η πεζοπορία ξεκίνησε στις 10.30 το πρωί και ολοκληρώθηκε στις 13.20 μμ.
 Κατά τη διάρκεια της πορείας, πραγματοποιήθηκαν οι εξής ενημερώσεις: α) ΄΄Η ρητινοκαλλιέργεια στα δάση της Δυτ. Αττικής- πως γίνεται η ρητίνευση΄΄, από τον Κο Ιερόθεο Μωραΐτη  Ρητινοκαλλιεργητή,  β) ΄΄Προσανατολισμός μέσα στο δάσος΄΄ από τον Κο Μελέτη Ρήγα, Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της Ε.Ο. Κούρος  γ)΄΄Γνωριμία με τα φυτά της περιοχής΄΄ από την Κα Βάσω Κόντου, Αν. Υπεύθυνη ΚΠΕ Ελευσίνας, δ) «Ο Εθελοντισμός και ο ρόλος του ενεργού πολίτη» από τον Κο Κατερινίτσα Δημήτριο πρόεδρο της Εθελοντικής Ομάδας Μεγάρων Κούρος.



 Στο τέλος συμπληρώθηκε από τους συμμετέχοντες ερωτηματολόγιο αξιολόγησης της εκπαίδευσης, ενώ και οι 84 συμμετέχοντες θα παραλάβουν βεβαίωση συμμετοχής.
 Παρευρέθηκαν οι: Κα Φράγκου Σωτηρία Δασάρχης Μεγάρων, Κα Τσουρουφλή Δέσποινα πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Μεγάρων, Κα Παπαπανούση Χριστίνα Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας της Β/μιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής, μέλη του συλλόγου επιστημόνων Μεγάρων, εκπαιδευτικοί από Μέγαρα και Νέα Πέραμο. 
 Να ευχαριστήσουμε τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. του εξωραϊστικού συλλόγου Καβελλάρη Μεγάρων για την παραχώρηση της αίθουσας των γραφείων τους, το ΚΠΕ Ελευσίνος για την άψογη συνεργασία του στην διοργάνωση και διεξαγωγή της Εκπαιδευτικής πεζοπορίας – Ημερίδας, τους εισηγητές και όλους τους συμμετέχοντες.
 Με την πεζοπορία αυτή, εγκαινιάσαμε μια σειρά δράσεων περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και πεζοποριών, που σίγουρα θα έχει ανταπόκριση από το ευρύ κοινό.     

 Ραντεβού στην επόμενη πεζοπορία, σύντομα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.