Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

Γιατί πολεμάτε την ιδέα, τις αρχές και τις αξίες του εθελοντισμού, κ. Μαρινάκη;

Κοινή διαπίστωση του συνόλου των δημοτών, των τοπικών ΜΜΕ και όσων ασχολούνται με τα κοινά, ήταν ότι η ταχύτατη αποκατάσταση της καθαριότητας - την οποία παρέδωσε σε τραγική κατάσταση ο κ. Μαρινάκης -  οφείλεται στις υπεράνθρωπες προσπάθειες όσων εργαζόμενων είχαν απομείνει και όσων επανήλθαν στον Τομέα της Καθαριότητας, σύσσωμης της νέας Δημοτικής Αρχής, αλλά και αρκετών εθελοντών συνδημοτών μας.


Οι συνδημότες μας αυτοί προσέφεραν αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους, τα μηχανήματα και τα οχήματά τους, κάνοντας πράξη τον θεσμό του εθελοντισμού, συμβάλλοντας δηλαδή ανιδιοτελώς στην αντιμετώπιση του τεράστιου κινδύνου, που εγκυμονούσαν οι ατελείωτοι σωροί σκουπιδιών, για την υγεία και την ζωή όλων μας.
Και ενώ σύμπασα η κοινωνία μας και άπαντες οι φορείς επικρότησαν την προσφορά των εθελοντών και τους ευχαρίστησαν θερμά, κάποιοι δημοτικοί άρχοντες, προεξάρχοντος του κ. Μαρινάκη, έκαναν δηλώσεις και εξέδωσαν ανακοινώσεις με τις οποίες κατηγορούν την Δημοτική Αρχή, ταυτίζοντας σκόπιμα τον εθελοντισμό με την λεγόμενη "μαύρη εργασία".
Δυστυχώς, είναι προφανές ότι ο κ. Μαρινάκης, προσπαθεί για πολλοστή φορά να αποδώσει στη νέα Δημοτική Αρχή τις δικές του παλιές συνήθειες και πρακτικές. Διότι επί της δικής του δημαρχίας έγιναν καταγγελίες στην Επιθεώρηση Εργασίας και κατατέθηκαν αγωγές κατά του Δήμου, από εργαζόμενους που εργάζονταν παράνομα (χωρίς πρόσληψη και χωρίς ασφάλιση).
Είναι επίσης προφανές πως ο κ. Μαρινάκης αδυνατεί να εννοήσει ότι, ο εθελοντισμός ξεκινά από το όραμα που εμπνέει ένας ηγέτης και οι πράξεις αυτού.
Διότι όταν ένας Δήμαρχος χρησιμοποιεί παράνομες μεθόδους όπως η "μαύρη εργασία", λογικό είναι οι πολίτες, ιδιαίτερα αν είναι άνεργοι, να απαιτούν οικονομικά κίνητρα, έστω και "μαύρα", για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους ή την χρήση των περιουσιακών τους στοιχείων για τις ανάγκες του Δήμου.
Αντίθετα, όταν ένας Δήμαρχος εμπνέει τους πολίτες με το φιλότιμο και το ήθος του και αποδεικνύει στην πράξη ότι, είναι κάθετα αντίθετος στην έννοια της "μαύρης εργασίας", τότε οι πολίτες, ακόμη και οι άνεργοι, ευαισθητοποιούνται και προσφέρουν εθελοντικά όχι μόνον υπηρεσίες και οχήματα, αλλά ακόμη και την ίδια την ψυχή τους, για τον τόπο και την κοινωνία.
Συνεπώς ο κ. Μαρινάκης θα πρέπει επιτέλους να πάψει να πολεμά την ιδέα, τις αρχές και τις αξίες του εθελοντισμού. Διότι στο τέλος - τέλος, με τα κοινά ασχολούνται όχι μόνον οι επαγγελματίες πολιτικοί, αλλά και πολίτες με ευαισθησίες και ανιδιοτελή αγάπη για τον τόπο τους.
Ας τους δείξει λοιπόν τον οφειλόμενο σεβασμό και ας τους εκφράσει τις ευχαριστίες του για το καλό που κάνουν στον τόπο, αντί να τους διαβάλλει και να τους απειλεί με τον εισαγγελέα και την επιθεώρηση εργασίας.

Εκ του Γραφείου Τύπου της ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.