Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Έφτασε η ώρα του debate των υποψηφίων

Το debate θα πραγματοποιηθεί στις 19.30 στην αίθουσα
του Δημοτικού Συμβουλίου.
Οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να το παρακολουθήσουν ζωντανά μέσω γιγαντοοθόνης
Που θα στηθεί μπροστά από το Δημαρχείο (εφόσον οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν).
Επίσης, όσοι επιθυμούν μπορούν να το παρακολουθήσουν ολόκληρο, τη Παρασκευή το βράδυ στις 22.00 μέσα από τη συχνότητα του περιφερειακού Τηλεοπτικού σταθμού Attica.



ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

 
1. Η ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΠΕΡΑΜΟΥ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ
ΜΕ ΦΟΡΕΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΟ ΔΗΜΟ ΜΕΓΑΡΕΩΝ.
Όπως είχαμε ενημερώσει με το δελτίο τύπου της 14/9/10 στη συνεδρίαση του Δ/κου Σ/λιου της 8/9/2010 εγκρίθηκε ομόφωνα σε κατ’ επείγον θέμα η ανάληψη εκτέλεσης του έργου  ¨Δίκτυο Ακαθάρτων Δήμου Νέας Περάμου¨ από τον Δήμο Μεγαρέων, το οποίο έχει προ-εγκριθεί από το ΕΣΠΑ. Φορέας υλοποίησης του έργου είναι η Νομαρχία Δυτ. Αττικής, αλλά λόγω του σχεδίου Καλλικράτης που προβλέπει την κατάργηση των Νομαρχιών και προκειμένου να μην υπάρξει καθυστέρηση, ο Δήμος Μεγαρέων θα κατέθετε τεχνικό δελτίο του έργου πριν τεθούν σε εφαρμογή οι αυτό-διοικητικές μεταβολές. Αυτό σημαίνει ότι το σημαντικό αυτό έργο για το περιβάλλον της περιοχής μας θα μπορεί να εκτελεστεί σύντομα και να αποφευχθεί η μεταφορά του στη νέα Περιφέρεια Αττικής που θα επέφερε καθυστέρηση τουλάχιστον τριών ετών. Ο Δήμος Μεγαρέων έχει την απαραίτητη πιστοποίηση για την εκτέλεση τεχνικών έργων με ευρωπαϊκή χρηματοδότηση, όπως έχουμε επισημάνει.
Με το με αρ. πρωτ. 9060/01.10.10 έγγραφο ο Δήμος Μεγαρέων υπέβαλε τα τελικά στοιχεία φακέλου, προκειμένου ένα εξίσου μεγάλο έργο που αφορά την αποχέτευση της Νέας Περάμου να χρηματοδοτηθεί και αυτό με Ευρωπαϊκούς πόρους. Αναμένεται σύντομα η θετική γνωμάτευση της αρμόδιας επιτροπής, προκειμένου να ξεκινήσουν το συντομότερο οι διαδικασίες για τη δημοπράτηση του έργου.

  1. ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ  ΜΕΓΑΡΑ – οδοιπορικό στην πολιτιστική κληρονομιά και στον φυσικό πλούτο της πόλης.
    Ντοκουμέντο υψίστης σημασίας για την προβολή της πόλης και έργο παιδείας για τη νέα γενιά.

Η παρουσίαση του ντοκιμαντέρ έγινε στο Στρατουδάκειο Πολιτιστικό Κέντρο την περασμένη Κυριακή 10 Οκτωβρίου, παρουσία του Δημάρχου κ. Στρατιώτη, του Βουλευτή κ. Α. Σταύρου, του π. Βουλευτή κ. Η. Παπαηλία,  του Δημάρχου της Νέας Περάμου κ. Φωτίου, του Προέδρου του Δ/κου Σ/λιου κ. Οικονομόπουλου, των Αντιδημάρχων κκ. Κ. Παπαγιάννη, Γ. Μπερδελή και Β. Χατζόπουλου, του Προέδρου του ΜΟΜ κ. Κ. Μαργέτη, του Προέδρου του ΚΑΠΗ κ. Ε. Χαλόφτη, του Προέδρου του ΔΟΑΑΜ κ. Θ. Μήτσου, του Προέδρου της Δημ. Βιβλιοθήκης κ. Π. Μαργέτη, του Προέδρου της ΔΕΥΑΜ κ. Σ. Μιχαλάκη, του Αντινομάρχη κ. Ι. Πομώνη, του δημοτικού συμβούλου Β. Κουβά και πλήθους συμπολιτών.

Ο υπεύθυνος του Γραφείου ΔΣ του Δήμου κ. Α. Παπαμιχάλης, που είχε και την επιμέλεια της παραγωγής, μίλησε για μια μεγάλη προσπάθεια, για ένα ταξίδι ¨που άξιζε τον κόπο¨, γιατί η δόξα της ιστορικής μας πόλης που βγήκε μέσα από το έργο μας γεμίζει με αισθήματα θαυμασμού και υπερηφάνειας. Ανέφερε ότι το ντοκιμαντέρ καταγράφει με σεβασμό και πολύ αγάπη την πολιτιστική ταυτότητα της ιστορικής μας πόλης (μνημεία, μουσεία, εξωκλήσια, μοναστήρια, έθιμα, παραδόσεις), τον φυσικό πλούτο (ορεινοί όγκοι, αξιοθέατα, παραλίες, αγροτουριστικές δραστηριότητες) και την μοναδική φυσιογνωμία του λαού μας. Οι αναφορές στις αρχαιότητες έχουν την έγκριση της αρμόδιας αρχής (Γ’ Εφορεία ΠΚΑ - ΥΠ.ΠΟ.Τ.), ενώ όλες οι ιστορικές και κοινωνικές αναφορές βασίζονται σε γραπτές πηγές. Εξέφρασε την άποψη ότι θα δώσει αφορμή, αφενός να δημιουργηθεί μια κίνηση από πολίτες, επιστήμονες, εμπόρους και φορείς, να συμπληρωθεί η ιστορική έρευνα για τα Μέγαρα και να αποκαλυφθεί εκείνο που λείπει ως συμβολή της πόλης μας στον Ελλαδικό και κατ’ επέκταση στον παγκόσμιο πολιτισμό. Αφετέρου, αποτελεί ένα αξιόλογο ντοκουμέντο για αξιοποίηση άμεσης και απώτερης προβολής της πόλης, βεβαίως μετά από ένα συγκεκριμένο σχέδιο τουριστικής ανάπτυξης, το οποίο είναι και η μεγάλη πρόκληση για επιχειρηματική δράση της κοινότητας, με το Δήμο να εγγυάται και να ενισχύει την ήπια τουριστική αξιοποίηση. Εξήγησε ότι ο στόχος που τέθηκε στο Δήμο ήταν να εκδώσουμε ένα σοβαρό και αξιόπιστο οπτικο-ακουστικό μέσο για να προσελκύσουμε το ενδιαφέρον επισκεπτών, αλλά και να δούμε εμείς οι ίδιοι τι έχουν να δείξουν τα Μέγαρα, ποια είναι η συλλογική συνείδηση και οι συμβολισμοί που χτίζονται μέσα στους αιώνες σε τούτη την πόλη. Και βέβαια έχουμε πάρα πολλά που αξίζει να ανακαλύψει κανείς. Από αυτή την άποψη το ντοκιμαντέρ αυτό αποτελεί και έργο παιδείας για την νέα γενιά.  Επισήμανε επίσης ότι το έργο σαφώς αποτελεί και μια πολιτική πράξη, διότι ήταν επιλογή μιας πολιτικής διοίκησης του Δήμου και του Δημάρχου κ. Στρατιώτη. Είναι μια παραγωγή του Δήμου Μεγαρέων και αποτελεί σημαντική παρακαταθήκη για το σήμερα και το αύριο της πόλης. Ευχαρίστησε θερμά τους καλλιτέχνες Κ. Κάρκα (σκηνοθέτη του έργου) και Σ. Ι. Μπερδελή (έγραψε τη μουσική) για την εξαιρετική δουλειά τους, τον φωτογράφο κ. Ν. Φραγκούλη και την αφηγήτρια κα. Μαρία Πλαταρά- Τσιλιμίγκρα για την μεγάλη τους συμβολή στην παραγωγή, τον Ακαδημαϊκό Θ. Τάσιο για την παραχώρηση της συνέντευξης, όλους τους συμπολίτες που με κάθε τρόπο βοήθησαν γι’ αυτό, τον Δήμαρχο κ. Στρατιώτη και όλο το Δ/κο Σ/λιο για την υποστήριξη της προσπάθειας.


 
Μετά την παρουσίαση του ντοκιμαντέρ ο Δήμαρχος φανερά ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα εξέφρασε την πεποίθηση ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο όλος ο Μεγαρικός λαός νοιώθουμε πλέον πιο σίγουροι και υπερήφανοι για αυτό που είμαστε και μας χαρακτηρίζει ως λαό και κοινωνία μέσα στο χρόνο.  

3. ΕΠΙΤΥΧΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΩΝ ΕΡΓΩΝ ΑΠΌ ΔΕΥΑΜ.

Με το με αρ. πρωτ.: 1055/23.09.10 έγγραφο της Δ.Ε.Υ.Α.Μ. το οποίο συνυπογράφετε από τον Δήμαρχο Μεγαρέων και τον υπεύθυνο εκκαθαριστή, ολοκληρώθηκαν επιτυχώς, δηλαδή ουσιαστικά και τυπικά (πλέον) όλα τα συγχρηματοδοτούμενα έργα. Την επιτυχία αυτή καταμαρτυρούν και τα θετικά πορίσματα όλων των ελέγχων που έχουν γίνει μέχρι σήμερα.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕΓΑΡΕΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ : ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΟΝΟ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΡΟΪΔΙΑ

                                               
          Στις δημοτικές εκλογές ο λαός επιλέγει τους ανθρώπους, που θα διοικήσουν το Δήμο για τα επόμενα 4 χρόνια (5 με τον νέο νόμο). Απ' αυτούς περιμένει, να νοικοκυρέψουν το Δήμο,να κάνουν έργα υποδομής,να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής του πολίτη, να προστατεύσουν το περιβάλλον και κυρίως να του μιλάνε,να τον υπολογίζουν,να είναι φιλικοί και εξυπηρετικοί. Ολα αυτά πρέπει να τα κάνουν και τα 4 χρόνια και όχι μόνο την προεκλογική περίοδο.
Επίσης η κάθε δημοτική αρχή πρέπει να κινείται με τα χρήματα, που διαθέτει και όχι να δημιουργεί χρέη. Διότι αυτό σημαίνει, πως  ''κλέβει'' χρήματα από τις επόμενες διοικήσεις, δηλαδή από τις επόμενες γενιές  και όλοι πλέον έχουν διαπιστώσει τα αποτελέσματα τέτοιων ενεργειών. Οι κυβερνήσεις, που δημιουργούσαν χρέη, οδήγησαν τη χώρα στην καταστροφή.
Ποιός μπορεί να ισχυριστεί, πως είδε και σε πόση έκταση τα παραπάνω από τη σημερινή δημοτική αρχή;
Όλη την περίοδο η δημοτική αρχή επέδειξε αλαζονικό τρόπο συμπεριφοράς προς τους πολίτες, αδιαφόρησε, αδράνησε, “τεμπέλιασε” και την προεκλογική περίοδο προσπάθησε, να δείξει κάποια κινητικότητα, μήπως και κοροϊδέψει τον κόσμο και του αρπάξει την ψήφο.
Υπάρχει δε βάσιμος φόβος, πως θα αφήσει τεράστια χρέη, που θα υποθηκεύσουν την πορεία της επόμενης διοίκησης, αλλά και το μέλλον του τόπου. Ίσως γι' αυτό και δεν απάντησε στα απλά ερωτήματα του παρακάτω εγγράφου, που επιδόθηκε από τις 23 Αυγούστου!!
 

          Είναι δε η διοίκηση του Δήμου υποχρεωμένη, να απαντά στα ερωτήματα  των Δημοτικών Συμβούλων. Δυστυχώς όμως η αλαζονεία και η αυθαιρεσία την κάνει να μην υπολογίζει ούτε νόμους, ούτε την αντιπολίτευση, αλλά ούτε και τους πολίτες, οι οποίοι απαιτούν ενημέρωση.
Φαίνεται λοιπόν, πως τα όποια έργα κάνει η σημερινή διοίκηση , κυρίως έργα βιτρίνας (μάρμαρα κ.λ.π), θα κληθούν να αποπληρώσουν οι επόμενες διοικήσεις.
Τα ίδια βέβαια έκανε και στην προηγούμενη θητεία της, όταν είχε αφήσει πολλά χρέη στον κ. Σύρκο, που για χρόνια αγωνιζόταν να τα αποπληρώσει, ο οποίος όμως  όχι μόνο δεν τους παρέδωσε χρέη, αλλά είχε εξασφαλίσει και τη χρηματοδότηση αρκετών έργων.
Είναι  γνωστό, πως τα έργα, που γίνονται βιαστικά την προεκλογική περίοδο είναι πρόχειρα, τσαπατσούλικα και χρυσοπληρωμένα.
Τα βλέπει αυτά ο πολίτης κάθε μέρα. Στρώνουν το δρόμο με άσφαλτο και σε λίγο καιρό έχει γεμίσει λακούβες. Και τι να πεί κανεΊς για τα καπάκια των φρεατίων, σκέτες παγίδες. Οδηγείς και πρέπει συνεχώς να κάνεις ελιγμούς.
Οι ειδικοί λένε, πως δεν πρέπει να πέφτει άσφαλτος, όταν βρέχει. Οπότε υπάρχει αμφιβολία, εάν οι δρόμοι αντέξουν όλο τον χειμώνα.

Οι δρόμοι  καταστράφηκαν μεν από το έργο της αποχέτευσης και έπρεπε να φτιαχτούν, αλλά ήταν υποχρεωμένος από τη σύμβαση ο εργολάβος, να τους αποκαταστήσει.
Ποιός ξέρει τώρα, πως και γιατί δεν υποχρεώθηκε ο εργολάβος από τη σημερινή διοίκηση, να τους αποκαταστήσει και τα “σπασμένα” πληρώνουν οι φορολογούμενοι πολίτες.
Και προσπαθούν, να παρουσιάσουν την ασφαλτόστρωση ως έργο, όταν και το τελευταίο χωριό έχει πολύ καλύτερους δρόμους. Θέλουν δηλαδή, να μας γυρίσουν 20-30 χρόνια πίσω.
Είναι σίγουρο, πως η σημερινή διοίκηση θα φύγει αφήνοντας πίσω της πολλά χρέη κυρίως σε προμηθευτές, εργολάβους κ.λ.π και πρέπει να βρεθεί τρόπος, για να μη χάσουν αυτοί οι άνθρωποι τα λεφτά τους, αρκεί βεβαίως να μην έχουν συνεργήσει στο προεκλογικό παιχνίδι.
ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ, ΣΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ Ο ΔΗΜΟΣ ΟΦΕΙΛΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ, ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΟΥΝ ΜΑΖΙ ΜΑΣ, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥΜΕ  ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΤΡΟΠΟΥΣ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΟΥΣ.

                                                         Γρηγόρης Σταμούλης
                                                         Υποψήφιος Δήμαρχος


Εκδήλωση για την απελευθέρωση των Μεγάρων


Ο Σύλογος Στρατιωτικών Ε.Δ. Μεγάρων σας προσκαλεί την Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010 και ώρα 19:30,
στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Θέογνις, σε εκδήλωση για την επέτειο απελευθέρωσης
της πόλης των Μεγάρων από τις Γερμανικές δυνάμεις κατοχής.


Με υπόληψη
για την οργανωτική επιτροπή
Αντιπλοίαρχος ε.α.
Γεώργιος Σακελλαρίου

Αμφιάρειο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο


Αμφιάρειο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο – Διεθνές Κέντρο της Ιατρικής και του Ιατρικού Κόσμου

Στην αρχαιότητα η περιοχή του νέου Δήμου Ωρωπού αποτελούσε ένα από τα σημαντικότερα θεραπευτικά κέντρα του τότε κόσμου. Πολίτες από όλο τον γνωστό αρχαίο κόσμο συνέρρεαν στα φημισμένα θεραπευτήρια του Αμφιάραου, του «δεύτερου Ασκληπειού» και η φήμη του απλωνόταν μέχρι την Λυδία.
Στην πορεία του χρόνου το σημαντικό αυτό θεραπευτήριο εγκαταλείφτηκε και η ιστορία του είναι πλέον γνωστή σε λίγους.
Η «Δημοτική Συνεννόηση για τον Ωρωπό» θεωρεί ότι η ανάπτυξή μας ως κοινωνία και ως οικονομία πρέπει να στηριχθεί σε μεγάλο βαθμό στην ιστορική μας παράδοση, στα αρχαιολογικά μνημεία, στον πολιτισμό μας. Για τους λόγους αυτούς θέλουμε να δημιουργήσουμε στον Ωρωπό ένα Σύγχρονο Διεθνές Κέντρο, ένα κέντρο που θα συνεχίζει την αρχαία παράδοση και θα φιλοξενεί διεθνή συνέδρια του ιατρικού κόσμου, ένα κέντρο που θα μπορεί να εξελιχθεί στο Διεθνές Κέντρο της Ιατρικής και του Ιατρικού Κόσμου, σημείο αναφοράς για την περιοχή μας, την χώρα μας και τον κόσμο.
Πρόκειται για μια μεγάλη αναπτυξιακή επένδυση η οποία μπορεί να προσελκύσει σημαντικό τμήμα του παγκόσμιου συνεδριακού τουρισμού, φέρνοντας νέο πλούτο στην κοινωνία μας αλλά και στη χώρα μας αναδεικνύοντας τον Δήμο του Ωρωπού και τοποθετώντας τον στην θέση που του αξίζει.
Η επένδυση αυτή δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί από ίδιους πόρους διότι αυτό θα σήμαινε την τεράστια οικονομική επιβάρυνση των δημοτών. Για τους λόγους αυτούς θα εκμεταλλευτούμε την δυνατότητα σύμπραξης του Δήμου με τον ιδιωτικό τομέα ώστε να δημιουργήσουμε τις πλέον σύγχρονες εγκαταστάσεις Συνεδριακού Κέντρου, ικανές να φιλοξενούν παγκόσμια συνέδρια καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου. Η εξέλιξη αυτή μπορεί να δημιουργήσει εκατοντάδες νέες θέσεις εργασίας και είναι ικανή να προσελκύσει και άλλες μεγάλες επενδύσεις στην περιοχή μας δίνοντας λύση στα οικονομικά αδιέξοδα που δημιουργούνται. 
Στις σημερινές οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες ο Δήμος του Ωρωπού οφείλει να ανταποκριθεί στις ανάγκες των κατοίκων και να δρομολογήσει λύσεις που θα απαντούν στα κελεύσματα της εποχής ενισχύοντας την οικονομική δραστηριότητα και προωθώντας αναπτυξιακές προτάσεις.
Το πρόγραμμά μας ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας μας και παρουσιάζει ένα σύγχρονο αναπτυξιακό σχέδιο που θα καταστήσει τον νέο Δήμου του Ωρωπού ως έναν πρότυπο Δήμο της νέας εποχής, πραγματοποιώντας έργα ουσίας χωρίς να υιοθετεί παράλογες και υπέρογκες εισπρακτικές πολιτικές, αλλά εκμεταλλευόμενος τις δυνατότητες του ιδιωτικού κεφαλαίου το οποίο αναζητά χαμηλού ρίσκου επενδυτικές διεξόδους.  Είμαστε βέβαιοι ότι με όπλο την κοινωνική συνοχή, την κοινωνική δικαιοσύνη και την Συνεννόηση, μπορούμε να πάμε όλοι μπροστά και να εργαστούμε δημιουργικά όλοι μαζί για τα κοινά μας συμφέροντα.    



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΕΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΩΝ ΕΝΣΤΟΛΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ


To EEK θεωρεί πως η απόφαση του μικτού Oρκωτού Δικαστηρίου Άμφισσας για ισόβια κάθειρξη στο δολοφόνο Kορκονέα και 10ετή φυλάκιση στον συνεργό του Σαραλιώτη, είναι η ελάχιστη ποινή που θα μπορούσε να επιβληθεί στο στυγνό δολοφόνο του 15χρονου μαθητή Aλέξανδρου Γρηγορόπουλου και στο συνεργό του.

Eίναι πρώτη φορά που αστυνομικοί καταδικάζονται για δολοφονική επίθεση εναντίον πολίτη. Συνήθως ή μένουν εντελώς ασύλληπτοι και απολαμβάνουν ασυλίας, ή στα δικαστήρια «πέφτουν στα μαλακά». Στην προκειμένη περίπτωση όχι μόνο επιβλήθηκε η ποινή των ισόβιων δεσμών, αλλά και με την απόφαση του δικαστηρίου, κατά πλειοψηφία η κατηγορία αναβαθμίστηκε από «ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο» σε «ανθρωποκτονία από πρόθεση με άμεσο δόλο».

Στη λήψη μιας τέτοιας απόφασης συντέλεσε η στάση της οικογένειας και ιδιαίτερα της μητέρας του Αλέξανδρου, κυρίας Τζίνας Τσαλικιάν, που αποκάλυψε και αντιτάχθηκε σε όλες τις μεθοδεύσεις πριν και κατά τη διάρκεια της δίκης. Καθοριστικός ήταν επίσης ο ρόλος της πολιτικής αγωγής που κουρέλιασε όλους τους εξοργιστικούς ισχυρισμούς του Κούγια και έφερε στο φως στοιχεία που δεν άφησαν κανένα περιθώριο «μαλακής μεταχείρισης» των ένστολων δολοφόνων του Αλέξανδρου.

Όμως, πάνω από τη δικαστική απόφαση, όπως και πάνω από όλη την Eλλάδα, βρίσκεται η Eξέγερση του Δεκέμβρη – η εξέγερση που πυροδοτήθηκε από την εν ψυχρώ δολοφονία του Aλέξανδρου Γρηγορόπουλου και έκανε όλο τον κόσμο να στρέψει τα βλέμματα στην Eλλάδα και τον πρόεδρο του ΔNT Στρός Kαν να μιλάει για την πρώτη εξέγερση μετά το κραχ στην παγκόσμια οικονομία. Φαίνεται πως για να αποδοθεί μια κάποια δικαιοσύνη, για να τιμωρηθούν οι συνήθως ασύδοτοι και ατιμώρητοι δολοφόνοι και βασανιστές της αστυνομιας, πρέπει να έχει μεσολαβήσει μια μεγάλη εξέγερση.

Eίναι βέβαιο, ότι τώρα, όλοι οι μηχανισμοί του κράτους και των παραφυάδων του θα κινηθούν για να οργανώσουν τη νέα δίκη στο εφετείο. Aφού «ικανοποιήθηκε» το λαϊκό αίσθημα με την πρωτόδικη απόφαση, θα προσπαθήσουν να ρίξουν «στα μαλακά» το δολοφόνο αστυνομικό και το συνεργό του.

Συνεπώς δεν υπάρχουν περιθώρια επανάπαυσης. Το σύνθημα του Δεκέμβρη ΕΛΑΣ-ΚΟΡΚΟΝΕΑΣ-ΣΑΡΑΛΙΩΤΗΣ, ΒΑΨΑΝΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ- Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΠΕΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΛΕΞΗ, δεν έχει χάσει την επικαιρότητά του.

Πάνω απ’ όλα, υπάρχουν ανέπαφοι όλοι οι μηχανισμοί του κράτους, που τρομοκρατούν, καταπιέζουν, βασανίζουν και συχνά δολοφονούν, νεολαίους, μετανάστες, άνεργους. H αποκρουστική κρεατομηχανή του κράτους αλέθει στα αστυνομικά τμήματα και στις φυλακές ανθρώπινα κορμιά. O καθένας, που δεν ταιριάζει στο κυρίαρχο μοντέλο, είναι εν δυνάμει θύμα της αστυνομικής αυθαιρεσίας και βίας, που όσο η οικονομική κρίση και χρεοκοπία του ελληνικού καπιταλισμού βαθαίνει τόσο γίνονται πιο αποκρουστικές. Tην ίδια στιγμή νέα σώματα καταστολής ιδρύονται (η λεγόμενη Oμάδα ΔEΛTA ιδρύθηκε αμέσως μετά τη Δεκεμβριανή εξέγερση), ενώ το νομικό οπλοστάσιο διανθίζεται με νόμους που μετατρέπουν απλές πλημελημματικές παραβάσεις του KOK ή τη συνδικαλιστική δράση σε κακουργηματικές πράξεις.

Kαλούμε το εργατικό κίνημα και τη νεολαία να είναι σε επιφυλακή για τη δικαστική συνέχεια της υπόθεσης. Παράλληλα να εμποδίσουμε τους κρατούντες να χρησιμοποιήσουν την καταδίκη των δολοφόνων ως άλλοθι για τη σκλήρυνση της στάσης τους στις υπόλοιπες υποθέσεις που σχετίζονται με την εξέγερση του Δεκέμβρη. Μπροστά μας έχουμε αμέτρητες πολιτικές διώξεις αγωνιστών που βρέθηκαν στο στόχαστρο της δολοφονικής αστυνομικής δράσης το Δεκέμβρη του 2009. Aκόμη και μαθητές στη Λάρισα παραπέμπονται να δικαστούν ως τρομοκράτες για τη συμμετοχή τους στην εξέγερση του 2008.

Aς κάνουμε πραγματικότητα τον τρόμο που σκόρπισε η εξέγερση του Δεκέμβρη. Δικαιοσύνη για όλα τα θύματα της αστυνομικής βίας. Eπαναστατική πάλη για την ανατροπή του κατ’ επίφαση δημοκρατικού κράτους του κεφαλαίου και της Κυβέρνησής των ανδρεικέλων της τρόικας, για να μην πληρώνουμε την κρίση του συστήματός τους με τις ζωές μας.

12 Οκτώβρη 2010

Άρχισε ο βρώμικος πόλεμος

Στο τοπικό blog Megara-press αναρτήθηκε το παρακάτω κατάπτυστο δημοσίευμα την ευθύνη του οποίου έχει ο διαχειριστής του blog.

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΡΙΣΕΩΣ...

Θα εμπιστευόσασταν έναν υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο που έχει πάθος με τον τζόγο και ξημεροβραδιάζεται πάνω από την πράσινη τσόχα;
Τέτοιοι άνθρωποι πρέπει να πάνε σπίτια τους για να πάει ο τόπος μπροστά... Δεν πρέπει να τούς εμπιστευθούμε γιατί θα καταστραφούμε!

ΣΧΟΛΙΟ
 
Είναι απαράδεκτο να τίθενται ως κριτήρια προσωπικά δεδομένα των υποψηφίων. Μήπως όμως ο διαχειριστής ξέχασε να συμπληρώσει το ερώτημα- δίλλημα όπως παρακάτω:
 - Θα εμπιστευόσασταν έναν υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο που έχει εξαπατήσει πολλούς πολίτες που τον εμπιστεύθηκαν;
-  Θα εμπιστευόσασταν έναν υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο που είναι παραμυθάς και μοιράζει ελπίδες στους πολίτες;
-  Θα εμπιστευόσασταν έναν υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο που λατρεύει το αλκοόλ και είναι θαμώνας στα ουζερί;  
Πας να μας τρελλάνεις συνάδελφε;
 

ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΔΗΜΟΥ και επίσημα στη θέση του αντιπεριφερειάρχη

Ανακοινώθηκε και επίσημα οτι για τη θέση του αντιπεριφερειάρχη  στη Δυτ. Αττική στο ψηφοδέλτιο "Αττική: Με έργο πάμε μπροστά" του Δ. Σγουρού, επελέγη η αντινομάρχης Δυτ. Αττικής κ. ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΔΗΜΟΥ.
Με ενδιαφέρον περιμένουμε την αντίδραση του κ. Αρ. Αρκουδάρη ο οποίος όπως έχει διαμηνύσει δεν θα μείνει με σταυρωμένα χέρια.
Εκτός κι  να υπάρχει κάποιος λόγος που  επιβάλει τη σιωπή του ...