Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Αμφιάρειο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο


Αμφιάρειο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο – Διεθνές Κέντρο της Ιατρικής και του Ιατρικού Κόσμου

Στην αρχαιότητα η περιοχή του νέου Δήμου Ωρωπού αποτελούσε ένα από τα σημαντικότερα θεραπευτικά κέντρα του τότε κόσμου. Πολίτες από όλο τον γνωστό αρχαίο κόσμο συνέρρεαν στα φημισμένα θεραπευτήρια του Αμφιάραου, του «δεύτερου Ασκληπειού» και η φήμη του απλωνόταν μέχρι την Λυδία.
Στην πορεία του χρόνου το σημαντικό αυτό θεραπευτήριο εγκαταλείφτηκε και η ιστορία του είναι πλέον γνωστή σε λίγους.
Η «Δημοτική Συνεννόηση για τον Ωρωπό» θεωρεί ότι η ανάπτυξή μας ως κοινωνία και ως οικονομία πρέπει να στηριχθεί σε μεγάλο βαθμό στην ιστορική μας παράδοση, στα αρχαιολογικά μνημεία, στον πολιτισμό μας. Για τους λόγους αυτούς θέλουμε να δημιουργήσουμε στον Ωρωπό ένα Σύγχρονο Διεθνές Κέντρο, ένα κέντρο που θα συνεχίζει την αρχαία παράδοση και θα φιλοξενεί διεθνή συνέδρια του ιατρικού κόσμου, ένα κέντρο που θα μπορεί να εξελιχθεί στο Διεθνές Κέντρο της Ιατρικής και του Ιατρικού Κόσμου, σημείο αναφοράς για την περιοχή μας, την χώρα μας και τον κόσμο.
Πρόκειται για μια μεγάλη αναπτυξιακή επένδυση η οποία μπορεί να προσελκύσει σημαντικό τμήμα του παγκόσμιου συνεδριακού τουρισμού, φέρνοντας νέο πλούτο στην κοινωνία μας αλλά και στη χώρα μας αναδεικνύοντας τον Δήμο του Ωρωπού και τοποθετώντας τον στην θέση που του αξίζει.
Η επένδυση αυτή δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί από ίδιους πόρους διότι αυτό θα σήμαινε την τεράστια οικονομική επιβάρυνση των δημοτών. Για τους λόγους αυτούς θα εκμεταλλευτούμε την δυνατότητα σύμπραξης του Δήμου με τον ιδιωτικό τομέα ώστε να δημιουργήσουμε τις πλέον σύγχρονες εγκαταστάσεις Συνεδριακού Κέντρου, ικανές να φιλοξενούν παγκόσμια συνέδρια καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου. Η εξέλιξη αυτή μπορεί να δημιουργήσει εκατοντάδες νέες θέσεις εργασίας και είναι ικανή να προσελκύσει και άλλες μεγάλες επενδύσεις στην περιοχή μας δίνοντας λύση στα οικονομικά αδιέξοδα που δημιουργούνται. 
Στις σημερινές οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες ο Δήμος του Ωρωπού οφείλει να ανταποκριθεί στις ανάγκες των κατοίκων και να δρομολογήσει λύσεις που θα απαντούν στα κελεύσματα της εποχής ενισχύοντας την οικονομική δραστηριότητα και προωθώντας αναπτυξιακές προτάσεις.
Το πρόγραμμά μας ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας μας και παρουσιάζει ένα σύγχρονο αναπτυξιακό σχέδιο που θα καταστήσει τον νέο Δήμου του Ωρωπού ως έναν πρότυπο Δήμο της νέας εποχής, πραγματοποιώντας έργα ουσίας χωρίς να υιοθετεί παράλογες και υπέρογκες εισπρακτικές πολιτικές, αλλά εκμεταλλευόμενος τις δυνατότητες του ιδιωτικού κεφαλαίου το οποίο αναζητά χαμηλού ρίσκου επενδυτικές διεξόδους.  Είμαστε βέβαιοι ότι με όπλο την κοινωνική συνοχή, την κοινωνική δικαιοσύνη και την Συνεννόηση, μπορούμε να πάμε όλοι μπροστά και να εργαστούμε δημιουργικά όλοι μαζί για τα κοινά μας συμφέροντα.    



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.