Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

4η ΜΕΓΑΡΩΝ ΓΗ


ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
4η ΜΕΓΑΡΩΝ ΓΗ
6 -7 - 8 - 9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012
ΜΕΓΑΡΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η ταυτότητα της Μεγαρικής Γής προβάλλεται για 4η συνεχή χρονιά στις 6,7,8,9  Σεπτέμβρη στα Πευκάκια. Η πολυεκδήλωση  Μεγάρων Γη προετοιμάζεται να δεχθεί και φέτος πλήθος επισκεπτών, σχεδιάζεται δε η φιλοξενία 120 και πλέον εκθεσιακών περιπτέρων για την προβολή και προώθηση φημισμένων τοπικών παραδοσιακών  προϊόντων και τεχνημάτων. Επίσης οργανώνεται ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων για την ψυχαγωγία των επισκεπτών.
Η γιορτή τοπικής ανάπτυξης προσπαθεί να δημιουργήσει μια μόνιμη  επικοινωνία για να φέρει κοντά τους παραγωγούς τοπικών προϊόντων με την τουριστική αγορά και την γνωριμία των καταναλωτών της πόλης μας καθώς και των επισκεπτών της, με τα ποιοτικά παραδοσιακά φημισμένα προϊόντα μας.
Στόχοι της Γιορτής Τοπικής Ανάπτυξης είναι :
·        η προβολή της ταυτότητας της πόλης μας & της περιοχής μας,
·        η ενεργοποίηση των συντελεστών της διαδικασίας τοπικής ανάπτυξης
·        και η προώθηση των τοπικών μας προϊόντων
          από εμάς τους ίδιους αλλά και από άλλους καταναλωτές & επισκέπτες.
Η έκθεση θα γίνει στα Πευκάκια, από την είσοδο της πόλης (Φόρος) έως το Μουσικό Όμιλο. Τα περίπτερα θα στηθούν στην μέση του δρόμου ο οποίος για 4 ημέρες θα είναι κλειστός, και όλη η περιοχή θα είναι στη διάθεση της έκθεσης και των επισκεπτών της.
Οι αιτήσεις συμμετοχής των εκθετών στην έκθεση έχουν ξεκινήσει.  Απευθυνθείτε  στα γραφεία της ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.ΜΕ. (Κυριακούλειο Πολιτιστικό Κέντρο) & στα τηλέφωνα : 22960 82747 - 6937437090    

ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΑΟΜ


        Πριν από λίγες ημέρες διεξήχθη στην πρωτεύουσα της Φιλανδίας, το Ελσίνκι, το 21ο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου. Για πρώτη φορά στην αθλητική ιστορία της πόλης των Μεγάρων  συμμετείχαν στην εθνική ελληνική αποστολή τρείς (3) αθλήτριες του ΑΟΜ, για να λάβουν μέρος, σε ένα τόσο υψηλού επιπέδου πρωτάθλημα. Η Αθανασία Πέρα, και η Νίκη Πανέτα στο τριπλούν και η Νικόλ Κυριακοπούλου στο άλμα επί κοντώ.
       Σ' αυτό το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα η Νικόλ Κυριακοπούλου κατέλαβε την τρίτη θέση, κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο, το οποίο είναι και το μοναδικό, που κατέκτησε η ελληνική αποστολή.

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ Η ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ


   ΘΑ ΦΕΡΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΣ ΑΠΟΒΛΗΤΑ  ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ  ΠΕΡΙΟΧΕΣ.
          Ο Δήμος Μεγαρέων έχει να λύσει ένα σοβαρό πρόβλημα, που αφορά στην διαχείριση της κοπριάς των πτηνοτροφείων και της λυματολάσπης του βιολογικού καθαρισμού. Η υπόψη λύση θα πρέπει να εξυπηρετεί τις ανάγκες των πτηνοτρόφων, να προστατεύει το περιβάλλον και να ωφελεί τον Δήμο.
            Το εργοστάσιο κοπριάς  του Δήμου ( βρίσκεται δίπλα στην χωματερή ) με την άδεια, που διαθέτει, η οποία ίσως και να είναι η μοναδική στην Αττική ( και άρα πολύτιμη ), αποτελεί την ιδανική λύση του προβλήματος.
            Με τους κατάλληλους χειρισμούς και ενέργειες, από πλευράς Διοίκησης του Δήμου, καθώς και με την αξιοποίηση κάποιων ικανών στελεχών, που διαθέτει και είναι σχετικά με το αντικείμενο (ένας  Δημοτικός Σύμβουλος του κ. Μαρινάκη είχε, κατ' εντολή του, ασχοληθεί σοβαρά και επί μακρόν με το θέμα) θα μπορούσε ο Δήμος, λειτουργώντας μόνος του το εργοστάσιο, να έχει μεγάλα οικονομικά οφέλη  και ταυτόχρονα να δημιουργήσει πολλές θέσεις εργασίας, βοηθώντας έτσι τους άνεργους συμπολίτες. 

Αποτελέσματα απο την ημερίδα επαγγελματικού προσανατολισμού απο τον ΣΕΜ


Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ήταν η εκδήλωση που πραγματοποιήσε ο Σύλλογος Επιστημόνων Μεγάρων την Δευτέρα 25 Ιουνίου στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του 2ου ΓΕΛ Μεγάρων την Ημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού. Οι ομιλητές που έλαβαν μέρος προέρχονταν από ένα μεγάλο φάσμα ειδικοτήτων και επαγγελμάτων και παρουσίασαν με ενέργεια την σημερινή πραγματικότητα στον χώρο των ειδικοτήτων τους. Κεντρική παρότρυνση όλων των ομιλητών ήταν να παιδιά, να επιλέξουν αυτό που αγαπούν, και η επιλογή τους να είναι όσο το δυνατόν συνειδητή για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στα εμπόδια και τις δυσκολίες που θα συναντήσουν όταν πλέον εξέλθουν στον επαγγελματικό στίβο.