Τρίτη 16 Αυγούστου 2011

Μέτωπο δημάρχων εναντίον διατάξεων του «Καλλικράτη»

Βολές κατά του επαγγελματικού ασυμβίβαστου που προβλέπεται από τον «Καλλικράτη» εξαπολύουν πέντε δήμαρχοι της Αττικής, οι οποίοι προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας επισημαίνοντας τον ουσιαστικό αποκλεισμό των επαγγελματικά επιτυχημένων από τα αιρετά όργανα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
«Αιχμή του δόρατος» αποτέλεσε η απόφαση της κυβέρνησης για την καταβολή από τους δήμους του συνόλου των ασφαλιστικών εισφορών των εκλεγμένων δημάρχων που τελούν σε αναστολή της επαγγελματικής τους δραστηριότητας.
Σύμφωνα με τον «Καλλικράτη», αναστέλλεται η άσκηση επαγγελματικής δραστηριότητας των δημάρχων κατά τη διάρκεια της θητείας τους σε δήμους άνω των 10.000 κατοίκων, ενώ για τη δημοτική περίοδο 2011-2014 ισχύει και για δήμους με πληθυσμό άνω των 25.000 κατοίκων.
Οι δήμαρχοι Αμαρουσίου, Γαλατσίου, Πεύκης-Λυκόβρυσης, Ωρωπού και Περάματος που υπογράφουν την προσφυγή τονίζουν μεταξύ άλλων ότι το απόλυτο επαγγελματικό ασυμβίβαστο εισάγει έναν έμμεσο, αδικαιολόγητο και αντισυνταγματικό περιορισμό του δικαιώματος του εκλέγεσθαι στα αιρετά όργανα των ΟΤΑ, αποτρέποντας τους επιτυχημένους επαγγελματίες ν’ ασχοληθούν με την Τοπική Αυτοδιοίκησης.
Με την προσφυγή τους οι πέντε δήμαρχοι ζητούν ν’ ακυρωθεί η από 4.5.2011 απόφαση των υπουργών Εσωτερικών, Οικονομικών και Εργασίας μόνο ως προς το σκέλος που αφορά την καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών των δημάρχων των οποίων έχει ανασταλεί η επαγγελματική δραστηριότητα, από τους Δήμους, με επιβάρυνση του προϋπολογισμού τους.
Υποστηρίζουν ότι η υπουργική απόφαση παραβιάζει τη συνταγματική αρχή της αναλογικότητας, της ισότητας αλλά και διατάξεις της ΕΣΔΑ. 

πηγή: zougla.gr

"Υπερόπλο" σχεδιασμένο από Έλληνες,μένει στα συρτάρια,λόγω συμφερόντων!

Πέντε Έλληνες επιστήμονες έχουν ανακαλύψει ένα σούπερ-όπλο που η χρήση του από τις ελληνικές ΕΔ θα αποτελούσε ...ανεκτίμητης αξίας “πολλαλασιαστή ισχύος”! Η παρουσίαση του “όπλου” έχει ενθουσιάσει δύο υπουργούς Άμυνας και τρεις Α/ΓΕΕΘΑ,που έχουν χαρακτηρίσει το πρόγραμμα “άκρως απόρρητο”. Κι όμως τίποτα δεν προχωρά,γιατί απ ΄ότι φαίνεται η ανακάλυψη των Ελλήνων “χαλάει τη σούπα”,μεγάλων συμφερόντων, κολοσσών της παγκόσμιας αμυντικής βιομηχανίας!

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Real News το πρόγραμμα στο οποίο εδώ και μια πενταετία δουλεύουν πέντε επιστήμονες τους ΑΠΘ, έχει το χαρακτηρισμό άκρως απόρρητο. Μετά από πέντε χρόνια κοροϊδίας, ένας από τους επιστήμονες αποφάσισε να σπάσει τη σιωπή.Η ιστορία είναι απίστευτη.

Με κατάνυξη πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση των λειψάνων των Αγ. Μαρτύρων

Σε κλίμα κατάνυξης πραγματοποιηήθκε η λιτάνευση των ιερών λειψάνων των Αγίων Έξι Μαρτύρων στους δρόμους της πόλης των Μεγάρων, παρουσία των αρχών της πόλης, στρατού κ.α.

 (η φωτογραφία έχει ληφθεί απο το site της ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ)

Χοροστάτησαν ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ζιχνών και Νευροκοπίου κ. Ιερόθεος Τσολιάκος και ο θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ελευσίνος κ. Δωρόθεος Μουρτζούκος.

Απάντηση: Η στιγμή που θα άλλαζε την Ελλάδα

πηγή: tromaktiko
Για το πόσο "Εθνάρχης " υπήρξε ο Καραμανλής αξίξει να ξαναφέρουμε λίγο στη μνήμη μας τα παρακάτω Ιστορικα γεγονότα...1956 τα ανακτορα τον κάνουν πρωθυπουργό, παραμερφίζοντας παλαιότερα στελέχη της Δεξιάς.
1958 νικάει στις εκλογές με τόν απίθανο εκείνο Νόμο της ενισχυμένης καί μη αναλογικής, που εφαρμόζονταν στις εκλογικές περιφέρφειες ανάλογα με τα συμφέροντα του κόματός του, με τήν ΕΔΑ όμως να παίρνει 78 έδρες.
1961 Βία και νοθεία
1963 χάνει τις εκλογές από τόν Γέρο της Δημοκρατίας και ο Εθνάρχης δεν παραμένει αντιπολίτευση δεν του πάει ο δεύτερος ρόλος, προτιμά τη σιγουριά του Παρισιού.
1974 η χούντα τον καλεί καί του παραδίδει την εξουσία (γιατί σ αυτόν κι όχι σε κάποιον άλλο;). Με το Καραμανλής η τάνκς λαμβάνει στίς εκλογές το 54%.
1977 στίς εκλογές αυτές τό ποστό του πέφτει, αντιλαμβάνεται οτι η Ν.Δ έχει καθοδική πορεία καί το 1980 την εγκαταλείπει και γίνεται πρόεδρος της Δημοκρατίας,( Ο πρόεδρος με τις λιγότερες ψήφους)

Οι Μαυρογιαλούροι έκαναν και φέτος το χρέος τους

πηγή: tromaktiko

Χορτάσαμε και φέτος, με αφορμή τον εορτασμό της Παναγίας, από ανούσιες και υποκριτικές ευχές της πολιτικής ηγεσίας. Κυρίαρχο στοιχείο στις φασόν ευχές τους η «ενότητα» η «προοπτική» η «ελπίδα» κι άλλα τέτοια ωραία.Κι ανάθεμα αν πιστεύουν λέξη απ΄ αυτά που τους γράφουν οι σύμβουλοί τους για να τα πούνε στο… πόπολο.

Κι αντί να επιλέξουν το δρόμο της σιωπής γα τα δεινά που έχουν επιφέρει σ΄ αυτό τον τόπο, προσπάθησαν και φέτος με λαϊκίστικες ευχές να μας δείξουν πόσο «συμπάσχουν» στο δράμα που περνούν οι πολίτες. Οι αθεόφοβοι μάλιστα δεν διστάζουν να επικαλούνται και την Παναγία, η οποία κατά τη γνώμη τους θα κάνει… τα στραβά μάτια στα ανοσιουργήματα που έχουν κάνει εις βάρος του λαού. Δηλαδή είναι να τρελαίνεται κανείς: βγαίνει ο πρωθυπουργός, που έχει φορτώσει 4-5 μνημόνια στις πλάτες των πολιτών, κι απ΄ την μαγευτική Σκιάθο που κάνει διακοπές και μας μιλά ότι πιάνουν τόπο οι θυσίες του λαού. Πρώτον, γιατί υποβάλλατε το λαό σε ακόμη μια αιματηρή θυσία; Δεύτερον, για ποια αποτελέσματα μιλάτε κύριε πρωθυπουργέ όταν είμαστε μια ανάσα από την χρεοκοπία κι ένα βήμα από το να γυρίσουμε στη δραχμή;
Και τρίτον, ως πότε θα νομίζετε κύριοι ότι μπορείτε να εμπαίζεται τους πολίτες;
Αιδώς Αργείοι!