Τετάρτη, 20 Μαΐου 2015

Ο Κατρούγκαλος δίνει μαγικές λύσεις για χρεωμένους Δήμους

Με «μαγικές» ρυθμίσεις οι περισσότεροι «κόκκινοι» δήμοι θα περάσουν στο πράσινο, χωρίς όμως να λύσουν τα οικονομικά τους προβλήματα που στις περισσότερες των περιπτώσεων έχουν παλαιές και βαθιές ρίζες.
Τροπολογία Νο43 στον πρόσφατο νόμο Κατρούγκαλου, δίνει τη δυνατότητα στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) που δεν μπορούσαν να ισοσκελίσουν τους προϋπολογισμούς τους -άρα εδώ και μήνες δεν έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιούν οικονομικές συναλλαγές- να λάβουν δάνειο από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.
Η λίστα των δήμων με μεγάλα οικονομικά προβλήματα – ένδεκα συνολικά: Πειραιώς, Γόρτυνας, Φαιστού, Σφακίων, Σαλαμίνας, Φυλής, Περάματος, Αίγινας, Μεγάρων, Μεγίστης, και Γαύδου – είχε έτσι και αλλιώς περιοριστεί. 

Ο Β.Οικονόμου ρωτά για τις επικουρικές

Προς: Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Θέμα: Πως θα πληρωθούν οι επικουρικές  συντάξεις του Ιουνίου;

Κύριε Υπουργέ,
Σύμφωνα με την χθεσινή δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρη Στρατούλη αποσύρεται η πρόταση του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης για ρευστοποίηση ομολόγων αξίας 100 εκατ. ευρώ, προκειμένου να πληρωθούν οι επικουρικές συντάξεις του Ιουνίου. Πιο συγκεκριμένα ο κ. Στρατούλης στη δήλωση του αναφέρει : «Η εισήγηση προς το ΔΣ του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης, με την οποία προτεινόταν ως ενδεχόμενο η υποβολή αιτήματος για απόληψη τμήματος χρηματικών ποσών από τα πλεονάζοντα κεφάλαια -που είχαν μεταφερθεί υποχρεωτικά στο παρελθόν στο λογαριασμό των διαθεσίμων κεφαλαίων στην Τράπεζα της Ελλάδος- αποσύρεται και δεν θα συζητηθεί μετά από συνεννόηση μου και τη σύμφωνη γνώμη του Γεν.Γραμματέα Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργου Ρωμανιά και του Διοικητή του ΕΤΕΑ, Θανάση Καποτά.’’ Κατόπιν αυτών
Ερωτάστε:
1.      Σύμφωνα με τις διαρροές στον τύπο λείπουν 100 εκ. ευρώ από το ποσό των 260 εκ. ευρώ που απαιτούνται για την καταβολή των επικουρικών συντάξεων του Ιουνίου. Από πού και με ποιον τρόπο θα καλύψετε αυτό το κενό αφού παραδεχτήκατε το λάθος της ρευστοποίησης μεριδίων αμοιβαίων κεφαλαίων της ΤτΕ;

2.      Αφού υπήρχε άλλος τρόπος κάλυψης του κενού γιατί αναστατώσατε τους ασφαλισμένους με τις ερασιτεχνικές δηλώσεις σας ;  Είστε σίγουροι ότι θα δοθούν στο ακέραιο οι επικουρικές συντάξεις για τους επόμενους μήνες; 

Γ. Πάντζας: «Κέντρα Υγείας και Διόδια στην Αττική δύο καυτά προβλήματα στη Αττική»

Σειρά επαφών και συναντήσεων πραγματοποίησε τις προηγούμενες ημέρες ο Βουλευτής Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Πάντζας, με τις ηγεσίες των Υπουργείων Οικονομίας , Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού καθώς και Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.  
Οι συναντήσεις ήταν προγραμματισμένες από καιρό και εντάσσονται στο πλαίσιο των επαφών που έχει ξεκινήσει ήδη και  πραγματοποιεί ο κ. Πάντζας με Υπουργεία προκειμένου να συζητήσει θέματα και ζητήματα που απασχολούν την περιφέρεια Αττικής.

Γ. Πάντζας: «Κέντρα Υγείας και Διόδια στην Αττική δύο καυτά προβλήματα στη Αττική»


Σειρά επαφών και συναντήσεων πραγματοποίησε τις προηγούμενες ημέρες ο Βουλευτής Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Πάντζας, με τις ηγεσίες των Υπουργείων Οικονομίας , Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού καθώς και Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.  
Οι συναντήσεις ήταν προγραμματισμένες από καιρό και εντάσσονται στο πλαίσιο των επαφών που έχει ξεκινήσει ήδη και  πραγματοποιεί ο κ. Πάντζας με Υπουργεία προκειμένου να συζητήσει θέματα και ζητήματα που απασχολούν την περιφέρεια Αττικής.
Τα θέματα που τέθηκαν προς τους Υπουργούς μεταξύ άλλων ήταν αυτά των διοδίων καθώς και το ζήτημα των Κέντρων Υγείας στην Αττική. Δύο ζητήματα τα οποία έχουν ανακηρυχτεί σε μείζονα προβλήματα στην καθημερινότητα των πολιτών της Αττικής.

Γ. Πάντζας: «Οι πολλές φωνές κάνουν κακό»

Δήλωση Γιώργου Πάντζα Βουλευτή Αττικής
«Η χώρα έχει Πρωθυπουργό έχει κυβέρνηση και ισχυρή διαπραγματευτική ομάδα, που με όπλο τη νωπή εντολή του ελληνικού λαού, αντιστέκεται στις παράλογες απαιτήσεις των δανειστών.
Οι μόνες αληθινές απόψεις και θέσεις σε αυτή την κρίσιμη ώρα για την πατρίδα, εκφράζονται αποκλειστικά από την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό. Οι πολλές φωνές κάνουν κακό..
Από την άλλη έχουμε τα ίδια κανάλια, τις ίδιες εφημερίδες, και τα ίδια μνημονιακά κόμματα, που όλοι μαζί ως τρόικα εσωτερικού, στόχο έχουν να βλάψουν τον Ελληνικό λαό και τον ΣΥΡΙΖΑ. Όλοι αυτοί που χρόνια τώρα στηρίχθηκαν από την διαπλοκή και ‘’αλληλοευεργετήθηκαν’’.
Προτείνω στον ελληνικό λαό να κλείσει τα αυτιά του στις σειρήνες και σαν νέος Οδυσσέας να βρει την Ιθάκη του.»    
Εγγραφές στους παιδικούς σταθμούς


ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ & ΤΡΙΤΗ ΗΛΙΚΙΑ «Αρχιτεκτονική Κήπων»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με ιδιαίτερη επιτυχία συνεχίζονται τα μαθήματα κηπουρικής στα πλαίσια του επιμορφωτικού προγράμματος «Αρχιτεκτονική Κήπων» που υλοποιείται από το  Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Αθλητισμού «ΗΡΟΔΩΡΟΣ» του Δήμου Μεγαρέων, σε συνεργασία με το Κέντρο Δία Βίου Μάθησης του Δήμου Μεγαρέων.

Το πρόγραμμα υλοποιείται στον κήπο του ΚΑΠΗ Μεγάρων τα μέλη του οποίου μαζί με την Πρόεδρο του "Ηρόδωρου"  κα Ιωάννα Ρήγα και την κοινωνική λειτουργό κα Ελένη Τατσιοπούλου ανέλαβαν υπό τις οδηγίες της εκπαιδεύτριας κας Αικατερίνης Παρθενίου να τον καθαρίσουν από τα αγριόχορτα και να τον φυτέψουν με πολύχρωμα λουλούδια αλλάζοντας προς το καλύτερο την όψη του.

Η ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ παραδίδει τους υβριστές στην κρίση των Δημοτών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ έχει ως βασική αρχή την ελευθερία της έκφρασης, η οποία είναι απαραίτητο να κυμαίνεται εντός των πλαισίων της ευπρέπειας και της νομιμότητας. Παράλληλα, ως Δημοτική Αρχή σέβεται τις θέσεις όλων των δημοτικών παρατάξεων και αποδέχεται την αυστηρή αντιπολίτευση, εφόσον αυτή γίνεται με ήθος και τεκμηρίωση και όχι για λόγους εντυπώσεων.
Δυστυχώς όμως, κάποιοι ελάχιστοι, συγκεκριμένοι πολιτικοί και μαζί τους κάποιοι γνωστοί και μη εξαιρετέοι "φίλοι" τους, καταχρώνται την ελευθερία της έκφρασης και προσπαθούν να ευρίσκονται στο προσκήνιο της επικαιρότητας με αήθη δημοσιεύματα, που περιέχουν υπονοούμενα, ψεύδη, ύβρεις, υπερβολές κλπ, εναντίον του Δημάρχου και διαφόρων στελεχών της Δημοτικής Αρχής.
Η ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ καταδικάζει απερίφραστα την παλαιοκομματική αυτή τακτική της τεχνητής όξυνσης και των χτυπημάτων "κάτω από τη μέση", η οποία φανερώνει ένδεια πολιτικής έκφρασης και ανυπαρξία πολιτικών θέσεων.
Παραδίδει δε τους υβριστές στην κρίση των Δημοτών, οι οποίοι έχουν και μνήμη και κρίση για την διαδρομή, την προσφορά και το ήθος, ενός εκάστου πολιτικού ή αρθρογράφου.

Η Επιτροπή Επικοινωνίας της ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ

Δήλωση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Οικονόμου, με αφορμή τις δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών για τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος στις επικουρικές συντάξεις έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Κάθε μέρα αποδεικνύεται όλο και περισσότερο ότι τα ψέματα με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, έχουν κοντά ποδάρια.
Η σημερινή δημόσια παραδοχή από κυβερνητικά στελέχη, ότι η προεκλογική εξαγγελία περί κατάργησης της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος για τις επικουρικές συντάξεις, τίθεται σε αναστολή, αποδεικνύει το μέγεθος της εξαπάτησης του ελληνικού λαού.

Κοινοβουλευτική δράση του Β.Οικονόμου

Προς: Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος & Ενέργειας

Θέμα: Γιατί καθυστέρησε ο μισθός του Μαΐου 2015 των υπαλλήλων του  Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. ;

Κύριε Υπουργέ,
Με έκπληξη διαπιστώνουμε ότι δεν έχει καταβληθεί ο μισθός του Μαΐου σε 630 υπαλλήλους του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. Όπως καταγγέλλει  ο σύλλογος εργαζομένων του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε ήδη υπάρχει διήμερη καθυστέρηση στην καταβολή της μισθοδοσίας και των εργοδοτικών εισφορών. 

Λαϊκή Συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  - ΚΑΛΕΣΜΑ

Στις 25 Ιανουαρίου  η ελληνική κοινωνία νίκησε τον φόβο ανοίγοντας δρόμο στην ελπίδα με την ψήφο της, ο λαός μας έδωσε ισχυρή και καθαρή εντολή για ανάκτηση της αξιοπρέπειας του ,για κοινωνική δικαιοσύνη και για την αποκατάσταση της δημοκρατίας σε μια χώρα ανεξάρτητη και περήφανη.
Σήμερα συνδιαμορφώνουμε όλοι μαζί για την πολιτική μας εκπροσώπηση και το μέλλον μας ,μακριά από λογικές ανάθεσης που βάζουν τους πολίτες στο περιθώριο.
Συμμετέχουμε-ελέγχουμε-διεκδικούμε

Έλα και εσύ να συζητήσεις μαζί μας , στην ανοιχτή λαϊκή συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ την Τετάρτη 27 Μαΐου στην Πλατεία Λυτάρα στις 7:30 το απόγευμα , θα συνομιλήσει μαζί μας στέλεχος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ.


Το γραφείο τύπου της Ο.Μ του ΣΥΡΙΖΑ Μεγάρων. 

ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΔΥΟ ΒΑΡΚΕΣ

Στη χώρα μας ανάμεσα στα τόσα πράγματα που χουν πετάξει οι πολιτικοί μας στο καλάθι των αχρήστων είναι τα ξεκάθαρα λόγια.
Το πόσο σημαντικό είναι να έχεις το θάρρος  να υποστηρίζεις  τη γνώμη σου και τις επιλογές σου ο καθένας το καταλαβαίνει.
Οποιαδήποτε πολιτική απόφαση πάρει κάποιος που μάλιστα βρίσκεται σε θέση εξουσίας πρέπει να την εκθέτει  στο δημόσιο διάλογο ,να επιχειρηματολογεί υπέρ της και να είναι έτοιμος να δεχτεί τη κριτική. Διαφορετικά μιλάμε για πρακτικές εκ του πονηρού που στόχο έχουν να παραπλανήσουν  τους πολίτες.

Τα ΟΡΣΙΠΠΕΙΑ το Σάββατο


Σήμερα στον ΘΕΟΓΝΙ